Wednesday, June 10, 2009

Ez & Swimming Lesson

Ingat tak saya penah kata nak continue semula Ez punye swimming lesson..kenapa berhenti dulu ye??Ooo masa tu age Ez baru 4 years then dia selalu kena asthma,so doc advised supaya tak berendam dalam air lama2 so kami stop kan dia dengan swimming class tu..sekarang dia dah besar,dah 7 years kan..so nak continue la balik.
Kena register balik(swimming fee RM400 including water insurans)belajar sampai pandai..pastu instructor suruh cari google yang anti fog*mujur la sekarang ada SALE kan jumpe la brand OGIVAL ada less 10% dari RM49.90..pastu cari swimming attire juge dari OGIVAL after less dapat la RM54.00. Masa nak bayar Erfan pun melalak nak 1..tapi tak beli pun ke dia sebabnya baru ni kitaorang baru beli swimming trunk dia OGIVAL gak kat Jusco pastu hari tu kat Pangkor dia dah beli google yang yang below RM10 tu ha..jadi la buat main2 kan..kejap je la melalaknye,umpankan dengan toy senyap la dia.
So swimming lesson Ez tu akan start balik this weekend.Hubby pilih class untuk every Saturday & Sunday evening kat swimming pool Tg.Bidara Beach Resort..instructor tu bagi target at least 6 months la untuk mahir semua stroke yang dia akan ajar..entah la..mula2 sure meraung kot sebab dia kan penakut..kitaorang jadi geram bila tengok dia asyik dok mandi kat kiddies pool tu ha..penakut sungguh. Harap2 cepat la ko pandai Ez next year ada rezeki boleh daddy hantar Erfan lak..sebab kat situ diaorang nak learner at least age 4 tahun,ye la yang boleh dengar arahankan..

11 comments:

  1. salam emy..
    good luck for ez ye!!
    bagusla tu train dia.. tahun dpn boleh hantar er pulak..

    pagi tadi emy sent msg kat ruzi ke? tp tu bukan no emy.. tny ruzi g mana2 x weekend ni.. ruzi x leh balas.. hp kena block.. ari jumaat g kl kot..

    dh tgk tadi gmbr2 kat pangkor.. enjoy tgk gambar2 tu.. seronok budak2 mandi kolam dan kat pantai..

    ReplyDelete
  2. bagus bagus.. salammms akak ez teww

    ReplyDelete
  3. bagus tu kak emy...budak skrang mmg patut di ajar swimming...cam mia pun kat sekolah die ade gak lesson swimming ni tapi tak secara efektrif laaa...dlm sebulan sekali jek....insyallah kalo ade rezeki lebih boleh buat cam akak nanti kan......

    ReplyDelete
  4. wahh pasni leh jd perenang terhebat la ihiks tp susah gak kalo asma kan...

    ReplyDelete
  5. oklah tu emy...saya ni selalu berangan nak anta anak2 saya pi swimming lesson..tapi mcm takde je kat sini... best tgk kalau anak2 tau berenang ni... :D

    ReplyDelete
  6. Hello Emy Omar, was at Lieya's blog noticed your calsign...used to know, ahemmm, a lovely lady same name. Thought it was her. Nope, sala nombor, ha ha.

    But glad to pop by, nice blog you have.
    Bahasa saya very jurassic, sebelum Merdeka, but saya faham 34% bacha your interesting posting.

    I was born in Malacca, and believe it or not, I learned to swim at Tanjong Bidara, as well Tanjong Kling.
    Used to follow my Malay friends, when I was 8 years old, duduk atas gaily decorated bullock carts ikut pergi mandi safar at Tanjong Kling.

    You keep well and have a pleasant weekend, Lee.

    ReplyDelete
  7. bagus la da mskkan ez swimming class. sy ni pon tingin gak nk hntr echa g swimming.. tp abah dia kt.. "xyah susah nk kuar duit mahal2 byr swimming class.. biar abg jer yg ajar echa..." yer la tu.. ntah bila zamannya nk ajar..

    ReplyDelete
  8. bagus gak bagi anak2 blajar swim kan... cam syok jer.. leh ar plan utk anak2 sy nanti... hehehe..
    so good luck ez yer.. belajar smpi pandai tau...

    ReplyDelete
  9. wah wah beshnye..kami pn nk anta ghazi swimming lesson la...harusss! tp some dr said kalau athma bagus gak bljr swimming tp agaknye tu la kot..takleh dlm msa lama la kot kan

    ReplyDelete
  10. Emy, jom undi haikal B 0021 kat sini

    http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, June 10, 2009

Ez & Swimming Lesson

Ingat tak saya penah kata nak continue semula Ez punye swimming lesson..kenapa berhenti dulu ye??Ooo masa tu age Ez baru 4 years then dia selalu kena asthma,so doc advised supaya tak berendam dalam air lama2 so kami stop kan dia dengan swimming class tu..sekarang dia dah besar,dah 7 years kan..so nak continue la balik.
Kena register balik(swimming fee RM400 including water insurans)belajar sampai pandai..pastu instructor suruh cari google yang anti fog*mujur la sekarang ada SALE kan jumpe la brand OGIVAL ada less 10% dari RM49.90..pastu cari swimming attire juge dari OGIVAL after less dapat la RM54.00. Masa nak bayar Erfan pun melalak nak 1..tapi tak beli pun ke dia sebabnya baru ni kitaorang baru beli swimming trunk dia OGIVAL gak kat Jusco pastu hari tu kat Pangkor dia dah beli google yang yang below RM10 tu ha..jadi la buat main2 kan..kejap je la melalaknye,umpankan dengan toy senyap la dia.
So swimming lesson Ez tu akan start balik this weekend.Hubby pilih class untuk every Saturday & Sunday evening kat swimming pool Tg.Bidara Beach Resort..instructor tu bagi target at least 6 months la untuk mahir semua stroke yang dia akan ajar..entah la..mula2 sure meraung kot sebab dia kan penakut..kitaorang jadi geram bila tengok dia asyik dok mandi kat kiddies pool tu ha..penakut sungguh. Harap2 cepat la ko pandai Ez next year ada rezeki boleh daddy hantar Erfan lak..sebab kat situ diaorang nak learner at least age 4 tahun,ye la yang boleh dengar arahankan..

11 comments:

  1. salam emy..
    good luck for ez ye!!
    bagusla tu train dia.. tahun dpn boleh hantar er pulak..

    pagi tadi emy sent msg kat ruzi ke? tp tu bukan no emy.. tny ruzi g mana2 x weekend ni.. ruzi x leh balas.. hp kena block.. ari jumaat g kl kot..

    dh tgk tadi gmbr2 kat pangkor.. enjoy tgk gambar2 tu.. seronok budak2 mandi kolam dan kat pantai..

    ReplyDelete
  2. bagus bagus.. salammms akak ez teww

    ReplyDelete
  3. bagus tu kak emy...budak skrang mmg patut di ajar swimming...cam mia pun kat sekolah die ade gak lesson swimming ni tapi tak secara efektrif laaa...dlm sebulan sekali jek....insyallah kalo ade rezeki lebih boleh buat cam akak nanti kan......

    ReplyDelete
  4. wahh pasni leh jd perenang terhebat la ihiks tp susah gak kalo asma kan...

    ReplyDelete
  5. oklah tu emy...saya ni selalu berangan nak anta anak2 saya pi swimming lesson..tapi mcm takde je kat sini... best tgk kalau anak2 tau berenang ni... :D

    ReplyDelete
  6. Hello Emy Omar, was at Lieya's blog noticed your calsign...used to know, ahemmm, a lovely lady same name. Thought it was her. Nope, sala nombor, ha ha.

    But glad to pop by, nice blog you have.
    Bahasa saya very jurassic, sebelum Merdeka, but saya faham 34% bacha your interesting posting.

    I was born in Malacca, and believe it or not, I learned to swim at Tanjong Bidara, as well Tanjong Kling.
    Used to follow my Malay friends, when I was 8 years old, duduk atas gaily decorated bullock carts ikut pergi mandi safar at Tanjong Kling.

    You keep well and have a pleasant weekend, Lee.

    ReplyDelete
  7. bagus la da mskkan ez swimming class. sy ni pon tingin gak nk hntr echa g swimming.. tp abah dia kt.. "xyah susah nk kuar duit mahal2 byr swimming class.. biar abg jer yg ajar echa..." yer la tu.. ntah bila zamannya nk ajar..

    ReplyDelete
  8. bagus gak bagi anak2 blajar swim kan... cam syok jer.. leh ar plan utk anak2 sy nanti... hehehe..
    so good luck ez yer.. belajar smpi pandai tau...

    ReplyDelete
  9. wah wah beshnye..kami pn nk anta ghazi swimming lesson la...harusss! tp some dr said kalau athma bagus gak bljr swimming tp agaknye tu la kot..takleh dlm msa lama la kot kan

    ReplyDelete
  10. Emy, jom undi haikal B 0021 kat sini

    http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015