Thursday, February 12, 2009

Akhirnya...

Sorry gambar tak clear sangat






Sekarang dah ada 3 buku..baru la adilkan??



Alhamdulillah..hari ni dapat juge saya pegi Maybank buka account Yippie untuk Edriana.Sebenarnye dah lama dah plan nak buka akaun untuk dia tapi asyik sibuk je tapi tadi macam ada banyak je masa terluang so balik dari sekolah singgah umah jap ambik dokumen2 yang perlu pastu terus ke Maybank. Saya dah bank in kan duit-duit yang orang bagi dia masa datang melawat Edriana hari tu. Ada separuh lagi saya nak bukakan akaun tabung Haji & Nuri(Bank Rakyat) pulak. Bukan apa,Ez & Erfan pun memang ada akaun Yipie,Tabung Haji & Nuri so kalau tak buat untuk sikecik tu rasa macam tak adil la pulak kan..Nanti esok lusa gi Tabung Haji pulak,Bank Rakyat takde hal rasanye sebab dekat je dengan rumah kitaorang ni.Jalan kaki je ha..tapi yang dekat tu la yang tak pegi-pegi nye..he..he..





Tadi saya dah start gi Secondary school untuk buat research.Sekarang ni saya dalam proses nak complete kan tesis saya..masa saya gi sekolah tu dalam pukul 9 gitu(sekolah tu dekat juge dengan sekolah tempat saya ngajar) saya nampak banyak sangat polis kat Pekan Kuala Sg.Baru,ingatkan ada nak buat road block @ apa hal ke. Pastu suami saya lak call kata jap lagi ada Le tour de Langkawi nak lalu depan sekolah dia..diaorang tengah sibuk arrange budak untuk sorak pelumba2 tu..Ceh!!Nyampah tul la,kenapa diaorang tak lalu kat area sekolah saya ha..kalau sekolah suami saya tu memang la laluan diaorang untuk ke PD. Kalau diaorang lalu,budak sekolah saya sure excited punye yela budak-budak kampung kan..seronok diaorang bila dapat tengok benda2 macam ni live..










Kitaorang ingat hari ni nak bawak budak berdua ni gi tengok Upin & Ipin kat Cineplex~Geng,Pengembaraan Bermula..tapi tak tau la jadi ke tak. Kalau penat esok je la kitaorang bawak.Tapi ni tengah berkira-kira dapat ke Erfan duduk diam dalam Cineplex tu nanti ye??

8 comments:

  1. uih..msg2 ada 3 akaun yer..byk tu.. alhamdulillah kan..rezki anak2.. baik kita menyimpan dari skrg..

    ReplyDelete
  2. bagus ni kak..beringat2 dari sekarang..ye tak

    ReplyDelete
  3. ishhhh
    buat penat je taip pepanjang td
    ilang plak

    emy....kami ni hanya buh lam ASDidik je
    yippie tu....ntah...x bukak pon
    pahtu ade ler buat utl mutual fund sama

    tu ler
    dak-dak la ni
    ntah ntah saving diorg lagi byk dr saving parent

    hhihihi

    kami ni belum bukak lagi akaun tabung haji utk anak-anak

    takut x tertabung plak nanti
    byk tabung dr isi plak
    hahhaha

    ReplyDelete
  4. bagus tu kak
    kita as parent kita beringat start anak2 kecikkan...so, nanti dah besar, if ada rezeki diaorg masuk U takde sibuk nak buat pinjaman cam kita nie...he he he....dah ada simpanan, guna jer duit simpanan.

    ReplyDelete
  5. oo..nak gi tgk upin ipin gak ker?? saya plan nak pegi esok..nak ke KL..tapi kena call dulu...takut dh full...kang sia2 je..

    wah emy..rajinnya buka byk account..saya Th jela..senang nak jaga.. monthly pun saya buat potongan dari gaji hubby...tak byk pun, tapi better la dari takde langsung kan.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
  6. baguih tuh.. kecik2 dah nyimpan duit.. sok2 beso dah kayee.. ekekkeee...

    ReplyDelete
  7. eh, lupa plak.. wokey, salam perkenalan.. kiter add awk dlm blog kiter ek... ;-)

    ReplyDelete
  8. mesti anak2 emy seronok dan berterima kasih pada emy bila mreka dh besar nanti.. sebab mummy dan daddy dah sediakan "payung" sebelum "hujan"... baguslah tu emy.. so, mia mcm mana? dh kebah demamnya tue?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, February 12, 2009

Akhirnya...

Sorry gambar tak clear sangat






Sekarang dah ada 3 buku..baru la adilkan??



Alhamdulillah..hari ni dapat juge saya pegi Maybank buka account Yippie untuk Edriana.Sebenarnye dah lama dah plan nak buka akaun untuk dia tapi asyik sibuk je tapi tadi macam ada banyak je masa terluang so balik dari sekolah singgah umah jap ambik dokumen2 yang perlu pastu terus ke Maybank. Saya dah bank in kan duit-duit yang orang bagi dia masa datang melawat Edriana hari tu. Ada separuh lagi saya nak bukakan akaun tabung Haji & Nuri(Bank Rakyat) pulak. Bukan apa,Ez & Erfan pun memang ada akaun Yipie,Tabung Haji & Nuri so kalau tak buat untuk sikecik tu rasa macam tak adil la pulak kan..Nanti esok lusa gi Tabung Haji pulak,Bank Rakyat takde hal rasanye sebab dekat je dengan rumah kitaorang ni.Jalan kaki je ha..tapi yang dekat tu la yang tak pegi-pegi nye..he..he..





Tadi saya dah start gi Secondary school untuk buat research.Sekarang ni saya dalam proses nak complete kan tesis saya..masa saya gi sekolah tu dalam pukul 9 gitu(sekolah tu dekat juge dengan sekolah tempat saya ngajar) saya nampak banyak sangat polis kat Pekan Kuala Sg.Baru,ingatkan ada nak buat road block @ apa hal ke. Pastu suami saya lak call kata jap lagi ada Le tour de Langkawi nak lalu depan sekolah dia..diaorang tengah sibuk arrange budak untuk sorak pelumba2 tu..Ceh!!Nyampah tul la,kenapa diaorang tak lalu kat area sekolah saya ha..kalau sekolah suami saya tu memang la laluan diaorang untuk ke PD. Kalau diaorang lalu,budak sekolah saya sure excited punye yela budak-budak kampung kan..seronok diaorang bila dapat tengok benda2 macam ni live..










Kitaorang ingat hari ni nak bawak budak berdua ni gi tengok Upin & Ipin kat Cineplex~Geng,Pengembaraan Bermula..tapi tak tau la jadi ke tak. Kalau penat esok je la kitaorang bawak.Tapi ni tengah berkira-kira dapat ke Erfan duduk diam dalam Cineplex tu nanti ye??

8 comments:

  1. uih..msg2 ada 3 akaun yer..byk tu.. alhamdulillah kan..rezki anak2.. baik kita menyimpan dari skrg..

    ReplyDelete
  2. bagus ni kak..beringat2 dari sekarang..ye tak

    ReplyDelete
  3. ishhhh
    buat penat je taip pepanjang td
    ilang plak

    emy....kami ni hanya buh lam ASDidik je
    yippie tu....ntah...x bukak pon
    pahtu ade ler buat utl mutual fund sama

    tu ler
    dak-dak la ni
    ntah ntah saving diorg lagi byk dr saving parent

    hhihihi

    kami ni belum bukak lagi akaun tabung haji utk anak-anak

    takut x tertabung plak nanti
    byk tabung dr isi plak
    hahhaha

    ReplyDelete
  4. bagus tu kak
    kita as parent kita beringat start anak2 kecikkan...so, nanti dah besar, if ada rezeki diaorg masuk U takde sibuk nak buat pinjaman cam kita nie...he he he....dah ada simpanan, guna jer duit simpanan.

    ReplyDelete
  5. oo..nak gi tgk upin ipin gak ker?? saya plan nak pegi esok..nak ke KL..tapi kena call dulu...takut dh full...kang sia2 je..

    wah emy..rajinnya buka byk account..saya Th jela..senang nak jaga.. monthly pun saya buat potongan dari gaji hubby...tak byk pun, tapi better la dari takde langsung kan.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
  6. baguih tuh.. kecik2 dah nyimpan duit.. sok2 beso dah kayee.. ekekkeee...

    ReplyDelete
  7. eh, lupa plak.. wokey, salam perkenalan.. kiter add awk dlm blog kiter ek... ;-)

    ReplyDelete
  8. mesti anak2 emy seronok dan berterima kasih pada emy bila mreka dh besar nanti.. sebab mummy dan daddy dah sediakan "payung" sebelum "hujan"... baguslah tu emy.. so, mia mcm mana? dh kebah demamnya tue?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015