Saturday, April 26, 2008

Banjir

Ni gambar our small garden kat luar tu..banyak itik2 seramik pecah


Siapa sangka hujan lebat yang mencurah2 since selepas Maghrib(24 April) tu akhirnya mengakibatkan banjir kilat di sekitar kawasan pekan masjid tanah. Rumah kitaorang pun kena juga..






Ni gambar our hall selepas banjir..nak menangis pun ada rasanye




Ni gambar kitchen..teruk lumpur





Ni gambar our dining hall












Ni gambar bilik my kids..habis bantal2 semua berlumpur..banyak yang dibuang yang sebelah tu pula gambar dalam our own room..since Erfan selalu sangat jatuh katil so daddy decide to take off the bed then look what happened to the mattress =(










Ya Allah..pengalaman buruk sungguh. Tapi nasib baik air yang masuk ke dalam rumah tu tak tinggi sangat berbanding tempat2 lain. Dalam rumah kitaorang air naik lebih kurang 6 inci(paras atas sikit dari buku lali) Tapi yang penatnya mengemas & mencuci rumah la..rumah penuh lumpur.Buku-buku yang letak dalam kotak kat bilik tengah tu habis rosak..baju Erfan pun ada yang kotor kena lumpur(yang duduk kat drawer bawah la..)mummy & daddy off dua hari..operasi mengemas & membasuh rumah.Macam baru masuk umah baru la pulak..penat jangan citer la..


















Saturday, April 19, 2008

Our lunch on Saturday

Udang goreng butter bercili



Ketam kukus bersama sos black pepper




Hari ni rajin sikit ke dapur. Pagi lagi dah sibuk kat kitchen. Menu lunch untuk hari ni Steam crab with black pepper sauce & butter prawn with chillies. Semalam sekolah my husband ada dinner kat one of the famous seafood area Kuala Sg Baru (Persatuan Nelayan Kuala Sg Baru @ PNK) tapi I didn't enjoy my food at all because of certain reason. First sebab tempat tu banyak kucing dan saya memang pengeli kucing & second I had to chase my Erfan here & there. Dia membuas sangat malam tadi. Memang saya la yang kenal handle dia sebab daddy sibuk dengan majlis tu kan. Sebabkan terlalu sibuk mengejar Erfan ke sana ke mari I had no pics to share you u guys,sorry sangat





Tuesday, April 15, 2008

We missed him


The whole family missed him..We love him so much..I lost my beloved grandfather on 9 of April 2008 because of liver cancer. He was my tokchu..since my grandparents past away kami semua memang menumpang kasih dengan our tokchu yang memang penyayang orangnye..pagi tu around 4.20 am I got an sms from Ayshah(my cousin)terkejut sangat bila baca sms tu..sedih..sapa yang tak sedihkan.Last jumpe tokchu masa sebelum wedding Ayshah.Aku & husband pegi melawat dia masa tu. Masa tu dia ok lagi..masih boleh berbual walaupun nampak uzur.Dan masa kenduri Ayshah pun dia tak datang,dah tak larat katanya..hanya anak2 je wakilkan dia masa tu. Apa2 pun aku akan terus merindui pelukan dari tokchu..memang rindu..sedih semuanya bercampur baur. Aku doakan semoga roh atuk ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Mudah0mudahan atuk tenang disana..

Saturday, April 26, 2008

Banjir

Ni gambar our small garden kat luar tu..banyak itik2 seramik pecah


Siapa sangka hujan lebat yang mencurah2 since selepas Maghrib(24 April) tu akhirnya mengakibatkan banjir kilat di sekitar kawasan pekan masjid tanah. Rumah kitaorang pun kena juga..






Ni gambar our hall selepas banjir..nak menangis pun ada rasanye




Ni gambar kitchen..teruk lumpur





Ni gambar our dining hall












Ni gambar bilik my kids..habis bantal2 semua berlumpur..banyak yang dibuang yang sebelah tu pula gambar dalam our own room..since Erfan selalu sangat jatuh katil so daddy decide to take off the bed then look what happened to the mattress =(










Ya Allah..pengalaman buruk sungguh. Tapi nasib baik air yang masuk ke dalam rumah tu tak tinggi sangat berbanding tempat2 lain. Dalam rumah kitaorang air naik lebih kurang 6 inci(paras atas sikit dari buku lali) Tapi yang penatnya mengemas & mencuci rumah la..rumah penuh lumpur.Buku-buku yang letak dalam kotak kat bilik tengah tu habis rosak..baju Erfan pun ada yang kotor kena lumpur(yang duduk kat drawer bawah la..)mummy & daddy off dua hari..operasi mengemas & membasuh rumah.Macam baru masuk umah baru la pulak..penat jangan citer la..


















Saturday, April 19, 2008

Our lunch on Saturday

Udang goreng butter bercili



Ketam kukus bersama sos black pepper




Hari ni rajin sikit ke dapur. Pagi lagi dah sibuk kat kitchen. Menu lunch untuk hari ni Steam crab with black pepper sauce & butter prawn with chillies. Semalam sekolah my husband ada dinner kat one of the famous seafood area Kuala Sg Baru (Persatuan Nelayan Kuala Sg Baru @ PNK) tapi I didn't enjoy my food at all because of certain reason. First sebab tempat tu banyak kucing dan saya memang pengeli kucing & second I had to chase my Erfan here & there. Dia membuas sangat malam tadi. Memang saya la yang kenal handle dia sebab daddy sibuk dengan majlis tu kan. Sebabkan terlalu sibuk mengejar Erfan ke sana ke mari I had no pics to share you u guys,sorry sangat





Tuesday, April 15, 2008

We missed him


The whole family missed him..We love him so much..I lost my beloved grandfather on 9 of April 2008 because of liver cancer. He was my tokchu..since my grandparents past away kami semua memang menumpang kasih dengan our tokchu yang memang penyayang orangnye..pagi tu around 4.20 am I got an sms from Ayshah(my cousin)terkejut sangat bila baca sms tu..sedih..sapa yang tak sedihkan.Last jumpe tokchu masa sebelum wedding Ayshah.Aku & husband pegi melawat dia masa tu. Masa tu dia ok lagi..masih boleh berbual walaupun nampak uzur.Dan masa kenduri Ayshah pun dia tak datang,dah tak larat katanya..hanya anak2 je wakilkan dia masa tu. Apa2 pun aku akan terus merindui pelukan dari tokchu..memang rindu..sedih semuanya bercampur baur. Aku doakan semoga roh atuk ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Mudah0mudahan atuk tenang disana..
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015