Friday, December 19, 2008

KEMBALI KE SEKOLAH (Part 1)

Tinggal beberapa hari je lagi dah nak mula sekolah balik kan..pada mereka yang ada anak yang dah mula bersekolah sure time ni tengah sibuk buat preparation kan..untuk saya next year my eldest son akan melangkah ke tahun 1. Kalau sebelum ni dah 4 tahun Ezhan ke playschool & preschool bermula tahun depan start sekolah betul. So preparation nye pun berbeza la kan..kat Melaka ni pagi budak2 dia pegi sekolah biasa petang pulak pegi sekolah agama. Memang full la masa Ez tahun depan tak merasa dah nak melepak2 depan tv tengok cartoon..


Cerita tentang persiapan nak masuk sekolah baru2 ni kitaorang dah pegi beli la uniform Ez..3 pasang untuk sekolah pagi & 2 pasang baju melayu berserta kain sampin untuk sekolah agama..melayang rm220 untuk kesemua tu & tu belum masuk kasut sekolah,beg,buku tulis & yuran..mula la saya terfikir macam mana la kalau orang yang ada anak ramai untuk ke sekolah tu kan mesti lagi besar belanjanye..tapi takpe la kan untuk anak2 kita juge kan..
Masa balik rumah kitaorang suruh la ez try kot2 tak selesa boleh la pegi tukar dan masa tu juge ada sorang lagi budak kecik yang sibuk nak mencuba!! Ha..ha..ha.. siap bukak baju dia dah suruh mummy sarungkan uniform ez tu kat dia pulak..biar pun besar gedebus dia pakai tapi dia puas hati..hai ni nanti masa cari beg & kasut ez sure kena beli juge untuk budak kecik ni.. Aksi membuka baju

Kemudian test pulak baju abang

Ni pulak aksi budak kecik yang tembam ni bila tengok citer TOM TOM BAK..dia akan jadikan coffee table mummy sebagai pentas untuk beraksi..sabar je la..




1.Gambar yang mula2 ni baru nak start buat persembahan la konon2nye...
2.Sebelah tu pulak..Erfan in action..sedang menari2
3.Dah yang last tu setelah selesai & lagu pun dah habis..

6 comments:

  1. budak2 mmg suka sgt tgk tom tom bak kan kak..tp kan, saya pun suka..hehehe
    hmm, xlama lg saya lak merasa camne wat persiapan tok sekolah anak2..kena menabung dari sekarang ni

    ReplyDelete
  2. awak dah shopping brg2 utk sekolah ya..saya blm lagi..baru ingat nak pegi this weekend... tak pun next week.. heeheh...betul2 last minit ni...

    ReplyDelete
  3. skolah da nk bukak.. sibuk ler beli brg utk anak skolah yer x.. sib baik echa kecik lg..lmbat lg nk pikir pasal skolah nih..hehehe

    ReplyDelete
  4. ah yes, my chubby boy a.k.a bantal busuk stealer in action. ahahahahahahahaha...

    siap ada stage tu...

    ReplyDelete
  5. Salam emy...lama tak dgr berita :-)
    ooo ez masuk sekolah dah ek...so, kenalah beli baju sekolah sumer kan...hehehee...
    edriana sihat tak?...mesti makin tembam kan dia...:-)

    ReplyDelete
  6. aku lom beli apa2 pon persiapan utk sekolah anak2 aku. Tahun depan 3 org yg skolah..huhuhu..tak sabar gak ni nk beli utk dowang.Lelagi utk anak aku no. 3 tu. tahun depan nk tadika 4 tahun. musti dia pon xcited..tp kene tunggu gaji arrr...$ takdo!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, December 19, 2008

KEMBALI KE SEKOLAH (Part 1)

Tinggal beberapa hari je lagi dah nak mula sekolah balik kan..pada mereka yang ada anak yang dah mula bersekolah sure time ni tengah sibuk buat preparation kan..untuk saya next year my eldest son akan melangkah ke tahun 1. Kalau sebelum ni dah 4 tahun Ezhan ke playschool & preschool bermula tahun depan start sekolah betul. So preparation nye pun berbeza la kan..kat Melaka ni pagi budak2 dia pegi sekolah biasa petang pulak pegi sekolah agama. Memang full la masa Ez tahun depan tak merasa dah nak melepak2 depan tv tengok cartoon..


Cerita tentang persiapan nak masuk sekolah baru2 ni kitaorang dah pegi beli la uniform Ez..3 pasang untuk sekolah pagi & 2 pasang baju melayu berserta kain sampin untuk sekolah agama..melayang rm220 untuk kesemua tu & tu belum masuk kasut sekolah,beg,buku tulis & yuran..mula la saya terfikir macam mana la kalau orang yang ada anak ramai untuk ke sekolah tu kan mesti lagi besar belanjanye..tapi takpe la kan untuk anak2 kita juge kan..
Masa balik rumah kitaorang suruh la ez try kot2 tak selesa boleh la pegi tukar dan masa tu juge ada sorang lagi budak kecik yang sibuk nak mencuba!! Ha..ha..ha.. siap bukak baju dia dah suruh mummy sarungkan uniform ez tu kat dia pulak..biar pun besar gedebus dia pakai tapi dia puas hati..hai ni nanti masa cari beg & kasut ez sure kena beli juge untuk budak kecik ni.. Aksi membuka baju

Kemudian test pulak baju abang

Ni pulak aksi budak kecik yang tembam ni bila tengok citer TOM TOM BAK..dia akan jadikan coffee table mummy sebagai pentas untuk beraksi..sabar je la..




1.Gambar yang mula2 ni baru nak start buat persembahan la konon2nye...
2.Sebelah tu pulak..Erfan in action..sedang menari2
3.Dah yang last tu setelah selesai & lagu pun dah habis..

6 comments:

  1. budak2 mmg suka sgt tgk tom tom bak kan kak..tp kan, saya pun suka..hehehe
    hmm, xlama lg saya lak merasa camne wat persiapan tok sekolah anak2..kena menabung dari sekarang ni

    ReplyDelete
  2. awak dah shopping brg2 utk sekolah ya..saya blm lagi..baru ingat nak pegi this weekend... tak pun next week.. heeheh...betul2 last minit ni...

    ReplyDelete
  3. skolah da nk bukak.. sibuk ler beli brg utk anak skolah yer x.. sib baik echa kecik lg..lmbat lg nk pikir pasal skolah nih..hehehe

    ReplyDelete
  4. ah yes, my chubby boy a.k.a bantal busuk stealer in action. ahahahahahahahaha...

    siap ada stage tu...

    ReplyDelete
  5. Salam emy...lama tak dgr berita :-)
    ooo ez masuk sekolah dah ek...so, kenalah beli baju sekolah sumer kan...hehehee...
    edriana sihat tak?...mesti makin tembam kan dia...:-)

    ReplyDelete
  6. aku lom beli apa2 pon persiapan utk sekolah anak2 aku. Tahun depan 3 org yg skolah..huhuhu..tak sabar gak ni nk beli utk dowang.Lelagi utk anak aku no. 3 tu. tahun depan nk tadika 4 tahun. musti dia pon xcited..tp kene tunggu gaji arrr...$ takdo!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015