Sunday, February 22, 2009

Hujan Lebat...Alhamdulillah..

Setelah sekian lama takde hujan kat kawasan Masjid Tanah,panas je seminggu dua ni petang tadi,alhamdulillah akhirnye hujan turun dengan lebat sekali kat kawasan Masjid Tanah..sejuk sikit rasanye cuaca.Yela selama ni malam pun terasa berbahang,siang apa tah lagikan..air cond kat bilik tu on 24 jam je selama cuaca panas ni..(melambung le bil letrik bulan ni ;p)
Masa hujan lebat petang tadi siap dengan kilat sabung menyabung..masa tu saya kat bilik belakang tengah melipat kain yang menjunjung tinggi tu..(3 bakul oo..naik lenguh & sesemut kaki dibuatnye..)budak berdua tu kelam kabut off tv & terus berlari ke belakang..ceh!!Penakut sungguh anak bujang ku..Erfan yang tadi terlompat-lompat terus duduk diam..ambik bantal baring dekat ngan saya..he..he..penakut ghupenye super hero ku ini..
Ini budak yang tadinye terlompat2
terus baring minum susu bila dengar kilat sabung menyabung
Yang ini pun sama gak..ha..ha..




Ok nak citer lak pasal OUM..masa hari Sabtu baru ni saya start 1st lecture untuk sem ni..kira lewat gak la mula tutorial semester ni sebabnye OUM baru pindah building baru..Cantik bangunan ni..facilities semua up to date..best.Dewan kuliah pun best..tapi yang tak bestnye takde cafe kat building ni tapi ada la restoran mamak kat sebelah je building tu.Ramai student serbu kedai tu..tapi saya ni takleh la makan kedai2 yang kureng menarik ni.bukan setakat kurang menarik tapi kebersihan pun kureng..(saya survey dari jauh je.he..he..) tekak saya sangat cerewet ok..nampak gayanye saya kena cari alternatif lain next lecture ni kalau tak mau kebulur saya the whole day tu nanti..mmm nanti la akan ku fikirkan kelak..
Kawan2 saya kata kat area lobi ni boleh access internet..tapi hari tu saya tak bawak notebook so tak dapat la nak test line..




Sebagai closure hari ni rasanye tak sah kalau saya tak tepek gambar little princess saya yang makin cerdik sekarang ni..weight pun dah meningkat ke 4.1kg..
Hello aunties...Edriana here..

12 comments:

  1. kak,sama dgn kak chem ni. bila tiba kilat petir..nun ceruk sofa, atau ceruk ketiak kita ni dia duk..hehehhh dari sblm tu duk terjerit2..terus diam..

    ReplyDelete
  2. alahai..tomeynye die..

    Salam..
    jom xchge link..hehe

    ReplyDelete
  3. Cam sedap je bila ujan kan? skang ni mmg bahang le. Kt sni malam td pon ujan..hui..nyaman je rasa!

    ~putih pink adriana! kalau nangis musti merah je muka dia kan?? ;P

    ReplyDelete
  4. superhero 2 org tu takut erkk
    sama arr ngan batrice, kalu ada kilat ke guruh ker...kelam kabut nyorok kepala bawah ketiak kita..ngeh ngeh ngeh...

    comel edriana...

    syukur kak
    lega kan bila hujan turun..
    yelah, dah baper hari asyik dok panas jer....
    johor pun samalah...
    mlm tu rasa kalu boleh tido nak b*g*l jer....on aircond pun cam tak rasa ...adoiler..

    ReplyDelete
  5. sama la kt kl nih emy.. weken nih lebat tul ujan.. yer la da lama panas kan.. tiba2 ujan..mmg sejuk jer rasa kann...

    ReplyDelete
  6. mmg betul cakap awak..lately ni mmg panas..terik semacam... mlm sblm tido pun sibuk minum air bergelas2... hmmm...

    sini pun baru hujan semalam ptg..rasa lega sikit bila hujan ni... :D

    ReplyDelete
  7. hujan rahmat tu kak
    dah berhari2 panas kan.........

    dah bulat dah anak dara tu kak

    ReplyDelete
  8. Tu la...skang ni dah stat ujan balik....sblm nie panas jer kan...nak tido mlm pun rasa tak leh...skang dh rasa sejuk skit :-)

    ReplyDelete
  9. same laa cam mia n mija kak.....jgn kate petir, hujan lebat pun dah berlari sambil nangis cari mama or papa die...cam takut antu jek....hi hihihi


    lieya plak suke ujan sebab rase cam suasane bersih n sejuk jek....

    ReplyDelete
  10. SONOK KAN ... BILA TIME HUJAN CAM GINI RASA SEJUK AJER.. MATA PUN APA LAGI KUYU LAAA..... NAK LAGI KALAU MINUM KOPI CICAH BISKUT

    ReplyDelete
  11. ala cutenya baby ni..ala mucuk2..he3..ala cute....best ye ada anak...hukhukhuk..kakak sya nak follw blog kakak..boleh ye

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, February 22, 2009

Hujan Lebat...Alhamdulillah..

Setelah sekian lama takde hujan kat kawasan Masjid Tanah,panas je seminggu dua ni petang tadi,alhamdulillah akhirnye hujan turun dengan lebat sekali kat kawasan Masjid Tanah..sejuk sikit rasanye cuaca.Yela selama ni malam pun terasa berbahang,siang apa tah lagikan..air cond kat bilik tu on 24 jam je selama cuaca panas ni..(melambung le bil letrik bulan ni ;p)
Masa hujan lebat petang tadi siap dengan kilat sabung menyabung..masa tu saya kat bilik belakang tengah melipat kain yang menjunjung tinggi tu..(3 bakul oo..naik lenguh & sesemut kaki dibuatnye..)budak berdua tu kelam kabut off tv & terus berlari ke belakang..ceh!!Penakut sungguh anak bujang ku..Erfan yang tadi terlompat-lompat terus duduk diam..ambik bantal baring dekat ngan saya..he..he..penakut ghupenye super hero ku ini..
Ini budak yang tadinye terlompat2
terus baring minum susu bila dengar kilat sabung menyabung
Yang ini pun sama gak..ha..ha..




Ok nak citer lak pasal OUM..masa hari Sabtu baru ni saya start 1st lecture untuk sem ni..kira lewat gak la mula tutorial semester ni sebabnye OUM baru pindah building baru..Cantik bangunan ni..facilities semua up to date..best.Dewan kuliah pun best..tapi yang tak bestnye takde cafe kat building ni tapi ada la restoran mamak kat sebelah je building tu.Ramai student serbu kedai tu..tapi saya ni takleh la makan kedai2 yang kureng menarik ni.bukan setakat kurang menarik tapi kebersihan pun kureng..(saya survey dari jauh je.he..he..) tekak saya sangat cerewet ok..nampak gayanye saya kena cari alternatif lain next lecture ni kalau tak mau kebulur saya the whole day tu nanti..mmm nanti la akan ku fikirkan kelak..
Kawan2 saya kata kat area lobi ni boleh access internet..tapi hari tu saya tak bawak notebook so tak dapat la nak test line..




Sebagai closure hari ni rasanye tak sah kalau saya tak tepek gambar little princess saya yang makin cerdik sekarang ni..weight pun dah meningkat ke 4.1kg..
Hello aunties...Edriana here..

12 comments:

  1. kak,sama dgn kak chem ni. bila tiba kilat petir..nun ceruk sofa, atau ceruk ketiak kita ni dia duk..hehehhh dari sblm tu duk terjerit2..terus diam..

    ReplyDelete
  2. alahai..tomeynye die..

    Salam..
    jom xchge link..hehe

    ReplyDelete
  3. Cam sedap je bila ujan kan? skang ni mmg bahang le. Kt sni malam td pon ujan..hui..nyaman je rasa!

    ~putih pink adriana! kalau nangis musti merah je muka dia kan?? ;P

    ReplyDelete
  4. superhero 2 org tu takut erkk
    sama arr ngan batrice, kalu ada kilat ke guruh ker...kelam kabut nyorok kepala bawah ketiak kita..ngeh ngeh ngeh...

    comel edriana...

    syukur kak
    lega kan bila hujan turun..
    yelah, dah baper hari asyik dok panas jer....
    johor pun samalah...
    mlm tu rasa kalu boleh tido nak b*g*l jer....on aircond pun cam tak rasa ...adoiler..

    ReplyDelete
  5. sama la kt kl nih emy.. weken nih lebat tul ujan.. yer la da lama panas kan.. tiba2 ujan..mmg sejuk jer rasa kann...

    ReplyDelete
  6. mmg betul cakap awak..lately ni mmg panas..terik semacam... mlm sblm tido pun sibuk minum air bergelas2... hmmm...

    sini pun baru hujan semalam ptg..rasa lega sikit bila hujan ni... :D

    ReplyDelete
  7. hujan rahmat tu kak
    dah berhari2 panas kan.........

    dah bulat dah anak dara tu kak

    ReplyDelete
  8. Tu la...skang ni dah stat ujan balik....sblm nie panas jer kan...nak tido mlm pun rasa tak leh...skang dh rasa sejuk skit :-)

    ReplyDelete
  9. same laa cam mia n mija kak.....jgn kate petir, hujan lebat pun dah berlari sambil nangis cari mama or papa die...cam takut antu jek....hi hihihi


    lieya plak suke ujan sebab rase cam suasane bersih n sejuk jek....

    ReplyDelete
  10. SONOK KAN ... BILA TIME HUJAN CAM GINI RASA SEJUK AJER.. MATA PUN APA LAGI KUYU LAAA..... NAK LAGI KALAU MINUM KOPI CICAH BISKUT

    ReplyDelete
  11. ala cutenya baby ni..ala mucuk2..he3..ala cute....best ye ada anak...hukhukhuk..kakak sya nak follw blog kakak..boleh ye

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015