Tuesday, January 6, 2009

HARU BIRU..

He..he..semalam lepas keluar berita tentang sekolah saya kat news tv9 hari ni keluar lak dalam paper Utusan Malaysia & Harian Sinar edisi Melaka,Negeri Sembilan..
Benar la apa yang kitaorang semua jangkakan pagi2 lagi sekolah tu dah jadi kerusi panas..mana taknye pagi2 lagi dah didatangi 2 orang pegawai dari PPD(Pejabat Pelajaran Daerah) gara2 cerita bangunan tak siap keluar news..kesian HM saya dia kena buat surat tunjuk sebab & mengadap pengarah pelajaran..HM saya tu tersangat la baik orang nye jadi kitaorang kesian sangat tengok dia tadi.Kalau nak ikutkan bukan salah pihak sekolah pun..cubala korang semua fikir ye..Pagi2 tu masa assembly press dah datang..dia minta kebenaran dari GPK (dia datang atas arahan YB kawasan tau..)sejam pastu YB lak menyusul..
Lagi pun dah memang betul bangunan tu terbengkalai takkan la nak tipu lak kan..tu la yang susahnye..hai lecehnye la bila isu2 macam gini dah di politikkan akhirnye kita yang mentimun ni jadi mangsa..apa2 pun kitaorang memang harap sesangat bangunan baru tu siap sebelum tengah tahun nanti..

7 comments:

  1. oh,sekolah akak tu...ada gak tgk kat news mlm kelmarin...

    emmm sesuatu hal tu..jgn dipolitikkan..selesaikanlah dulu..ye tak...

    ReplyDelete
  2. lieya ade tgk news..ooo akak punye sekolah rupanye.....hal politik ke kak....gitu lee kalo jadi pemainan kuase2 besarkan......harap2 tak berpanjangan dan dpt cari jalan penyelesaian nyer.....

    ReplyDelete
  3. rugi ler kak..x nengok news....nanti nak check ler...

    camno, kita nie kecik jer kak....
    slalu bila dah melibatkan "permainan politik" akan berpanjangan ler..yg tu salah yg tu...yg tu salah yg tu plak..camno...

    act, terbengkalai sebab apa kak erk...sebab kontraktor tak siapkan kerja ker sebab budget...he he he

    ReplyDelete
  4. biasalah masalah birokrasi ni.. tak penahnya menang kita.. mmg kita ajelah yg menjd mangsa tindas org2 politik cam tue.. nampak gayanya emy kenalah berpantang makan ikan patin tu dulu ye.. drpd sakit kemudian hari.. sabar ajelah ye.. ehehe..

    ReplyDelete
  5. glamer jap sekolah awak yek... tapi tula... bila jadi gini, sian lak pada yg tak bersalah.. cam HM awak tu..

    ReplyDelete
  6. lor sekolah akak ker.....
    itulahkan.... asal dipolitikkan habiss lah panas.. kadg diorg ni mmgtau...saja nak cari pasal kan..

    ReplyDelete
  7. ala..daku x tgk pon news tu.. biasa la..sjk ada anak ni..jrg tgk brita..sbb wktu tu la..sibuk nk layan anak mkan..nk basuh kain..nk basuh pggan sumer.. so biler citer da start kul 9..baru la daku dok dpn tv smbl lipat kain

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, January 6, 2009

HARU BIRU..

He..he..semalam lepas keluar berita tentang sekolah saya kat news tv9 hari ni keluar lak dalam paper Utusan Malaysia & Harian Sinar edisi Melaka,Negeri Sembilan..
Benar la apa yang kitaorang semua jangkakan pagi2 lagi sekolah tu dah jadi kerusi panas..mana taknye pagi2 lagi dah didatangi 2 orang pegawai dari PPD(Pejabat Pelajaran Daerah) gara2 cerita bangunan tak siap keluar news..kesian HM saya dia kena buat surat tunjuk sebab & mengadap pengarah pelajaran..HM saya tu tersangat la baik orang nye jadi kitaorang kesian sangat tengok dia tadi.Kalau nak ikutkan bukan salah pihak sekolah pun..cubala korang semua fikir ye..Pagi2 tu masa assembly press dah datang..dia minta kebenaran dari GPK (dia datang atas arahan YB kawasan tau..)sejam pastu YB lak menyusul..
Lagi pun dah memang betul bangunan tu terbengkalai takkan la nak tipu lak kan..tu la yang susahnye..hai lecehnye la bila isu2 macam gini dah di politikkan akhirnye kita yang mentimun ni jadi mangsa..apa2 pun kitaorang memang harap sesangat bangunan baru tu siap sebelum tengah tahun nanti..

7 comments:

  1. oh,sekolah akak tu...ada gak tgk kat news mlm kelmarin...

    emmm sesuatu hal tu..jgn dipolitikkan..selesaikanlah dulu..ye tak...

    ReplyDelete
  2. lieya ade tgk news..ooo akak punye sekolah rupanye.....hal politik ke kak....gitu lee kalo jadi pemainan kuase2 besarkan......harap2 tak berpanjangan dan dpt cari jalan penyelesaian nyer.....

    ReplyDelete
  3. rugi ler kak..x nengok news....nanti nak check ler...

    camno, kita nie kecik jer kak....
    slalu bila dah melibatkan "permainan politik" akan berpanjangan ler..yg tu salah yg tu...yg tu salah yg tu plak..camno...

    act, terbengkalai sebab apa kak erk...sebab kontraktor tak siapkan kerja ker sebab budget...he he he

    ReplyDelete
  4. biasalah masalah birokrasi ni.. tak penahnya menang kita.. mmg kita ajelah yg menjd mangsa tindas org2 politik cam tue.. nampak gayanya emy kenalah berpantang makan ikan patin tu dulu ye.. drpd sakit kemudian hari.. sabar ajelah ye.. ehehe..

    ReplyDelete
  5. glamer jap sekolah awak yek... tapi tula... bila jadi gini, sian lak pada yg tak bersalah.. cam HM awak tu..

    ReplyDelete
  6. lor sekolah akak ker.....
    itulahkan.... asal dipolitikkan habiss lah panas.. kadg diorg ni mmgtau...saja nak cari pasal kan..

    ReplyDelete
  7. ala..daku x tgk pon news tu.. biasa la..sjk ada anak ni..jrg tgk brita..sbb wktu tu la..sibuk nk layan anak mkan..nk basuh kain..nk basuh pggan sumer.. so biler citer da start kul 9..baru la daku dok dpn tv smbl lipat kain

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015