Friday, June 5, 2009

Cuti-cuti Pangkor (Part I)

Sebenarnya plan nak ke Pulau Pangkor ni dah lama..tapi tiap kali nak pegi ada je halangannya..tapi this time,alhamdulillah..we make it. Dapat juge bawak budak2 ni ke Pangkor..it was their 1st time being there..and 3rd time for me..lama dah tak pegi.Last pegi 2002. almost 8 years dah...


The journey was moving smoothly..sebenarnya kita ke Kenduri anak sedara husband saya di Langkap dulu lepas kenduri baru la kami gerak ke Lumut. Kami pegi pun hari Ahad..akad nikah Sabtu,tapi masa tu saya ada tutorial so tak dapat la nak join. Tapi saya takde sekeping pun gambar pengantin..sebabnya masa kat kenduri tu sibuk dah dengan anak2 sampai terlupa nak keluarkan camera..lagi pun tak best gi kenduri tu..(ni nak ngumpat sikit ni..)kami dari pihak lelaki tak dilayan pun..pandai2 sendiri je la..wah!!Mentang2 dah dapat apa yang diaorang nak family members dibuang ke tepi..cis!! Tapi takpe la benda dah lepas,to both bride & groom semoga berbahagia ke akhir hayat..

Ok sambung lak cerita ke Pangkor. Lepas dah park kereta kat Parking bay Majlis Daerah Manjung tu..kami berjalan la ke arah jeti..lepas beli tiket..tunggu dalam 15 minit macam tu kami pun berangkat ke Pulau Pangkor naik feri..journey ke sana around 30 minit la..sampai Pulau,rent a pink cab*ez asyik tanya,why must the pink van we call it cab,a van is a van la mummy* ;p

Sampai Pangkor Bayview kat Teluk Nipah..masa tu dah dapat rasa kemeriahannya..ramai gak orang kat Pekan Teluk Nipah..ye la cuti sekolah kan..







Check in..rehat sekejap..ez dah sibuk nak gi mandi..adoi la budak ni,penat pun belum hilang.Tapi kitaorang turutkan juge..1st day ni Ez & Erfan je yang turun ke Pool..mandi manda kat pool sambil mummy monitor dari jauh..daddy gi survey beach & kedai makan for dinner. Malamnya lepas solat Maghrib terus keluar cari food sebab based on Ruzi advised dia kata kena cepat,kalau tak nanti ramai orang..memang betul..dalam kitaorang tunggu food tu orang dah mula ramai membanjiri pekan teluk nipah*ha..ha..ayat power* lepas dah kenyang..balik bilik & the kids pun hanyut dibuai mimpi..2nd day will be continue later...

6 comments:

  1. wah...jalan2.budak2 la paling seronok kan kak..syok je tgk depa mandi pool

    ReplyDelete
  2. Sonoknye jenjalannnnnn :)

    ReplyDelete
  3. lama dah akak tak gi pangkor..
    kali terakhir pegi tahu 2007.. beh jerr kan kat citu..

    ReplyDelete
  4. kak.. best kan dpt bercuti... wah .. pangkor... dah dekat ngan kg saya... hmm.. suka.. suka.. kami pegi pun masa Adriana kecik lagi... kami pun lepak kat Pangkor BayView tuh... best kan.. depan tuh dah pantai...

    ReplyDelete
  5. tgk budak2 tu enjoy je ha mandi pool.. mia pun nak turun mandi gak tu ye? tp nasib baik daddy dia pegang.. hihi..

    syokkan g pangkor.. mandi kat pulau giam tu??

    erfan dh ok dr selsema? weekend g mana? hari ni sakit mata dh berjangkit di mata yg sebelah lagi.. ubt dh nak abish.. kena cari ubat lagi ha.. mata berair aje..

    have a great weekend ok!!

    ReplyDelete
  6. alang² kt pangkor apsal x turun penang tros? huhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, June 5, 2009

Cuti-cuti Pangkor (Part I)

Sebenarnya plan nak ke Pulau Pangkor ni dah lama..tapi tiap kali nak pegi ada je halangannya..tapi this time,alhamdulillah..we make it. Dapat juge bawak budak2 ni ke Pangkor..it was their 1st time being there..and 3rd time for me..lama dah tak pegi.Last pegi 2002. almost 8 years dah...


The journey was moving smoothly..sebenarnya kita ke Kenduri anak sedara husband saya di Langkap dulu lepas kenduri baru la kami gerak ke Lumut. Kami pegi pun hari Ahad..akad nikah Sabtu,tapi masa tu saya ada tutorial so tak dapat la nak join. Tapi saya takde sekeping pun gambar pengantin..sebabnya masa kat kenduri tu sibuk dah dengan anak2 sampai terlupa nak keluarkan camera..lagi pun tak best gi kenduri tu..(ni nak ngumpat sikit ni..)kami dari pihak lelaki tak dilayan pun..pandai2 sendiri je la..wah!!Mentang2 dah dapat apa yang diaorang nak family members dibuang ke tepi..cis!! Tapi takpe la benda dah lepas,to both bride & groom semoga berbahagia ke akhir hayat..

Ok sambung lak cerita ke Pangkor. Lepas dah park kereta kat Parking bay Majlis Daerah Manjung tu..kami berjalan la ke arah jeti..lepas beli tiket..tunggu dalam 15 minit macam tu kami pun berangkat ke Pulau Pangkor naik feri..journey ke sana around 30 minit la..sampai Pulau,rent a pink cab*ez asyik tanya,why must the pink van we call it cab,a van is a van la mummy* ;p

Sampai Pangkor Bayview kat Teluk Nipah..masa tu dah dapat rasa kemeriahannya..ramai gak orang kat Pekan Teluk Nipah..ye la cuti sekolah kan..







Check in..rehat sekejap..ez dah sibuk nak gi mandi..adoi la budak ni,penat pun belum hilang.Tapi kitaorang turutkan juge..1st day ni Ez & Erfan je yang turun ke Pool..mandi manda kat pool sambil mummy monitor dari jauh..daddy gi survey beach & kedai makan for dinner. Malamnya lepas solat Maghrib terus keluar cari food sebab based on Ruzi advised dia kata kena cepat,kalau tak nanti ramai orang..memang betul..dalam kitaorang tunggu food tu orang dah mula ramai membanjiri pekan teluk nipah*ha..ha..ayat power* lepas dah kenyang..balik bilik & the kids pun hanyut dibuai mimpi..2nd day will be continue later...

6 comments:

  1. wah...jalan2.budak2 la paling seronok kan kak..syok je tgk depa mandi pool

    ReplyDelete
  2. Sonoknye jenjalannnnnn :)

    ReplyDelete
  3. lama dah akak tak gi pangkor..
    kali terakhir pegi tahu 2007.. beh jerr kan kat citu..

    ReplyDelete
  4. kak.. best kan dpt bercuti... wah .. pangkor... dah dekat ngan kg saya... hmm.. suka.. suka.. kami pegi pun masa Adriana kecik lagi... kami pun lepak kat Pangkor BayView tuh... best kan.. depan tuh dah pantai...

    ReplyDelete
  5. tgk budak2 tu enjoy je ha mandi pool.. mia pun nak turun mandi gak tu ye? tp nasib baik daddy dia pegang.. hihi..

    syokkan g pangkor.. mandi kat pulau giam tu??

    erfan dh ok dr selsema? weekend g mana? hari ni sakit mata dh berjangkit di mata yg sebelah lagi.. ubt dh nak abish.. kena cari ubat lagi ha.. mata berair aje..

    have a great weekend ok!!

    ReplyDelete
  6. alang² kt pangkor apsal x turun penang tros? huhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015