Sunday, July 19, 2009

Tailor

Daddy's girl..







Ni cerita last week,sebenarnya kain ni dah beli last month lagi tapi dok bertangguh je nak hantar ke tailor.So last week saya gagahkan juge diri ke tailor untuk hantar baju raya..(yea yea je baju raya kang siap awal memang ku sebat pakai dulu.. :p)

So masa sampai kat tailor tu sebenarnya dia dah closed untuk tempahan baju raya..tapis setelah beberapa kali adegan tolak menolak kain berlaku..ha..ha..akhirnya tailor tu pun mengalah la...accept juge kain tu kih..kih..yela saya kan regular customer dia,every month memang hantar baju kat dia. Alhamdulillah nasib dia nak terima lagi walaupun dia tak ambik semuanya kalau tak memang haru la kena cari tailor lain.Dah selesa dengan diakan,tapi saya ada 1 lagi tailor kat Seremban.Nyonya ni jahit sedap juge tapi yang tak berapa nak sedap tu price nyonya ni lebih mahal dari kakak kat Melaka ni.Yela Seremban kan bandar,Masjid Tanah ni luar bandar so banyak cost dah jimatkan. Mmm..dalam kepala ni dok berkira-kira mana nak hantar lagi 3 pasang baju tu ye??Saya hantar 5 pasang dulu baju kurung saya + 2 pasang untuk Mia.Saya ada beli 3 pasang kain viscose...2 for me and 1 untuk my girl..selesa pakai kain ni..


Pink & blue tu yang saya, yang colourful viscose tu untuk Mia..Mia saya beli 1/2 m je sebab kain ni lerang besar..




5 comments:

  1. cantik la kak kain² tuh.. calerful lagi.. suka...suka... this year maybe kain jenis viscose kot.. masa p jakel ramai org pilih kain tuh... hmm...

    ReplyDelete
  2. seb baik dia accept gak..sama arr ngn kakak tailor sy tu hr tu dah x mo tp sb termakan jugak pujukan sy kan..hihi

    ReplyDelete
  3. skang ni pun tukang jahit dh tak nak maik tempahan kan....sib baiklah tailor emy tu nak amik gak kan.....kalo tak....abis la...hehehhe. mesti comel mia pakai baju kurung nnt kan...

    ReplyDelete
  4. saya pun baru anta tailor minggu lepas... pun baru nak upload entry pasal tu..hehehe... berapa upah jahit org tu ambik?? tmpt saya mahal gak..sebab yg buat tu cina & dia jahit mmg best la..puas hati dgn jahitan dia..cuma harga la yg buat tak sedap... kdkg2 harga upah lebih mahal dari harga kain... nak tak nak anta gak...

    ReplyDelete
  5. Hi Kak, you are invited to visit my online store

    http://kidsislands.blogspot.com/

    Thank you and best regard
    From Jess

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, July 19, 2009

Tailor

Daddy's girl..







Ni cerita last week,sebenarnya kain ni dah beli last month lagi tapi dok bertangguh je nak hantar ke tailor.So last week saya gagahkan juge diri ke tailor untuk hantar baju raya..(yea yea je baju raya kang siap awal memang ku sebat pakai dulu.. :p)

So masa sampai kat tailor tu sebenarnya dia dah closed untuk tempahan baju raya..tapis setelah beberapa kali adegan tolak menolak kain berlaku..ha..ha..akhirnya tailor tu pun mengalah la...accept juge kain tu kih..kih..yela saya kan regular customer dia,every month memang hantar baju kat dia. Alhamdulillah nasib dia nak terima lagi walaupun dia tak ambik semuanya kalau tak memang haru la kena cari tailor lain.Dah selesa dengan diakan,tapi saya ada 1 lagi tailor kat Seremban.Nyonya ni jahit sedap juge tapi yang tak berapa nak sedap tu price nyonya ni lebih mahal dari kakak kat Melaka ni.Yela Seremban kan bandar,Masjid Tanah ni luar bandar so banyak cost dah jimatkan. Mmm..dalam kepala ni dok berkira-kira mana nak hantar lagi 3 pasang baju tu ye??Saya hantar 5 pasang dulu baju kurung saya + 2 pasang untuk Mia.Saya ada beli 3 pasang kain viscose...2 for me and 1 untuk my girl..selesa pakai kain ni..


Pink & blue tu yang saya, yang colourful viscose tu untuk Mia..Mia saya beli 1/2 m je sebab kain ni lerang besar..




5 comments:

  1. cantik la kak kain² tuh.. calerful lagi.. suka...suka... this year maybe kain jenis viscose kot.. masa p jakel ramai org pilih kain tuh... hmm...

    ReplyDelete
  2. seb baik dia accept gak..sama arr ngn kakak tailor sy tu hr tu dah x mo tp sb termakan jugak pujukan sy kan..hihi

    ReplyDelete
  3. skang ni pun tukang jahit dh tak nak maik tempahan kan....sib baiklah tailor emy tu nak amik gak kan.....kalo tak....abis la...hehehhe. mesti comel mia pakai baju kurung nnt kan...

    ReplyDelete
  4. saya pun baru anta tailor minggu lepas... pun baru nak upload entry pasal tu..hehehe... berapa upah jahit org tu ambik?? tmpt saya mahal gak..sebab yg buat tu cina & dia jahit mmg best la..puas hati dgn jahitan dia..cuma harga la yg buat tak sedap... kdkg2 harga upah lebih mahal dari harga kain... nak tak nak anta gak...

    ReplyDelete
  5. Hi Kak, you are invited to visit my online store

    http://kidsislands.blogspot.com/

    Thank you and best regard
    From Jess

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015