Wednesday, April 1, 2009

Apa cerita hari ni??

Ooo takde yang best citer hari ni..sebabnye hari tak gi sekolah,sebab tadi ada exam so on leave la kan..tapi tadi pagi(exam sebelah petang)memandangkan takde apa nak buat,dah kemas2 umah segala saya gi pos ofc sebab ada urusan sikit terlanjur tu saya complain kat officer kat counter tu pasal postman diaorang..kelat semacam je muka akak tu..(ha pedulik apa saya,yang penting saya puas hati..)dia siap ambik address bagai sebab nak tulis report ha..gasak korang la wei..lain kali jangan keje main2 nak keje buat cara nak keje kan..cuba la jadi macam Postman Pat yang dalam cartoon tu,buat keje ngan dedikasi je.hikhikhik Tapi tak semua postman macam tu kan ramai lagi yang baik2 & rajin2



Ni nak citer lak masa saya tengah drive nak gi oum tadi ada kat satu kawasan ni jalan dia sempit la sikit..saya lak masa tu ngikut ada sebuah mamat motor ni la..bawak sikit punye pelahan ke,bawak motor macam itik pulang petang je rupenye..


Ada awek dia membonceng kat belakang lak tu..awek tu peluk bukan main erat lagi..pastu duduk rapat2(kat belakang budak pompuan tu muat untuk sorang lagi duduk he..he..he..) adoi mak aii tensen tul la..dah la bawak terkemut-kemut tak lama lepas tu pakwe ni la sibuk main sms..haiii masa ni geram bebenar rasanye!! Kalau tak jadi kesalahan memang dah ku langgar je diaorang ni tau..tapi tu la kang kot langgar,jatuh ke apa ke kita lak yang salah kan..hik hik hik



Sampai kat jalan yang besar sikit kita potong mamat tu pastu kita hon dia..keta2 belakang pun hon gak..tapi mamat tu buat muka toye je..memang la ko Mat takde kesedaran sivik langsung..
Kalau korang kena cenggini geram tak??Tension kan kalau orang bawak motor pastu boleh main2 sms la..terror la kengkonon tu..cis!!

8 comments:

  1. Cmne tak buat muka toye..tengah SYIOK merenyam!!! isk!

    ReplyDelete
  2. hi hi hi betul tu kak....geram kalo depan kite motor lembab, tapi lieya tgk gak, kalo org couple nie, lieya potong n api2 kan sikit....tapi kalo org tue yg bawak moto tu kene paham2 laaa....he he he he he

    comel plak pic itik motor tu kak....

    ReplyDelete
  3. hahahahah pakwe syok la tu layan sms sambil ade lak penumpang himpit gitu kan..

    ReplyDelete
  4. tak insapp2 lagik lerr penunggang motor ni.. bawak moto, masih leh sms.. kan dah aderr yang terkorban pasal menda ni.. hmm.. mmg tak hargai nyawa..

    ReplyDelete
  5. hai salam kenal... meracih ya kak.. sudi jengah blog saya....
    hmm ya la... geram kan kalo kat depan tuh... kemain lagi lembab motor nyer gerak.. hangin la gak... sbb kiter ni bukan nak cepat sgt... tp dah jln cam itik... org yg sabo pun x sabar... between nama dotter akak lebih kurang dotter kiter arr... cuma depan jer lain hurufnyer... sebutan dah sama... hehhehehe

    ReplyDelete
  6. heiii..kalo aku pon geram.. org camni kan..kalo ikut hati yg marah..mmg rasa nk langgar jer kan.. biar dia rasa..nyusahkan org jer.. tu pasal la kalo drive..aku jd stress..sbb org2 mcm ni la..

    ReplyDelete
  7. memang geramkan kalo depan kita tu bawak keta ke motor lembap. agak2lah kan kalo nak slow2 pun....

    ReplyDelete
  8. kat sini pun samalah.. sambil bawa motor dok send msg.. gilo apo??
    dear!! tq so much.. kirimkan parcel.. hadiah ari jadi ruzi.. i like it so much!!
    geram kat pos laju dh terubat tadi.. ehe..:)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, April 1, 2009

Apa cerita hari ni??

Ooo takde yang best citer hari ni..sebabnye hari tak gi sekolah,sebab tadi ada exam so on leave la kan..tapi tadi pagi(exam sebelah petang)memandangkan takde apa nak buat,dah kemas2 umah segala saya gi pos ofc sebab ada urusan sikit terlanjur tu saya complain kat officer kat counter tu pasal postman diaorang..kelat semacam je muka akak tu..(ha pedulik apa saya,yang penting saya puas hati..)dia siap ambik address bagai sebab nak tulis report ha..gasak korang la wei..lain kali jangan keje main2 nak keje buat cara nak keje kan..cuba la jadi macam Postman Pat yang dalam cartoon tu,buat keje ngan dedikasi je.hikhikhik Tapi tak semua postman macam tu kan ramai lagi yang baik2 & rajin2



Ni nak citer lak masa saya tengah drive nak gi oum tadi ada kat satu kawasan ni jalan dia sempit la sikit..saya lak masa tu ngikut ada sebuah mamat motor ni la..bawak sikit punye pelahan ke,bawak motor macam itik pulang petang je rupenye..


Ada awek dia membonceng kat belakang lak tu..awek tu peluk bukan main erat lagi..pastu duduk rapat2(kat belakang budak pompuan tu muat untuk sorang lagi duduk he..he..he..) adoi mak aii tensen tul la..dah la bawak terkemut-kemut tak lama lepas tu pakwe ni la sibuk main sms..haiii masa ni geram bebenar rasanye!! Kalau tak jadi kesalahan memang dah ku langgar je diaorang ni tau..tapi tu la kang kot langgar,jatuh ke apa ke kita lak yang salah kan..hik hik hik



Sampai kat jalan yang besar sikit kita potong mamat tu pastu kita hon dia..keta2 belakang pun hon gak..tapi mamat tu buat muka toye je..memang la ko Mat takde kesedaran sivik langsung..
Kalau korang kena cenggini geram tak??Tension kan kalau orang bawak motor pastu boleh main2 sms la..terror la kengkonon tu..cis!!

8 comments:

  1. Cmne tak buat muka toye..tengah SYIOK merenyam!!! isk!

    ReplyDelete
  2. hi hi hi betul tu kak....geram kalo depan kite motor lembab, tapi lieya tgk gak, kalo org couple nie, lieya potong n api2 kan sikit....tapi kalo org tue yg bawak moto tu kene paham2 laaa....he he he he he

    comel plak pic itik motor tu kak....

    ReplyDelete
  3. hahahahah pakwe syok la tu layan sms sambil ade lak penumpang himpit gitu kan..

    ReplyDelete
  4. tak insapp2 lagik lerr penunggang motor ni.. bawak moto, masih leh sms.. kan dah aderr yang terkorban pasal menda ni.. hmm.. mmg tak hargai nyawa..

    ReplyDelete
  5. hai salam kenal... meracih ya kak.. sudi jengah blog saya....
    hmm ya la... geram kan kalo kat depan tuh... kemain lagi lembab motor nyer gerak.. hangin la gak... sbb kiter ni bukan nak cepat sgt... tp dah jln cam itik... org yg sabo pun x sabar... between nama dotter akak lebih kurang dotter kiter arr... cuma depan jer lain hurufnyer... sebutan dah sama... hehhehehe

    ReplyDelete
  6. heiii..kalo aku pon geram.. org camni kan..kalo ikut hati yg marah..mmg rasa nk langgar jer kan.. biar dia rasa..nyusahkan org jer.. tu pasal la kalo drive..aku jd stress..sbb org2 mcm ni la..

    ReplyDelete
  7. memang geramkan kalo depan kita tu bawak keta ke motor lembap. agak2lah kan kalo nak slow2 pun....

    ReplyDelete
  8. kat sini pun samalah.. sambil bawa motor dok send msg.. gilo apo??
    dear!! tq so much.. kirimkan parcel.. hadiah ari jadi ruzi.. i like it so much!!
    geram kat pos laju dh terubat tadi.. ehe..:)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015