Monday, April 20, 2009

Peningnye..kenapa eh???

Saya sangat susah hati..pening kepala bila fikirkan tentang Erfan.
Sekarang ni kalau pagi-pagi nak hantar dia gi nursery susah sangat
Dia akan menangis since dari dalam kereta lagi..
Mood dari umah baik pun dalam kereta boleh berubah..
Pagi tadi lagi dasyat dia siap lari balik masuk dalam kereta.
Saya jadi susah hati..Dulu dia tak macam ni..
Yang saya perasan sejak minggu lepas.
Dia macam liat sikit kalau nak pegi nursery.
Dulu happy je..boleh turun kereta sendiri..
Sekarang siap berdukung..Berpeluk-peluk lagi..
kadang-kadang saya terpaksa spend 5-10 minit
untuk pujuk dia..
Bila balik rumah saya tanya kenapa??
Ada orang buli ker? Apa ker?
Dia tak tau lak nak cakap..
Hai..susah la hati saya kalau Erfan berterusan macam ni
Tapi husband saya sangat positif
Yela orang lelaki lain..
Dia kata normal la..budak-budak
Pagi-pagi memang moody sikit..
Tapi saya rasa bukan sebab mood dia..
Memang macam ada sesuatu yang tak kena je..
Ringan je mulut ni nak tanya cikgu dia tu..
Tapi wajar ker eh??

Ni nak tepek sikit cerita pasal Mia
Yang dah mula bergerak ke depan & kebelakang
Kalau letak atas katil
memang kena hadang dengan bantal
Kalau tak ada juge yang jatuh katil nanti..
Kalau letak dia dalam baby cot
Dia akan cepat tersedar
Susah nak lena..tak tau kenapa
Tapi bila waktu malam ok jer..
Macam2 betul la cik kak sorang ni

10 comments:

  1. naper tu kak
    better tanya cikgu dia kak
    kot2 ler...yelaah, bukan ler mendoakan yg x baik kan
    tp byk sangat kes yg x elok berlaku di nursery...
    tanya lah kak...
    mana ler tahu kot2 kena buli ngan budak lain ker...

    amboi anak dara tu
    dah makin melasak yerk

    ReplyDelete
  2. kenapa erfan?
    betul tu..baik akak gi jumpa sendiri cikgu dia...harap2 semuanya tak de apa2..

    to Erfan, nanti semangat2 gi school tau!

    ReplyDelete
  3. ko kena siasat gak tu.. yerlaa.. memula okehh.. laa ni mcm aderr sumtin' wrong.. hmmm.. better p tanyerr jerr kat cikgu tu.. kita aderr hak aperr.. jgn tunggu lelama..

    comelnyerr mia..

    ReplyDelete
  4. naper la plak ngan erfan tuh... sian la... naper dia xnak p nursery tuh... ader la tuh kak...
    hmm... comei nyer mia... dah makin beso dia...

    ReplyDelete
  5. kak emy, lieya rase better cek....sebab mesti ade sebab musabab nape die berubah camtu... lieya nak share satu citer pasal mia, dulu mase anta kat taska kat kem. pelajaran....2-3 hari anta okey, masuk ari2 yg seterus2nye mengaruk, makin teruk sampaikan nampak pintu taska je dah ngamuk2 tak mo masuk, last2 lieya gi terjah waktu yg tak diduge, tgk2 si mia dipisahkan ngan puting die, bantal busuk ntah kemane2...mmg tak teurus damia, cikgu die ingat budak baye damia (mase tu die 2 tahun) boleh main2 sendiri....giler!!! ngamuk sakan aku!! tau laa taska kerjaaan ni ade subsidi...murah sikit tapi jg le jage anak sambil lewa...terus lieya anta kat taska kat luar, lagi puas ati, mahal pun sikit ajek....so advise lieya , akak tanyelee ....tapi tanye lee care berhemah he he he

    comel mia....uih dah pandai gerak2 yek...kene hati2 tu kak takut jatuh katil nanti

    ReplyDelete
  6. nape ngan erfan? ada masalah kt nursery ker.. cuba la tnya cikgu kt situ.. hrp2 xde apa2 la..

    ReplyDelete
  7. kak emy.. tanye jek cikgu dia..
    cam ena masa molot Eisya berdarah, hubby kol cikgu dia.. bukan nk ajar anak kiter manja cuma taknak terjadi pd anak2 yg len.. dan terjadi wat kedua kali...
    kiter ade hak kak!

    ReplyDelete
  8. ermm elok akak tanya cikgu dier.... dia takut ker apa ker...

    comellnyer mia... geramm tgokkk

    ReplyDelete
  9. cepat je besar rasanya si mia ni.. mesti emy x sabar nak tgk dia berjalan.. berlarikan? :-)
    em, betul kata zanna tu... ty kat cikgu dia.. risau jugakkan?

    ReplyDelete
  10. emy..normally kaum bapa ni diorang mmg mcm tu...selalu think positive...cuma kita sbg ibu rasa tak sedap hati je kan... so, kalau emy rasa was2, better emy tanya kat teacher dia...at least blh tau gak kenapa erfan mcm tu... kdg2 bdk ni kena marah dgn cikgu..tak pun, ada pergeseran dgn kwn2 kat tadika, tu yg diorang mcm tak semangat je nak pegi sekolah..

    mcm rafiq hari tu... masa yg dia pernah kena marah dgn teacher, dia tak mau pegi sekolah..bila saya pesan jgn main2 masa kat school & bgtau yg teacher takkan marah lagi, baru dia ok..pastu kembali bersemangat...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, April 20, 2009

Peningnye..kenapa eh???

Saya sangat susah hati..pening kepala bila fikirkan tentang Erfan.
Sekarang ni kalau pagi-pagi nak hantar dia gi nursery susah sangat
Dia akan menangis since dari dalam kereta lagi..
Mood dari umah baik pun dalam kereta boleh berubah..
Pagi tadi lagi dasyat dia siap lari balik masuk dalam kereta.
Saya jadi susah hati..Dulu dia tak macam ni..
Yang saya perasan sejak minggu lepas.
Dia macam liat sikit kalau nak pegi nursery.
Dulu happy je..boleh turun kereta sendiri..
Sekarang siap berdukung..Berpeluk-peluk lagi..
kadang-kadang saya terpaksa spend 5-10 minit
untuk pujuk dia..
Bila balik rumah saya tanya kenapa??
Ada orang buli ker? Apa ker?
Dia tak tau lak nak cakap..
Hai..susah la hati saya kalau Erfan berterusan macam ni
Tapi husband saya sangat positif
Yela orang lelaki lain..
Dia kata normal la..budak-budak
Pagi-pagi memang moody sikit..
Tapi saya rasa bukan sebab mood dia..
Memang macam ada sesuatu yang tak kena je..
Ringan je mulut ni nak tanya cikgu dia tu..
Tapi wajar ker eh??

Ni nak tepek sikit cerita pasal Mia
Yang dah mula bergerak ke depan & kebelakang
Kalau letak atas katil
memang kena hadang dengan bantal
Kalau tak ada juge yang jatuh katil nanti..
Kalau letak dia dalam baby cot
Dia akan cepat tersedar
Susah nak lena..tak tau kenapa
Tapi bila waktu malam ok jer..
Macam2 betul la cik kak sorang ni

10 comments:

  1. naper tu kak
    better tanya cikgu dia kak
    kot2 ler...yelaah, bukan ler mendoakan yg x baik kan
    tp byk sangat kes yg x elok berlaku di nursery...
    tanya lah kak...
    mana ler tahu kot2 kena buli ngan budak lain ker...

    amboi anak dara tu
    dah makin melasak yerk

    ReplyDelete
  2. kenapa erfan?
    betul tu..baik akak gi jumpa sendiri cikgu dia...harap2 semuanya tak de apa2..

    to Erfan, nanti semangat2 gi school tau!

    ReplyDelete
  3. ko kena siasat gak tu.. yerlaa.. memula okehh.. laa ni mcm aderr sumtin' wrong.. hmmm.. better p tanyerr jerr kat cikgu tu.. kita aderr hak aperr.. jgn tunggu lelama..

    comelnyerr mia..

    ReplyDelete
  4. naper la plak ngan erfan tuh... sian la... naper dia xnak p nursery tuh... ader la tuh kak...
    hmm... comei nyer mia... dah makin beso dia...

    ReplyDelete
  5. kak emy, lieya rase better cek....sebab mesti ade sebab musabab nape die berubah camtu... lieya nak share satu citer pasal mia, dulu mase anta kat taska kat kem. pelajaran....2-3 hari anta okey, masuk ari2 yg seterus2nye mengaruk, makin teruk sampaikan nampak pintu taska je dah ngamuk2 tak mo masuk, last2 lieya gi terjah waktu yg tak diduge, tgk2 si mia dipisahkan ngan puting die, bantal busuk ntah kemane2...mmg tak teurus damia, cikgu die ingat budak baye damia (mase tu die 2 tahun) boleh main2 sendiri....giler!!! ngamuk sakan aku!! tau laa taska kerjaaan ni ade subsidi...murah sikit tapi jg le jage anak sambil lewa...terus lieya anta kat taska kat luar, lagi puas ati, mahal pun sikit ajek....so advise lieya , akak tanyelee ....tapi tanye lee care berhemah he he he

    comel mia....uih dah pandai gerak2 yek...kene hati2 tu kak takut jatuh katil nanti

    ReplyDelete
  6. nape ngan erfan? ada masalah kt nursery ker.. cuba la tnya cikgu kt situ.. hrp2 xde apa2 la..

    ReplyDelete
  7. kak emy.. tanye jek cikgu dia..
    cam ena masa molot Eisya berdarah, hubby kol cikgu dia.. bukan nk ajar anak kiter manja cuma taknak terjadi pd anak2 yg len.. dan terjadi wat kedua kali...
    kiter ade hak kak!

    ReplyDelete
  8. ermm elok akak tanya cikgu dier.... dia takut ker apa ker...

    comellnyer mia... geramm tgokkk

    ReplyDelete
  9. cepat je besar rasanya si mia ni.. mesti emy x sabar nak tgk dia berjalan.. berlarikan? :-)
    em, betul kata zanna tu... ty kat cikgu dia.. risau jugakkan?

    ReplyDelete
  10. emy..normally kaum bapa ni diorang mmg mcm tu...selalu think positive...cuma kita sbg ibu rasa tak sedap hati je kan... so, kalau emy rasa was2, better emy tanya kat teacher dia...at least blh tau gak kenapa erfan mcm tu... kdg2 bdk ni kena marah dgn cikgu..tak pun, ada pergeseran dgn kwn2 kat tadika, tu yg diorang mcm tak semangat je nak pegi sekolah..

    mcm rafiq hari tu... masa yg dia pernah kena marah dgn teacher, dia tak mau pegi sekolah..bila saya pesan jgn main2 masa kat school & bgtau yg teacher takkan marah lagi, baru dia ok..pastu kembali bersemangat...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015