Friday, August 28, 2009

Daddy's Garden

DADDY'S GARDEN


Kali ni nak share pulak pasal mu hubby's hobby..Dia memang suka gardening

Tersangat la suka dan setiap bulan

memang dia tak pernah terlepas dari membeli majalah Laman

(mummy tumpang sekaki dengan Anjung Seri + Impiana)

Kalau umah kat Masjid Tanah ni memang kecik je garden kitaorang
Tapi jadi la daripada takde kan..
Tunggu la ada rezeki kita pindah rumah Seremban
Daddy boleh realisasikan impian daddy tu ye

Macam-macam jenis pokok daddy tanam

Pokok buah anggur pun ada tau

Ingat lagi masa baru pindah dulu

Kitaorang selalu jalan2 ke Sg Buloh

Sebab kat sana daddy kata banyak pilihan & murah

Mummy ikut aje

ok ni pulak

MODEL FLOWER GIRL



Model bunga ni cilok bunga Kemboja daddy yang gugur pagi tadi :D

Mula-mula tu ok lagi lama2 Mia
pun nangis..sakit la mummy duduk atas rumput ni
*Sian mia kena buli ngan mummy dia

7 comments:

  1. oh, ni lah garden yg akak ckp tu ye. yong pun hubby yg minat.ikutkan yong..malas je.hehehehe.

    kak, kitorang pun selalu klu membeli mesti gi beli kat sg buloh..byk choice..dan sonang nak tawar harga... :)

    bila akak nak pindah sbn tu? klu lik umah mam yong, mesti klu lalu nampak taman akak tu..umah akak dekat dgn taman guru tu kan? chantek la design situ...

    ReplyDelete
  2. alahaiiii rajinnye abah die tanam itu ini..emm umah kami laman besar sgt ni..tp sume tanam lalang je..subur lak tu..adeh..ehehe

    ha taun ni kalau smpat nk g balik masjid tanah dak ni..dh nmpk dah pokok² dpan umah emy..agak² bjaya teka ke tak umah nye yg mn 1 ehehe

    anyway..selamat menyambut ramadhan utk emy sekeluarga k

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan al-mubarak buat Emy..

    lama tak masuk blog ni.. hari tu blog kita ader problem.. sumerr link kengkawan ilang..

    kita tuka2 link ehh.. :)

    ReplyDelete
  4. untungnya emy sbb hubby rajin nk brcucuk tanam.. subur lak tu.. kalo laman luas leh pasang gazebo kan..baru la sonok lepak petang2

    ReplyDelete
  5. alahai.. sweet nyer... bagus umah ditanam pokok ni... sejuk jer...
    alahai comei nyer mia... ngan munger tepi telinga tuh

    ReplyDelete
  6. cantik kak.....untung akak, tau2 jek laman umah dah berseri2....hihihi...tak pun jadi tukang siram jek...keh keh keh ....

    ye la kak...si mia tu sakit bontot kene cucuk ngan rumput tu...he he he

    ReplyDelete
  7. green fingers.. pandai hubby emy berkebun.. segar2 bunganya tu.. rajinlah...

    mia jadik model di garden daddy ye?? cumel!!

    dh start soping raya? kami baru sempat soping baju nur kat kuantan ari tu.. yg lain2 tak beli lagi..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, August 28, 2009

Daddy's Garden

DADDY'S GARDEN


Kali ni nak share pulak pasal mu hubby's hobby..Dia memang suka gardening

Tersangat la suka dan setiap bulan

memang dia tak pernah terlepas dari membeli majalah Laman

(mummy tumpang sekaki dengan Anjung Seri + Impiana)

Kalau umah kat Masjid Tanah ni memang kecik je garden kitaorang
Tapi jadi la daripada takde kan..
Tunggu la ada rezeki kita pindah rumah Seremban
Daddy boleh realisasikan impian daddy tu ye

Macam-macam jenis pokok daddy tanam

Pokok buah anggur pun ada tau

Ingat lagi masa baru pindah dulu

Kitaorang selalu jalan2 ke Sg Buloh

Sebab kat sana daddy kata banyak pilihan & murah

Mummy ikut aje

ok ni pulak

MODEL FLOWER GIRL



Model bunga ni cilok bunga Kemboja daddy yang gugur pagi tadi :D

Mula-mula tu ok lagi lama2 Mia
pun nangis..sakit la mummy duduk atas rumput ni
*Sian mia kena buli ngan mummy dia

7 comments:

  1. oh, ni lah garden yg akak ckp tu ye. yong pun hubby yg minat.ikutkan yong..malas je.hehehehe.

    kak, kitorang pun selalu klu membeli mesti gi beli kat sg buloh..byk choice..dan sonang nak tawar harga... :)

    bila akak nak pindah sbn tu? klu lik umah mam yong, mesti klu lalu nampak taman akak tu..umah akak dekat dgn taman guru tu kan? chantek la design situ...

    ReplyDelete
  2. alahaiiii rajinnye abah die tanam itu ini..emm umah kami laman besar sgt ni..tp sume tanam lalang je..subur lak tu..adeh..ehehe

    ha taun ni kalau smpat nk g balik masjid tanah dak ni..dh nmpk dah pokok² dpan umah emy..agak² bjaya teka ke tak umah nye yg mn 1 ehehe

    anyway..selamat menyambut ramadhan utk emy sekeluarga k

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan al-mubarak buat Emy..

    lama tak masuk blog ni.. hari tu blog kita ader problem.. sumerr link kengkawan ilang..

    kita tuka2 link ehh.. :)

    ReplyDelete
  4. untungnya emy sbb hubby rajin nk brcucuk tanam.. subur lak tu.. kalo laman luas leh pasang gazebo kan..baru la sonok lepak petang2

    ReplyDelete
  5. alahai.. sweet nyer... bagus umah ditanam pokok ni... sejuk jer...
    alahai comei nyer mia... ngan munger tepi telinga tuh

    ReplyDelete
  6. cantik kak.....untung akak, tau2 jek laman umah dah berseri2....hihihi...tak pun jadi tukang siram jek...keh keh keh ....

    ye la kak...si mia tu sakit bontot kene cucuk ngan rumput tu...he he he

    ReplyDelete
  7. green fingers.. pandai hubby emy berkebun.. segar2 bunganya tu.. rajinlah...

    mia jadik model di garden daddy ye?? cumel!!

    dh start soping raya? kami baru sempat soping baju nur kat kuantan ari tu.. yg lain2 tak beli lagi..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015