Thursday, July 9, 2009

Muara Ikan Bakar,Tg Harapan


Ni sebenarnya cerita masa cuti sekolah hari tu..kira macam dah basi la juge kan tapi still nak update gak la kat blog ni.. ;p Kitaorang gi makan kat Muara Ikan Bakar,Tg Harapan.






Saya suka gi makan kat muara ikan bakar ni..my hubby la yang introduce tempat ni.Dulu masa mengajar kat Sentul,selalu la kitaorang gi makan kat sini. Since dah balik duduk Melaka ni jarang la sikit.Tempat ni memang best sebab banyak choice of seafood..pastu tu environment pun selesa..servis pun ok.Food preparation tak ambil masa yang terlalu lama..



Masa makan Mia pun ok tak banyak ragam cuma Erfan je la kejap nak duduk kejap nak turun..hai mengada2 betul la budak sorang ni tau..


Our food..



Nak balik dah..


Mia pun dah penat..nak tido

6 comments:

  1. suka...suka...kita suka tmpt nie emy.....hujung minggu ni pun hubby ajak pi makan ikan bakar kat sini....iza penah 2, 3 kali mkn kt muara nie....mmg best kan :-).

    ReplyDelete
  2. ala... jeloussss nyaaaaa......
    orang tak pernah pergi lagi.. bila ajak hubby.. macam-macam alasan yang di baginya..... huhuhu...... nak pergi gakkkkkkkkkkkkkkkkk....

    a'a laa emy.. musim laa kan sekarang nie.. nak lagi musim durian.......

    ReplyDelete
  3. wah best ar kak emy mkan ikan bakar.....tu ar ingat nak gi jugak ni....tgh cari mase yg sesuai nieh...heheheehhehe

    ReplyDelete
  4. org melaka pon dtg mkn kt tg harapan gak ke.. heheh.. sesekali tkr angin ye x.. tp awk lg bes kan.. kt melaka bnyk tmpt nk mkn seafood ni..pilih je mana suka

    ReplyDelete
  5. kak bestnyer... seafood... kami suka...
    dah lama x pergi... rasanya masa lum kawin jer pergi.. bila la nak p ni... bets arr tgk mknan tuh....

    ReplyDelete
  6. sedapnye makan seafood!!! wei, comel tul dia pegang botol camtu..nampak cerdik sungguh!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, July 9, 2009

Muara Ikan Bakar,Tg Harapan


Ni sebenarnya cerita masa cuti sekolah hari tu..kira macam dah basi la juge kan tapi still nak update gak la kat blog ni.. ;p Kitaorang gi makan kat Muara Ikan Bakar,Tg Harapan.






Saya suka gi makan kat muara ikan bakar ni..my hubby la yang introduce tempat ni.Dulu masa mengajar kat Sentul,selalu la kitaorang gi makan kat sini. Since dah balik duduk Melaka ni jarang la sikit.Tempat ni memang best sebab banyak choice of seafood..pastu tu environment pun selesa..servis pun ok.Food preparation tak ambil masa yang terlalu lama..



Masa makan Mia pun ok tak banyak ragam cuma Erfan je la kejap nak duduk kejap nak turun..hai mengada2 betul la budak sorang ni tau..


Our food..



Nak balik dah..


Mia pun dah penat..nak tido

6 comments:

  1. suka...suka...kita suka tmpt nie emy.....hujung minggu ni pun hubby ajak pi makan ikan bakar kat sini....iza penah 2, 3 kali mkn kt muara nie....mmg best kan :-).

    ReplyDelete
  2. ala... jeloussss nyaaaaa......
    orang tak pernah pergi lagi.. bila ajak hubby.. macam-macam alasan yang di baginya..... huhuhu...... nak pergi gakkkkkkkkkkkkkkkkk....

    a'a laa emy.. musim laa kan sekarang nie.. nak lagi musim durian.......

    ReplyDelete
  3. wah best ar kak emy mkan ikan bakar.....tu ar ingat nak gi jugak ni....tgh cari mase yg sesuai nieh...heheheehhehe

    ReplyDelete
  4. org melaka pon dtg mkn kt tg harapan gak ke.. heheh.. sesekali tkr angin ye x.. tp awk lg bes kan.. kt melaka bnyk tmpt nk mkn seafood ni..pilih je mana suka

    ReplyDelete
  5. kak bestnyer... seafood... kami suka...
    dah lama x pergi... rasanya masa lum kawin jer pergi.. bila la nak p ni... bets arr tgk mknan tuh....

    ReplyDelete
  6. sedapnye makan seafood!!! wei, comel tul dia pegang botol camtu..nampak cerdik sungguh!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015