Wednesday, March 26, 2008

My DADDY BIRTHDAY




Semalam Birthday Daddy saya...It was 61st Birthday..Thanks daddy for rising me up until I be what I am now..Love you always..So kitaorang plan nak balik Seremban weekend ni..nak celebrate my daddy birthday sebab semalam my mom dah masak chicken rice & my kakak+adik beli baskin-robbins birthday cake for my dad..we missed it..hu..hu..











Tuesday, March 18, 2008

Cherating




















Just came back from Cherating last weekend.Spending our weekend at Legend Resort for 3 Days and 2 Nights..it was really great. The kids had fun too..ye la bukan kitaorang yang driving,tapi daddy kat dia penat drive jejauh =p. Our 2nd day at Cherating kami gi jenjalan kat Kuala Terengganu. About 3 hours from Cherating. Pegi Pasar Payang..(motif utama nak cari batik la since government servant kena pakai Batik every Thusday ni) then gi tengok Masjid Kristal..cantik sangat. Pastu beli kepok lekor kat losong ha..ha..Actually I'm in hurry at this moment will upload the pictures later yea..tapi kalau nak tengok juge visit my fotopages. http://mummyezhanerfan.fotopages.com/ see u then






















Wednesday, March 12, 2008

Get ready to Cherating this weekend

Petang ni nak gi Jusco jap,cari beberapa keperluan for the kids. Weekend ni kami plan nak ke Cherating.Bilik pun dah booking.Harap2 cuaca mengizinkan la ye..sebenarnya ni kira carry foward punye plan.Last year lagi dah plan nak ke sana tapi masa tu banjir besar melanda Pantai timur..so cancel la.
Nanti mummy nak gi cari new pelampung for my dear baby,Erfan. Ezhan punye pelampung still in a good condition.Adik dah gigit pelampung dia sampai bocor..he..he..Mummy nak beli new swimming trunk for Ezhan too.The old one dah kecik. And need to find the sunblock too.
Ok la..nanti esok kita tengok barang apa lagi yang "terbeli" kat Jusco petang ni..hi..hi..

Tuesday, March 11, 2008

Daging Masak Lada Bali


Merupakan my favourite resipi..Got the recipe from one of my colleague.So kali ni nak share dengan kawan-kawan kat sini.Tak tau la kenapa minggu ni kemaruk sangat nak ke dapur ha..ha..ha..


RESIPI

Bahan-bahan A

100 g cili padi (boleh dikurangkan ikut citarasa masing2)

10 ulas bawang merah

5 ulas bawang putih sedikit halia

Bahan-bahan B

1/2 kg daging lembu

180 ml santan

175ml kicap manis (cap kipas udang)

Cara membuatnya
Kisar kesemua bahan A dan peramkan bersama daging yang telah dicuci bersih selama kira-kira 30 minit. Kemudian masukkan daging yang telah diperam ke dalam kuali. Masukkan santan & kicap manis. Kacau seperti membuat rendang daging. Apabila daging telah empuk,masukkan garam secukup rasa. Kacau lagi sehingga kuah daging kering. Kemudian barulah diangkat dan sedia dihidang untuk dimakan

My 1st trial

It was my 1st time in here. It was a new experience for me. Hope to write more in the future..

Wednesday, March 26, 2008

My DADDY BIRTHDAY




Semalam Birthday Daddy saya...It was 61st Birthday..Thanks daddy for rising me up until I be what I am now..Love you always..So kitaorang plan nak balik Seremban weekend ni..nak celebrate my daddy birthday sebab semalam my mom dah masak chicken rice & my kakak+adik beli baskin-robbins birthday cake for my dad..we missed it..hu..hu..











Tuesday, March 18, 2008

Cherating




















Just came back from Cherating last weekend.Spending our weekend at Legend Resort for 3 Days and 2 Nights..it was really great. The kids had fun too..ye la bukan kitaorang yang driving,tapi daddy kat dia penat drive jejauh =p. Our 2nd day at Cherating kami gi jenjalan kat Kuala Terengganu. About 3 hours from Cherating. Pegi Pasar Payang..(motif utama nak cari batik la since government servant kena pakai Batik every Thusday ni) then gi tengok Masjid Kristal..cantik sangat. Pastu beli kepok lekor kat losong ha..ha..Actually I'm in hurry at this moment will upload the pictures later yea..tapi kalau nak tengok juge visit my fotopages. http://mummyezhanerfan.fotopages.com/ see u then






















Wednesday, March 12, 2008

Get ready to Cherating this weekend

Petang ni nak gi Jusco jap,cari beberapa keperluan for the kids. Weekend ni kami plan nak ke Cherating.Bilik pun dah booking.Harap2 cuaca mengizinkan la ye..sebenarnya ni kira carry foward punye plan.Last year lagi dah plan nak ke sana tapi masa tu banjir besar melanda Pantai timur..so cancel la.
Nanti mummy nak gi cari new pelampung for my dear baby,Erfan. Ezhan punye pelampung still in a good condition.Adik dah gigit pelampung dia sampai bocor..he..he..Mummy nak beli new swimming trunk for Ezhan too.The old one dah kecik. And need to find the sunblock too.
Ok la..nanti esok kita tengok barang apa lagi yang "terbeli" kat Jusco petang ni..hi..hi..

Tuesday, March 11, 2008

Daging Masak Lada Bali


Merupakan my favourite resipi..Got the recipe from one of my colleague.So kali ni nak share dengan kawan-kawan kat sini.Tak tau la kenapa minggu ni kemaruk sangat nak ke dapur ha..ha..ha..


RESIPI

Bahan-bahan A

100 g cili padi (boleh dikurangkan ikut citarasa masing2)

10 ulas bawang merah

5 ulas bawang putih sedikit halia

Bahan-bahan B

1/2 kg daging lembu

180 ml santan

175ml kicap manis (cap kipas udang)

Cara membuatnya
Kisar kesemua bahan A dan peramkan bersama daging yang telah dicuci bersih selama kira-kira 30 minit. Kemudian masukkan daging yang telah diperam ke dalam kuali. Masukkan santan & kicap manis. Kacau seperti membuat rendang daging. Apabila daging telah empuk,masukkan garam secukup rasa. Kacau lagi sehingga kuah daging kering. Kemudian barulah diangkat dan sedia dihidang untuk dimakan

My 1st trial

It was my 1st time in here. It was a new experience for me. Hope to write more in the future..
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015