Wednesday, December 16, 2009

SpLasH..sPlAsH kat Wet World



Memandang kan cuaca sangat cantik
Hari Isnin baru ni
Kitaorang decide untuk bawak budak2 ni
pegi WET WORLD kat Pedas.

Everytime lalu situ kalau ikut jalan lama
otw nak balik Seremban
Diaorang sibuk ajak singgah

Daddy asyik la cakap nanti..1 day
So memandangkan this is the time
Ye la cuti sekolah kan

so bawak la diaorang ke sini
Bukan jauh sangat pun
Dari umah kami kat Masjid Tanah tu
ke Wet world ni dalam 45 minutes drive la
otw tu cuaca tiba-tiba mendung
Alahai ni kalau hujan ni sure frust budak2 ni
Tapi alhamdulillah..sampai kat sana cuaca ok
Settle bayaran masuk segal
a
masuk je dah tak sempat2 dah budak2 ni


Erfan lambat sikit nak panas..
Biasa la budak sorang ni takut air..
Ez tu pun asalnya ma
cam tu jugek
Tapi sejak dah pegi swimming lesson ni
Berani la sikit

Mia jangan cerita la.
Memang hantu air makcik tu

Dalam kolam tu tak bagi orang dekat
Nak mandi jauh2 dari orang
Cheh macam la dah besar
Mujur ada Ez yang nak follow dia
Yang tak bestnya lazy river kat situ
Airnya sangat kotor

Tak masuk pun..tengok pun dah geli
Duduk kat area kids pool je
Ez dengan daddy je yang masuk
pool yang ada wave tu
Kita balik around 6.30

Masa tu ramai yang dah beredar
Sebab dah mula renyai2
Erfan siap kena paksa keluar
Kalau tak memang takde la dia
nak keluar

Nampak tak hujan renyai2 tu..
Pandai pulak dia kata
Mummy hujan la..
Tapi kalau tak paksa keluar
Takkan ada la dia keluar
Dan nak tahu tak..
Erfan adalah orang yang terakhir keluar dari kolam

Mujur bukan orang terakhir tinggalkan
Wet World sebab nya
Diaorang ada nite spa kat situ

So lepas ni boleh la kita pegi
A Famosa Water World pulak
Sebab Cik Mia ni memang sangat2 suka mandi kolam

5 comments:

  1. mandi manda...budak2 la yg plg suke

    ReplyDelete
  2. salam emy...sori yerk.. lama linn tak jejak sini....maklumlah lah pale duk ting tong tak abis2.. hihhhi

    Tq tau selalu jengukk blog linn.. luv u so much...

    aminn.... harap2 pompuanlah.... lehh belikan baju comei2 mcm dania.. hahhaa (bedebar2 nak gi scan tau... hahah mcm nask amik pekselak rasanya)

    ha linn pernah gi pedas nie... amannn jerk nak mandii tak mcm yg kat shah alam tu....

    ReplyDelete
  3. seronoknye kak tgk anak2 akak...mia lagi laa...sengih kemain panjang lagi...enjoy latu...senang jek nak amik ati budak ni kan kak...gi laa tempat yg ade air2....dpt main air camni sure dieorg seronok.....lieya pun dahlame gak tak bawak budak2 ni pi main air......

    ReplyDelete
  4. nmpk cam xder org jer.. mesti syok splash.. takder ar kuak org baru leh mandi...
    eh, wet world ni yg ada hot spring kan?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, December 16, 2009

SpLasH..sPlAsH kat Wet World



Memandang kan cuaca sangat cantik
Hari Isnin baru ni
Kitaorang decide untuk bawak budak2 ni
pegi WET WORLD kat Pedas.

Everytime lalu situ kalau ikut jalan lama
otw nak balik Seremban
Diaorang sibuk ajak singgah

Daddy asyik la cakap nanti..1 day
So memandangkan this is the time
Ye la cuti sekolah kan

so bawak la diaorang ke sini
Bukan jauh sangat pun
Dari umah kami kat Masjid Tanah tu
ke Wet world ni dalam 45 minutes drive la
otw tu cuaca tiba-tiba mendung
Alahai ni kalau hujan ni sure frust budak2 ni
Tapi alhamdulillah..sampai kat sana cuaca ok
Settle bayaran masuk segal
a
masuk je dah tak sempat2 dah budak2 ni


Erfan lambat sikit nak panas..
Biasa la budak sorang ni takut air..
Ez tu pun asalnya ma
cam tu jugek
Tapi sejak dah pegi swimming lesson ni
Berani la sikit

Mia jangan cerita la.
Memang hantu air makcik tu

Dalam kolam tu tak bagi orang dekat
Nak mandi jauh2 dari orang
Cheh macam la dah besar
Mujur ada Ez yang nak follow dia
Yang tak bestnya lazy river kat situ
Airnya sangat kotor

Tak masuk pun..tengok pun dah geli
Duduk kat area kids pool je
Ez dengan daddy je yang masuk
pool yang ada wave tu
Kita balik around 6.30

Masa tu ramai yang dah beredar
Sebab dah mula renyai2
Erfan siap kena paksa keluar
Kalau tak memang takde la dia
nak keluar

Nampak tak hujan renyai2 tu..
Pandai pulak dia kata
Mummy hujan la..
Tapi kalau tak paksa keluar
Takkan ada la dia keluar
Dan nak tahu tak..
Erfan adalah orang yang terakhir keluar dari kolam

Mujur bukan orang terakhir tinggalkan
Wet World sebab nya
Diaorang ada nite spa kat situ

So lepas ni boleh la kita pegi
A Famosa Water World pulak
Sebab Cik Mia ni memang sangat2 suka mandi kolam

5 comments:

  1. mandi manda...budak2 la yg plg suke

    ReplyDelete
  2. salam emy...sori yerk.. lama linn tak jejak sini....maklumlah lah pale duk ting tong tak abis2.. hihhhi

    Tq tau selalu jengukk blog linn.. luv u so much...

    aminn.... harap2 pompuanlah.... lehh belikan baju comei2 mcm dania.. hahhaa (bedebar2 nak gi scan tau... hahah mcm nask amik pekselak rasanya)

    ha linn pernah gi pedas nie... amannn jerk nak mandii tak mcm yg kat shah alam tu....

    ReplyDelete
  3. seronoknye kak tgk anak2 akak...mia lagi laa...sengih kemain panjang lagi...enjoy latu...senang jek nak amik ati budak ni kan kak...gi laa tempat yg ade air2....dpt main air camni sure dieorg seronok.....lieya pun dahlame gak tak bawak budak2 ni pi main air......

    ReplyDelete
  4. nmpk cam xder org jer.. mesti syok splash.. takder ar kuak org baru leh mandi...
    eh, wet world ni yg ada hot spring kan?

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015