Wednesday, October 7, 2009

Yang Mana 1 yer??

Lama tak update..biasa la musim2 Syawal ni sibuk dengan mood beraya dan open house kan..tahun ni rumah kami takde special open house macam tahun2 sebelumnya..tapi biasanya kalau ada orang nak datang rumah saya yang dah bagi tau nak datang tu..sure ada menu special punye..bukan apa saja nak menjamu tetamu musim2 Syawal ni kan..
Sekarang ni tengah sibuk nak plan Mia punye 1st Birthday Bash..nak tempah cake..nak prepare goodie bags..invitation lagi..merancang menu for that day lagi kan dan yang paling utama BUDGET la kan..semua tu kena plan elok2. Since dah rancang nak buat Birthday Bash Mia..(walaupun secara kecil-kecilan) tapi still nak tempah cake..belum decide lagi nak pilih theme cartoon apa. Saya ada la beberapa pilihan yang macam sesuai rasanya untuk GIRL kan..antaranya MINNIE MOUSE, DORA the EXPLORER & SNOW WHITE.. ni kira dah short listed la..kalau tak banyak lagi kan.. hi..hi..maklumla otak katun ni macam2 nak keluar ha..
Tapi daddy Mia kata Dora tu macam untuk budak besar sesuai la..so kira macam tinggal dua je la ye..antara Minnie Mouse & Snow White..saya rasa Minnie Mouse macam sesuai je dengan anak dara saya tu..next year dah besar sikit baru la pilih Snow White ke kan..pendapat korang???

3 comments:

  1. urmmm..

    minnie mouse ponnn okehhhh..

    sesuai ngan umur Mia..

    ReplyDelete
  2. WAH akak nak jadi mak pengantin la nieyeak...mmg betul kak, byk bende nak dipikirkan....cam lieya dulu laaaa....list down satu2......harap2 persiapan berjalan lancar kak yeak......

    lieya pun suke minnie mouse...sesuai tuk budak 1 tahun

    ReplyDelete
  3. t nak pilih minnie mouse.. cute!! ehhe...

    plan baik2 ye emy.. bagi meriah mcm bday er yg kami pg ari tu.. :-p

    still x leh lupa sedapnya rasa menu kat majlis bday er ari tu tau!! sedap sangat!! nak tambah malu.. pas tu siang malam terkenang-kenang... hehe..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, October 7, 2009

Yang Mana 1 yer??

Lama tak update..biasa la musim2 Syawal ni sibuk dengan mood beraya dan open house kan..tahun ni rumah kami takde special open house macam tahun2 sebelumnya..tapi biasanya kalau ada orang nak datang rumah saya yang dah bagi tau nak datang tu..sure ada menu special punye..bukan apa saja nak menjamu tetamu musim2 Syawal ni kan..
Sekarang ni tengah sibuk nak plan Mia punye 1st Birthday Bash..nak tempah cake..nak prepare goodie bags..invitation lagi..merancang menu for that day lagi kan dan yang paling utama BUDGET la kan..semua tu kena plan elok2. Since dah rancang nak buat Birthday Bash Mia..(walaupun secara kecil-kecilan) tapi still nak tempah cake..belum decide lagi nak pilih theme cartoon apa. Saya ada la beberapa pilihan yang macam sesuai rasanya untuk GIRL kan..antaranya MINNIE MOUSE, DORA the EXPLORER & SNOW WHITE.. ni kira dah short listed la..kalau tak banyak lagi kan.. hi..hi..maklumla otak katun ni macam2 nak keluar ha..
Tapi daddy Mia kata Dora tu macam untuk budak besar sesuai la..so kira macam tinggal dua je la ye..antara Minnie Mouse & Snow White..saya rasa Minnie Mouse macam sesuai je dengan anak dara saya tu..next year dah besar sikit baru la pilih Snow White ke kan..pendapat korang???

3 comments:

  1. urmmm..

    minnie mouse ponnn okehhhh..

    sesuai ngan umur Mia..

    ReplyDelete
  2. WAH akak nak jadi mak pengantin la nieyeak...mmg betul kak, byk bende nak dipikirkan....cam lieya dulu laaaa....list down satu2......harap2 persiapan berjalan lancar kak yeak......

    lieya pun suke minnie mouse...sesuai tuk budak 1 tahun

    ReplyDelete
  3. t nak pilih minnie mouse.. cute!! ehhe...

    plan baik2 ye emy.. bagi meriah mcm bday er yg kami pg ari tu.. :-p

    still x leh lupa sedapnya rasa menu kat majlis bday er ari tu tau!! sedap sangat!! nak tambah malu.. pas tu siang malam terkenang-kenang... hehe..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015