Sunday, April 19, 2009

Our Weekend & Tagged by Aimi

Weekend baru ni sebenarnye kitaorang plan nak gi Book Fair kat PWTC tu..tapi Jumaat petang tu hubby saya dah start demam..melarat hingga ke Sabtu so cancel la plan nak gi PWTC maybe next week kot tu pun kalau takde apa-apa hal la nanti.

So weekend hari tu kitaorang just duduk rumah je petang Sabtu tu kitaorang gi jenjalan kat Kompleks Medan Ikan Bakar Terapung Fort Supai kat Kuala Linggi..dekat je dengan umah kitaorang.Dari umah my MIL lagi la dekat sesangat..ni kira medan ikan bakar yang terbaru la..cantik tempat tu..CM dah rasmikan last week kot kalau tak silap..tapi Medan Ikan Bakar belum beroperasi lagi..tu yang tak berapa syiok tu..kitaorang saje je jalan2 petang masa tu stop jap kat situ..

Dari medan ikan bakar terapung tu boleh naik bukit supai,ada laluan disediakan.Saya tak naik pun sebab dah petang,saya masuk dalam kereta semula dengan Mia..The 3 boys je yang naik..tapi takde apa pun kat atas tu..cuma view petang2 cantik la sebab mengadap laut pastu boleh tengok matahari terbenam.Untuk couple-couple yang tengah dok syok bercinta suka la kot tapi untuk kitaorang yang dengan anak2 ni memang takde chance nak menikmati nye de.. ;p



Ok sekarang turn nak jawab tag dari AIMI pula..

1. Letak kan gambar profile anda

2. Terangkan apa maksud gambar itu?
Takde apa-apa maksud tersirat pun..ni gambar tuan empunya blog la..

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
Mm..tak sure kenapa cuma gambar ni Erfan yang snap.Masa tu sebelum kitaorang keluar dinner dan that was the 1st pic yang dia snap guna hp without any shaking effect..


AIMI juge bagi saya award dan dengan berbesar hati juge saya menerimanye..THANKS Aimi..

4 comments:

  1. hai kak emy,sian hubby akak demam...mmg musim kot kak, lieya plak si mija baru camnak kene2.....tu yg bagi ubat cepat2 tu....mija tukalo demam merengek ajek karang...

    oooo dah bukak ke kak....abis laa umbai...ade saingan laa he he he he....tapi tu laa setengah org suke gi umbaikan, setengah org mungkin suke gi tempatyg akak gi nie....nanti balik melaka lieya nak cube laaaaaa....

    ReplyDelete
  2. la..hubby demam ke?? takpela..postpone hari lain pi tgk yaa.... emy, thanks sudi jwb tag tu..

    bestnya ada port baru buka kat tmpt awak tu..nampak cam best je...nasib jauh... kalau dekat, harus serbu gak.. :D

    ReplyDelete
  3. hmm kak emy... cam best jer tempat tuh.. cantik arrr...
    hmm kalo dah bukak nanti.. harus ke sana la kan.. nak try... sure sedap sbb kami ni peminta seafood la gak kan.. hehehe...
    skang ni musim org sakit kot... kami pun baru jer sihat... tp still sakit tekak.. huhuhu....

    ReplyDelete
  4. ooo nak dtg pesta buku kat PWTC ek..datanglah, dialu2-alukan hehehe...iza hari2 boleh pegi sbb opis dekat jer dgn PWTC tu...jln kaki jer :-)

    Cantiklah temapt ikan bakar tu....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, April 19, 2009

Our Weekend & Tagged by Aimi

Weekend baru ni sebenarnye kitaorang plan nak gi Book Fair kat PWTC tu..tapi Jumaat petang tu hubby saya dah start demam..melarat hingga ke Sabtu so cancel la plan nak gi PWTC maybe next week kot tu pun kalau takde apa-apa hal la nanti.

So weekend hari tu kitaorang just duduk rumah je petang Sabtu tu kitaorang gi jenjalan kat Kompleks Medan Ikan Bakar Terapung Fort Supai kat Kuala Linggi..dekat je dengan umah kitaorang.Dari umah my MIL lagi la dekat sesangat..ni kira medan ikan bakar yang terbaru la..cantik tempat tu..CM dah rasmikan last week kot kalau tak silap..tapi Medan Ikan Bakar belum beroperasi lagi..tu yang tak berapa syiok tu..kitaorang saje je jalan2 petang masa tu stop jap kat situ..

Dari medan ikan bakar terapung tu boleh naik bukit supai,ada laluan disediakan.Saya tak naik pun sebab dah petang,saya masuk dalam kereta semula dengan Mia..The 3 boys je yang naik..tapi takde apa pun kat atas tu..cuma view petang2 cantik la sebab mengadap laut pastu boleh tengok matahari terbenam.Untuk couple-couple yang tengah dok syok bercinta suka la kot tapi untuk kitaorang yang dengan anak2 ni memang takde chance nak menikmati nye de.. ;p



Ok sekarang turn nak jawab tag dari AIMI pula..

1. Letak kan gambar profile anda

2. Terangkan apa maksud gambar itu?
Takde apa-apa maksud tersirat pun..ni gambar tuan empunya blog la..

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
Mm..tak sure kenapa cuma gambar ni Erfan yang snap.Masa tu sebelum kitaorang keluar dinner dan that was the 1st pic yang dia snap guna hp without any shaking effect..


AIMI juge bagi saya award dan dengan berbesar hati juge saya menerimanye..THANKS Aimi..

4 comments:

  1. hai kak emy,sian hubby akak demam...mmg musim kot kak, lieya plak si mija baru camnak kene2.....tu yg bagi ubat cepat2 tu....mija tukalo demam merengek ajek karang...

    oooo dah bukak ke kak....abis laa umbai...ade saingan laa he he he he....tapi tu laa setengah org suke gi umbaikan, setengah org mungkin suke gi tempatyg akak gi nie....nanti balik melaka lieya nak cube laaaaaa....

    ReplyDelete
  2. la..hubby demam ke?? takpela..postpone hari lain pi tgk yaa.... emy, thanks sudi jwb tag tu..

    bestnya ada port baru buka kat tmpt awak tu..nampak cam best je...nasib jauh... kalau dekat, harus serbu gak.. :D

    ReplyDelete
  3. hmm kak emy... cam best jer tempat tuh.. cantik arrr...
    hmm kalo dah bukak nanti.. harus ke sana la kan.. nak try... sure sedap sbb kami ni peminta seafood la gak kan.. hehehe...
    skang ni musim org sakit kot... kami pun baru jer sihat... tp still sakit tekak.. huhuhu....

    ReplyDelete
  4. ooo nak dtg pesta buku kat PWTC ek..datanglah, dialu2-alukan hehehe...iza hari2 boleh pegi sbb opis dekat jer dgn PWTC tu...jln kaki jer :-)

    Cantiklah temapt ikan bakar tu....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015