Friday, January 9, 2009

Teruknye...

Nak citer sikit je ni..sebabnye hari dah malam esok nak gi kerja tapi tetap nak update blog juge..he..he..
Semalam(Khamis) ada meeting,HM inform pada semua guru feedback yang dia dapat selepas isu sekolah masuk tv & paper baru2 ni..HM kata sekolah kitaorang dah jadi kawasan panas..(sama panas dengan Parlimen Terengganu ker???) Ada la beberapa perkara yang dia sampaikan selepas lawatan dari pihak nazir & orang JPN.Yang paling2 tak dapat nak terima dek akal bila nazir tu complain kat guru besar saya dia buka buku tulis Bahasa Inggeris budak2 tahun 5. Tapi baru guna satu buka je..Meh sini saya nak citer kenapa la saya tak puas hati ngan komen nazir yang bijak pandai tu..
First sebabnye saya la guru English kelas Year 5 tu..Masa 1st day sekolah saya memang dah kutip buku tulis budak2 tu 5 buat semuanye untuk dilabelkan(Vocab,grammar,comprehension,writing&literature) lepas dah label saya suruh class monitor susun buku tu kat 1 meja di sudut hadapan kelas..Hari Isnin tu saya dah bagi latihan guna buku vocab& hari tu juge la pihak press datang serbu sekolah saya..hari kedua saya tak lesson English ngan budak2 year 5.Hari ke3 masa Nazir tu datang saya ada lesson English dengan kelas tu tapi after recess..dia round lepas saje loceng 7.45 dibunyi..memang la baru guna 1 buku sebabnye baru hari ke3 sekolah bukannye dah 3 bulan bersekolah..tak tau la yang di harapkan agaknye.Mungkin dia nak hari pertama dah guna kelima2 buku tulis..mentang2 diaorang tu kat bahagian atas kita kat bawah ni main lenyek2..nyampah betol la!!
Lagi satu nak citer,HM saya bagi tau next week maybe Menteri Pelajaran nak turun.Dia nak tengok sendiri keadaan sekolah. Kitaorang rasa elok bebenor la dia turun sendiri sebabnye kekadang orang2 yang datang memantau pastu balik buat laporan tu tak telus..main tipu2 sebab nak cover line..so memandang menteri nak datang HM suruh semua guru update kan notice board2 dalam kelas..nampaknye terpaksa la kitaorang datang sekolah hari Sabtu nanti..tapi HM dah kata dia dapat pesan dari Ketua Pengarah..tak perlu ada sambutan untuk menteri..(ni request dari menteri tau..) dia nak datang serbu je...bila tarikhnye sorang pun tak tau..ha..ha..mungkin pihak2 yang berkaitan tu macam cacing kepanasan la sekarang ni..padan muka!!!

4 comments:

  1. kelakar pun ada baca kisah ni...pehal la nazir tu "cerdik" sgt ya??? agak2 la nak tgk buku pun.. baru 3 hari sekolah... bukan 3 bln... tu ikut sesedap mulut & rasa jela nak hentam org, betul tak?? kalau saya pun PANAS gak bila kena dgn situation cam ni... takpe Emy..tunggu & lihat jela.. mmg elok kalau menteri tu sendiri yg dtg.. baru telus.. nak tunggu org yg report kat dia, ntah apa yg diorang bgtau.. betul tak??

    ReplyDelete
  2. la..baru 3 ari bukak skolah..tu pon sib baik da guna 1 buku kan..kecoh lebih la nazir tu..

    ReplyDelete
  3. kecoh betulkan? macam2 hal.. sabar ajelah emy.. nak layan org sebegini bt sakit hati kita jer..

    ReplyDelete
  4. mmg cerdik pandai ler nazir tu kak
    sekolah pun baru bukak dah nak expect byk benda yg cikgu ajar....fenin fenin

    bagus gark menteri tu...at least x berlaku pembaziran kalu buat sambutan and pada pihak2 yg tertentu tu, sure rasa tertekan kan..hik hik hik

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, January 9, 2009

Teruknye...

Nak citer sikit je ni..sebabnye hari dah malam esok nak gi kerja tapi tetap nak update blog juge..he..he..
Semalam(Khamis) ada meeting,HM inform pada semua guru feedback yang dia dapat selepas isu sekolah masuk tv & paper baru2 ni..HM kata sekolah kitaorang dah jadi kawasan panas..(sama panas dengan Parlimen Terengganu ker???) Ada la beberapa perkara yang dia sampaikan selepas lawatan dari pihak nazir & orang JPN.Yang paling2 tak dapat nak terima dek akal bila nazir tu complain kat guru besar saya dia buka buku tulis Bahasa Inggeris budak2 tahun 5. Tapi baru guna satu buka je..Meh sini saya nak citer kenapa la saya tak puas hati ngan komen nazir yang bijak pandai tu..
First sebabnye saya la guru English kelas Year 5 tu..Masa 1st day sekolah saya memang dah kutip buku tulis budak2 tu 5 buat semuanye untuk dilabelkan(Vocab,grammar,comprehension,writing&literature) lepas dah label saya suruh class monitor susun buku tu kat 1 meja di sudut hadapan kelas..Hari Isnin tu saya dah bagi latihan guna buku vocab& hari tu juge la pihak press datang serbu sekolah saya..hari kedua saya tak lesson English ngan budak2 year 5.Hari ke3 masa Nazir tu datang saya ada lesson English dengan kelas tu tapi after recess..dia round lepas saje loceng 7.45 dibunyi..memang la baru guna 1 buku sebabnye baru hari ke3 sekolah bukannye dah 3 bulan bersekolah..tak tau la yang di harapkan agaknye.Mungkin dia nak hari pertama dah guna kelima2 buku tulis..mentang2 diaorang tu kat bahagian atas kita kat bawah ni main lenyek2..nyampah betol la!!
Lagi satu nak citer,HM saya bagi tau next week maybe Menteri Pelajaran nak turun.Dia nak tengok sendiri keadaan sekolah. Kitaorang rasa elok bebenor la dia turun sendiri sebabnye kekadang orang2 yang datang memantau pastu balik buat laporan tu tak telus..main tipu2 sebab nak cover line..so memandang menteri nak datang HM suruh semua guru update kan notice board2 dalam kelas..nampaknye terpaksa la kitaorang datang sekolah hari Sabtu nanti..tapi HM dah kata dia dapat pesan dari Ketua Pengarah..tak perlu ada sambutan untuk menteri..(ni request dari menteri tau..) dia nak datang serbu je...bila tarikhnye sorang pun tak tau..ha..ha..mungkin pihak2 yang berkaitan tu macam cacing kepanasan la sekarang ni..padan muka!!!

4 comments:

  1. kelakar pun ada baca kisah ni...pehal la nazir tu "cerdik" sgt ya??? agak2 la nak tgk buku pun.. baru 3 hari sekolah... bukan 3 bln... tu ikut sesedap mulut & rasa jela nak hentam org, betul tak?? kalau saya pun PANAS gak bila kena dgn situation cam ni... takpe Emy..tunggu & lihat jela.. mmg elok kalau menteri tu sendiri yg dtg.. baru telus.. nak tunggu org yg report kat dia, ntah apa yg diorang bgtau.. betul tak??

    ReplyDelete
  2. la..baru 3 ari bukak skolah..tu pon sib baik da guna 1 buku kan..kecoh lebih la nazir tu..

    ReplyDelete
  3. kecoh betulkan? macam2 hal.. sabar ajelah emy.. nak layan org sebegini bt sakit hati kita jer..

    ReplyDelete
  4. mmg cerdik pandai ler nazir tu kak
    sekolah pun baru bukak dah nak expect byk benda yg cikgu ajar....fenin fenin

    bagus gark menteri tu...at least x berlaku pembaziran kalu buat sambutan and pada pihak2 yg tertentu tu, sure rasa tertekan kan..hik hik hik

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015