Tuesday, April 15, 2008

We missed him


The whole family missed him..We love him so much..I lost my beloved grandfather on 9 of April 2008 because of liver cancer. He was my tokchu..since my grandparents past away kami semua memang menumpang kasih dengan our tokchu yang memang penyayang orangnye..pagi tu around 4.20 am I got an sms from Ayshah(my cousin)terkejut sangat bila baca sms tu..sedih..sapa yang tak sedihkan.Last jumpe tokchu masa sebelum wedding Ayshah.Aku & husband pegi melawat dia masa tu. Masa tu dia ok lagi..masih boleh berbual walaupun nampak uzur.Dan masa kenduri Ayshah pun dia tak datang,dah tak larat katanya..hanya anak2 je wakilkan dia masa tu. Apa2 pun aku akan terus merindui pelukan dari tokchu..memang rindu..sedih semuanya bercampur baur. Aku doakan semoga roh atuk ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Mudah0mudahan atuk tenang disana..

1 comment:

  1. haii MEE, slmt berkenalan..
    takziah utk ur tokchu, smoga dtmptkan dlm golongan org2 beriman..
    btw, sy pun org sbn, same umo dgn awk..dulu skolah kt mane?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, April 15, 2008

We missed him


The whole family missed him..We love him so much..I lost my beloved grandfather on 9 of April 2008 because of liver cancer. He was my tokchu..since my grandparents past away kami semua memang menumpang kasih dengan our tokchu yang memang penyayang orangnye..pagi tu around 4.20 am I got an sms from Ayshah(my cousin)terkejut sangat bila baca sms tu..sedih..sapa yang tak sedihkan.Last jumpe tokchu masa sebelum wedding Ayshah.Aku & husband pegi melawat dia masa tu. Masa tu dia ok lagi..masih boleh berbual walaupun nampak uzur.Dan masa kenduri Ayshah pun dia tak datang,dah tak larat katanya..hanya anak2 je wakilkan dia masa tu. Apa2 pun aku akan terus merindui pelukan dari tokchu..memang rindu..sedih semuanya bercampur baur. Aku doakan semoga roh atuk ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Mudah0mudahan atuk tenang disana..

1 comment:

  1. haii MEE, slmt berkenalan..
    takziah utk ur tokchu, smoga dtmptkan dlm golongan org2 beriman..
    btw, sy pun org sbn, same umo dgn awk..dulu skolah kt mane?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015