Monday, March 16, 2009

Kenduri @ Melaka

Sabtu baru ni turn kenduri kat Melaka la..kira majlis menyambut menantu la tu kan..Malam sebelum tu lagi dah ada kenduri*Majlis Berinai Besar..Meriah tau kalau kat Melaka majlis berinai besar ni sebabnye lepas pengantin berarak pastu ada bakar bunga api..bunga api diaorang siap tempah..malam tu bukan setakat bakar bunga api je siap ada bakar mercun yang macam sambut tahun baru tu.(abang pengantin yang P***S kat Jerantut tu yang bawak balik ;P ) tapi saya tak dapat nak snap banyak gambar malam tu sebabnye Mia tido masa tu dan saya hanya duduk kat beranda rumah mertua so gambar yang snap pun hanya dari dalam beranda..






Ok esoknye pula majlis bersanding..kira the big day la kan.Tapi saya lewat sikit sebabnye kena attend kursus kat sekolah.(kursus ni satu Melaka & semua guru kena attend kursus tu kat sekolah masing2) hubby dapat cilok awal tapi saya hanya dapat balik lepas pukul 12. Yang bestnye saya siap angkut Mia sekali gi sekolah & sikecik tu baik je..tak nangis2 pun alhamdulillah..Yang boys 2 orang tu ikut daddy dia lak ke sekolah daddy.






Masa sampai kat rumah pengantin tu orang dah ramai dah..nasib baik hubby ada reserve parking untuk saya kalau tak susah gak la..Kat garage umah mertua saya tu ada live band..Adoi hai bingit sangat.Memang tak leh duduk kat beranda sebab boleh pecah gegendang telinga..sian kat Mia dia kan kecik lagi.Nak tak nak kejap2 kitaorang lari duduk bawah khemah kejap masuk dalam umah my MIL. Nasib masa saya sampai tu pengantin belum berarak lagi..








Yang main sampai lupa diri Ezhan & Erfan la..MasyaAllah saling tak tumpah macam kartun "Lat The Kampung Boy" betul budak berdua tu..memang diaorang tak penah merasa main bebas cenggitu..kira balas dendam la tu kot..



* Puas cousin dia tu kena jaga dia takut budak kecik tu hilang or jatuh ke..cousin dia tu setia je mengikut kemana saje dia pegi..
Nasib baik dia main kat bahagian depan je kalau dia ke pantai lagi la haru nak menjaga tau..* belakang umah my MIL ni laut ;)

Ha dah penat main datang kat mummy minta air..nampak tak peluh tu??uish..lasaknye budak sorang ni..


Mia yang kebosanan muncung bukan mai lagi cik kak ni..tak tak meragam..ok je dia.


Apa-apa pun Alhamdulillah sebabnye kenduri kat Melaka dah selamat & selesai semuanye..balik umah petang tu budak2 ni semua tido sampai ke senja..penat la tu kot..

7 comments:

  1. salam emy..
    mmg ruzi dh sangka.. org melaka kalau bt kerja kawin.. mmg meriah gitu.. selamat pengantin baru ye kepd kedua mempelai...
    tgk ez.. amboi... ambil peluang dia melasak ye?? samalah ngan budak2 ni.. kalau blk kg. mesti ruzi x risau.. coz ramai sepupu yg nak jaga mereka berdua tu.. hehe. ...

    ReplyDelete
  2. perantin itu berkaca mata di atas pelamin...cover gemuruh ya..hehehehe

    ReplyDelete
  3. dah lame kak emy tak tgk pengantin berkaace mate hitam kat pelamin.....dulu2 mmg jadi trend kan....

    wah meriah betul suasane kenduri, tapi bab penat jgn ckp laaa...cam lieya ari tu laaa mase adik kawin....sakit badan2 mengemas....hi hi hi

    wah seronok betul budak2 ni bermain kak yeak....ye laaa selalu tak bebas, dpt kat kg mmg seronok laa dok bermain...same cam mia n mija la nie...jenuhlaa kite dok tgk2 takut kalo jatuh ke ape kan kak

    tgk tu, mia jek maintain jek...bagus laa kak tak moody...senang jage die cam tu...

    ReplyDelete
  4. selamat pengantin baru.........buat pengantinn..

    hah budak mmg cenggitu.. dah penat2 berlarik sibuklah pastu nak air... minum lak segelas sekalik kan...

    ReplyDelete
  5. bebudak...kalau balik kampung..memag cami ler
    lepas bebas lari ke sana sini
    ye la..kat bandar susah skit
    ngan kete besar lalu lalang

    meriah tul kenduri kawin nye
    siap ade band bagai
    tp jarang ler tgk pengantin pakai silver colour...

    hehhehe
    erfan lari-lari sampai dahaga
    siap ler adik girl tgk...nanti dia dah leh jalan
    dia pon leh berlarian sama...

    ReplyDelete
  6. klakar plak bila tgk pengantin pakai spek itam.. da lama org x wat camnih kan..mst pengantin ni nervous nih..

    umah MIL dkt ngan laut yer..msti panas kan... tp kalo ptg2 msti syok dpt lepak kt tepi laut smbil dihembus angin pantai..syahdu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, March 16, 2009

Kenduri @ Melaka

Sabtu baru ni turn kenduri kat Melaka la..kira majlis menyambut menantu la tu kan..Malam sebelum tu lagi dah ada kenduri*Majlis Berinai Besar..Meriah tau kalau kat Melaka majlis berinai besar ni sebabnye lepas pengantin berarak pastu ada bakar bunga api..bunga api diaorang siap tempah..malam tu bukan setakat bakar bunga api je siap ada bakar mercun yang macam sambut tahun baru tu.(abang pengantin yang P***S kat Jerantut tu yang bawak balik ;P ) tapi saya tak dapat nak snap banyak gambar malam tu sebabnye Mia tido masa tu dan saya hanya duduk kat beranda rumah mertua so gambar yang snap pun hanya dari dalam beranda..






Ok esoknye pula majlis bersanding..kira the big day la kan.Tapi saya lewat sikit sebabnye kena attend kursus kat sekolah.(kursus ni satu Melaka & semua guru kena attend kursus tu kat sekolah masing2) hubby dapat cilok awal tapi saya hanya dapat balik lepas pukul 12. Yang bestnye saya siap angkut Mia sekali gi sekolah & sikecik tu baik je..tak nangis2 pun alhamdulillah..Yang boys 2 orang tu ikut daddy dia lak ke sekolah daddy.






Masa sampai kat rumah pengantin tu orang dah ramai dah..nasib baik hubby ada reserve parking untuk saya kalau tak susah gak la..Kat garage umah mertua saya tu ada live band..Adoi hai bingit sangat.Memang tak leh duduk kat beranda sebab boleh pecah gegendang telinga..sian kat Mia dia kan kecik lagi.Nak tak nak kejap2 kitaorang lari duduk bawah khemah kejap masuk dalam umah my MIL. Nasib masa saya sampai tu pengantin belum berarak lagi..








Yang main sampai lupa diri Ezhan & Erfan la..MasyaAllah saling tak tumpah macam kartun "Lat The Kampung Boy" betul budak berdua tu..memang diaorang tak penah merasa main bebas cenggitu..kira balas dendam la tu kot..



* Puas cousin dia tu kena jaga dia takut budak kecik tu hilang or jatuh ke..cousin dia tu setia je mengikut kemana saje dia pegi..
Nasib baik dia main kat bahagian depan je kalau dia ke pantai lagi la haru nak menjaga tau..* belakang umah my MIL ni laut ;)

Ha dah penat main datang kat mummy minta air..nampak tak peluh tu??uish..lasaknye budak sorang ni..


Mia yang kebosanan muncung bukan mai lagi cik kak ni..tak tak meragam..ok je dia.


Apa-apa pun Alhamdulillah sebabnye kenduri kat Melaka dah selamat & selesai semuanye..balik umah petang tu budak2 ni semua tido sampai ke senja..penat la tu kot..

7 comments:

  1. salam emy..
    mmg ruzi dh sangka.. org melaka kalau bt kerja kawin.. mmg meriah gitu.. selamat pengantin baru ye kepd kedua mempelai...
    tgk ez.. amboi... ambil peluang dia melasak ye?? samalah ngan budak2 ni.. kalau blk kg. mesti ruzi x risau.. coz ramai sepupu yg nak jaga mereka berdua tu.. hehe. ...

    ReplyDelete
  2. perantin itu berkaca mata di atas pelamin...cover gemuruh ya..hehehehe

    ReplyDelete
  3. dah lame kak emy tak tgk pengantin berkaace mate hitam kat pelamin.....dulu2 mmg jadi trend kan....

    wah meriah betul suasane kenduri, tapi bab penat jgn ckp laaa...cam lieya ari tu laaa mase adik kawin....sakit badan2 mengemas....hi hi hi

    wah seronok betul budak2 ni bermain kak yeak....ye laaa selalu tak bebas, dpt kat kg mmg seronok laa dok bermain...same cam mia n mija la nie...jenuhlaa kite dok tgk2 takut kalo jatuh ke ape kan kak

    tgk tu, mia jek maintain jek...bagus laa kak tak moody...senang jage die cam tu...

    ReplyDelete
  4. selamat pengantin baru.........buat pengantinn..

    hah budak mmg cenggitu.. dah penat2 berlarik sibuklah pastu nak air... minum lak segelas sekalik kan...

    ReplyDelete
  5. bebudak...kalau balik kampung..memag cami ler
    lepas bebas lari ke sana sini
    ye la..kat bandar susah skit
    ngan kete besar lalu lalang

    meriah tul kenduri kawin nye
    siap ade band bagai
    tp jarang ler tgk pengantin pakai silver colour...

    hehhehe
    erfan lari-lari sampai dahaga
    siap ler adik girl tgk...nanti dia dah leh jalan
    dia pon leh berlarian sama...

    ReplyDelete
  6. klakar plak bila tgk pengantin pakai spek itam.. da lama org x wat camnih kan..mst pengantin ni nervous nih..

    umah MIL dkt ngan laut yer..msti panas kan... tp kalo ptg2 msti syok dpt lepak kt tepi laut smbil dihembus angin pantai..syahdu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015