Monday, April 13, 2009

HAI SEMUA..


Hello Aunty-aunty semua..Mia dah bertambah lasak sekarang ni..



Assalamualaikum..
Hi..hi..lama betul tak update ni.
Busy la sikit pastu anak-anak pulak tak sihat.
Biasa la kan working mummy memang macam ni kan..
Semua benda kena buat dalam satu masa
Ok..ni dah lega sikit so boleh la nak update citer sikit
Hari tu saya dah buat la chocolate cake..
tapi tak sempat nak snap lagi tetiba malam tu kat umah ada tetamu..
so cake tu dihidangkan kepada tetamu kami tanpa sempat ku cilok gambarnye
hi..hi..
Tapi jangan risau..
Saya buat lagi sekali chocolate cake tu
Sebab nak bagi kawan2 sekolah saya rasa masa tu..
Chocolate cake tu saya kukus..
Kalau nak compare yang dikukus dengan yang dibakar
Sedap lagi yang dikukus..(untuk resipi yang ini le..)


Ni selepas dikukus

Nak ni dah sedia untuk ditopping kan..
Tapi kalau my mom buat moist choc cake
Memang superb..sedap.
Bukan makan sepotong dua ok..
The whole cake pun saya boleh habis..
Tapi tu dulu la..sekarang saya jaga makan
Hi..hi..hi..
Kelakar kan.. yela beringat sebelum kena kan..
Ngeri tau bila dengar ada member kat sekolah tu
Yang ada diabetis tapi bila tengok badan
Kecik je orangnye..
Ha penyakit kalau nak datang bukan kira tau..
bak kata pepatah...
PREVENTION BETTER THAN CURE..
Ok meh saya share gambar
Chocolate cake saya
Ha tapi tengok la deco saya tak la sehebat
Tokey-tokey cake yang ada kat blog ni ye
Memang tak leh lawan u la AIMI...

Hu..hu..sungguh comot la cake ni tapi rasanye..
Hmmm...sedap..
ha..ha..bukan nak puji diri sendiri ok
Tapi based on my husband,anak2 & kawan2
yang dah pernah rasa cake ni
Tu diaorang yang bagi feedback
Opss sebelum terlupa..
CONGRATS kat NABIL
yang dah menang malam tadi..
YEAH!! Nabil menang..menepati ramalan ramai orang la si Nabil ni kan
Memang rezeki ko murah la tahun ni Nabil..
Congrats juge buat Pak Nil, Datuk CT dan lain2 pemenang
Pada yang kalah cuba lagi lain kali ye..

12 comments:

  1. yeah... kena take care of diet sebab ada family history of diabetes. and i dont want any of my family members to kena diabetes time muda2 ok? and if kena diabetes pun takleh naughty2, semua kena jaga makan and makan ubat elok2. (susah jugak ni jadi the only doctor in the family... blh tak suruh ur kids jadi doctor jugak?)

    mia looks so comel!

    i am currently attached to the neonatal ICU. pening kepala dengar byk sangat baby nangis.

    ReplyDelete
  2. huhuuu...peminat bang BIL ke nih...
    hehhehe

    wahhh...mia dah besar
    dah jd anak dara

    ReplyDelete
  3. uwaaaaaaaaaaa
    beshnyeeeeeeee kek tolat tuuu..
    terliuqqqqqqqqqqqq

    ReplyDelete
  4. alah comel nye mia...geram tgk...

    kak emy, lieya pun terliur tgk kek coklat tu...kawan opis lieya penah buat jugak versi kukus ni.... mmg sedap..lembab2 jek kek nye...lagi2 topping kalo byk cam akak buat nie, konfom lagi sedap nieh......

    ckp pasal diabetis ni kak, lieya pun kene hati2 sebab makcik lieya sampai dah ptong jari ....diabetis ni kan sakit keturunan, takut plak kalau terkene, tu yg kene jaga makan sikit tu....

    ReplyDelete
  5. dah besar mia awak...amboi amy....2 kali buat kek tu...rajin betul awak...tgk tekstur tu lawa... lama tak nak kukus ni??? saya tak pernah buat yg kukus... (hmm...jgn puji lelebih, saya ni pun terhegeh2 lagi dgn deco)..

    ps: ya betull...saya pun setuju bang bil tu menang... kalau saya pangkah, mesti nama dia yg saya vote sama.. ahakss...rezeki dia kan..

    ReplyDelete
  6. ala tomeii... anak dara tu... gerammmm tgokk..

    kak kasi tepek resepi tu...nak try buat..nampak mcm moist habis tu...

    ReplyDelete
  7. uih... kak.. sedapnyer itew cake.. rajin akak bake... kami ni bila la lagi.. nampak gitew moist la...
    sure sedap...
    ala tomei nyer mis... so cuteee la...

    ReplyDelete
  8. sungguh sedap kek itu!! mari sepotong!! =D
    mia nampak makin besar dah ha.. bilala kita boleh berjumpa ye dear??
    nanti amik award entry 13/4 kat blog t ye emy!!

    ReplyDelete
  9. waaah... mia dh besau! harus lah makin lasak kan. hehehe
    emy, tepek lah recipe. kot lah akak terober wajen nk buat kan ; )

    ReplyDelete
  10. ala comel mia...
    shedap nyer kak coklat cake tu...
    hu hu hu...cam terasa2 kat tekak hah...

    yelah kak...now, nak kena jaga makan
    byk sangat penyakit...
    apsal org dulu2 xde kena penyakit cam kita now yer kak...he he he he..
    yelah dulu2 diaorg layan makan ulam2....sayur, ikan pun ikan fresh...mana ada makanan2 segera cam sekarang nie.....

    ReplyDelete
  11. cedapnyer...ngencesss...wuwuwuuuu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, April 13, 2009

HAI SEMUA..


Hello Aunty-aunty semua..Mia dah bertambah lasak sekarang ni..



Assalamualaikum..
Hi..hi..lama betul tak update ni.
Busy la sikit pastu anak-anak pulak tak sihat.
Biasa la kan working mummy memang macam ni kan..
Semua benda kena buat dalam satu masa
Ok..ni dah lega sikit so boleh la nak update citer sikit
Hari tu saya dah buat la chocolate cake..
tapi tak sempat nak snap lagi tetiba malam tu kat umah ada tetamu..
so cake tu dihidangkan kepada tetamu kami tanpa sempat ku cilok gambarnye
hi..hi..
Tapi jangan risau..
Saya buat lagi sekali chocolate cake tu
Sebab nak bagi kawan2 sekolah saya rasa masa tu..
Chocolate cake tu saya kukus..
Kalau nak compare yang dikukus dengan yang dibakar
Sedap lagi yang dikukus..(untuk resipi yang ini le..)


Ni selepas dikukus

Nak ni dah sedia untuk ditopping kan..
Tapi kalau my mom buat moist choc cake
Memang superb..sedap.
Bukan makan sepotong dua ok..
The whole cake pun saya boleh habis..
Tapi tu dulu la..sekarang saya jaga makan
Hi..hi..hi..
Kelakar kan.. yela beringat sebelum kena kan..
Ngeri tau bila dengar ada member kat sekolah tu
Yang ada diabetis tapi bila tengok badan
Kecik je orangnye..
Ha penyakit kalau nak datang bukan kira tau..
bak kata pepatah...
PREVENTION BETTER THAN CURE..
Ok meh saya share gambar
Chocolate cake saya
Ha tapi tengok la deco saya tak la sehebat
Tokey-tokey cake yang ada kat blog ni ye
Memang tak leh lawan u la AIMI...

Hu..hu..sungguh comot la cake ni tapi rasanye..
Hmmm...sedap..
ha..ha..bukan nak puji diri sendiri ok
Tapi based on my husband,anak2 & kawan2
yang dah pernah rasa cake ni
Tu diaorang yang bagi feedback
Opss sebelum terlupa..
CONGRATS kat NABIL
yang dah menang malam tadi..
YEAH!! Nabil menang..menepati ramalan ramai orang la si Nabil ni kan
Memang rezeki ko murah la tahun ni Nabil..
Congrats juge buat Pak Nil, Datuk CT dan lain2 pemenang
Pada yang kalah cuba lagi lain kali ye..

12 comments:

  1. yeah... kena take care of diet sebab ada family history of diabetes. and i dont want any of my family members to kena diabetes time muda2 ok? and if kena diabetes pun takleh naughty2, semua kena jaga makan and makan ubat elok2. (susah jugak ni jadi the only doctor in the family... blh tak suruh ur kids jadi doctor jugak?)

    mia looks so comel!

    i am currently attached to the neonatal ICU. pening kepala dengar byk sangat baby nangis.

    ReplyDelete
  2. huhuuu...peminat bang BIL ke nih...
    hehhehe

    wahhh...mia dah besar
    dah jd anak dara

    ReplyDelete
  3. uwaaaaaaaaaaa
    beshnyeeeeeeee kek tolat tuuu..
    terliuqqqqqqqqqqqq

    ReplyDelete
  4. alah comel nye mia...geram tgk...

    kak emy, lieya pun terliur tgk kek coklat tu...kawan opis lieya penah buat jugak versi kukus ni.... mmg sedap..lembab2 jek kek nye...lagi2 topping kalo byk cam akak buat nie, konfom lagi sedap nieh......

    ckp pasal diabetis ni kak, lieya pun kene hati2 sebab makcik lieya sampai dah ptong jari ....diabetis ni kan sakit keturunan, takut plak kalau terkene, tu yg kene jaga makan sikit tu....

    ReplyDelete
  5. dah besar mia awak...amboi amy....2 kali buat kek tu...rajin betul awak...tgk tekstur tu lawa... lama tak nak kukus ni??? saya tak pernah buat yg kukus... (hmm...jgn puji lelebih, saya ni pun terhegeh2 lagi dgn deco)..

    ps: ya betull...saya pun setuju bang bil tu menang... kalau saya pangkah, mesti nama dia yg saya vote sama.. ahakss...rezeki dia kan..

    ReplyDelete
  6. ala tomeii... anak dara tu... gerammmm tgokk..

    kak kasi tepek resepi tu...nak try buat..nampak mcm moist habis tu...

    ReplyDelete
  7. uih... kak.. sedapnyer itew cake.. rajin akak bake... kami ni bila la lagi.. nampak gitew moist la...
    sure sedap...
    ala tomei nyer mis... so cuteee la...

    ReplyDelete
  8. sungguh sedap kek itu!! mari sepotong!! =D
    mia nampak makin besar dah ha.. bilala kita boleh berjumpa ye dear??
    nanti amik award entry 13/4 kat blog t ye emy!!

    ReplyDelete
  9. waaah... mia dh besau! harus lah makin lasak kan. hehehe
    emy, tepek lah recipe. kot lah akak terober wajen nk buat kan ; )

    ReplyDelete
  10. ala comel mia...
    shedap nyer kak coklat cake tu...
    hu hu hu...cam terasa2 kat tekak hah...

    yelah kak...now, nak kena jaga makan
    byk sangat penyakit...
    apsal org dulu2 xde kena penyakit cam kita now yer kak...he he he he..
    yelah dulu2 diaorg layan makan ulam2....sayur, ikan pun ikan fresh...mana ada makanan2 segera cam sekarang nie.....

    ReplyDelete
  11. cedapnyer...ngencesss...wuwuwuuuu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015