Tuesday, March 3, 2009

Jatuh basikal...




Petang semalam Ez jatuh basikal..dia main dekat area depan rumah ni aje.
Entah macam mana(laju sangat kot!!)dia tak dapat nak control his bike,so jatuh la tertonggeng.
Ada budak hantar dia balik,mulut dah berdarah,dagu luka & dahi calar.
Masa balik tu menangis la..
Daddy tolong cuci luka & put on the medicine sebab mummy dia penakut ok ;( .
Luka di dagu tu agak besar, so we decide to bawak dia gi klinik.
Doctor tu bagi cream(gamat based) untuk tutup luka..
Malam tadi dia tak makan,mulut pecah so sakit la nak makan nasi kan..
Hari ni plan nak buatkan bubur..
Hari ni sebenarnye Ez dapat mc tapi
memandangkan minggu ni ada Ujian Transisi so tak boleh la nak off kan
lagi pun tengok keadaan dia dah ok
boleh la gi sekolah kalau setakat nak duduk dalam kelas belajar je..
Ok ni tepek lak gambar Mia..
Masa ni mummy gi lecture
Mia lak kena buli ngan daddy
Comel tak saya??
Sian saya..daddy & abang-abang saya buli saya

8 comments:

  1. sian ez.. sabar ye ez.. samalah ngan anak2 ruzi.. melasak jugak... tp ruzi dh warning.. kalau jatuh, berdarah bagai.. jgn dok ngadu2 nangis2.. hehee.. oh! kejamnya aku...!!
    comel mia bertudung tu!!

    ReplyDelete
  2. la..abeh dagu lawo..

    comeyne mia..geram seh

    ReplyDelete
  3. teruk jgk luka ez tu yer... tu la..lenkali jgn bwk beskal laju2 lg okeh...

    alahai..comeinya cik mia pakai tudung tu..

    ReplyDelete
  4. Alahaiiii..siannye si encem Ez!!! camne la jadik camtu ye :( ..cepat2 sembuh, pasni hati2 tau..

    aloloooo...chumel sungguh anak dara kau ni! musti bau baby dia kuat lagi kan? aku suka tul bau baby ;P

    ReplyDelete
  5. harap ez cepat sembuh.. betullah tu emy.. budak lelaki tetap budak lelakikan?

    ReplyDelete
  6. asam garam budak nak membesar kan kak? kita dulu2 pun jenuh dah tergolek sana sini..hehehehe

    ReplyDelete
  7. Ciannya ez jatuh basikal....pasni naik basikal elok2 tau....cam teruk jer luka ez tu....

    ReplyDelete
  8. siannya ez..mesti susah nak mkn.... alahai...bdk2 ni kan..tak bg main kang, diorang nak..tapi bila main, takut jadi cam nilaaa...

    re: baju tu sya krm dgn kwn..rasanya harga dlm RM12... kira murahla..kain pun elok..saya bajet nak beli yg sepasang kalau dh sampai sini.. senang nak bajet size... yg saya krm tu, yg Rafiq je perfect.. Taufiq punya sendat kat perut, Haziq lak singkat sikit..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, March 3, 2009

Jatuh basikal...




Petang semalam Ez jatuh basikal..dia main dekat area depan rumah ni aje.
Entah macam mana(laju sangat kot!!)dia tak dapat nak control his bike,so jatuh la tertonggeng.
Ada budak hantar dia balik,mulut dah berdarah,dagu luka & dahi calar.
Masa balik tu menangis la..
Daddy tolong cuci luka & put on the medicine sebab mummy dia penakut ok ;( .
Luka di dagu tu agak besar, so we decide to bawak dia gi klinik.
Doctor tu bagi cream(gamat based) untuk tutup luka..
Malam tadi dia tak makan,mulut pecah so sakit la nak makan nasi kan..
Hari ni plan nak buatkan bubur..
Hari ni sebenarnye Ez dapat mc tapi
memandangkan minggu ni ada Ujian Transisi so tak boleh la nak off kan
lagi pun tengok keadaan dia dah ok
boleh la gi sekolah kalau setakat nak duduk dalam kelas belajar je..
Ok ni tepek lak gambar Mia..
Masa ni mummy gi lecture
Mia lak kena buli ngan daddy
Comel tak saya??
Sian saya..daddy & abang-abang saya buli saya

8 comments:

  1. sian ez.. sabar ye ez.. samalah ngan anak2 ruzi.. melasak jugak... tp ruzi dh warning.. kalau jatuh, berdarah bagai.. jgn dok ngadu2 nangis2.. hehee.. oh! kejamnya aku...!!
    comel mia bertudung tu!!

    ReplyDelete
  2. la..abeh dagu lawo..

    comeyne mia..geram seh

    ReplyDelete
  3. teruk jgk luka ez tu yer... tu la..lenkali jgn bwk beskal laju2 lg okeh...

    alahai..comeinya cik mia pakai tudung tu..

    ReplyDelete
  4. Alahaiiii..siannye si encem Ez!!! camne la jadik camtu ye :( ..cepat2 sembuh, pasni hati2 tau..

    aloloooo...chumel sungguh anak dara kau ni! musti bau baby dia kuat lagi kan? aku suka tul bau baby ;P

    ReplyDelete
  5. harap ez cepat sembuh.. betullah tu emy.. budak lelaki tetap budak lelakikan?

    ReplyDelete
  6. asam garam budak nak membesar kan kak? kita dulu2 pun jenuh dah tergolek sana sini..hehehehe

    ReplyDelete
  7. Ciannya ez jatuh basikal....pasni naik basikal elok2 tau....cam teruk jer luka ez tu....

    ReplyDelete
  8. siannya ez..mesti susah nak mkn.... alahai...bdk2 ni kan..tak bg main kang, diorang nak..tapi bila main, takut jadi cam nilaaa...

    re: baju tu sya krm dgn kwn..rasanya harga dlm RM12... kira murahla..kain pun elok..saya bajet nak beli yg sepasang kalau dh sampai sini.. senang nak bajet size... yg saya krm tu, yg Rafiq je perfect.. Taufiq punya sendat kat perut, Haziq lak singkat sikit..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015