Tuesday, March 10, 2009

Kenduri Kawin kat Parit Sulung,Batu Pahat

Tengok tu air liur asyik meleleh je..entah apa la yang mummy dia tak dapat nak makan ni ye..he..he..

Sabtu lepas kitaorang gi kenduri kawin anak sedara husband saya kat Parit Sulung,Batu Pahat(dia kawin ngan orang sana)..Kitaorang bertolak dari Masjid Tanah around pukul 11.30 tgh la..sampai Batu Pahat kitaorang tunggu lak pengantin lelaki bersiap (kat rumah persinggahan tu) pastu dah siap segala,tunggu lak kumpulan kompang diaorang.Adoi hai..masa tu dah pukul 2.Ez pun dah mula bising,bila ni,cepat la mummy,boringnye,penat la..ha macam2 ayat dia keluarkan.Sabar je la..nasib si kecil Mia ok jer..tapi Mia sekarang ni dah mengenal orang.Tak nak dah orang lain dukung..tapi tengok orang gak lak..kalau MIL saya yang dukung sure melalak melolong punye makcik ni(memilih ok cik kak sorang ni..)


Nampak tak gambar kat belakang tu..itu la MIL dah uzur sangat tapi anak cucu ajak..ikut juge dia



Lebih kurang pukul 2.30 baru berarak..(kompang dah sampai la masa ni) dan masa ni juge la Mia baru nak tido & dia boleh tido dengan lena sekali walaupun gedebung gedebang bunyi kompang..Sampai kat umah pengantin kitaorang tak naik pun..duduk kat meja je.Hubby ngan Ez je naik tu pun ambik gambo..he..he..pastu kitaorang apa lagi makan le..Erfan & Ez makan banyak sungguh & bertambah2.Yang kelakarnye kat meja kitaorang ada kerepek ubi masa tu..Ez makan sampai habis 1 balang..ceh bertuah betul la budak sorang ni..

Erfan tu dah kekenyangan..nampak tak envolope hijau tu..dia & ez pun dapat duit 'TOL" gak

Bukan main lagi anak bujang saya ni makan & minum air sirapKalau kat umah tak heran dia dengan air sirap ni kat sana berjug2 diaorang ni minum..sabar je la..



Habis selesai makan segala baru Mia bangun.Good girl,senang mummy dia. Dalam pukul 3.45 cenggitu kitaorang gerak balik Melaka.Mula tu ingat nak singgah Air Hitam tapi mengenangkan budak2 ni dah penat cancel je la

Mummy's little princess


Ok untuk anak buah suami saya HAIROL HISHAM & isteri SITI NOOR HAYATI, mak usu ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU & SEMOGA BAHAGIA KE ANAK CUCU..



Minggu depan kenduri kat Melaka la..entah macamana la saya nak organise budak-budak bertiga ni & masa tu juge saya kena attend kursus.Tak tau la macam mana nanti tu..








'

9 comments:

  1. selamat pengantin baru kepada kedua mempelai.. sama cantik sama padan tu..
    seronok tgk budak2 dok makan2kan.. ? ruzi mmg suka tgk budak makan banyak2.. biar berisi badan tue..
    mia pun tgk tu.. chubby sangat dah dia.. alhamdulillah.. kalau nak dibandingkan masa dia lahir dulu.. syukurkan emy? sihat semangat badan dia dah sekarang ni ha..
    rasanya ruzi lalu kot kat parit sulung ni masa g wet world batu pahat ari tue.. mmg banyak nama parit2 kat situkan?

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru..

    awat tu kak emy,apa benda yg akak ngidam tapi tak dpt makan? cian dia..meleleh ayaq liur little princess akak tu.. makin cute lah dia!

    ReplyDelete
  3. lama tak makan nasi kenduri... tinginla plak uhuks..

    ReplyDelete
  4. comelnye mia....kemain lagi siap berhairband.....ooo dah pandai memilih yeak...agak2 kalo auntie lieya yg dokong nangis tak....he he he he

    kak emy, cantik mempelai tu....kaler pun cantik.....

    wah kemain lagi anak bujang akak makan...bertambah2 yeak...agak2nye die seronok tgk suasana ramai tu yg makan berselera tuh...

    ReplyDelete
  5. Chumell sungguh la Edriana kau Emy!!! Putih melepak... ;P

    selamat pengantin baru utk pasangan mempelai yg sama lawa tu..

    ReplyDelete
  6. selamat pengantin baru buat pengantin semoga jodoh kekal hingga akhir hatyat....

    dah besar anak dara tu yer.. comell

    ReplyDelete
  7. wah..trn bp ya..
    dekat je pt sulong tu ngn tpt sy..hehhee

    ReplyDelete
  8. slamat pengantin baru..

    biasa ar bdk2 nih kan.. kt umah kita msk sdp2 n wat air sedap2..xnk plak dorang mkn/ minum kan.. tp kalo kt kedai ker..kt umah org ker.. kenmain beria dorang mkn.. geram jer..

    ReplyDelete
  9. selamat pengantin baru kepada kedua mempelai

    kak, baby mia makin cumil..geram tgk

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, March 10, 2009

Kenduri Kawin kat Parit Sulung,Batu Pahat

Tengok tu air liur asyik meleleh je..entah apa la yang mummy dia tak dapat nak makan ni ye..he..he..

Sabtu lepas kitaorang gi kenduri kawin anak sedara husband saya kat Parit Sulung,Batu Pahat(dia kawin ngan orang sana)..Kitaorang bertolak dari Masjid Tanah around pukul 11.30 tgh la..sampai Batu Pahat kitaorang tunggu lak pengantin lelaki bersiap (kat rumah persinggahan tu) pastu dah siap segala,tunggu lak kumpulan kompang diaorang.Adoi hai..masa tu dah pukul 2.Ez pun dah mula bising,bila ni,cepat la mummy,boringnye,penat la..ha macam2 ayat dia keluarkan.Sabar je la..nasib si kecil Mia ok jer..tapi Mia sekarang ni dah mengenal orang.Tak nak dah orang lain dukung..tapi tengok orang gak lak..kalau MIL saya yang dukung sure melalak melolong punye makcik ni(memilih ok cik kak sorang ni..)


Nampak tak gambar kat belakang tu..itu la MIL dah uzur sangat tapi anak cucu ajak..ikut juge dia



Lebih kurang pukul 2.30 baru berarak..(kompang dah sampai la masa ni) dan masa ni juge la Mia baru nak tido & dia boleh tido dengan lena sekali walaupun gedebung gedebang bunyi kompang..Sampai kat umah pengantin kitaorang tak naik pun..duduk kat meja je.Hubby ngan Ez je naik tu pun ambik gambo..he..he..pastu kitaorang apa lagi makan le..Erfan & Ez makan banyak sungguh & bertambah2.Yang kelakarnye kat meja kitaorang ada kerepek ubi masa tu..Ez makan sampai habis 1 balang..ceh bertuah betul la budak sorang ni..

Erfan tu dah kekenyangan..nampak tak envolope hijau tu..dia & ez pun dapat duit 'TOL" gak

Bukan main lagi anak bujang saya ni makan & minum air sirapKalau kat umah tak heran dia dengan air sirap ni kat sana berjug2 diaorang ni minum..sabar je la..



Habis selesai makan segala baru Mia bangun.Good girl,senang mummy dia. Dalam pukul 3.45 cenggitu kitaorang gerak balik Melaka.Mula tu ingat nak singgah Air Hitam tapi mengenangkan budak2 ni dah penat cancel je la

Mummy's little princess


Ok untuk anak buah suami saya HAIROL HISHAM & isteri SITI NOOR HAYATI, mak usu ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU & SEMOGA BAHAGIA KE ANAK CUCU..



Minggu depan kenduri kat Melaka la..entah macamana la saya nak organise budak-budak bertiga ni & masa tu juge saya kena attend kursus.Tak tau la macam mana nanti tu..








'

9 comments:

  1. selamat pengantin baru kepada kedua mempelai.. sama cantik sama padan tu..
    seronok tgk budak2 dok makan2kan.. ? ruzi mmg suka tgk budak makan banyak2.. biar berisi badan tue..
    mia pun tgk tu.. chubby sangat dah dia.. alhamdulillah.. kalau nak dibandingkan masa dia lahir dulu.. syukurkan emy? sihat semangat badan dia dah sekarang ni ha..
    rasanya ruzi lalu kot kat parit sulung ni masa g wet world batu pahat ari tue.. mmg banyak nama parit2 kat situkan?

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru..

    awat tu kak emy,apa benda yg akak ngidam tapi tak dpt makan? cian dia..meleleh ayaq liur little princess akak tu.. makin cute lah dia!

    ReplyDelete
  3. lama tak makan nasi kenduri... tinginla plak uhuks..

    ReplyDelete
  4. comelnye mia....kemain lagi siap berhairband.....ooo dah pandai memilih yeak...agak2 kalo auntie lieya yg dokong nangis tak....he he he he

    kak emy, cantik mempelai tu....kaler pun cantik.....

    wah kemain lagi anak bujang akak makan...bertambah2 yeak...agak2nye die seronok tgk suasana ramai tu yg makan berselera tuh...

    ReplyDelete
  5. Chumell sungguh la Edriana kau Emy!!! Putih melepak... ;P

    selamat pengantin baru utk pasangan mempelai yg sama lawa tu..

    ReplyDelete
  6. selamat pengantin baru buat pengantin semoga jodoh kekal hingga akhir hatyat....

    dah besar anak dara tu yer.. comell

    ReplyDelete
  7. wah..trn bp ya..
    dekat je pt sulong tu ngn tpt sy..hehhee

    ReplyDelete
  8. slamat pengantin baru..

    biasa ar bdk2 nih kan.. kt umah kita msk sdp2 n wat air sedap2..xnk plak dorang mkn/ minum kan.. tp kalo kt kedai ker..kt umah org ker.. kenmain beria dorang mkn.. geram jer..

    ReplyDelete
  9. selamat pengantin baru kepada kedua mempelai

    kak, baby mia makin cumil..geram tgk

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015