Tuesday, August 4, 2009

Macam-macam cerita

He..he..nak kata sibuk..tak la sibuk sangat tapi tak sempat nak update blog ni (masuk FB 3-4 kali sehari sempat lak)ha..ha..ha..
Ok kali ni nak cerita pasal minggu lepas..Mia demam since Khamis lagi. Dah bawak pegi clinic tapi still tak kebah juge. Risau sangat sebabnya bila malam temperature dia naik tinggi..siang macam ok. Subuh Ahad tu 39.4'c so daddy nak ajak bawak Mia pegi hospital,ye la dengan macam2 penyakit sekarang ni kan risau la juge. Biasala kalau sebut hospital mula la cuak..takutnya anak kena tahan.Macam2 perkara negatif datang kat kepala. Dalam dok siapkan barang2 Mia..dia pun dah tertido. Daddy kata tunggula Mia bangun dari tido..bila bangun tengok badan dia dah tak panas pulak dah..(fuh!!Lega sangat masa ni) so tunggu dulu la kan,kot bawak gi hospital dalam keadaan cenggitu sesia je..sesilap kena sembur.. :p
Tengahari tu badan Mia panas balik..nak tak nak kena juge bawak ke hospital.Kawan saya kata hospital Melaka masa hari Sabtu macam Pasar Borong..ramai giler orang nak buat ujian saringan H1N1(sebab dia pun bawak baby dia gi check up) kami ke hospital Alor Gajah je..apa2 hal pun senang,dekat ngan rumah.
Sampai kat situ jumpe lak cikgu sekolah saya, anak dia(sebaya Mia) pun warded sebab demam..masuk hari Sabtu. Rasa macam ok la sebab ada geng kononnya..hi..hi..masuk hospital pun nak bergeng2..aparah!!

Mia tunggu sampai tertido..

Daddy gi register untuk Mia, masa tu baru no 98..giliran Mia 142. Mak aii!!Lama tu,memang ramai orang. Orang datang dan pegi..nak buat macam mana tunggu je la kan.Dah memang musim penyakit,ramai la orang datang nak check juge kat hospital. 2 jam kitaorang tunggu akhirnya giliran Mia. Alhamdulillah,setelah di periksa & ujian darah dilakukan..Mia negatif dari penyakit tu..lega sesangat rasanya. Doc kata demam virus biasa..musim sekarang.Syukur sangat.

Dan sekarang Mia dah bertambah sihat. Dah boleh main-main macam biasa. Selera makan pun dah bertambah..
Saya dah sihat sekarang... :-)
************************************************************************************
Ok ni nak cerita pulak pasal Erfan. Kejadian petang tadi..
Kejadian ni sebenarnya dah biasa berlaku..tapi hari ni..
lebih teruk lagi..
Adoi!! Geram je tengok..
Nak tahu apa dia buat??

Erfan gigit puting botol susu ni..Ni memang dah biasa berlaku..tapi hari nidalam dok khayal dia tengok tvdia boleh gigit sampai putus dan berlubang besarselalunya..bocor je..kenapa??tak percaya eh.. ha tengok ni.. close up sikit

Nampak tak tu??

Mana la tak hangin kan..

Kat umah ni memang seminggu sekali sure wajib tukar puting botol2 susu Erfan

Memang ada stok..hari ni mummy hilang sabar

so terlepok dia sekali..ingat nak tepuk mulut tapi tak sampai hati.Lepok kat punggung dia je.Erfan melalak la apa lagi kan..

buat nak dera sebagai pengajaran je..lain kali jangan buat lagi..

6 comments:

  1. ciannya mia demam yea....sib baik virus biasa je emy...kalo tak risau gakkan....

    hehehe...ganas gak erfan nie...sampai berlubang puting tu ha digigitnya....haikal pun sama emy suka sgt gigit puting. tapi setakat nie lum berlubang cam yg erfan buat tu la hehehe...

    ReplyDelete
  2. alahaiii mia demam yerk... semog acepat sembuhh yerk...

    hahhaha erfan2... habisss tercabut ha puting ateh tu... adoiiii

    ReplyDelete
  3. sian nyer mia demam.. mujur xde aper²...
    kak sama la cam adriana.. skalu gigit puting sampai pecah.. skang ni dah ok skit xde gigit²

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah si comey mia dah sihat.
    kak, rasanya budak2 mmg suka gigit puting la kan.arissa pun camtu.kadang kita xperasan sbb puting tu xputus betul2.bila buat susu n goncang habis tersembur..hadoila...sib baik le dah tak bf..kalo putus, habis le..hahahaha

    ReplyDelete
  5. nasib baik mia demam biasa aje...

    risaukan kalau anak2 demam... kita pun x leh tdo sama...

    ReplyDelete
  6. sib baik mia demam biasa je kan..risau kan skang kalo bdk demam..bila la H1N1 ni nk brlalu nih..

    ganasnya erfan..smpai ilang ujung puting susu dia...hahhahaha..mana mama dia x hangin satu bdn

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, August 4, 2009

Macam-macam cerita

He..he..nak kata sibuk..tak la sibuk sangat tapi tak sempat nak update blog ni (masuk FB 3-4 kali sehari sempat lak)ha..ha..ha..
Ok kali ni nak cerita pasal minggu lepas..Mia demam since Khamis lagi. Dah bawak pegi clinic tapi still tak kebah juge. Risau sangat sebabnya bila malam temperature dia naik tinggi..siang macam ok. Subuh Ahad tu 39.4'c so daddy nak ajak bawak Mia pegi hospital,ye la dengan macam2 penyakit sekarang ni kan risau la juge. Biasala kalau sebut hospital mula la cuak..takutnya anak kena tahan.Macam2 perkara negatif datang kat kepala. Dalam dok siapkan barang2 Mia..dia pun dah tertido. Daddy kata tunggula Mia bangun dari tido..bila bangun tengok badan dia dah tak panas pulak dah..(fuh!!Lega sangat masa ni) so tunggu dulu la kan,kot bawak gi hospital dalam keadaan cenggitu sesia je..sesilap kena sembur.. :p
Tengahari tu badan Mia panas balik..nak tak nak kena juge bawak ke hospital.Kawan saya kata hospital Melaka masa hari Sabtu macam Pasar Borong..ramai giler orang nak buat ujian saringan H1N1(sebab dia pun bawak baby dia gi check up) kami ke hospital Alor Gajah je..apa2 hal pun senang,dekat ngan rumah.
Sampai kat situ jumpe lak cikgu sekolah saya, anak dia(sebaya Mia) pun warded sebab demam..masuk hari Sabtu. Rasa macam ok la sebab ada geng kononnya..hi..hi..masuk hospital pun nak bergeng2..aparah!!

Mia tunggu sampai tertido..

Daddy gi register untuk Mia, masa tu baru no 98..giliran Mia 142. Mak aii!!Lama tu,memang ramai orang. Orang datang dan pegi..nak buat macam mana tunggu je la kan.Dah memang musim penyakit,ramai la orang datang nak check juge kat hospital. 2 jam kitaorang tunggu akhirnya giliran Mia. Alhamdulillah,setelah di periksa & ujian darah dilakukan..Mia negatif dari penyakit tu..lega sesangat rasanya. Doc kata demam virus biasa..musim sekarang.Syukur sangat.

Dan sekarang Mia dah bertambah sihat. Dah boleh main-main macam biasa. Selera makan pun dah bertambah..
Saya dah sihat sekarang... :-)
************************************************************************************
Ok ni nak cerita pulak pasal Erfan. Kejadian petang tadi..
Kejadian ni sebenarnya dah biasa berlaku..tapi hari ni..
lebih teruk lagi..
Adoi!! Geram je tengok..
Nak tahu apa dia buat??

Erfan gigit puting botol susu ni..Ni memang dah biasa berlaku..tapi hari nidalam dok khayal dia tengok tvdia boleh gigit sampai putus dan berlubang besarselalunya..bocor je..kenapa??tak percaya eh.. ha tengok ni.. close up sikit

Nampak tak tu??

Mana la tak hangin kan..

Kat umah ni memang seminggu sekali sure wajib tukar puting botol2 susu Erfan

Memang ada stok..hari ni mummy hilang sabar

so terlepok dia sekali..ingat nak tepuk mulut tapi tak sampai hati.Lepok kat punggung dia je.Erfan melalak la apa lagi kan..

buat nak dera sebagai pengajaran je..lain kali jangan buat lagi..

6 comments:

  1. ciannya mia demam yea....sib baik virus biasa je emy...kalo tak risau gakkan....

    hehehe...ganas gak erfan nie...sampai berlubang puting tu ha digigitnya....haikal pun sama emy suka sgt gigit puting. tapi setakat nie lum berlubang cam yg erfan buat tu la hehehe...

    ReplyDelete
  2. alahaiii mia demam yerk... semog acepat sembuhh yerk...

    hahhaha erfan2... habisss tercabut ha puting ateh tu... adoiiii

    ReplyDelete
  3. sian nyer mia demam.. mujur xde aper²...
    kak sama la cam adriana.. skalu gigit puting sampai pecah.. skang ni dah ok skit xde gigit²

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah si comey mia dah sihat.
    kak, rasanya budak2 mmg suka gigit puting la kan.arissa pun camtu.kadang kita xperasan sbb puting tu xputus betul2.bila buat susu n goncang habis tersembur..hadoila...sib baik le dah tak bf..kalo putus, habis le..hahahaha

    ReplyDelete
  5. nasib baik mia demam biasa aje...

    risaukan kalau anak2 demam... kita pun x leh tdo sama...

    ReplyDelete
  6. sib baik mia demam biasa je kan..risau kan skang kalo bdk demam..bila la H1N1 ni nk brlalu nih..

    ganasnya erfan..smpai ilang ujung puting susu dia...hahhahaha..mana mama dia x hangin satu bdn

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015