Tuesday, December 8, 2009

Kenduri Kawin

Weekend baru ni sibuk sungguh dengan kenduri kawin.
Hubby's nephew..kira cousin budak2 ni la..
Anak pak ngah diaorang..
Umah pengantin perempuan tak jauh sangat
So takde la kami menghantar pengantin jejauh sangat kan..
Sabtu umah perempuan,Ahad umah lelaki
The best part masa malam berinai kat umah Pak Ngah diaorang tu la..
Malam berinai umah perempuan kami tak pegi..
Ada bunga api..mercun segala..biasala orang Melaka
Kalau kenduri kendara memang meriah..
3 hari 3 malam tak selesai..
Penat toksah cerita ok..
Ezhan & Erfan lagi macam orang lupa diri
Jumpe sedara mara main ngalahkan apa..
Kalau ikutkan budak2 ni cousin diaroang semua dah besar2
Ada yang dah beranak pinak..
Yang baya-baya diaroang ni semua kira pangkat anak buah..
Mia pun sama..kemaruk semacam..
Muka confuse je masa dengar bunyi kompang
2 minggu lagi maklong diaorang lak nak buat keje kawin
This time niece hubby pulak nak kawin.
Time cuti ni orang kawin je la kan..

Mia masa ni tengah confuse dgr bunyi kompang..
Kami berarak hantar pengantin..kompang kat belakang tu



Ni bersanding kat umah perempuan.. Budak-budak ni kawan since form 2 thn 2002 kalau tak silap



Mia with her cousins..


Berarak masa malam berinai
The firework..

Mia yang keletihan..dah mengaruk..

Ahad takde gambar pengatin sebab mummy sibuk ok..sampai lupa nak ambik gambar

4 comments:

  1. comelnye mia....baik die pakai sepit rambut tu... he he he he

    kak, org melaka kalo kawin mmg meriah....tang bunge api yg lieya suke....meriah satu kampung woooo he he he hehe

    mmg ar kak, bulan 12 ni penuh ngan invitation kenduri kawin....cuti sekolah la kate kan....he he he

    ReplyDelete
  2. comeynya gambar fisrt tu..rambut sikit je nak sepin hehehe..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, December 8, 2009

Kenduri Kawin

Weekend baru ni sibuk sungguh dengan kenduri kawin.
Hubby's nephew..kira cousin budak2 ni la..
Anak pak ngah diaorang..
Umah pengantin perempuan tak jauh sangat
So takde la kami menghantar pengantin jejauh sangat kan..
Sabtu umah perempuan,Ahad umah lelaki
The best part masa malam berinai kat umah Pak Ngah diaorang tu la..
Malam berinai umah perempuan kami tak pegi..
Ada bunga api..mercun segala..biasala orang Melaka
Kalau kenduri kendara memang meriah..
3 hari 3 malam tak selesai..
Penat toksah cerita ok..
Ezhan & Erfan lagi macam orang lupa diri
Jumpe sedara mara main ngalahkan apa..
Kalau ikutkan budak2 ni cousin diaroang semua dah besar2
Ada yang dah beranak pinak..
Yang baya-baya diaroang ni semua kira pangkat anak buah..
Mia pun sama..kemaruk semacam..
Muka confuse je masa dengar bunyi kompang
2 minggu lagi maklong diaorang lak nak buat keje kawin
This time niece hubby pulak nak kawin.
Time cuti ni orang kawin je la kan..

Mia masa ni tengah confuse dgr bunyi kompang..
Kami berarak hantar pengantin..kompang kat belakang tu



Ni bersanding kat umah perempuan.. Budak-budak ni kawan since form 2 thn 2002 kalau tak silap



Mia with her cousins..


Berarak masa malam berinai
The firework..

Mia yang keletihan..dah mengaruk..

Ahad takde gambar pengatin sebab mummy sibuk ok..sampai lupa nak ambik gambar

4 comments:

  1. comelnye mia....baik die pakai sepit rambut tu... he he he he

    kak, org melaka kalo kawin mmg meriah....tang bunge api yg lieya suke....meriah satu kampung woooo he he he hehe

    mmg ar kak, bulan 12 ni penuh ngan invitation kenduri kawin....cuti sekolah la kate kan....he he he

    ReplyDelete
  2. comeynya gambar fisrt tu..rambut sikit je nak sepin hehehe..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015