Thursday, March 19, 2009

Ke Hospital

Selasa baru ni saya ada exam PTK..(bila la gov nak mansuhkan exam ni ha??) balik dari exam saya masak for lunch lepas solat Zuhor saya & kawan2 sekolah ke Hospital Melaka..kawan2 saya park keta kat shop house kat area umah saya ni..pastu kitaorang share keta ke Melaka.Naik 2 buah keta je keta lain tinggal je kat situ.
Kitaorang gi Hospital Melaka sebab nak melawat ada student sekolah kitaorang yang koma kat ICU..dah seminggu lebih kat ICU.Budak ni appendix dia pecah..sakit perut,sakit perut tapi parents dia tak tau yang appendix..masalahnye bapak dia dah bawak gi clinic..(private & klinik kesihatan) tapi tu la doc tak dapat trace awal yang budak ni ada appendix sampai la appendix dia pecah dah 3 hari & budak tu tak leh nak bangun dah baru klinik kesihatan yang kat umah dia tu refer kes dia kat Hospital Melaka..Sampai hospital,doc kata kes dia serius sebab appendix dah pecah..lepas je operation budak ni terus la masuk ICU & tak sedar-sedarkan diri..Masa kitaorang melawat dia hari tu..dia dah mula buka mata dah sedar..alhamdulillah.Bapak dia cakap masa Sabtu lepas jantung dia dah stop dalam 5 minit la..nasib doc kat ICU tu perasan & cepat2 bagi bantuan kecemasan.
Masa gi tengok dia tu..(hanya 2 orang pelawat je boleh masuk dalam satu-satu masa..yela ICU kan..) saya masuk ngan sorang lagi member tu.Kitaorang sama2 menangis..sian sangat tengok keadaan dia. Budak perempuan ni murid tahun 2. Saya ajar dia.Memang budak yang baik..tak banyak masalah..walaupun dia bukan la budak yang cerdik & popular dalam kelas tu tapi dia jarang timbulkan masalah.. respond dia kat kitaorang masa hari tu pun slow sangat kaki lak mengigil-gigil mungkin dia menahan sakit la tu..(sakit tau operation..kalau orang dewasa pun tak tahan kanak2 apa la lagikan!!)Kitaorang tanya nurse yang ada kat bilik tu dia kata memang tu la effect nye maybe kesan pembedahan & ubat-ubatan yang diaorang beri kat dia,Lagi pun keadaan dia masih belum stabil masih 50-50 lagi..sebelum balik tu masa kitaorang cakap kat dia,teacher & ustazah nak balik dah ni..Liana mesti kuat,cepat sembuh ye..nanti boleh pegi sekolah..dia kelip kan mata dia*sebab dia tak daya yang anggukkan kepala..* pastu meleleh air mata dia..sedihnye la..
Buat Liana teacher doakan Liana cepat sembuh..dapat kembali semula ke sekolah & belajar dengan kawan-kawan..insyallah.


********************************************************

Ni lak cerita semalam..
Saya sibuk sebenarnye menyiapkan assignment yang perlu di hantar Sabtu ni..ada 3 semuanye..
2 dah siap tinggal satu lagi tu yang lambat sikit dapat update cerita kat blog ni..
so semalam tak tau nak masak apa
lagi pun saya memang nak save masa kan
nak mengadap assignment lagi ni
akhirnye ni la menu saya untuk semalam
apa yer???
^
^
^
^



NASI AYAM..
ha..ha..

ceh!!Ingatkan apala yang special sangat kan..itu la menu kitaorang semalam..

ALHAMDULILLAH..

nasib saya masak lebih sikit sebabnye parents saya datang petang tu
so dapat la sama-sama
merasa nasi ayam saya
yang tak berapa nak expert ni. ;P
*Ez takde ni..ikut atuk dia balik Seremban.
Tinggal Erfan & Mia je ngan kitaorang..
Erfan la boring je tak geng..sian dia..

12 comments:

  1. sian student u. harap dia akan sembuh nanti..
    sedapnya nasi ayam.... lagi sedap kalau dimakan secara beramai2... hehe.. baru meriah gitu!!

    ReplyDelete
  2. sedih lak tgk budak ppn lak tu

    nasik ayam pn sedap ape..lg2 masak sndiri puas kan mkn...

    ReplyDelete
  3. lama tak pekena nasik ayamm.. nampak sedap tu.. salam perkenalan dari akak..

    ReplyDelete
  4. alahai ciannyer student tu yerk.... apendik kalu dah pecah mmg teruk kan..


    wah sedap itu nasik ayam..mabeles linn tgokk

    ReplyDelete
  5. Ya Allah..sedihnya aku baca psl student kau tu Emy...nangis dah aku ni :( Harap dia sembuh & sihat cam biasa..

    ReplyDelete
  6. cian student awak tu emy..
    alahai kecik lagi dah kena macam-macam penyakit.. tu laa takdirnya...

    sedapnya nasi ayam tu... sedap... slurppp

    ReplyDelete
  7. sedihnya baca pasal student awak ni.... harap dia cepat sembuh....

    ReplyDelete
  8. harap2 student tu cpt sembuh.kesian dia kan..

    yummy, sedapnya nasi ayam.terliur saya kt sini

    ReplyDelete
  9. sedeh kak bace budak koma tu...minta cepat la die sembuh kan...bahaya jugak kan kalo apendiks tu dibiarkan......

    eh kak, ape plak tak expertnye...lieya tgk terliur tau.....ayam tu geram plak....ni yg nak mamam nasi ayam tetiber nie kak.....

    ReplyDelete
  10. nasi ayam lah masakan yg paling complete dn senang di masak..

    tu lah menu ct klo ct maleh

    hehehe

    ReplyDelete
  11. hehehhe..
    i br nak PTK isnin dan selasa nih...

    huhu...taktau ok ker tak nanti!!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, March 19, 2009

Ke Hospital

Selasa baru ni saya ada exam PTK..(bila la gov nak mansuhkan exam ni ha??) balik dari exam saya masak for lunch lepas solat Zuhor saya & kawan2 sekolah ke Hospital Melaka..kawan2 saya park keta kat shop house kat area umah saya ni..pastu kitaorang share keta ke Melaka.Naik 2 buah keta je keta lain tinggal je kat situ.
Kitaorang gi Hospital Melaka sebab nak melawat ada student sekolah kitaorang yang koma kat ICU..dah seminggu lebih kat ICU.Budak ni appendix dia pecah..sakit perut,sakit perut tapi parents dia tak tau yang appendix..masalahnye bapak dia dah bawak gi clinic..(private & klinik kesihatan) tapi tu la doc tak dapat trace awal yang budak ni ada appendix sampai la appendix dia pecah dah 3 hari & budak tu tak leh nak bangun dah baru klinik kesihatan yang kat umah dia tu refer kes dia kat Hospital Melaka..Sampai hospital,doc kata kes dia serius sebab appendix dah pecah..lepas je operation budak ni terus la masuk ICU & tak sedar-sedarkan diri..Masa kitaorang melawat dia hari tu..dia dah mula buka mata dah sedar..alhamdulillah.Bapak dia cakap masa Sabtu lepas jantung dia dah stop dalam 5 minit la..nasib doc kat ICU tu perasan & cepat2 bagi bantuan kecemasan.
Masa gi tengok dia tu..(hanya 2 orang pelawat je boleh masuk dalam satu-satu masa..yela ICU kan..) saya masuk ngan sorang lagi member tu.Kitaorang sama2 menangis..sian sangat tengok keadaan dia. Budak perempuan ni murid tahun 2. Saya ajar dia.Memang budak yang baik..tak banyak masalah..walaupun dia bukan la budak yang cerdik & popular dalam kelas tu tapi dia jarang timbulkan masalah.. respond dia kat kitaorang masa hari tu pun slow sangat kaki lak mengigil-gigil mungkin dia menahan sakit la tu..(sakit tau operation..kalau orang dewasa pun tak tahan kanak2 apa la lagikan!!)Kitaorang tanya nurse yang ada kat bilik tu dia kata memang tu la effect nye maybe kesan pembedahan & ubat-ubatan yang diaorang beri kat dia,Lagi pun keadaan dia masih belum stabil masih 50-50 lagi..sebelum balik tu masa kitaorang cakap kat dia,teacher & ustazah nak balik dah ni..Liana mesti kuat,cepat sembuh ye..nanti boleh pegi sekolah..dia kelip kan mata dia*sebab dia tak daya yang anggukkan kepala..* pastu meleleh air mata dia..sedihnye la..
Buat Liana teacher doakan Liana cepat sembuh..dapat kembali semula ke sekolah & belajar dengan kawan-kawan..insyallah.


********************************************************

Ni lak cerita semalam..
Saya sibuk sebenarnye menyiapkan assignment yang perlu di hantar Sabtu ni..ada 3 semuanye..
2 dah siap tinggal satu lagi tu yang lambat sikit dapat update cerita kat blog ni..
so semalam tak tau nak masak apa
lagi pun saya memang nak save masa kan
nak mengadap assignment lagi ni
akhirnye ni la menu saya untuk semalam
apa yer???
^
^
^
^



NASI AYAM..
ha..ha..

ceh!!Ingatkan apala yang special sangat kan..itu la menu kitaorang semalam..

ALHAMDULILLAH..

nasib saya masak lebih sikit sebabnye parents saya datang petang tu
so dapat la sama-sama
merasa nasi ayam saya
yang tak berapa nak expert ni. ;P
*Ez takde ni..ikut atuk dia balik Seremban.
Tinggal Erfan & Mia je ngan kitaorang..
Erfan la boring je tak geng..sian dia..

12 comments:

  1. sian student u. harap dia akan sembuh nanti..
    sedapnya nasi ayam.... lagi sedap kalau dimakan secara beramai2... hehe.. baru meriah gitu!!

    ReplyDelete
  2. sedih lak tgk budak ppn lak tu

    nasik ayam pn sedap ape..lg2 masak sndiri puas kan mkn...

    ReplyDelete
  3. lama tak pekena nasik ayamm.. nampak sedap tu.. salam perkenalan dari akak..

    ReplyDelete
  4. alahai ciannyer student tu yerk.... apendik kalu dah pecah mmg teruk kan..


    wah sedap itu nasik ayam..mabeles linn tgokk

    ReplyDelete
  5. Ya Allah..sedihnya aku baca psl student kau tu Emy...nangis dah aku ni :( Harap dia sembuh & sihat cam biasa..

    ReplyDelete
  6. cian student awak tu emy..
    alahai kecik lagi dah kena macam-macam penyakit.. tu laa takdirnya...

    sedapnya nasi ayam tu... sedap... slurppp

    ReplyDelete
  7. sedihnya baca pasal student awak ni.... harap dia cepat sembuh....

    ReplyDelete
  8. harap2 student tu cpt sembuh.kesian dia kan..

    yummy, sedapnya nasi ayam.terliur saya kt sini

    ReplyDelete
  9. sedeh kak bace budak koma tu...minta cepat la die sembuh kan...bahaya jugak kan kalo apendiks tu dibiarkan......

    eh kak, ape plak tak expertnye...lieya tgk terliur tau.....ayam tu geram plak....ni yg nak mamam nasi ayam tetiber nie kak.....

    ReplyDelete
  10. nasi ayam lah masakan yg paling complete dn senang di masak..

    tu lah menu ct klo ct maleh

    hehehe

    ReplyDelete
  11. hehehhe..
    i br nak PTK isnin dan selasa nih...

    huhu...taktau ok ker tak nanti!!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015