Wednesday, September 16, 2009

Mia Beraya sakan

Ingatkan entry hari tu yang last sebelum Raya rupa2nya ada lagi entry nak buat..kali ni nak cerita je tak nak tepek gambar..
Tahun ni kira 1st time beraya berlima yela tahun ni 1st time Mia beraya kan so ada additional family members la so tahun ni sure kena gi ambik gambo raya punyela daddy..sian Mia takde gambar raya dia yang bergantung kat dinding tu lagi..hi..hi..
Mentang-mentang la ni 1st time Mia beraya kan so semua orang macam excited nak belikan Mia baju raya..Mummy Mia memang harus la kan..dah 7 tahun beb dok ngidam telan air liur je bila shopping baju Ez tu tengok je la baju baby girl yang cantik2 tu kan so tahun ni memang tahun membalas dendam dan melepaskan gian..tak yah la tunjuk gambar baju2 Mia tu ye..cukup la sekadar kalau dikongsi bilangannya sahaja..ha..ha..setakat hari ni (uish ada lagi ke nanti nie) ye la mana la tau kan kot sehari dua sebelum hari ni ada pegi Mall jumpe yang bekenan terbeli lak nanti kan..so setakat entry ni ditulis mummy Mia telah berjaya merembat 12 pasang baju untuk anak dara sorang tu..oh 9 tu termasukla beberapa helai pilihan daddy Mia ye..rezeki Mia murah musim2 raya ni tau..atuk Mia belikan Mia 3 pasang..atuk Ali & wan Nor pulak (uncle & aunty saya) dah belikan Mia sepasang jeans & blouse yang sangat comel(kalau tengok harga macam tak masuk akal harga cenggitu untuk budak cinonet tuh) bila dicampur semuanya baju raya Mia tahun ni 17 pasang termasuk baju kurung hi..hi..opppsss lupa kasut baru ada 2 nak kena cari lagi 1 la rasanya ha..ha..botak la kepala daddy Mia mujur anak dara sorang he..he.. Oh walaupun macam tu mummy Mia tetap berlaku adil pada abang2 Mia yang berdua tu ye..My boys pun ada juga habuan masing2 cuma jumlahnya tak la sebanyak Mia kan..sebab masa diaorang baby dulu pun(1st time raya) we treat them the same..kira adil la tu kan..
Kalau nak tengok gambar Mia melaram baju kurung
kena tunggu gambar raya la gamaknya ye..
psst..tahun ni saya awal2 lagi dah tempah ang pow packet dari sorang kawan
ok la puas hati..

ada nama kitaorang kat belakang envolope tu..(sorry gambar blur)
Mujur tempah sebab macam susah je nak dapat dari bank
walaupun dah tukar duit berkepok-kepok
adala sebungkus dua diaorang bagi..mana cukup tu kan..hi..hi..
takpe la mungkin bukan rezeki nak dapat free tahun ni kot
ok la...stop sini dulu
SELAMAT HARI RAYA sekali lagi
DALAM KITA BERGEMBIRA
JANGAN LUPA YANG TIADA
ye..


*Saya macam takde mood nak raya bila tau nak kena observe untuk GC after raya..tapi demi anak2 saya gagahkan jua huaaaahuaaaa kenapa la time2 orang tengah syok mood raya ni pulak nak datang observe ye..sebab apa takde mood sebab saya takut & banyak benda kena prepare..pastu saya tau saya tak layak pun untuk jawatan itu :-( ini semua satu kesilapan..kalau la boleh saya putar balik waktu hu..hu..

4 comments:

  1. wah mmg sakan mia beraya thn ni.. yer la harus awk bls dendam ek emy sbb baru skang dpt bli baju2 girl yg comel2 itu.. awk tempat sampul raya kt mana..brp harga sekeping.. yer la skang mmg ssh nk dpt angpow packet free kan.. sib baik sy ada kwn keje kt bank..so xde masalah la psl ni..

    ops..GC tu apa??

    ReplyDelete
  2. kak... sakan kemain lagi mia raya tahun ni... byk nyer baju dia.. huhuhu... 2 la dia kalo dah ader gegirl ni kan .. sbb baju budak pompuan cantik²... Adriana pun kami cam terbeli byk...huhuhu

    ReplyDelete
  3. BESTNYE KAK angpow raye tu....lieya ni tgu yg free jek time shopping ngan gi bank...keh keh pastu tahun lepas punye byk lagi so gune tu jek la kot...

    kak, selamat hari raya buat akak sekeluarga, maaf zahir dan batin lieya pohon jika ade salah dan silap sepanjang kite kenal di alam cyber nieh......

    semoga lebaran akak meriah...

    ReplyDelete
  4. salam eid mubarak
    moga bergembira di hari lebaran...

    simple angpaw tu tapi menarik... hik hik...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, September 16, 2009

Mia Beraya sakan

Ingatkan entry hari tu yang last sebelum Raya rupa2nya ada lagi entry nak buat..kali ni nak cerita je tak nak tepek gambar..
Tahun ni kira 1st time beraya berlima yela tahun ni 1st time Mia beraya kan so ada additional family members la so tahun ni sure kena gi ambik gambo raya punyela daddy..sian Mia takde gambar raya dia yang bergantung kat dinding tu lagi..hi..hi..
Mentang-mentang la ni 1st time Mia beraya kan so semua orang macam excited nak belikan Mia baju raya..Mummy Mia memang harus la kan..dah 7 tahun beb dok ngidam telan air liur je bila shopping baju Ez tu tengok je la baju baby girl yang cantik2 tu kan so tahun ni memang tahun membalas dendam dan melepaskan gian..tak yah la tunjuk gambar baju2 Mia tu ye..cukup la sekadar kalau dikongsi bilangannya sahaja..ha..ha..setakat hari ni (uish ada lagi ke nanti nie) ye la mana la tau kan kot sehari dua sebelum hari ni ada pegi Mall jumpe yang bekenan terbeli lak nanti kan..so setakat entry ni ditulis mummy Mia telah berjaya merembat 12 pasang baju untuk anak dara sorang tu..oh 9 tu termasukla beberapa helai pilihan daddy Mia ye..rezeki Mia murah musim2 raya ni tau..atuk Mia belikan Mia 3 pasang..atuk Ali & wan Nor pulak (uncle & aunty saya) dah belikan Mia sepasang jeans & blouse yang sangat comel(kalau tengok harga macam tak masuk akal harga cenggitu untuk budak cinonet tuh) bila dicampur semuanya baju raya Mia tahun ni 17 pasang termasuk baju kurung hi..hi..opppsss lupa kasut baru ada 2 nak kena cari lagi 1 la rasanya ha..ha..botak la kepala daddy Mia mujur anak dara sorang he..he.. Oh walaupun macam tu mummy Mia tetap berlaku adil pada abang2 Mia yang berdua tu ye..My boys pun ada juga habuan masing2 cuma jumlahnya tak la sebanyak Mia kan..sebab masa diaorang baby dulu pun(1st time raya) we treat them the same..kira adil la tu kan..
Kalau nak tengok gambar Mia melaram baju kurung
kena tunggu gambar raya la gamaknya ye..
psst..tahun ni saya awal2 lagi dah tempah ang pow packet dari sorang kawan
ok la puas hati..

ada nama kitaorang kat belakang envolope tu..(sorry gambar blur)
Mujur tempah sebab macam susah je nak dapat dari bank
walaupun dah tukar duit berkepok-kepok
adala sebungkus dua diaorang bagi..mana cukup tu kan..hi..hi..
takpe la mungkin bukan rezeki nak dapat free tahun ni kot
ok la...stop sini dulu
SELAMAT HARI RAYA sekali lagi
DALAM KITA BERGEMBIRA
JANGAN LUPA YANG TIADA
ye..


*Saya macam takde mood nak raya bila tau nak kena observe untuk GC after raya..tapi demi anak2 saya gagahkan jua huaaaahuaaaa kenapa la time2 orang tengah syok mood raya ni pulak nak datang observe ye..sebab apa takde mood sebab saya takut & banyak benda kena prepare..pastu saya tau saya tak layak pun untuk jawatan itu :-( ini semua satu kesilapan..kalau la boleh saya putar balik waktu hu..hu..

4 comments:

  1. wah mmg sakan mia beraya thn ni.. yer la harus awk bls dendam ek emy sbb baru skang dpt bli baju2 girl yg comel2 itu.. awk tempat sampul raya kt mana..brp harga sekeping.. yer la skang mmg ssh nk dpt angpow packet free kan.. sib baik sy ada kwn keje kt bank..so xde masalah la psl ni..

    ops..GC tu apa??

    ReplyDelete
  2. kak... sakan kemain lagi mia raya tahun ni... byk nyer baju dia.. huhuhu... 2 la dia kalo dah ader gegirl ni kan .. sbb baju budak pompuan cantik²... Adriana pun kami cam terbeli byk...huhuhu

    ReplyDelete
  3. BESTNYE KAK angpow raye tu....lieya ni tgu yg free jek time shopping ngan gi bank...keh keh pastu tahun lepas punye byk lagi so gune tu jek la kot...

    kak, selamat hari raya buat akak sekeluarga, maaf zahir dan batin lieya pohon jika ade salah dan silap sepanjang kite kenal di alam cyber nieh......

    semoga lebaran akak meriah...

    ReplyDelete
  4. salam eid mubarak
    moga bergembira di hari lebaran...

    simple angpaw tu tapi menarik... hik hik...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015