Wednesday, February 25, 2009

Demam

Last week saya yang tak sihat,tiba awal minggu ni Erfan pulak..ala sian betul la bila chubby boy saya ni demam,melepek je.Dia tak meragam tapi susah nak tido bila waktu malam..malam tadi dia bangun 2 kali kejutkan mummy dia ni.Dia dah siap buka baju tinggal diaper je ajak mandi.Maybe sebab badan dia panas kot..mula-mula saya just tepuk-tepuk air je kat badan dia tapi dia lak sibuk ambik gayung nak juge siram air ke badan..saya takut dia sejuk saya on kan water heater..terjerit-jerit Erfan tak nak air panas..adoi la hai..saya pun ikutkan aje dari dia melolong kan lagi haru kan..pukul 2.00 lebih sekali pukul 4.30 sekali lagi dia bangun..yang last tu siap minta ubat demam..tapi tu la bila pagi nak hantar ke nursery panas badan dia dah berkurangan tapi masuk je time senja mulala dia demam..panas badan dia(malam tadi saya temparature dia 39'c)
Ok ni nak cite kisah Erfan masa saya bawak dia gi Family Store kat masjid tanah ni.Masa tu saya nak cari barang sikit..bila tiba kat counter dia nampak choki2..(korang tau tak apa tu?) ala coklat yang dalam tiub macam straw tu kan..dia tanya la.."Mummy,apa tu?" saya cakap "Coklat" pastu dia cakap lak "Mummy nak.." so saya pun ambik la 1 pack kecik ada 5 tiub tu..bila dah masuk kereta,dia suruh bukak..saya pun bukak la choki2 tu..benda alah tu kan cair so kita kena buka kat bahagian atas tu je sikit..dia tak nak..dia jerit2 lagi suruh buka..bila saya kata tak boleh..memang macam ni..dia melalak..sampai la kerumah dimelalak tak henti2 rupa-rupanye dia ingatkan choki2 tu boleh buka macam choc cadbury atau lain2 coklat yang dia selalu makan tu..Adoi hai!! Siapa yang salah tu? Saya ker ha ;P Taubat pasni tak nak dah beli benda alah tu ke Erfan..

time ni tengah kemaruk benar dengan benda alah choki-choki tu..

8 comments:

  1. kesiannya dia demam pulak.. dh bw g jpa doc ke emy?
    pssttt.. choki2 tu mmg best.. zaman budak2 dulu suka benor makannya.. sapu kat roti pun sodap gak tue.. ehe..hehe..

    ReplyDelete
  2. ala kalo anak demam mmg la tak senang dibuatnya kita ni kan... moga cepat sembuh yer..
    weh, choki2 tuh bukan takat budak suka.. dah jd mak budak pun suka gak.. ehehheee...

    ReplyDelete
  3. alahai kesian plak...mmg tgh musim skrang kak emy....bukan setakat budak...mak pak budak pun kene...lieya laki bini ni baru baik demam.....cepat2 sembuh yeak....

    hish lieya suke bagi mia n mija makan choki2 ni, sebab utama tak bersepah...ye laaa masuk plastik kat mulut n isap....tak de la sememeh kat baju hi hihi

    ReplyDelete
  4. kesian..irfan demam ye.. musim kan kak..

    auntie tau irfan..choki2 tu..pasal sampai sekarang auntie mkn lagi choki2 ni tau! hehehehehhee

    ReplyDelete
  5. tengah musim ler kak
    lagipun now kejap ujan kejap panaskan cuacanyer
    batrice pun badan dah dedar2 tu kak

    choki choki nie best kak
    batrice pun sama ler...
    satu pack tu kalu dpt kat dia...abis semua....tp lepas tu zana ler pening nak mop rumah coz' melekit2...adoiler....
    sapu kat roti pun sedap tu kak

    ReplyDelete
  6. ciannya dia demam....sekarang nie musim emy.....semoga erfan cepat baik...

    ReplyDelete
  7. alahoi ciannyer demam lah pulak..... dah reda lom demam dier?

    choki2 pun feveret anak linn... abah nyer yg ajo..tiap2 hari bawak balik tuk anak dier....

    ReplyDelete
  8. er dh sembuh ke emy?
    have a great weekend ok..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, February 25, 2009

Demam

Last week saya yang tak sihat,tiba awal minggu ni Erfan pulak..ala sian betul la bila chubby boy saya ni demam,melepek je.Dia tak meragam tapi susah nak tido bila waktu malam..malam tadi dia bangun 2 kali kejutkan mummy dia ni.Dia dah siap buka baju tinggal diaper je ajak mandi.Maybe sebab badan dia panas kot..mula-mula saya just tepuk-tepuk air je kat badan dia tapi dia lak sibuk ambik gayung nak juge siram air ke badan..saya takut dia sejuk saya on kan water heater..terjerit-jerit Erfan tak nak air panas..adoi la hai..saya pun ikutkan aje dari dia melolong kan lagi haru kan..pukul 2.00 lebih sekali pukul 4.30 sekali lagi dia bangun..yang last tu siap minta ubat demam..tapi tu la bila pagi nak hantar ke nursery panas badan dia dah berkurangan tapi masuk je time senja mulala dia demam..panas badan dia(malam tadi saya temparature dia 39'c)
Ok ni nak cite kisah Erfan masa saya bawak dia gi Family Store kat masjid tanah ni.Masa tu saya nak cari barang sikit..bila tiba kat counter dia nampak choki2..(korang tau tak apa tu?) ala coklat yang dalam tiub macam straw tu kan..dia tanya la.."Mummy,apa tu?" saya cakap "Coklat" pastu dia cakap lak "Mummy nak.." so saya pun ambik la 1 pack kecik ada 5 tiub tu..bila dah masuk kereta,dia suruh bukak..saya pun bukak la choki2 tu..benda alah tu kan cair so kita kena buka kat bahagian atas tu je sikit..dia tak nak..dia jerit2 lagi suruh buka..bila saya kata tak boleh..memang macam ni..dia melalak..sampai la kerumah dimelalak tak henti2 rupa-rupanye dia ingatkan choki2 tu boleh buka macam choc cadbury atau lain2 coklat yang dia selalu makan tu..Adoi hai!! Siapa yang salah tu? Saya ker ha ;P Taubat pasni tak nak dah beli benda alah tu ke Erfan..

time ni tengah kemaruk benar dengan benda alah choki-choki tu..

8 comments:

  1. kesiannya dia demam pulak.. dh bw g jpa doc ke emy?
    pssttt.. choki2 tu mmg best.. zaman budak2 dulu suka benor makannya.. sapu kat roti pun sodap gak tue.. ehe..hehe..

    ReplyDelete
  2. ala kalo anak demam mmg la tak senang dibuatnya kita ni kan... moga cepat sembuh yer..
    weh, choki2 tuh bukan takat budak suka.. dah jd mak budak pun suka gak.. ehehheee...

    ReplyDelete
  3. alahai kesian plak...mmg tgh musim skrang kak emy....bukan setakat budak...mak pak budak pun kene...lieya laki bini ni baru baik demam.....cepat2 sembuh yeak....

    hish lieya suke bagi mia n mija makan choki2 ni, sebab utama tak bersepah...ye laaa masuk plastik kat mulut n isap....tak de la sememeh kat baju hi hihi

    ReplyDelete
  4. kesian..irfan demam ye.. musim kan kak..

    auntie tau irfan..choki2 tu..pasal sampai sekarang auntie mkn lagi choki2 ni tau! hehehehehhee

    ReplyDelete
  5. tengah musim ler kak
    lagipun now kejap ujan kejap panaskan cuacanyer
    batrice pun badan dah dedar2 tu kak

    choki choki nie best kak
    batrice pun sama ler...
    satu pack tu kalu dpt kat dia...abis semua....tp lepas tu zana ler pening nak mop rumah coz' melekit2...adoiler....
    sapu kat roti pun sedap tu kak

    ReplyDelete
  6. ciannya dia demam....sekarang nie musim emy.....semoga erfan cepat baik...

    ReplyDelete
  7. alahoi ciannyer demam lah pulak..... dah reda lom demam dier?

    choki2 pun feveret anak linn... abah nyer yg ajo..tiap2 hari bawak balik tuk anak dier....

    ReplyDelete
  8. er dh sembuh ke emy?
    have a great weekend ok..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015