Tuesday, February 17, 2009

Dig some old album

Baru ni masa kemas-kemas rumah terjumpa la album lama-lama. Yang bestnye ada gambar masa saya sekolah rendah..rindunye la kat kawan-kawan masa kat SRK King George V,Seremban tu..teringat lagi masa tu takde pun susah macam sekarang nak kena fikir banyak benda.Zaman kanak-kanak memang seronok..ingat nak main je.Waktu rehat kita selalu main-main lari2 cop-cop tiang(budak sekarang mana ada main macam tu lagi) pastu main yang pijak-pijak kasut tu..(aiskrim soda ker nama dia ha??) kalau main hari Isnin,balik umah sure kena marah sebab baru 1st day sekolah kasut dah kotor..hu..hu..rindunye pada kawan-kawan saya tu.Ada beberapa orang masih saya berhubung lagi..kalau la boleh diputarkan semula masa tu kan alangkah indahnye..

Ok kat bawah ni ada gambar masa saya darjah 2 Mawar tahun 1987 mungkin ada antara member2 kat blog ni belum lahir lagi kan..(wei!!Dah tua ker saya ni???)



Kalau pandai cuba cari mana satu saya..ha..ha..




Jumpa tak???




*

*

*

*

*

Ok yang ni lak gambar masa darjah 3..masa ni saya & the geng ke depan untuk buat apa tah,tak ingat dah..& saya tak ingat kenapa saya tak pandang ke arah camera masa tu..(ye la kan lagi pun ni kan gambar candid ;D ) dah yang pasti saya kurus waktu tu.. hu..hu..



Dan yang ini gambar terbaru saya masa kat sekolah..(baru lagi snap ni,Isnin hari tu..) masa tu ada majlis pelancaran Kempen Membaca) hu..hu..jauhnye perbezaan gambar kat bawah ni dengan 2 gambar diatas tu..how time flies..semuanye dah berubah kan..




Saya pun nak update sikit cerita pasal anak dara saya yang makin membesar tu.Edriana Samihah turning to 4 months 28 ni..dia dah mula meniarap & turn melentang semula..he..he..tapi kalau nak tak dapat mula la dia terjerit-jerit..


Cepat la besar Edriana sayang...

4 comments:

  1. hi hi hi....tu laa untung kalo kite ade simpan gambar2 lame kan....cam lieya pun same gak kak....abah lieya rajin amik gambar.... bile dah besar ni, bile tgk balik pic2 tu semua gelak sorang2...ye ar, mase kecik2 selekeh giler....heheeheheheheh


    comelnye edriana...cepat jugak die dah meniarap...sure cepat jugak merangkak....geram laa tgk baby!!

    ReplyDelete
  2. main2 lari2 cop2 tiang... ahahahhahahaha... best gilerrrrrrrr main tu...

    btw, edriana looks so cute!!!! ntah bile la nak jumpa dia... dah la raya tahun ni i will be in melbourne... haih... takpe la, someday someday...

    ReplyDelete
  3. kehkehkeh..
    ingat kenangan lama ek ihiks

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, February 17, 2009

Dig some old album

Baru ni masa kemas-kemas rumah terjumpa la album lama-lama. Yang bestnye ada gambar masa saya sekolah rendah..rindunye la kat kawan-kawan masa kat SRK King George V,Seremban tu..teringat lagi masa tu takde pun susah macam sekarang nak kena fikir banyak benda.Zaman kanak-kanak memang seronok..ingat nak main je.Waktu rehat kita selalu main-main lari2 cop-cop tiang(budak sekarang mana ada main macam tu lagi) pastu main yang pijak-pijak kasut tu..(aiskrim soda ker nama dia ha??) kalau main hari Isnin,balik umah sure kena marah sebab baru 1st day sekolah kasut dah kotor..hu..hu..rindunye pada kawan-kawan saya tu.Ada beberapa orang masih saya berhubung lagi..kalau la boleh diputarkan semula masa tu kan alangkah indahnye..

Ok kat bawah ni ada gambar masa saya darjah 2 Mawar tahun 1987 mungkin ada antara member2 kat blog ni belum lahir lagi kan..(wei!!Dah tua ker saya ni???)



Kalau pandai cuba cari mana satu saya..ha..ha..




Jumpa tak???




*

*

*

*

*

Ok yang ni lak gambar masa darjah 3..masa ni saya & the geng ke depan untuk buat apa tah,tak ingat dah..& saya tak ingat kenapa saya tak pandang ke arah camera masa tu..(ye la kan lagi pun ni kan gambar candid ;D ) dah yang pasti saya kurus waktu tu.. hu..hu..



Dan yang ini gambar terbaru saya masa kat sekolah..(baru lagi snap ni,Isnin hari tu..) masa tu ada majlis pelancaran Kempen Membaca) hu..hu..jauhnye perbezaan gambar kat bawah ni dengan 2 gambar diatas tu..how time flies..semuanye dah berubah kan..




Saya pun nak update sikit cerita pasal anak dara saya yang makin membesar tu.Edriana Samihah turning to 4 months 28 ni..dia dah mula meniarap & turn melentang semula..he..he..tapi kalau nak tak dapat mula la dia terjerit-jerit..


Cepat la besar Edriana sayang...

4 comments:

  1. hi hi hi....tu laa untung kalo kite ade simpan gambar2 lame kan....cam lieya pun same gak kak....abah lieya rajin amik gambar.... bile dah besar ni, bile tgk balik pic2 tu semua gelak sorang2...ye ar, mase kecik2 selekeh giler....heheeheheheheh


    comelnye edriana...cepat jugak die dah meniarap...sure cepat jugak merangkak....geram laa tgk baby!!

    ReplyDelete
  2. main2 lari2 cop2 tiang... ahahahhahahaha... best gilerrrrrrrr main tu...

    btw, edriana looks so cute!!!! ntah bile la nak jumpa dia... dah la raya tahun ni i will be in melbourne... haih... takpe la, someday someday...

    ReplyDelete
  3. kehkehkeh..
    ingat kenangan lama ek ihiks

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015