Thursday, January 29, 2009

Apa Kitaorang buat CNY hari tu??

Weekend baru ni kitaorang tak kemana pun.Sekadar gi beli barang dapur kat Tesco je.Tapi orang ramai giler kat bandar Melaka..especially kat area bandar hilir. 3 kali pusing baru suami saya dapat parking kat area dataran pahlawan..sebabnye Ez nak juge beli donut kat Big Apple memang tak boleh berkompromi langsung la budak sorang tu ikut perangai sapa la tu ye bang??he..he..Hari Ahad lak suami saya pasangkan khemah kat garden untuk bagi budak berdua tu main2.








Saya pulak dapat la try buat nasi ayam..ha..ha..first time ni cuba.Tak pernah la cuba sebelum ni ingatkan susah rupa2nye senang la juge(saya sebenarnye tak berapa arif la bab2 masak memasak ni..)Ni semua gara2 tengok kak Aii masak nasi ayam hari tu so saya pun teruja la nak buat nasi ayam sendiri..Ez kata pandai la mummy buat nanti boleh buat lagi..ha..ha..bestnye bila anak sendiri satisfied dengan apa yang kita masakkan.. My Chicken rice

Cuti CNY baru ni kitaorang memang takde plan nak pegi bercuti kemana2 pun sebabnye ada nephew suami saya nak bertunang masa CNY tu so tak dapat la kitaorang nak panjangkan langkah walaupun sebenarnye hati saya ni meronta2 nak gi jenjalan. Monday tu kitaorang join rombongan meminang@bertunang anak sedara hubby tu. Konvoi 5 buah kereta ke Teluk Intan.Kiranye ni percubaan pertama bawak baby jalan jauh. Alhamdulillah Edriana baik je sepanjang jalan..tak meragam langsung..memang pas la untuk bawak jalan jauh.


Dia sangat baik hari tu..


Masa dalam rumah tu saya tak dapat nak snap gambar bebanyak sebabnye bila dah naik atas umah baru la perasaan camera kat saya so macam mana nak bagi hubby orang lak ramai dah duduk..saya snap ni pun sambil pangku baby ha..ha.. & yang paling tension gambar saya sekeping pun takde ;P




Ni seisi perbincangan...



Ni lak gambar Erfan yang berlari2 sakan kat kawasan rumah orang tu...





Lepas makan kitaorang turun bawah..tapi orang masih la dok discuss kat atas umah tu..saya lari turun bawah bawak Edriana..panas la kat atas tu..



Mummy's precious



Daddy's gems



Ingatkan rumah family girl tu kat area pekan teluk intan rupa2nye kat Langkat somewhere in Teluk Intan..memang la dalam kawasan teluk intan tapi jauh giler..penatnye la. Masuk kampung keluar kampung..kedalam lak tu rumah dia..tapi takpe la kan at least semuanye dah selamat..Insyallah bulan 6 nanti kenduri kawin pulak..masa tu nanti boleh la plan jalan jauh sikit lagi.Mula2 hari tu kitaorang ingatkan lepas majlis bertunang nak ke Lumut & stay semalam kat sana la tapi last minute kena cancel plan tu sebabnye esoknye Selasa kitaorang nak bawak Edriana ke Rompin lak. Selesai semua majlis around pukul 3.30 kitaorang pun bertolak balik.Sampai umah around pukul 7..tu pun sebab banyak sangat berhenti2..melayang karenah budak2 berdua tu la..

* Next entry kita update lak cerita semasa kat Tg.Gemok,Rompin ok..

5 comments:

  1. nak rasa nasi ayam tu sepinggan dua buleh? hehe...

    ReplyDelete
  2. hamboiii hamboiiii hamboiii...
    dah pandai buat nasik ayam. Nampak cam menjadiii je tu. SYABAS BETE!!

    dah melepas rindu ngan si kenit tu ye?? :)

    ReplyDelete
  3. syabas!!! dah lulus buat nasi ayam yaa..dulu2 pun saya ingatkan susah nak buat..rupanya kacang je kan... mmg betul cakap awak tu..kalau anak puji masakan kita, bangga sgt rasa kan?? maklumla..cam saya ni bab2 masakan lauk pauk mmg tak pro..bila kena puji tu, kembang setaman rasa...

    ReplyDelete
  4. OO
    JAUH BERJALAN
    NI EDRIANA nye 1st time long journey la niii
    hehhehe
    xpe la jauh pon...kenduri besa le jalan jejauh


    emy, anak emy belajar swimming yea..
    ishh..tingin nak antar darwisY sama

    tp tu ler
    sini xdak tempat sesuwai

    ReplyDelete
  5. hehe... i cooked nasi ayam last weekend too... quite senang but lama sangat preparation time (for the chicken stock n all)... :)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, January 29, 2009

Apa Kitaorang buat CNY hari tu??

Weekend baru ni kitaorang tak kemana pun.Sekadar gi beli barang dapur kat Tesco je.Tapi orang ramai giler kat bandar Melaka..especially kat area bandar hilir. 3 kali pusing baru suami saya dapat parking kat area dataran pahlawan..sebabnye Ez nak juge beli donut kat Big Apple memang tak boleh berkompromi langsung la budak sorang tu ikut perangai sapa la tu ye bang??he..he..Hari Ahad lak suami saya pasangkan khemah kat garden untuk bagi budak berdua tu main2.








Saya pulak dapat la try buat nasi ayam..ha..ha..first time ni cuba.Tak pernah la cuba sebelum ni ingatkan susah rupa2nye senang la juge(saya sebenarnye tak berapa arif la bab2 masak memasak ni..)Ni semua gara2 tengok kak Aii masak nasi ayam hari tu so saya pun teruja la nak buat nasi ayam sendiri..Ez kata pandai la mummy buat nanti boleh buat lagi..ha..ha..bestnye bila anak sendiri satisfied dengan apa yang kita masakkan.. My Chicken rice

Cuti CNY baru ni kitaorang memang takde plan nak pegi bercuti kemana2 pun sebabnye ada nephew suami saya nak bertunang masa CNY tu so tak dapat la kitaorang nak panjangkan langkah walaupun sebenarnye hati saya ni meronta2 nak gi jenjalan. Monday tu kitaorang join rombongan meminang@bertunang anak sedara hubby tu. Konvoi 5 buah kereta ke Teluk Intan.Kiranye ni percubaan pertama bawak baby jalan jauh. Alhamdulillah Edriana baik je sepanjang jalan..tak meragam langsung..memang pas la untuk bawak jalan jauh.


Dia sangat baik hari tu..


Masa dalam rumah tu saya tak dapat nak snap gambar bebanyak sebabnye bila dah naik atas umah baru la perasaan camera kat saya so macam mana nak bagi hubby orang lak ramai dah duduk..saya snap ni pun sambil pangku baby ha..ha.. & yang paling tension gambar saya sekeping pun takde ;P




Ni seisi perbincangan...



Ni lak gambar Erfan yang berlari2 sakan kat kawasan rumah orang tu...





Lepas makan kitaorang turun bawah..tapi orang masih la dok discuss kat atas umah tu..saya lari turun bawah bawak Edriana..panas la kat atas tu..



Mummy's precious



Daddy's gems



Ingatkan rumah family girl tu kat area pekan teluk intan rupa2nye kat Langkat somewhere in Teluk Intan..memang la dalam kawasan teluk intan tapi jauh giler..penatnye la. Masuk kampung keluar kampung..kedalam lak tu rumah dia..tapi takpe la kan at least semuanye dah selamat..Insyallah bulan 6 nanti kenduri kawin pulak..masa tu nanti boleh la plan jalan jauh sikit lagi.Mula2 hari tu kitaorang ingatkan lepas majlis bertunang nak ke Lumut & stay semalam kat sana la tapi last minute kena cancel plan tu sebabnye esoknye Selasa kitaorang nak bawak Edriana ke Rompin lak. Selesai semua majlis around pukul 3.30 kitaorang pun bertolak balik.Sampai umah around pukul 7..tu pun sebab banyak sangat berhenti2..melayang karenah budak2 berdua tu la..

* Next entry kita update lak cerita semasa kat Tg.Gemok,Rompin ok..

5 comments:

  1. nak rasa nasi ayam tu sepinggan dua buleh? hehe...

    ReplyDelete
  2. hamboiii hamboiiii hamboiii...
    dah pandai buat nasik ayam. Nampak cam menjadiii je tu. SYABAS BETE!!

    dah melepas rindu ngan si kenit tu ye?? :)

    ReplyDelete
  3. syabas!!! dah lulus buat nasi ayam yaa..dulu2 pun saya ingatkan susah nak buat..rupanya kacang je kan... mmg betul cakap awak tu..kalau anak puji masakan kita, bangga sgt rasa kan?? maklumla..cam saya ni bab2 masakan lauk pauk mmg tak pro..bila kena puji tu, kembang setaman rasa...

    ReplyDelete
  4. OO
    JAUH BERJALAN
    NI EDRIANA nye 1st time long journey la niii
    hehhehe
    xpe la jauh pon...kenduri besa le jalan jejauh


    emy, anak emy belajar swimming yea..
    ishh..tingin nak antar darwisY sama

    tp tu ler
    sini xdak tempat sesuwai

    ReplyDelete
  5. hehe... i cooked nasi ayam last weekend too... quite senang but lama sangat preparation time (for the chicken stock n all)... :)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015