Saturday, January 17, 2009

ERFAN KENA GIGIT ;-(


SAPA YANG GIGIT ERFAN bambam SAYA NI????

Ez demam hari ni.Tadi lepas bawak Ez pegi clinic kitaorang gi lunch kat McD. Kat McD tu ada playland so Ez & Erfan pun main2 la kat situ. Kotaorang cari seat yang betul2 dekat dengan tempat mainan tu supaya senang nak monitor Erfan yang lasak tu.






Mula-mula tu elok je Ez & Erfan main2 kat playland tu



Tengah2 kitaorang makan,tiba2 Ez datang Erfan lak ikut kat belakang sambil kesat air mata dia... Masa tu tak perasan lagi kenapa.Pastu Ez cakap mummy cuba tengok pipi adik..lebam,budak tu gigit. (Ez explain sambil tunjuk kat seorang kid yang around age 4-5 years kot..budak tu dengan bapak dia)Bila saya tengok kat pipi Erfan belah kanan tu merah & ada kesan gigitan. Saya tengok lagi kot2 berdarah @ berlubang ke nasib baik la bertanda je..sian Erfan.Bila husband saya datang bawak food saya bagi tau la..sambil tunjuk kat pipi Erfan. Saya jadi geram bila tengok father budak yang gigit Erfan tu bawak anak dia lari & berdiri kat satu corner. Tak tau la maybe sebab geram sangat kot tetiba je saya bangun sambil dukung baby masa tu pergi kat man yang kat corner tu. Bila saya dah sampai dekat saya tanya dia dengan baik,anak Encik gigit anak saya ye tadi? Pastu mamat tu jawab "A'ah kenapa? Nak mintak duit ubat ker?Berapa kos u nak claim?Bagi tau I boleh bayar" Wah sikit punye sombong ke dia jawab..makin la bertambah panas hati saya..saya pun dengan nada yang agak keras saya explain kat i_ _ ot man tu "Saya bukan nak claim apa2 pun..saya cuma nak tanya.Patutnye encik dah tahu anak encik dah gigit anak saya encik datang la jumpe kitaorang say sorry ke kan..ni encik lari pulak.Nasib baik pipi anak saya tak berlubang,kalau tak macam mana..cuba la belajar beradap sikit..mungkin anak encik tu kecik lagi tapi encik parents dia patutnye jaga la anak tu kalau dah tau anak encik memang jenis suka mengigit.." pastu saya pun pusing sambil blah tinggalkan mamat bodoh sombong tu.."Hoi kau ingat aku ni heran sangat ke duit ringgit kau tu..siot betul mamat tu la.." bila saya dah duduk husband saya tanya kenapa sayang gi serang mamat tu? Dah la..orang macam tu jangan dilayan..Sakit betol hati saya tau..Tengah2 kitaorang makan tu datang sorang perempuan..rupa2nye mak budak yang mengigit Erfan tu. Mak dia datang dengan kakak budak tu yang dah besar juge la..sebelum dia datang kat meja kitaorang saya dengar girl tu cakap kat mak dia,adik gigit budak tu..(sambil girl tu point to Erfan) Lady tu datang jumpe kitaorang..sambil kata"Kak,yang baju biru tu anak akak ye?Sori ye kak,anak saya gigit anak akak tadi.Anak saya tu memang nakal sikit.Maaf la ye kak sekali lagi" Mula2 tu rasa macam nak bahasakan je perempuan tu tapi dia datang cara baik so saya pun cakap la cara baik.."Takpe la..tak luka pun cuma lebam je pipi anak saya tu.Lain kali u as a parent kena la jaga anak tu baik2 jangan sampai dia buat kat orang lain pulak." Lepas say sori again lady tu pun keluar..masuk kereta.She's so polite compare dengan laki dia yang bodo sombong tu.Nyampah!!!
Bila balik rumah saya tengok pipi Erfan lebam.Puas nak snap gambar pipi kanan dia tu tapi dia tak bagi..tapi ada la beberapa yang dapat saya snap curi2..
Ni mula-mula kena tak nampak sangat lagi..tapi bila balik rumah



*
*

*
*
*

*

*
*
*

*
*
*
*
*
*

*

*
*
*





Nampak tak kesan merah tu..sian Erfan.Kenapa la mummy tak jaga Erfan betul2 kan..sedinye la saya... :-(









Otw back tu kitaorang singgah Big Apple untuk beli donut untuk Erfan.Sebab Erfan sangat suka big apple donut especially pink panther tu(tapi dah tukar namakan,nama baru apa ntah.. ;p )








Ni pulak latest pix Edriana Samihah..budak kecik yang dah banyak ragam ni.. ;D


p/s Saya jadi geram sebabnye saya memang tak suka & tak ajar anak2 saya untuk main gigit ni tapi bila anak saya kena gigit dengan anak orang lain pastu bapak dia pulak sombong menongkat langit tu bertambah la geramnye saya ni..saya macam nak karate je mamat tadi tu..

6 comments:

  1. eeeeee...bongoknye mamat tu!!! aku ni kalau budak takpe lagi. Tp kalau parents dia cam taik, tu yg buat aku marah! huii..kalau aku, sah kene carot dah mamat tu. Sombong bodoh!!!
    sian anak kau..lebam tu..pedih ;(

    ~alahai..cutenye princess kau!! ;)

    ReplyDelete
  2. la hai
    sian erfan...
    ada gark parents yg camtu kak erk...ingat takde
    kes anak dia gigit erfan tu xde ler kita panas hati sangat kan...coz' bebudak mana ler tahu...
    tp yg jadi geram tu bila bapak dia lagak bodoh sombong camtu...ingat duit leh settle masalah ker...adoiler....
    nasib ler mama budak tu ok .....tp camner ler laki dia leh dpt bini yg baik camtu...

    edriana dah nampak big girl ler...comel...

    ReplyDelete
  3. kurang tamadun nye mamat tu
    dah le anak dia wat salah

    dia layan anak kita
    mcm anak kita plak yg buat salah
    kita dah x serang dia pon dah nasib baik

    sibbaik dia ada bini yg ada pendidikan skit kot


    huhhhh
    memnag penah alami situasi cam emy ni
    tp xde sapai teruk camni


    wah...comel nye bb gurl em
    putih melepak

    kita exchange link yea

    ReplyDelete
  4. pergh...sombongnya bapak bdk tu.... kalau saya pun hangin satu badan dgr org ckp cam tu.... bukannya nak say sori.. pi cakap besar lak.. hmm...nasib baikla wife dia polite....

    alahai teruk gakla pipi erfan... no wonder dia nangis... hmmm... letak minyak gamat ya, supaya cepat sembuh..

    ReplyDelete
  5. hai emy.. mmg siot biol sengal mamat tu emy.. kalau ruzilah .. ruzi ty baik2 dia jawab macam tu.. huh.. cari pasal jelah dia dgn ruzi.. tp emy masih boleh bersabar gitu.. sian er.. .. ruzi suka gmbr emy yg pakai tudung hijau tu.. comel.. ruzi guna gmbr tu add to contact.. stiap kali emy sms kuarla gmbr emy tue.. harap2 baby ed suka bila pakai baju2 tu nanti.. ehe...

    ReplyDelete
  6. la..ciannyer erfan.. teruk gak pipi dia kena gigit tu yer.. bengkak sket kan..

    apa punye bapak la camtu..dasar krg ajar.. mmg la bdk kecik x paham lg.. tp kita sbgai parents ni kena la jg anak baik2.. bila da trjadi gak..pg la mintak maaf ker apa ker kan.. ni leh plak mamat bongok tu ckp cam2.. hishh..geram tul aku ngan org cam ni.. bodohnyer jantan..sib baik ler wife dia cerdik dr dia kan..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, January 17, 2009

ERFAN KENA GIGIT ;-(


SAPA YANG GIGIT ERFAN bambam SAYA NI????

Ez demam hari ni.Tadi lepas bawak Ez pegi clinic kitaorang gi lunch kat McD. Kat McD tu ada playland so Ez & Erfan pun main2 la kat situ. Kotaorang cari seat yang betul2 dekat dengan tempat mainan tu supaya senang nak monitor Erfan yang lasak tu.






Mula-mula tu elok je Ez & Erfan main2 kat playland tu



Tengah2 kitaorang makan,tiba2 Ez datang Erfan lak ikut kat belakang sambil kesat air mata dia... Masa tu tak perasan lagi kenapa.Pastu Ez cakap mummy cuba tengok pipi adik..lebam,budak tu gigit. (Ez explain sambil tunjuk kat seorang kid yang around age 4-5 years kot..budak tu dengan bapak dia)Bila saya tengok kat pipi Erfan belah kanan tu merah & ada kesan gigitan. Saya tengok lagi kot2 berdarah @ berlubang ke nasib baik la bertanda je..sian Erfan.Bila husband saya datang bawak food saya bagi tau la..sambil tunjuk kat pipi Erfan. Saya jadi geram bila tengok father budak yang gigit Erfan tu bawak anak dia lari & berdiri kat satu corner. Tak tau la maybe sebab geram sangat kot tetiba je saya bangun sambil dukung baby masa tu pergi kat man yang kat corner tu. Bila saya dah sampai dekat saya tanya dia dengan baik,anak Encik gigit anak saya ye tadi? Pastu mamat tu jawab "A'ah kenapa? Nak mintak duit ubat ker?Berapa kos u nak claim?Bagi tau I boleh bayar" Wah sikit punye sombong ke dia jawab..makin la bertambah panas hati saya..saya pun dengan nada yang agak keras saya explain kat i_ _ ot man tu "Saya bukan nak claim apa2 pun..saya cuma nak tanya.Patutnye encik dah tahu anak encik dah gigit anak saya encik datang la jumpe kitaorang say sorry ke kan..ni encik lari pulak.Nasib baik pipi anak saya tak berlubang,kalau tak macam mana..cuba la belajar beradap sikit..mungkin anak encik tu kecik lagi tapi encik parents dia patutnye jaga la anak tu kalau dah tau anak encik memang jenis suka mengigit.." pastu saya pun pusing sambil blah tinggalkan mamat bodoh sombong tu.."Hoi kau ingat aku ni heran sangat ke duit ringgit kau tu..siot betul mamat tu la.." bila saya dah duduk husband saya tanya kenapa sayang gi serang mamat tu? Dah la..orang macam tu jangan dilayan..Sakit betol hati saya tau..Tengah2 kitaorang makan tu datang sorang perempuan..rupa2nye mak budak yang mengigit Erfan tu. Mak dia datang dengan kakak budak tu yang dah besar juge la..sebelum dia datang kat meja kitaorang saya dengar girl tu cakap kat mak dia,adik gigit budak tu..(sambil girl tu point to Erfan) Lady tu datang jumpe kitaorang..sambil kata"Kak,yang baju biru tu anak akak ye?Sori ye kak,anak saya gigit anak akak tadi.Anak saya tu memang nakal sikit.Maaf la ye kak sekali lagi" Mula2 tu rasa macam nak bahasakan je perempuan tu tapi dia datang cara baik so saya pun cakap la cara baik.."Takpe la..tak luka pun cuma lebam je pipi anak saya tu.Lain kali u as a parent kena la jaga anak tu baik2 jangan sampai dia buat kat orang lain pulak." Lepas say sori again lady tu pun keluar..masuk kereta.She's so polite compare dengan laki dia yang bodo sombong tu.Nyampah!!!
Bila balik rumah saya tengok pipi Erfan lebam.Puas nak snap gambar pipi kanan dia tu tapi dia tak bagi..tapi ada la beberapa yang dapat saya snap curi2..
Ni mula-mula kena tak nampak sangat lagi..tapi bila balik rumah



*
*

*
*
*

*

*
*
*

*
*
*
*
*
*

*

*
*
*





Nampak tak kesan merah tu..sian Erfan.Kenapa la mummy tak jaga Erfan betul2 kan..sedinye la saya... :-(









Otw back tu kitaorang singgah Big Apple untuk beli donut untuk Erfan.Sebab Erfan sangat suka big apple donut especially pink panther tu(tapi dah tukar namakan,nama baru apa ntah.. ;p )








Ni pulak latest pix Edriana Samihah..budak kecik yang dah banyak ragam ni.. ;D


p/s Saya jadi geram sebabnye saya memang tak suka & tak ajar anak2 saya untuk main gigit ni tapi bila anak saya kena gigit dengan anak orang lain pastu bapak dia pulak sombong menongkat langit tu bertambah la geramnye saya ni..saya macam nak karate je mamat tadi tu..

6 comments:

  1. eeeeee...bongoknye mamat tu!!! aku ni kalau budak takpe lagi. Tp kalau parents dia cam taik, tu yg buat aku marah! huii..kalau aku, sah kene carot dah mamat tu. Sombong bodoh!!!
    sian anak kau..lebam tu..pedih ;(

    ~alahai..cutenye princess kau!! ;)

    ReplyDelete
  2. la hai
    sian erfan...
    ada gark parents yg camtu kak erk...ingat takde
    kes anak dia gigit erfan tu xde ler kita panas hati sangat kan...coz' bebudak mana ler tahu...
    tp yg jadi geram tu bila bapak dia lagak bodoh sombong camtu...ingat duit leh settle masalah ker...adoiler....
    nasib ler mama budak tu ok .....tp camner ler laki dia leh dpt bini yg baik camtu...

    edriana dah nampak big girl ler...comel...

    ReplyDelete
  3. kurang tamadun nye mamat tu
    dah le anak dia wat salah

    dia layan anak kita
    mcm anak kita plak yg buat salah
    kita dah x serang dia pon dah nasib baik

    sibbaik dia ada bini yg ada pendidikan skit kot


    huhhhh
    memnag penah alami situasi cam emy ni
    tp xde sapai teruk camni


    wah...comel nye bb gurl em
    putih melepak

    kita exchange link yea

    ReplyDelete
  4. pergh...sombongnya bapak bdk tu.... kalau saya pun hangin satu badan dgr org ckp cam tu.... bukannya nak say sori.. pi cakap besar lak.. hmm...nasib baikla wife dia polite....

    alahai teruk gakla pipi erfan... no wonder dia nangis... hmmm... letak minyak gamat ya, supaya cepat sembuh..

    ReplyDelete
  5. hai emy.. mmg siot biol sengal mamat tu emy.. kalau ruzilah .. ruzi ty baik2 dia jawab macam tu.. huh.. cari pasal jelah dia dgn ruzi.. tp emy masih boleh bersabar gitu.. sian er.. .. ruzi suka gmbr emy yg pakai tudung hijau tu.. comel.. ruzi guna gmbr tu add to contact.. stiap kali emy sms kuarla gmbr emy tue.. harap2 baby ed suka bila pakai baju2 tu nanti.. ehe...

    ReplyDelete
  6. la..ciannyer erfan.. teruk gak pipi dia kena gigit tu yer.. bengkak sket kan..

    apa punye bapak la camtu..dasar krg ajar.. mmg la bdk kecik x paham lg.. tp kita sbgai parents ni kena la jg anak baik2.. bila da trjadi gak..pg la mintak maaf ker apa ker kan.. ni leh plak mamat bongok tu ckp cam2.. hishh..geram tul aku ngan org cam ni.. bodohnyer jantan..sib baik ler wife dia cerdik dr dia kan..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015