Tuesday, August 11, 2009

Minggu Lepas

Teruk sungguh tahap kemalasan saya ni.
Nak update blog pun ambik masa yang lama..
mengadap FB boleh lak..ha..ha..
Ok straight ke cerita minggu lepas.
Sabtu baru ni kitaorang turun KL.
Anak sedara hubby buat kenduri aqiqah anak dia.
Kenduri kat my SIL place di Taman Melati.
Diaorang invite anak yatim dari Gombak juge.
Masa kami sampai tu anak2 yatim tu belum tiba lagi la..
The food taste good,sedap bangat tapi no piccas yea..
eating time sangat tak kerauan dengan Mia yang tak nak kat orang lain..
Erfan lak dengan ragam suruh suap lagi haiii tak kenyang mummy dia :p
Kami gerak balik around 4.
Kat h/way KL-Seremban jammed teruk masa tu.
Start dari sebelum sampai R&R Seremban lagi..
Ada accident..so biasala..
nak sibuk nak tengok lagi..
slow2 kan kereta
pastu berlaku la beberapa accident kecil
yang makin melambatkan
traffic bergerak.
Tu belum kira yang cilok mencilok lagi tu
Geram sungguh dengan driver2
yang tak reti
stay kat 1 lane ni
tarik balik lesen kang:p

gambar masa otw dalam kereta..cantik tak hairband baru Mia

Mia yang kelaparan..

Cheeky boy yang dah tak bambam lagi

Another hairband..dia tak suka lak yang berambu ramba tu..

Apple of our eyes.. :-)

Anak2 yatim ni tengah perform nasyid time ni..sian tengok yang kecik2 tu..

***************************************************************

Since H1N1 getting worst sekarang ni

Kitaorang dah pakai mask pegi sekolah

Budak2 pun kitaorang suruh a.k.a paksa pakai

ha..ha..ha..

bukan dera ok but for their own good.

Budak2 beli sendiri je mask tu

sebabnya yang mask yang kerajaan nak provide kononnye tu

amatla BANYAK ok..


Ada ke kat sekolah saya tu cuma dihantar 100pcs je


wei tak cukup langsung..


so mana2 budak yang parents diaorang tak belikan tu


baru kitaorang bagi yang free


Saya beli 2 box terus.


1 yang bertali(adult)


1 lagi yang rubber tu untuk kids..


pegi mana2 pun dah wajib pakai sekarang..


Hand sanitizer pun sentiasa ada dalam handbag


hopefully u guys pun take the same action too yeah


always remember


PREVENTION BETTER THAN CURE!!
Take Care guys :)

5 comments:

  1. hahaha... kak kami pun skang ni dah malas,... huhuhu... camno la nak buat.. kalo layan fb laju jer...
    comei nyer mia ... geram tgk dia... ngan hairband tuh... tomei sgt....

    ReplyDelete
  2. HA YE la kak, same laa....kalo depan FB tu berjam2 pun takpe...hihihihi....nak buek camno tu...lagi2 lieya ni ade ladang.....pergh sanggup tdoo lambat nak tuai hasil kebun keh keh keh

    betul tu kak, elok pakai mask....lagi2 kes dah tinggi skrang nie

    comel laa hairband mia...nak plak die pakai...lieya dulu pun rajin beli, tapi kejap jek nak pakainye, last2 tersadai...he hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg takut kan skang dgn H1N1..bila la nk tamat.. staff ofis sy pon da kena sorang..tp kt HQ la..so kt opis pon dorang da suh pakai mask.. opis supply la tiap2 hari bg satu mask..lemas nk pakai la ssh nk brnapas

    ReplyDelete
  4. nak plak si kecik mia ni pakai hairband emy..dia tarik2 x?

    yaya ct tu sekejap jer bertahan kt kepala dia..pehtu mula lah dia tarik2 ha..

    ReplyDelete
  5. kak emy, salam ramadhan almubarak dan selamat berpuase buat akak sekeluarga....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, August 11, 2009

Minggu Lepas

Teruk sungguh tahap kemalasan saya ni.
Nak update blog pun ambik masa yang lama..
mengadap FB boleh lak..ha..ha..
Ok straight ke cerita minggu lepas.
Sabtu baru ni kitaorang turun KL.
Anak sedara hubby buat kenduri aqiqah anak dia.
Kenduri kat my SIL place di Taman Melati.
Diaorang invite anak yatim dari Gombak juge.
Masa kami sampai tu anak2 yatim tu belum tiba lagi la..
The food taste good,sedap bangat tapi no piccas yea..
eating time sangat tak kerauan dengan Mia yang tak nak kat orang lain..
Erfan lak dengan ragam suruh suap lagi haiii tak kenyang mummy dia :p
Kami gerak balik around 4.
Kat h/way KL-Seremban jammed teruk masa tu.
Start dari sebelum sampai R&R Seremban lagi..
Ada accident..so biasala..
nak sibuk nak tengok lagi..
slow2 kan kereta
pastu berlaku la beberapa accident kecil
yang makin melambatkan
traffic bergerak.
Tu belum kira yang cilok mencilok lagi tu
Geram sungguh dengan driver2
yang tak reti
stay kat 1 lane ni
tarik balik lesen kang:p

gambar masa otw dalam kereta..cantik tak hairband baru Mia

Mia yang kelaparan..

Cheeky boy yang dah tak bambam lagi

Another hairband..dia tak suka lak yang berambu ramba tu..

Apple of our eyes.. :-)

Anak2 yatim ni tengah perform nasyid time ni..sian tengok yang kecik2 tu..

***************************************************************

Since H1N1 getting worst sekarang ni

Kitaorang dah pakai mask pegi sekolah

Budak2 pun kitaorang suruh a.k.a paksa pakai

ha..ha..ha..

bukan dera ok but for their own good.

Budak2 beli sendiri je mask tu

sebabnya yang mask yang kerajaan nak provide kononnye tu

amatla BANYAK ok..


Ada ke kat sekolah saya tu cuma dihantar 100pcs je


wei tak cukup langsung..


so mana2 budak yang parents diaorang tak belikan tu


baru kitaorang bagi yang free


Saya beli 2 box terus.


1 yang bertali(adult)


1 lagi yang rubber tu untuk kids..


pegi mana2 pun dah wajib pakai sekarang..


Hand sanitizer pun sentiasa ada dalam handbag


hopefully u guys pun take the same action too yeah


always remember


PREVENTION BETTER THAN CURE!!
Take Care guys :)

5 comments:

  1. hahaha... kak kami pun skang ni dah malas,... huhuhu... camno la nak buat.. kalo layan fb laju jer...
    comei nyer mia ... geram tgk dia... ngan hairband tuh... tomei sgt....

    ReplyDelete
  2. HA YE la kak, same laa....kalo depan FB tu berjam2 pun takpe...hihihihi....nak buek camno tu...lagi2 lieya ni ade ladang.....pergh sanggup tdoo lambat nak tuai hasil kebun keh keh keh

    betul tu kak, elok pakai mask....lagi2 kes dah tinggi skrang nie

    comel laa hairband mia...nak plak die pakai...lieya dulu pun rajin beli, tapi kejap jek nak pakainye, last2 tersadai...he hehehe

    ReplyDelete
  3. mmg takut kan skang dgn H1N1..bila la nk tamat.. staff ofis sy pon da kena sorang..tp kt HQ la..so kt opis pon dorang da suh pakai mask.. opis supply la tiap2 hari bg satu mask..lemas nk pakai la ssh nk brnapas

    ReplyDelete
  4. nak plak si kecik mia ni pakai hairband emy..dia tarik2 x?

    yaya ct tu sekejap jer bertahan kt kepala dia..pehtu mula lah dia tarik2 ha..

    ReplyDelete
  5. kak emy, salam ramadhan almubarak dan selamat berpuase buat akak sekeluarga....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015