Saturday, June 6, 2009

2nd Day at Pangkor


2nd day bangun pagi je Ez sibuk dah ajak turun mandi..Hubby tapau food untuk breakfast kami breakfast kat bilik je sebab Mia & Erfan still tido lagi..around 8.30 macam tu dah siap2 semua kami turun ke pantai..memang dari dalam bilik lagi hubby dah plan nak mandi manda kat pulau giam..depan tu jer..he..he..nampak la dari pantai tu. Naik boat bawak Mia memang menakutkan saya..sebabnya budak kecik tu kan tak pakai life jacket,alhamdulillah selamat. Sebelum sampai ke Pulau Giam tu boatman tu bawak kami round ke Monkey bay..pastu ke Pulau Mentagor tengok corals..taman ikan..bagi ikan makan dulu then baru la proceed ke Pulau Giam..at 1st plan nak mandi manda lama la sikit kat situ but then macam tak berapa nak ada kawasan yang teduh untuk Mia kan so dalam 1 jam macam tu hubby call boat minta ambil kami..sampai seberang sambung lak mandi manda kat pool budak2 ni..then dekat nak pukul 12 baru masuk bilik..oh lupa lak masa kat pulau giam tu saya dapat mandi dengan senang lenang tau sebab ada makcik tu dia tolong jagakan Mia..dia yang tolong sebab kesian tengok Mia mummy dia bawak berjemur dalam air..

Gambar tak berapa clear..tapi kalau diamati nampak tau banyak colourful fish kat dalam air tu


Penat berendam..masuk bilik dua-dua tertido..
Masuk bilik mandi & salin baju..buat susu Erfan & Mia pastu keluar lunch..& sewa cab untuk round pulau. Cab charge us RM80 untuk round pulau..kalau ramai tak la rugi dengan price macam tu tapi kami anak beranak je kan..tapi ok la. Best gak pusing2 Pulau.Pegi Fort of Dutch..borong ikan bilis,satay ikan & other hasil laut kat kilang ikan..



Erfan dah start meragam masa ni..tak cukup tido punye pasal la tu
Petang tu turun ke pantai semula mandi manda..malam Erfan dah tido awal..so saya je la keluar tapau food ngan Ez..beli souvier untuk kawan2 juge

Idea baru..letak mia dalam pelampung abang erfan.. ;P ..Erfan sibuk tunjuk & kata mummy adik duduk dalam Donald abang..ha..ha..
Saya suka sangat pegi stall kat Teluk Nipah tu yang jual jagung bakar,sotong bakar, pulut panggang & lempeng pisang..semuanya panas2..saya tak penah makan lempeng pisang yang ada inti kelapa so makan jakun la sikit kan..hik..hik..sedap pulak tu..wah!!sampai hari ni teringat2..

Dua-dua dah penat..Erfan katil hujung sana..Mia katil hujung sini..kena pisahkan sebab dua2 tido lasak

Lempeng pisang..

* Last entry on Pangkor will be continue later..banyak sangat gambar la tak tau nak pilih.Kalau nak tengok selebihnya lawat la facebook saya..

6 comments:

  1. huh aku mmg nak pegi gak sini 1 hari nanti tp ramai pulak org kata pangkor tak best...is2...pening kpl mokcik...

    ReplyDelete
  2. wahhhh..sronoknya gi holidayyy!!!

    ReplyDelete
  3. bestnye p coti ke pulau pangkorr.... ena p sana masa jd Urusetia jek tp mmg best kat sana...

    ReplyDelete
  4. suka.. suka... tang bab mandi laut tuh best kan... kami lu pun camtuh.. naik bot keliling pulau... byk giler coral fish kat sana... air dia lak jernih...
    kalo kat sana asal bangun tido jer nak turun mandi laut..
    sian budak² tuh.. oenat ya... tp sonok kan... dpt bercuti...alahai.. mia pun mandi jugak ya...

    ReplyDelete
  5. Bestnya pi bercutim kat pangkor....sonok budak2 tu dpt main air laut....

    emy, mia naik bot gak ke?...sib baik ok kan...

    ReplyDelete
  6. wah besnyer mandi manda di pangkor
    da lama sy x pegi..last pegi thn 2004 kot.. tingin nk pegi lg.. tp x konfiden nk bwk echa naik feri ngan boat..takottttt.. tggu echa bsr sket la kot...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, June 6, 2009

2nd Day at Pangkor


2nd day bangun pagi je Ez sibuk dah ajak turun mandi..Hubby tapau food untuk breakfast kami breakfast kat bilik je sebab Mia & Erfan still tido lagi..around 8.30 macam tu dah siap2 semua kami turun ke pantai..memang dari dalam bilik lagi hubby dah plan nak mandi manda kat pulau giam..depan tu jer..he..he..nampak la dari pantai tu. Naik boat bawak Mia memang menakutkan saya..sebabnya budak kecik tu kan tak pakai life jacket,alhamdulillah selamat. Sebelum sampai ke Pulau Giam tu boatman tu bawak kami round ke Monkey bay..pastu ke Pulau Mentagor tengok corals..taman ikan..bagi ikan makan dulu then baru la proceed ke Pulau Giam..at 1st plan nak mandi manda lama la sikit kat situ but then macam tak berapa nak ada kawasan yang teduh untuk Mia kan so dalam 1 jam macam tu hubby call boat minta ambil kami..sampai seberang sambung lak mandi manda kat pool budak2 ni..then dekat nak pukul 12 baru masuk bilik..oh lupa lak masa kat pulau giam tu saya dapat mandi dengan senang lenang tau sebab ada makcik tu dia tolong jagakan Mia..dia yang tolong sebab kesian tengok Mia mummy dia bawak berjemur dalam air..

Gambar tak berapa clear..tapi kalau diamati nampak tau banyak colourful fish kat dalam air tu


Penat berendam..masuk bilik dua-dua tertido..
Masuk bilik mandi & salin baju..buat susu Erfan & Mia pastu keluar lunch..& sewa cab untuk round pulau. Cab charge us RM80 untuk round pulau..kalau ramai tak la rugi dengan price macam tu tapi kami anak beranak je kan..tapi ok la. Best gak pusing2 Pulau.Pegi Fort of Dutch..borong ikan bilis,satay ikan & other hasil laut kat kilang ikan..



Erfan dah start meragam masa ni..tak cukup tido punye pasal la tu
Petang tu turun ke pantai semula mandi manda..malam Erfan dah tido awal..so saya je la keluar tapau food ngan Ez..beli souvier untuk kawan2 juge

Idea baru..letak mia dalam pelampung abang erfan.. ;P ..Erfan sibuk tunjuk & kata mummy adik duduk dalam Donald abang..ha..ha..
Saya suka sangat pegi stall kat Teluk Nipah tu yang jual jagung bakar,sotong bakar, pulut panggang & lempeng pisang..semuanya panas2..saya tak penah makan lempeng pisang yang ada inti kelapa so makan jakun la sikit kan..hik..hik..sedap pulak tu..wah!!sampai hari ni teringat2..

Dua-dua dah penat..Erfan katil hujung sana..Mia katil hujung sini..kena pisahkan sebab dua2 tido lasak

Lempeng pisang..

* Last entry on Pangkor will be continue later..banyak sangat gambar la tak tau nak pilih.Kalau nak tengok selebihnya lawat la facebook saya..

6 comments:

  1. huh aku mmg nak pegi gak sini 1 hari nanti tp ramai pulak org kata pangkor tak best...is2...pening kpl mokcik...

    ReplyDelete
  2. wahhhh..sronoknya gi holidayyy!!!

    ReplyDelete
  3. bestnye p coti ke pulau pangkorr.... ena p sana masa jd Urusetia jek tp mmg best kat sana...

    ReplyDelete
  4. suka.. suka... tang bab mandi laut tuh best kan... kami lu pun camtuh.. naik bot keliling pulau... byk giler coral fish kat sana... air dia lak jernih...
    kalo kat sana asal bangun tido jer nak turun mandi laut..
    sian budak² tuh.. oenat ya... tp sonok kan... dpt bercuti...alahai.. mia pun mandi jugak ya...

    ReplyDelete
  5. Bestnya pi bercutim kat pangkor....sonok budak2 tu dpt main air laut....

    emy, mia naik bot gak ke?...sib baik ok kan...

    ReplyDelete
  6. wah besnyer mandi manda di pangkor
    da lama sy x pegi..last pegi thn 2004 kot.. tingin nk pegi lg.. tp x konfiden nk bwk echa naik feri ngan boat..takottttt.. tggu echa bsr sket la kot...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015