Thursday, July 31, 2008

Raya Fever


Wah ha..ha..since esok dah masuk bulan August so bila di congak-congak maka ada lagi sebulan untuk kita memasuki bulan Ramadhan lepas Syawal pula datang menjelma..bila cakap pasal Ramadhan & Syawal ni kalau orang perempuan sure punye dah mula busy dengan persiapan menyambut raya kan..so saya pun tak nak la ketinggalan. Kali ni nak cerita pasal Kain baju raya. Sebenarnya the past 2 weeks aku dah pun mula mengujungi tailor untuk hantar baju yang ingin ditempah kira tu 1st round la..masa tu ada dalam 3 pasang. Tapi baru ni masa cari kain untuk dibuat baju melayu my boys jumpe lagi beberapa kain yang berkenan di hati so kira esok yang akan di hantar ke tailor ni kira 2nd round la.kah!!kah!! tak kira la walaupun masa raya tu nanti aku akan beraya dengan my "pot belly tummy"tapi still nak beraya juge. 1 je dari banyak2 kain pasang tu yang aku tempah pun pregy cloth yang lain tu semuanya baju kurung biasa & sehelai baju kurung pahang. Ada antara kain-kain tu aku beli masa pegi Astana Moda (Jackel) ada juge yang masa pegi Terengganu hari tu..tapi dalam banyak-banyak tu yang paling aku suka dan punye sentimental value kiranye la kan yang Sifon in blue colour tu..tu my darling hubby belikan kat Biwanis..walaupun yang lain-lain tu ada juge yang dia beli tapi yang blue sifon tu dia yang pilihkan(yang lain2 tu aku pilih sendiri =p) dan bertepatan pulak dengan citarasa ku ini..Lepas ni tak tau la kot2 ada lagi jumpe kain yang berkenan di hati nanti terbeli lagi..harap2 takde la ye..tak sanggup pulak nak bayar upah tailor nanti.. =)


Tuesday, July 29, 2008

Miss My BloG

hU..hU..Busynye lately ni..memang tak sempat nak jenguk blog ni.Rindu nak mencoret disini banyak betul yang nak di kongsikan. Tapi untuk kali ni sekadar nak buat come back je..he..he..sebabnye blog ni dah di penuhi dengan sawang & spider web ha..ha..


Berbalik kepada tujuan asalnye hari ni nak citer sikit pasal perkembangan diri yang dah sedia kala mengembang ni..walaupun pregnancy age dah mencecah 5 months tapi berat badan still tak naik juge.Dari 1st month hingga ke 5th months ni berat hanya naik 400gram.Ceh!!Kalau tak pregnant tu badan ni macam dipam2 tapi bila sepatutnya mengembang tak nak la pulak dia mengembang. Alhamdulillah bila scan(dah 2 kali scan)tumbesaran baby dalam perut ni membesar dengan normal dan baik sekali.Mungkin berat mummy dia je yang tak bertambah kot. Alhamdulillah..dah mula berselera nak makan semula..walaupun tak kena morning sickness tapi awal2 pregnant dulu tak lalu nak jamah nasi tapi sekarang ku telah berjaya mendapatkan semula selera ku itu.


Ok stop pasal perkembang diriku ini. Bercerita pulak pasal budak 2 beradik tu..Ez baru-baru ni entered Story telling competition.Alhamdulillah dia dapat 5th place.Walaupun tak dapat 3 top place tapi mummy tetap bangga sebab competition tu antara semua pelajar Prasekolah daerah Alor Gajah.Ada lebih kurang 21 buah sekolah.Bukannye pertandingan dalaman di sekolah.Takpe la Ez next time try lagi ye.Ez berjaya la menghafal cerita "The Proud Mother Hen" tu sampai Erfan pun dah tau jalan cerita abangnye tu..bila abang berkokok dia pun berkokok sama..


Erfan pulak macam biasa la lasaknye.Lebih kurang 2 minggu lepas Erfan kena demam.Lama la juge hampir 2 minggu.Baik je dari demam mulut dah jadi macam bertih jagung. Banyak perkataan baru yang dia dapat dan yang paling best dia dah start sebut ABC walaupun tak ikut urutan dia dah boleh la sikit..he..he..kalau counting lak 1,2,3,5,8,10. Kalau mengira bahasa melayu nye yang senang nak lekat nombor6,7,10.ha..ha..tapi ok la kot dengan age dia 1 year 8 months tu.


Ok la dah panjang dah coretan kali ni..stop sini dulu. Adala beberapa keping gambar budak 2 beradik ni untuk di share bersama..C U soon guys




Thursday, July 31, 2008

Raya Fever


Wah ha..ha..since esok dah masuk bulan August so bila di congak-congak maka ada lagi sebulan untuk kita memasuki bulan Ramadhan lepas Syawal pula datang menjelma..bila cakap pasal Ramadhan & Syawal ni kalau orang perempuan sure punye dah mula busy dengan persiapan menyambut raya kan..so saya pun tak nak la ketinggalan. Kali ni nak cerita pasal Kain baju raya. Sebenarnya the past 2 weeks aku dah pun mula mengujungi tailor untuk hantar baju yang ingin ditempah kira tu 1st round la..masa tu ada dalam 3 pasang. Tapi baru ni masa cari kain untuk dibuat baju melayu my boys jumpe lagi beberapa kain yang berkenan di hati so kira esok yang akan di hantar ke tailor ni kira 2nd round la.kah!!kah!! tak kira la walaupun masa raya tu nanti aku akan beraya dengan my "pot belly tummy"tapi still nak beraya juge. 1 je dari banyak2 kain pasang tu yang aku tempah pun pregy cloth yang lain tu semuanya baju kurung biasa & sehelai baju kurung pahang. Ada antara kain-kain tu aku beli masa pegi Astana Moda (Jackel) ada juge yang masa pegi Terengganu hari tu..tapi dalam banyak-banyak tu yang paling aku suka dan punye sentimental value kiranye la kan yang Sifon in blue colour tu..tu my darling hubby belikan kat Biwanis..walaupun yang lain-lain tu ada juge yang dia beli tapi yang blue sifon tu dia yang pilihkan(yang lain2 tu aku pilih sendiri =p) dan bertepatan pulak dengan citarasa ku ini..Lepas ni tak tau la kot2 ada lagi jumpe kain yang berkenan di hati nanti terbeli lagi..harap2 takde la ye..tak sanggup pulak nak bayar upah tailor nanti.. =)


Tuesday, July 29, 2008

Miss My BloG

hU..hU..Busynye lately ni..memang tak sempat nak jenguk blog ni.Rindu nak mencoret disini banyak betul yang nak di kongsikan. Tapi untuk kali ni sekadar nak buat come back je..he..he..sebabnye blog ni dah di penuhi dengan sawang & spider web ha..ha..


Berbalik kepada tujuan asalnye hari ni nak citer sikit pasal perkembangan diri yang dah sedia kala mengembang ni..walaupun pregnancy age dah mencecah 5 months tapi berat badan still tak naik juge.Dari 1st month hingga ke 5th months ni berat hanya naik 400gram.Ceh!!Kalau tak pregnant tu badan ni macam dipam2 tapi bila sepatutnya mengembang tak nak la pulak dia mengembang. Alhamdulillah bila scan(dah 2 kali scan)tumbesaran baby dalam perut ni membesar dengan normal dan baik sekali.Mungkin berat mummy dia je yang tak bertambah kot. Alhamdulillah..dah mula berselera nak makan semula..walaupun tak kena morning sickness tapi awal2 pregnant dulu tak lalu nak jamah nasi tapi sekarang ku telah berjaya mendapatkan semula selera ku itu.


Ok stop pasal perkembang diriku ini. Bercerita pulak pasal budak 2 beradik tu..Ez baru-baru ni entered Story telling competition.Alhamdulillah dia dapat 5th place.Walaupun tak dapat 3 top place tapi mummy tetap bangga sebab competition tu antara semua pelajar Prasekolah daerah Alor Gajah.Ada lebih kurang 21 buah sekolah.Bukannye pertandingan dalaman di sekolah.Takpe la Ez next time try lagi ye.Ez berjaya la menghafal cerita "The Proud Mother Hen" tu sampai Erfan pun dah tau jalan cerita abangnye tu..bila abang berkokok dia pun berkokok sama..


Erfan pulak macam biasa la lasaknye.Lebih kurang 2 minggu lepas Erfan kena demam.Lama la juge hampir 2 minggu.Baik je dari demam mulut dah jadi macam bertih jagung. Banyak perkataan baru yang dia dapat dan yang paling best dia dah start sebut ABC walaupun tak ikut urutan dia dah boleh la sikit..he..he..kalau counting lak 1,2,3,5,8,10. Kalau mengira bahasa melayu nye yang senang nak lekat nombor6,7,10.ha..ha..tapi ok la kot dengan age dia 1 year 8 months tu.


Ok la dah panjang dah coretan kali ni..stop sini dulu. Adala beberapa keping gambar budak 2 beradik ni untuk di share bersama..C U soon guys




Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015