Thursday, July 31, 2008

Raya Fever


Wah ha..ha..since esok dah masuk bulan August so bila di congak-congak maka ada lagi sebulan untuk kita memasuki bulan Ramadhan lepas Syawal pula datang menjelma..bila cakap pasal Ramadhan & Syawal ni kalau orang perempuan sure punye dah mula busy dengan persiapan menyambut raya kan..so saya pun tak nak la ketinggalan. Kali ni nak cerita pasal Kain baju raya. Sebenarnya the past 2 weeks aku dah pun mula mengujungi tailor untuk hantar baju yang ingin ditempah kira tu 1st round la..masa tu ada dalam 3 pasang. Tapi baru ni masa cari kain untuk dibuat baju melayu my boys jumpe lagi beberapa kain yang berkenan di hati so kira esok yang akan di hantar ke tailor ni kira 2nd round la.kah!!kah!! tak kira la walaupun masa raya tu nanti aku akan beraya dengan my "pot belly tummy"tapi still nak beraya juge. 1 je dari banyak2 kain pasang tu yang aku tempah pun pregy cloth yang lain tu semuanya baju kurung biasa & sehelai baju kurung pahang. Ada antara kain-kain tu aku beli masa pegi Astana Moda (Jackel) ada juge yang masa pegi Terengganu hari tu..tapi dalam banyak-banyak tu yang paling aku suka dan punye sentimental value kiranye la kan yang Sifon in blue colour tu..tu my darling hubby belikan kat Biwanis..walaupun yang lain-lain tu ada juge yang dia beli tapi yang blue sifon tu dia yang pilihkan(yang lain2 tu aku pilih sendiri =p) dan bertepatan pulak dengan citarasa ku ini..Lepas ni tak tau la kot2 ada lagi jumpe kain yang berkenan di hati nanti terbeli lagi..harap2 takde la ye..tak sanggup pulak nak bayar upah tailor nanti.. =)


5 comments:

  1. wah...dah lama lagik nak puasa....lepas tu raya...hehehe
    akak,dah berapa bulan pregnant ye??

    ReplyDelete
  2. salam emy.. sabar jelah dia dh hantar baju kat tukang jahit.. ruzi tak membeli kain pun lagik nie.. tp adalah selai kain sutera yg dibeli di kb dulu.. selai lagi adik ipar bagi nak pakai masa kenduri kawin dia raya nie.. tak hantar ke kedai lagi.. cina yg biasa jahit baju ruzi tu tutup tempahan masa dh start pose.. kira ada masa lagilah ni nk g hantar kedai dia. ehe..

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

    Dari vp, laloque dan An-Nisa

    ReplyDelete
  4. Salam emy...lamanya tak update blog...emy sihat ker?
    Nanti ada masa singgah la blog saya yea :-)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, July 31, 2008

Raya Fever


Wah ha..ha..since esok dah masuk bulan August so bila di congak-congak maka ada lagi sebulan untuk kita memasuki bulan Ramadhan lepas Syawal pula datang menjelma..bila cakap pasal Ramadhan & Syawal ni kalau orang perempuan sure punye dah mula busy dengan persiapan menyambut raya kan..so saya pun tak nak la ketinggalan. Kali ni nak cerita pasal Kain baju raya. Sebenarnya the past 2 weeks aku dah pun mula mengujungi tailor untuk hantar baju yang ingin ditempah kira tu 1st round la..masa tu ada dalam 3 pasang. Tapi baru ni masa cari kain untuk dibuat baju melayu my boys jumpe lagi beberapa kain yang berkenan di hati so kira esok yang akan di hantar ke tailor ni kira 2nd round la.kah!!kah!! tak kira la walaupun masa raya tu nanti aku akan beraya dengan my "pot belly tummy"tapi still nak beraya juge. 1 je dari banyak2 kain pasang tu yang aku tempah pun pregy cloth yang lain tu semuanya baju kurung biasa & sehelai baju kurung pahang. Ada antara kain-kain tu aku beli masa pegi Astana Moda (Jackel) ada juge yang masa pegi Terengganu hari tu..tapi dalam banyak-banyak tu yang paling aku suka dan punye sentimental value kiranye la kan yang Sifon in blue colour tu..tu my darling hubby belikan kat Biwanis..walaupun yang lain-lain tu ada juge yang dia beli tapi yang blue sifon tu dia yang pilihkan(yang lain2 tu aku pilih sendiri =p) dan bertepatan pulak dengan citarasa ku ini..Lepas ni tak tau la kot2 ada lagi jumpe kain yang berkenan di hati nanti terbeli lagi..harap2 takde la ye..tak sanggup pulak nak bayar upah tailor nanti.. =)


5 comments:

  1. wah...dah lama lagik nak puasa....lepas tu raya...hehehe
    akak,dah berapa bulan pregnant ye??

    ReplyDelete
  2. salam emy.. sabar jelah dia dh hantar baju kat tukang jahit.. ruzi tak membeli kain pun lagik nie.. tp adalah selai kain sutera yg dibeli di kb dulu.. selai lagi adik ipar bagi nak pakai masa kenduri kawin dia raya nie.. tak hantar ke kedai lagi.. cina yg biasa jahit baju ruzi tu tutup tempahan masa dh start pose.. kira ada masa lagilah ni nk g hantar kedai dia. ehe..

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

    Dari vp, laloque dan An-Nisa

    ReplyDelete
  4. Salam emy...lamanya tak update blog...emy sihat ker?
    Nanti ada masa singgah la blog saya yea :-)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015