Tuesday, October 13, 2009

Cerita weekend

Jumaat lepas petang tu kitaorang saje jer round jalan2 ke PD..nak tengok kemeriahan suasana PR kat Bagan Pinang..masa tu dah petang dah..meriah la dengan bendera parti2 bertanding..kitaorang stop makan Pizza kat town PD pastu solat Maghrib..otw balik tu dah jam giler..banyak dah kereta nak menuju ke area telok kemang sebab ada ceramah rasanya kot..ada la beberapa nama besar yang datang..(oppssss tak leh mention kat sini) sampai rumah masa tu dah dekat pukul sebelas..owh...penat. Bebudak terus tido..

Mia yang setia menunggu Pizza


Pagi esoknya pagi lagi dah bangun..mengemas & mop segala..pastu gi pasar cari barang nak masak nasi minyak..Kenapa nasi minyak hari ni??oh kami ada tetamu istimewa yang nak datang beraya ke rumah..selesai masak nasi minyak semua kami bersiap2 nak gi kenduri kawin member hubby kat Kuala Linggi dulu..tak lama kat sana sebab kami kan menantikan tetamu istimewa tuh..
Tiba je kat rumah tak sampai setengah jam pun tetamu kamu tu pun sampai..alhamdulillah..lama tak jumpe, last jumpe sekitar bulan 2 tahun lepas kalau tak silap..siapa yang datang tuh??Orang jauh dari Temerloh..Ruzi & husband dia..anak2 dia tak ikut,diaorang tinggal kan PD dengan cousin2 diaorang rasanya..






Syok dapat jumpe Ruzi..sebab lama tak jumpe..dia tetap mesra & vogue macam dulu..mmm pasni nampaknya giliran kami ke Temerloh lak lah yer??

Ole2 dari Ruzi..thanks :-)

4 comments:

  1. hi emy..
    terima kasih masakkan nasi minyak yg sedap itu!! nanti bday mia masak nasi minyak lagi ye? :-) ruzi tak segan makan bertambah.. tambah.. hee..

    thanks again..

    nanti datang rumah kami pulak kat temerloh.. ajak lan tu.. ok!!

    nanti budak2 boleh main sama2...

    ReplyDelete
  2. warghh betul2 orang jauh nie... seronokkan .....

    ReplyDelete
  3. wah bestnye jumpe kak t.....kak ti pun pemurah ....kalo jumpe sure macam2 die berinya...

    suke laa tgk anak dare akak kat meja pizza tu...kemain lagi...muke cam tak sabar....

    ReplyDelete
  4. sempat lagi pekena pizza dalam orang havoc kat situ hahahahaha

    apsal tak terus kat pondok2 orang berkempen, kot kot dapat makan free hehehehehe

    masa ni, orang tengah pemurah katanya hiks

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, October 13, 2009

Cerita weekend

Jumaat lepas petang tu kitaorang saje jer round jalan2 ke PD..nak tengok kemeriahan suasana PR kat Bagan Pinang..masa tu dah petang dah..meriah la dengan bendera parti2 bertanding..kitaorang stop makan Pizza kat town PD pastu solat Maghrib..otw balik tu dah jam giler..banyak dah kereta nak menuju ke area telok kemang sebab ada ceramah rasanya kot..ada la beberapa nama besar yang datang..(oppssss tak leh mention kat sini) sampai rumah masa tu dah dekat pukul sebelas..owh...penat. Bebudak terus tido..

Mia yang setia menunggu Pizza


Pagi esoknya pagi lagi dah bangun..mengemas & mop segala..pastu gi pasar cari barang nak masak nasi minyak..Kenapa nasi minyak hari ni??oh kami ada tetamu istimewa yang nak datang beraya ke rumah..selesai masak nasi minyak semua kami bersiap2 nak gi kenduri kawin member hubby kat Kuala Linggi dulu..tak lama kat sana sebab kami kan menantikan tetamu istimewa tuh..
Tiba je kat rumah tak sampai setengah jam pun tetamu kamu tu pun sampai..alhamdulillah..lama tak jumpe, last jumpe sekitar bulan 2 tahun lepas kalau tak silap..siapa yang datang tuh??Orang jauh dari Temerloh..Ruzi & husband dia..anak2 dia tak ikut,diaorang tinggal kan PD dengan cousin2 diaorang rasanya..






Syok dapat jumpe Ruzi..sebab lama tak jumpe..dia tetap mesra & vogue macam dulu..mmm pasni nampaknya giliran kami ke Temerloh lak lah yer??

Ole2 dari Ruzi..thanks :-)

4 comments:

  1. hi emy..
    terima kasih masakkan nasi minyak yg sedap itu!! nanti bday mia masak nasi minyak lagi ye? :-) ruzi tak segan makan bertambah.. tambah.. hee..

    thanks again..

    nanti datang rumah kami pulak kat temerloh.. ajak lan tu.. ok!!

    nanti budak2 boleh main sama2...

    ReplyDelete
  2. warghh betul2 orang jauh nie... seronokkan .....

    ReplyDelete
  3. wah bestnye jumpe kak t.....kak ti pun pemurah ....kalo jumpe sure macam2 die berinya...

    suke laa tgk anak dare akak kat meja pizza tu...kemain lagi...muke cam tak sabar....

    ReplyDelete
  4. sempat lagi pekena pizza dalam orang havoc kat situ hahahahaha

    apsal tak terus kat pondok2 orang berkempen, kot kot dapat makan free hehehehehe

    masa ni, orang tengah pemurah katanya hiks

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015