Tuesday, February 3, 2009

YES!! HE MAKE IT

Finally,he make it..Saya berjaya memberhentikan Ezhan dari menyusu menggunakan botol..alhamdulillah semuanye berjalan lancar.Kira dah seminggu la dia dah tak minum guna botol lagi,since CNY hari tu. Actually semuanye berlaku tanpa dirancang..it happen naturally. Masa daddy dia buatkan susu satu pagi tu pastu tetiba je Ez kata "Daddy ni last,lepas ni Ez tak nak dah" Kitaorang pada mulanye tak heran sangat pun,ingatkan dia main2 tapi rupanye kenyataan tu lahir ikhlas dari hati nurani dia..lepas pada tu..(his last bottle feeding) dia memang tak mintak dah..sebelum tido pun sebelum biasanye dia nak botol tapi sekarang dia minta gantikan dengan 1 mug milo panas..Alhamdulillah,Ezhan akhirnye berjaya berhenti menyusu botol before he turning 7 next week..Mummy loves you

p/s~nampak tak tie dia tu? Tie tu kena ikat tau,bukan jenis yang ada getah @ berzip. Pagi2 saya selalu angin je dengan dia sebabnye anak bujang saya ni tersangat la cerewetnye..dia nak tie tu diikat dengan kemas..tak boleh la kalau terpanjang sikit @ lari sikit dari kehendak dia sure dia suruh ikat semula...sabar je la kitaorang pepagi dengan karenah dia tu!! ;D



9 comments:

  1. oppps
    stop bottle feeds at 7 ??

    mak aiiii
    lama tu emy

    takut le la ni darwisY pon x mau stop lagi ni
    dia nak nak 4 dah

    ReplyDelete
  2. hehe...taim melawat nih..

    huh,kecek2 da cerewet,da beso sok..da kawen fenin bini dia.

    ReplyDelete
  3. at last... berjaya jugak yer emy..

    saya sekarang nie tgh nak stop kan aiman plak.. kesnyaa.. aiman suka sangat 'mengonggong' botol tu.. walaupun susu dah habis.. takut nanti gigi dia rosak.. tapi semalam berjaya gak laa masa tido saya tak bagi botol aiman boleh tido..

    ReplyDelete
  4. akhirnya!!!! tapi lama gak ya amik masa utk dia stop.. saya ni risau Rafiq..umur nak masuk 5thn still isap botol, hope dia stop cepatla... Haziq dulu 2 thn 1/2 dah tak isap botol..mmg senang sgt..

    wah...bagusnya beli tie yg ikat2 ni..saya mmg tak reti la nak ikatkan..tu yg Haziq pakai jenis zip je, senang citer...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah walau pun lambat tapi stop jugak...yg best tu tak yah di pakse2...die nak stop sendiri...mia n mija tak tau le camne.....biar mase menentukan....chiwaaaaah!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. yes...congrats ez..akhirnya da bottle free..hehehhe...pergh..lama betul dia isap botol ek.. anak aku smpai umor brp la plak agaknya...

    ReplyDelete
  7. wahhhh!!! berjaya anak teruna ni lepas susu botol. Jgn jadi cam auntie ni tau..darjah 4 last aku pisah botol susu tu!! lagi giler lama wei! kahhhhhhhhhhh ;P

    ReplyDelete
  8. eee sonotnye anak2 dah leh stop minum susu ngan botol.. leh save bajet lagi kan.. hopefully anak2 ena pun leh benti minum susu ngn botol ngn cpt huhuhu

    ReplyDelete
  9. anak lin yg sulong ni pon sama tau..umr dah 6 thn..mlm sblm tido wajib nak botol kalu idak mmg taktidolah dia... tapi seklai tu jerlah dia menyusu... harap2 sikit hari lagi dia punnak berenti botol..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, February 3, 2009

YES!! HE MAKE IT

Finally,he make it..Saya berjaya memberhentikan Ezhan dari menyusu menggunakan botol..alhamdulillah semuanye berjalan lancar.Kira dah seminggu la dia dah tak minum guna botol lagi,since CNY hari tu. Actually semuanye berlaku tanpa dirancang..it happen naturally. Masa daddy dia buatkan susu satu pagi tu pastu tetiba je Ez kata "Daddy ni last,lepas ni Ez tak nak dah" Kitaorang pada mulanye tak heran sangat pun,ingatkan dia main2 tapi rupanye kenyataan tu lahir ikhlas dari hati nurani dia..lepas pada tu..(his last bottle feeding) dia memang tak mintak dah..sebelum tido pun sebelum biasanye dia nak botol tapi sekarang dia minta gantikan dengan 1 mug milo panas..Alhamdulillah,Ezhan akhirnye berjaya berhenti menyusu botol before he turning 7 next week..Mummy loves you

p/s~nampak tak tie dia tu? Tie tu kena ikat tau,bukan jenis yang ada getah @ berzip. Pagi2 saya selalu angin je dengan dia sebabnye anak bujang saya ni tersangat la cerewetnye..dia nak tie tu diikat dengan kemas..tak boleh la kalau terpanjang sikit @ lari sikit dari kehendak dia sure dia suruh ikat semula...sabar je la kitaorang pepagi dengan karenah dia tu!! ;D



9 comments:

  1. oppps
    stop bottle feeds at 7 ??

    mak aiiii
    lama tu emy

    takut le la ni darwisY pon x mau stop lagi ni
    dia nak nak 4 dah

    ReplyDelete
  2. hehe...taim melawat nih..

    huh,kecek2 da cerewet,da beso sok..da kawen fenin bini dia.

    ReplyDelete
  3. at last... berjaya jugak yer emy..

    saya sekarang nie tgh nak stop kan aiman plak.. kesnyaa.. aiman suka sangat 'mengonggong' botol tu.. walaupun susu dah habis.. takut nanti gigi dia rosak.. tapi semalam berjaya gak laa masa tido saya tak bagi botol aiman boleh tido..

    ReplyDelete
  4. akhirnya!!!! tapi lama gak ya amik masa utk dia stop.. saya ni risau Rafiq..umur nak masuk 5thn still isap botol, hope dia stop cepatla... Haziq dulu 2 thn 1/2 dah tak isap botol..mmg senang sgt..

    wah...bagusnya beli tie yg ikat2 ni..saya mmg tak reti la nak ikatkan..tu yg Haziq pakai jenis zip je, senang citer...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah walau pun lambat tapi stop jugak...yg best tu tak yah di pakse2...die nak stop sendiri...mia n mija tak tau le camne.....biar mase menentukan....chiwaaaaah!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. yes...congrats ez..akhirnya da bottle free..hehehhe...pergh..lama betul dia isap botol ek.. anak aku smpai umor brp la plak agaknya...

    ReplyDelete
  7. wahhhh!!! berjaya anak teruna ni lepas susu botol. Jgn jadi cam auntie ni tau..darjah 4 last aku pisah botol susu tu!! lagi giler lama wei! kahhhhhhhhhhh ;P

    ReplyDelete
  8. eee sonotnye anak2 dah leh stop minum susu ngan botol.. leh save bajet lagi kan.. hopefully anak2 ena pun leh benti minum susu ngn botol ngn cpt huhuhu

    ReplyDelete
  9. anak lin yg sulong ni pon sama tau..umr dah 6 thn..mlm sblm tido wajib nak botol kalu idak mmg taktidolah dia... tapi seklai tu jerlah dia menyusu... harap2 sikit hari lagi dia punnak berenti botol..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015