Tuesday, July 29, 2008

Miss My BloG

hU..hU..Busynye lately ni..memang tak sempat nak jenguk blog ni.Rindu nak mencoret disini banyak betul yang nak di kongsikan. Tapi untuk kali ni sekadar nak buat come back je..he..he..sebabnye blog ni dah di penuhi dengan sawang & spider web ha..ha..


Berbalik kepada tujuan asalnye hari ni nak citer sikit pasal perkembangan diri yang dah sedia kala mengembang ni..walaupun pregnancy age dah mencecah 5 months tapi berat badan still tak naik juge.Dari 1st month hingga ke 5th months ni berat hanya naik 400gram.Ceh!!Kalau tak pregnant tu badan ni macam dipam2 tapi bila sepatutnya mengembang tak nak la pulak dia mengembang. Alhamdulillah bila scan(dah 2 kali scan)tumbesaran baby dalam perut ni membesar dengan normal dan baik sekali.Mungkin berat mummy dia je yang tak bertambah kot. Alhamdulillah..dah mula berselera nak makan semula..walaupun tak kena morning sickness tapi awal2 pregnant dulu tak lalu nak jamah nasi tapi sekarang ku telah berjaya mendapatkan semula selera ku itu.


Ok stop pasal perkembang diriku ini. Bercerita pulak pasal budak 2 beradik tu..Ez baru-baru ni entered Story telling competition.Alhamdulillah dia dapat 5th place.Walaupun tak dapat 3 top place tapi mummy tetap bangga sebab competition tu antara semua pelajar Prasekolah daerah Alor Gajah.Ada lebih kurang 21 buah sekolah.Bukannye pertandingan dalaman di sekolah.Takpe la Ez next time try lagi ye.Ez berjaya la menghafal cerita "The Proud Mother Hen" tu sampai Erfan pun dah tau jalan cerita abangnye tu..bila abang berkokok dia pun berkokok sama..


Erfan pulak macam biasa la lasaknye.Lebih kurang 2 minggu lepas Erfan kena demam.Lama la juge hampir 2 minggu.Baik je dari demam mulut dah jadi macam bertih jagung. Banyak perkataan baru yang dia dapat dan yang paling best dia dah start sebut ABC walaupun tak ikut urutan dia dah boleh la sikit..he..he..kalau counting lak 1,2,3,5,8,10. Kalau mengira bahasa melayu nye yang senang nak lekat nombor6,7,10.ha..ha..tapi ok la kot dengan age dia 1 year 8 months tu.


Ok la dah panjang dah coretan kali ni..stop sini dulu. Adala beberapa keping gambar budak 2 beradik ni untuk di share bersama..C U soon guys




1 comment:

  1. tahniah ye pregnant lagi.. doakan kite pulak ye!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, July 29, 2008

Miss My BloG

hU..hU..Busynye lately ni..memang tak sempat nak jenguk blog ni.Rindu nak mencoret disini banyak betul yang nak di kongsikan. Tapi untuk kali ni sekadar nak buat come back je..he..he..sebabnye blog ni dah di penuhi dengan sawang & spider web ha..ha..


Berbalik kepada tujuan asalnye hari ni nak citer sikit pasal perkembangan diri yang dah sedia kala mengembang ni..walaupun pregnancy age dah mencecah 5 months tapi berat badan still tak naik juge.Dari 1st month hingga ke 5th months ni berat hanya naik 400gram.Ceh!!Kalau tak pregnant tu badan ni macam dipam2 tapi bila sepatutnya mengembang tak nak la pulak dia mengembang. Alhamdulillah bila scan(dah 2 kali scan)tumbesaran baby dalam perut ni membesar dengan normal dan baik sekali.Mungkin berat mummy dia je yang tak bertambah kot. Alhamdulillah..dah mula berselera nak makan semula..walaupun tak kena morning sickness tapi awal2 pregnant dulu tak lalu nak jamah nasi tapi sekarang ku telah berjaya mendapatkan semula selera ku itu.


Ok stop pasal perkembang diriku ini. Bercerita pulak pasal budak 2 beradik tu..Ez baru-baru ni entered Story telling competition.Alhamdulillah dia dapat 5th place.Walaupun tak dapat 3 top place tapi mummy tetap bangga sebab competition tu antara semua pelajar Prasekolah daerah Alor Gajah.Ada lebih kurang 21 buah sekolah.Bukannye pertandingan dalaman di sekolah.Takpe la Ez next time try lagi ye.Ez berjaya la menghafal cerita "The Proud Mother Hen" tu sampai Erfan pun dah tau jalan cerita abangnye tu..bila abang berkokok dia pun berkokok sama..


Erfan pulak macam biasa la lasaknye.Lebih kurang 2 minggu lepas Erfan kena demam.Lama la juge hampir 2 minggu.Baik je dari demam mulut dah jadi macam bertih jagung. Banyak perkataan baru yang dia dapat dan yang paling best dia dah start sebut ABC walaupun tak ikut urutan dia dah boleh la sikit..he..he..kalau counting lak 1,2,3,5,8,10. Kalau mengira bahasa melayu nye yang senang nak lekat nombor6,7,10.ha..ha..tapi ok la kot dengan age dia 1 year 8 months tu.


Ok la dah panjang dah coretan kali ni..stop sini dulu. Adala beberapa keping gambar budak 2 beradik ni untuk di share bersama..C U soon guys




1 comment:

  1. tahniah ye pregnant lagi.. doakan kite pulak ye!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015