Saturday, April 26, 2008

Banjir

Ni gambar our small garden kat luar tu..banyak itik2 seramik pecah


Siapa sangka hujan lebat yang mencurah2 since selepas Maghrib(24 April) tu akhirnya mengakibatkan banjir kilat di sekitar kawasan pekan masjid tanah. Rumah kitaorang pun kena juga..






Ni gambar our hall selepas banjir..nak menangis pun ada rasanye




Ni gambar kitchen..teruk lumpur





Ni gambar our dining hall












Ni gambar bilik my kids..habis bantal2 semua berlumpur..banyak yang dibuang yang sebelah tu pula gambar dalam our own room..since Erfan selalu sangat jatuh katil so daddy decide to take off the bed then look what happened to the mattress =(










Ya Allah..pengalaman buruk sungguh. Tapi nasib baik air yang masuk ke dalam rumah tu tak tinggi sangat berbanding tempat2 lain. Dalam rumah kitaorang air naik lebih kurang 6 inci(paras atas sikit dari buku lali) Tapi yang penatnya mengemas & mencuci rumah la..rumah penuh lumpur.Buku-buku yang letak dalam kotak kat bilik tengah tu habis rosak..baju Erfan pun ada yang kotor kena lumpur(yang duduk kat drawer bawah la..)mummy & daddy off dua hari..operasi mengemas & membasuh rumah.Macam baru masuk umah baru la pulak..penat jangan citer la..


















No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, April 26, 2008

Banjir

Ni gambar our small garden kat luar tu..banyak itik2 seramik pecah


Siapa sangka hujan lebat yang mencurah2 since selepas Maghrib(24 April) tu akhirnya mengakibatkan banjir kilat di sekitar kawasan pekan masjid tanah. Rumah kitaorang pun kena juga..






Ni gambar our hall selepas banjir..nak menangis pun ada rasanye




Ni gambar kitchen..teruk lumpur





Ni gambar our dining hall












Ni gambar bilik my kids..habis bantal2 semua berlumpur..banyak yang dibuang yang sebelah tu pula gambar dalam our own room..since Erfan selalu sangat jatuh katil so daddy decide to take off the bed then look what happened to the mattress =(










Ya Allah..pengalaman buruk sungguh. Tapi nasib baik air yang masuk ke dalam rumah tu tak tinggi sangat berbanding tempat2 lain. Dalam rumah kitaorang air naik lebih kurang 6 inci(paras atas sikit dari buku lali) Tapi yang penatnya mengemas & mencuci rumah la..rumah penuh lumpur.Buku-buku yang letak dalam kotak kat bilik tengah tu habis rosak..baju Erfan pun ada yang kotor kena lumpur(yang duduk kat drawer bawah la..)mummy & daddy off dua hari..operasi mengemas & membasuh rumah.Macam baru masuk umah baru la pulak..penat jangan citer la..


















No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015