Monday, January 5, 2009

Penatnye...

Hari ni 1st day sekolah buka..penat sesangat. Terkejar2 rasanye..kat sekolah memang tak boleh nak duduk langsung dalam bilik guru tu,ada je keje yang menunggu..Pagi2 lagi ada dah parents nak jumpe nak beli buku..hai,kenapa la tak beli masa cuti hari tu kan..(masa cuti tu ada je jual buku tapi tak nak diaorang ni datang..) Pastu ada pulak wartawan dapat untuk cover cerita banggunan baru sekolah yang terbengkalai tu..harap2 lepas masa news @tv9 tu adala pihak2 yang berkenaan buka mata tengok balik keadaan sekolah.Banyakkan la dah nak masuk 3 tahun banggunan baru tak juge siap & selama itu juge la kitaorang guru2 dulu dalam cabin..sebabnye bilik guru dah diruntuhkan dan kononnye duduk cabin sementara waktu je tapi ni dah jadi kekal lama pulak.
Balik sekolah dah sibuk uruskan Ez pegi sekolah agama pulak.. dari pukul 2.30 hingga 6.15 baru balik umah.Penat cik abang sorang tu..pukul 9 dah lena ;P..saya pun dah berat kepala ni.mana tak nye pagi tadi pukul 5 dah bangun. sibuk uruskan persiapan anak2..
Opss lupa lak..tadi nanny & atuk Edriana bawak baby pegi paed di Seremban untuk 1 imunisasi (2months old) timbang weight baby dah naik 3.1kg,alhamdulillah..

5 comments:

  1. la...korang skarang dok dlm kabin ke?? ish ish..haru gak tu.... bende2 terbengkalai cam ni, nak kena masuk news dulu, barula msg2 gelabah...mcm kat Hospital Temerloh sini... dulu pas sodok tak buat apa pun, bila masuk tv3, laju je progress.... tup tup siap akhirnya... blh je buat, antara nak dan tak nak je...

    ReplyDelete
  2. sib baik echa lom skolah lg..hehehhe..kalo x mmg penat ler nk uruskan bdk2 ni kan..

    ReplyDelete
  3. jom singgah blog ruzi.. hehee...
    tq aunt emy.. nur/adib janji belajar rajin2 nanti.. hehee... bob dh ok dr demam.. dia makan ubat bli kat farmasi jer.. mmg payah nk jpa doc...

    ReplyDelete
  4. Emy dah stat BZ... ;P

    ~wah...glemer kau emy! mcm artis lak..

    ReplyDelete
  5. huhuhuhu sibuk cikgu yer... takper awal tahun jer kan....

    wah glame kak masuk paper...hihiih frame tau..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, January 5, 2009

Penatnye...

Hari ni 1st day sekolah buka..penat sesangat. Terkejar2 rasanye..kat sekolah memang tak boleh nak duduk langsung dalam bilik guru tu,ada je keje yang menunggu..Pagi2 lagi ada dah parents nak jumpe nak beli buku..hai,kenapa la tak beli masa cuti hari tu kan..(masa cuti tu ada je jual buku tapi tak nak diaorang ni datang..) Pastu ada pulak wartawan dapat untuk cover cerita banggunan baru sekolah yang terbengkalai tu..harap2 lepas masa news @tv9 tu adala pihak2 yang berkenaan buka mata tengok balik keadaan sekolah.Banyakkan la dah nak masuk 3 tahun banggunan baru tak juge siap & selama itu juge la kitaorang guru2 dulu dalam cabin..sebabnye bilik guru dah diruntuhkan dan kononnye duduk cabin sementara waktu je tapi ni dah jadi kekal lama pulak.
Balik sekolah dah sibuk uruskan Ez pegi sekolah agama pulak.. dari pukul 2.30 hingga 6.15 baru balik umah.Penat cik abang sorang tu..pukul 9 dah lena ;P..saya pun dah berat kepala ni.mana tak nye pagi tadi pukul 5 dah bangun. sibuk uruskan persiapan anak2..
Opss lupa lak..tadi nanny & atuk Edriana bawak baby pegi paed di Seremban untuk 1 imunisasi (2months old) timbang weight baby dah naik 3.1kg,alhamdulillah..

5 comments:

  1. la...korang skarang dok dlm kabin ke?? ish ish..haru gak tu.... bende2 terbengkalai cam ni, nak kena masuk news dulu, barula msg2 gelabah...mcm kat Hospital Temerloh sini... dulu pas sodok tak buat apa pun, bila masuk tv3, laju je progress.... tup tup siap akhirnya... blh je buat, antara nak dan tak nak je...

    ReplyDelete
  2. sib baik echa lom skolah lg..hehehhe..kalo x mmg penat ler nk uruskan bdk2 ni kan..

    ReplyDelete
  3. jom singgah blog ruzi.. hehee...
    tq aunt emy.. nur/adib janji belajar rajin2 nanti.. hehee... bob dh ok dr demam.. dia makan ubat bli kat farmasi jer.. mmg payah nk jpa doc...

    ReplyDelete
  4. Emy dah stat BZ... ;P

    ~wah...glemer kau emy! mcm artis lak..

    ReplyDelete
  5. huhuhuhu sibuk cikgu yer... takper awal tahun jer kan....

    wah glame kak masuk paper...hihiih frame tau..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015