Friday, September 25, 2009

Raya 2009


Mia dengan cekak yang atuk beli hi..hi..





Still dalam mood raya..tapi nak juge upload gambar 1st day raya 2009. Mia berbaju kurung pagi raya..baju tu macam besar sikit la dengan anak dara tu sian Mia mummy lupa nak try kat Mia last minute baru perasan nak try lengan & baju labuh sikit tapi tak sempat alter..lipat je la lengan tu ye Mia..nanti mummy hantar tailor balik :p (bukan nak alter sdr tuh!!)My 2 boys macam biasa la dengan baju melayu, sampin & songkok..Tahun ni kami beraya kat Seremban..petang dalam pukul 4 balik beraya kat kg daddy kat Melaka la..malam tu biasa la HOME SWEET HOME..hi..hi..tido umah sendiri :D. 2nd hari raya orang datang serbu rumah...adik beradik hubby la kan..3 hari raya balik Seremban balik..ha tu je la keje kitaorang ulang-alik Seremban-Melaka mujur dekat..












susahnye la nak suruh budak berdua tu pose elok2




Bukan main 'sopan' lagi Mia duduk sampai nampak diaper :p



Masa ni dalam keta..jammed sikit la masa nak exit kat tol Pedas tu..kereta berderet2 nak bayar tol dan untuk pengguna TnG @ smartag tetap kena que macam pengguna yang lain..budak berdua ni dok lawan jerit..suara sapa paling kuat...dan pemenangnye adalah MUMMY hi..hi..sebab mummy suruh dua2 senyap.. :D

Ni pulak masa kat Melaka beraya umah Pak ngah diaorang. Mia kemaruk naik buai ni sampai tak nak turun..hi..hi..daddy beli la 1 ye

6 comments:

  1. tu dia dah kuar gambo2 rayee.. mmg meriah tgk aksi budak2 nih... comei2 belaka...

    ReplyDelete
  2. sonoknyerr nengok bebudak pakai baju tradisi kita kan.. :)

    ReplyDelete
  3. alahai comeinya mia berbaju kurung.. geram tgk..elok plak dia menyengih tu.. rasa nk gigit je..

    tiap kali raya..mmg payah tul nk amik pic family kan.. sy menahan sabar je nk pujuk echa..kalo x dia ngamuk kang lg la payah..so kena amik mood dia dlu

    ReplyDelete
  4. MERIAH RAYA akak....seronok tgk mia tergelak tu...comel sangat...dah tumbuh gigi die yeak.....baik plak tu nak pakai cekak rambut tu...selalunye budak2 baye die dah kene tarik2 dah....ade can besar nanti kaki melaram gak nie...keh keh keh .....

    ReplyDelete
  5. meriah raya tahun ni ye emy? ada si cilik mia tu.. mesti u happykan? dh complete 1 family.. tadi tgk status kat fbook.. dok melemang rebus ketupat bagai.. kenduri kat rumah ke kat sekolah?

    ReplyDelete
  6. comelnya mia berbaju kurung...siap pakai cekak lagi....:-)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, September 25, 2009

Raya 2009


Mia dengan cekak yang atuk beli hi..hi..





Still dalam mood raya..tapi nak juge upload gambar 1st day raya 2009. Mia berbaju kurung pagi raya..baju tu macam besar sikit la dengan anak dara tu sian Mia mummy lupa nak try kat Mia last minute baru perasan nak try lengan & baju labuh sikit tapi tak sempat alter..lipat je la lengan tu ye Mia..nanti mummy hantar tailor balik :p (bukan nak alter sdr tuh!!)My 2 boys macam biasa la dengan baju melayu, sampin & songkok..Tahun ni kami beraya kat Seremban..petang dalam pukul 4 balik beraya kat kg daddy kat Melaka la..malam tu biasa la HOME SWEET HOME..hi..hi..tido umah sendiri :D. 2nd hari raya orang datang serbu rumah...adik beradik hubby la kan..3 hari raya balik Seremban balik..ha tu je la keje kitaorang ulang-alik Seremban-Melaka mujur dekat..












susahnye la nak suruh budak berdua tu pose elok2




Bukan main 'sopan' lagi Mia duduk sampai nampak diaper :p



Masa ni dalam keta..jammed sikit la masa nak exit kat tol Pedas tu..kereta berderet2 nak bayar tol dan untuk pengguna TnG @ smartag tetap kena que macam pengguna yang lain..budak berdua ni dok lawan jerit..suara sapa paling kuat...dan pemenangnye adalah MUMMY hi..hi..sebab mummy suruh dua2 senyap.. :D

Ni pulak masa kat Melaka beraya umah Pak ngah diaorang. Mia kemaruk naik buai ni sampai tak nak turun..hi..hi..daddy beli la 1 ye

6 comments:

  1. tu dia dah kuar gambo2 rayee.. mmg meriah tgk aksi budak2 nih... comei2 belaka...

    ReplyDelete
  2. sonoknyerr nengok bebudak pakai baju tradisi kita kan.. :)

    ReplyDelete
  3. alahai comeinya mia berbaju kurung.. geram tgk..elok plak dia menyengih tu.. rasa nk gigit je..

    tiap kali raya..mmg payah tul nk amik pic family kan.. sy menahan sabar je nk pujuk echa..kalo x dia ngamuk kang lg la payah..so kena amik mood dia dlu

    ReplyDelete
  4. MERIAH RAYA akak....seronok tgk mia tergelak tu...comel sangat...dah tumbuh gigi die yeak.....baik plak tu nak pakai cekak rambut tu...selalunye budak2 baye die dah kene tarik2 dah....ade can besar nanti kaki melaram gak nie...keh keh keh .....

    ReplyDelete
  5. meriah raya tahun ni ye emy? ada si cilik mia tu.. mesti u happykan? dh complete 1 family.. tadi tgk status kat fbook.. dok melemang rebus ketupat bagai.. kenduri kat rumah ke kat sekolah?

    ReplyDelete
  6. comelnya mia berbaju kurung...siap pakai cekak lagi....:-)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015