Thursday, January 29, 2009

Apa Kitaorang buat CNY hari tu??

Weekend baru ni kitaorang tak kemana pun.Sekadar gi beli barang dapur kat Tesco je.Tapi orang ramai giler kat bandar Melaka..especially kat area bandar hilir. 3 kali pusing baru suami saya dapat parking kat area dataran pahlawan..sebabnye Ez nak juge beli donut kat Big Apple memang tak boleh berkompromi langsung la budak sorang tu ikut perangai sapa la tu ye bang??he..he..Hari Ahad lak suami saya pasangkan khemah kat garden untuk bagi budak berdua tu main2.








Saya pulak dapat la try buat nasi ayam..ha..ha..first time ni cuba.Tak pernah la cuba sebelum ni ingatkan susah rupa2nye senang la juge(saya sebenarnye tak berapa arif la bab2 masak memasak ni..)Ni semua gara2 tengok kak Aii masak nasi ayam hari tu so saya pun teruja la nak buat nasi ayam sendiri..Ez kata pandai la mummy buat nanti boleh buat lagi..ha..ha..bestnye bila anak sendiri satisfied dengan apa yang kita masakkan.. My Chicken rice

Cuti CNY baru ni kitaorang memang takde plan nak pegi bercuti kemana2 pun sebabnye ada nephew suami saya nak bertunang masa CNY tu so tak dapat la kitaorang nak panjangkan langkah walaupun sebenarnye hati saya ni meronta2 nak gi jenjalan. Monday tu kitaorang join rombongan meminang@bertunang anak sedara hubby tu. Konvoi 5 buah kereta ke Teluk Intan.Kiranye ni percubaan pertama bawak baby jalan jauh. Alhamdulillah Edriana baik je sepanjang jalan..tak meragam langsung..memang pas la untuk bawak jalan jauh.


Dia sangat baik hari tu..


Masa dalam rumah tu saya tak dapat nak snap gambar bebanyak sebabnye bila dah naik atas umah baru la perasaan camera kat saya so macam mana nak bagi hubby orang lak ramai dah duduk..saya snap ni pun sambil pangku baby ha..ha.. & yang paling tension gambar saya sekeping pun takde ;P




Ni seisi perbincangan...



Ni lak gambar Erfan yang berlari2 sakan kat kawasan rumah orang tu...





Lepas makan kitaorang turun bawah..tapi orang masih la dok discuss kat atas umah tu..saya lari turun bawah bawak Edriana..panas la kat atas tu..



Mummy's precious



Daddy's gems



Ingatkan rumah family girl tu kat area pekan teluk intan rupa2nye kat Langkat somewhere in Teluk Intan..memang la dalam kawasan teluk intan tapi jauh giler..penatnye la. Masuk kampung keluar kampung..kedalam lak tu rumah dia..tapi takpe la kan at least semuanye dah selamat..Insyallah bulan 6 nanti kenduri kawin pulak..masa tu nanti boleh la plan jalan jauh sikit lagi.Mula2 hari tu kitaorang ingatkan lepas majlis bertunang nak ke Lumut & stay semalam kat sana la tapi last minute kena cancel plan tu sebabnye esoknye Selasa kitaorang nak bawak Edriana ke Rompin lak. Selesai semua majlis around pukul 3.30 kitaorang pun bertolak balik.Sampai umah around pukul 7..tu pun sebab banyak sangat berhenti2..melayang karenah budak2 berdua tu la..

* Next entry kita update lak cerita semasa kat Tg.Gemok,Rompin ok..

Friday, January 23, 2009

HAPPY HOLIDAY




Happy Holiday untuk semua..CNY ni sekolah saya bercuti hingga hari Rabu(walaupun sekolah tu takde sorang pun student@teacher yang berbangsa Cina)cuti tetap cuti ha..ha..yang tak bestnye sekolah suami saya hanya cuti hingga Selasa so tak dapat la nak cuti lelama..Kami akan ke Teluk Intan nanti hantar nephew hubby bertunang.Mula-mula tu plan ingat lepas ke Teluk Intan kami terus nak ke Lumut..saje jalan2 tapi last minute kena tukar plan.Kami nak ke Rompin,Pahang balik dari Teluk Intan nanti..nak bawak Edriana pegi berubat..Lately ni mak saya kata si kecik tu selalu sangat melangok pandang ke atas lepas tu start mencemik2 & akan terus menangis je..pernah sekali dia menangis dari tengahari hingga la ke malam..tak tau la kenapa pulak si kecik tu..so nak bawak la gi Rompin.Rumah kawan saya..bapak dia pandai mengubatkan budak2 kecik yang selalu menangis ni..mudah2 berhasil la nanti.Bukan takde orang yang boleh kat area sini,ada rasanye kot tapi kitaorang tak cari pun sebab memang saje je nak jalan2 ke Rompin sekali.Ok nanti balik kita ceritakan perkembangan Edriana ye..doakan semuanye berjalan lancar..

Thursday, January 22, 2009

Baju Edriana & jawab tag






Cardigan size xs..he..he..baru boleh muat dengan anak dara saya tu











Dress size 3-6 months tak tau la bile boleh Edriana pakai.. ;p



Mmm sehari lepas terima parcel dari Ruzi tu keesokkan hari ni saya pegi kerja ada parcel pulak yang sampai kat ofc. Parcel dari Liana(owner of Manjaku)..ada dress untuk Edriana & juge cardigan. Saya minat sangat dengan cardigan tu..sweet sangat.Thanks Liana for everything..satisfied sangat dengan service u..






Ok Sekarang masa nak jawab tag dari Ija(Mama Haikal)



The rules are simple.Use Google Image to search the answers for the questions below.

Then you must choose a picture in the first page of the results,and post it as your answer. After that tagged 6 people.








I am



~ seorang mummy yang penyayang kepada Ezhan, Erfan & Edriana











I really want to






~ jadi kaya raya supaya dapat memiliki kereta idam ni.. ;P (dalam mimpi je la kot)









My favourite place



~ saya suka pegi pulau yang punye kedamaian macam ni..tak kisah la mana2 pun







My favourite thing



~ Alahai banyak ni..tapi salah satunye adalah handbag sebab saya memang jenis orang yang mempunyai koleksi handbag & suke tukar2 handbag bile pegi kerja











My favourite food
~Chocolate cake..kalau ada depan mata memang tak boleh nak tolak ;P





My favourite drink



~Air laici





I live in
~ Masjid Tanah,Melaka


I was born in

~Seremban





My school/college

~MPPM.Maktab Perguruan Perempuan Melayu,Melaka(now known as IPPM)




My favourite story

~Finding Nemo(saya ni memang berjiwa cartoon tau!!)






My hobby

~Banyak..salah satunye SHOPPING ha..ha..




I wish
~Bumi ini kekal aman agar semua dapat hidup tenteram tanpa peperangan..

Tuesday, January 20, 2009

THANKS..



Cuba teka,apa ada kat dalam ni??


Semalam masa tengah minum petang tetiba ada posman hantar parcel untuk saya..parcel yang memang ku tahu sapa pengirimnye..ha..ha..Dari kawan baik saya,Ruzi di Temerloh.Thanks Ruzi for the parcel(including the things inside it..)


Ada baju untuk baby,mitten & booties pastu lipstick & purse tu untuk saya la kan,tak pulak baby nak pakai lipstick tu..ha..ha..


Semalam tetiba je terasa nak makan lauk ikan parang masak asam..so saya pun masak la..
* Saya sibuk sikit minggu ni..banyak kerja yang perlu dibereskan sebelum Cuti CNY ni..hari2 terpaksa angkut buku budak bawak umah untuk marking hu..hu..hu..


Saturday, January 17, 2009

ERFAN KENA GIGIT ;-(


SAPA YANG GIGIT ERFAN bambam SAYA NI????

Ez demam hari ni.Tadi lepas bawak Ez pegi clinic kitaorang gi lunch kat McD. Kat McD tu ada playland so Ez & Erfan pun main2 la kat situ. Kotaorang cari seat yang betul2 dekat dengan tempat mainan tu supaya senang nak monitor Erfan yang lasak tu.






Mula-mula tu elok je Ez & Erfan main2 kat playland tu



Tengah2 kitaorang makan,tiba2 Ez datang Erfan lak ikut kat belakang sambil kesat air mata dia... Masa tu tak perasan lagi kenapa.Pastu Ez cakap mummy cuba tengok pipi adik..lebam,budak tu gigit. (Ez explain sambil tunjuk kat seorang kid yang around age 4-5 years kot..budak tu dengan bapak dia)Bila saya tengok kat pipi Erfan belah kanan tu merah & ada kesan gigitan. Saya tengok lagi kot2 berdarah @ berlubang ke nasib baik la bertanda je..sian Erfan.Bila husband saya datang bawak food saya bagi tau la..sambil tunjuk kat pipi Erfan. Saya jadi geram bila tengok father budak yang gigit Erfan tu bawak anak dia lari & berdiri kat satu corner. Tak tau la maybe sebab geram sangat kot tetiba je saya bangun sambil dukung baby masa tu pergi kat man yang kat corner tu. Bila saya dah sampai dekat saya tanya dia dengan baik,anak Encik gigit anak saya ye tadi? Pastu mamat tu jawab "A'ah kenapa? Nak mintak duit ubat ker?Berapa kos u nak claim?Bagi tau I boleh bayar" Wah sikit punye sombong ke dia jawab..makin la bertambah panas hati saya..saya pun dengan nada yang agak keras saya explain kat i_ _ ot man tu "Saya bukan nak claim apa2 pun..saya cuma nak tanya.Patutnye encik dah tahu anak encik dah gigit anak saya encik datang la jumpe kitaorang say sorry ke kan..ni encik lari pulak.Nasib baik pipi anak saya tak berlubang,kalau tak macam mana..cuba la belajar beradap sikit..mungkin anak encik tu kecik lagi tapi encik parents dia patutnye jaga la anak tu kalau dah tau anak encik memang jenis suka mengigit.." pastu saya pun pusing sambil blah tinggalkan mamat bodoh sombong tu.."Hoi kau ingat aku ni heran sangat ke duit ringgit kau tu..siot betul mamat tu la.." bila saya dah duduk husband saya tanya kenapa sayang gi serang mamat tu? Dah la..orang macam tu jangan dilayan..Sakit betol hati saya tau..Tengah2 kitaorang makan tu datang sorang perempuan..rupa2nye mak budak yang mengigit Erfan tu. Mak dia datang dengan kakak budak tu yang dah besar juge la..sebelum dia datang kat meja kitaorang saya dengar girl tu cakap kat mak dia,adik gigit budak tu..(sambil girl tu point to Erfan) Lady tu datang jumpe kitaorang..sambil kata"Kak,yang baju biru tu anak akak ye?Sori ye kak,anak saya gigit anak akak tadi.Anak saya tu memang nakal sikit.Maaf la ye kak sekali lagi" Mula2 tu rasa macam nak bahasakan je perempuan tu tapi dia datang cara baik so saya pun cakap la cara baik.."Takpe la..tak luka pun cuma lebam je pipi anak saya tu.Lain kali u as a parent kena la jaga anak tu baik2 jangan sampai dia buat kat orang lain pulak." Lepas say sori again lady tu pun keluar..masuk kereta.She's so polite compare dengan laki dia yang bodo sombong tu.Nyampah!!!
Bila balik rumah saya tengok pipi Erfan lebam.Puas nak snap gambar pipi kanan dia tu tapi dia tak bagi..tapi ada la beberapa yang dapat saya snap curi2..
Ni mula-mula kena tak nampak sangat lagi..tapi bila balik rumah



*
*

*
*
*

*

*
*
*

*
*
*
*
*
*

*

*
*
*





Nampak tak kesan merah tu..sian Erfan.Kenapa la mummy tak jaga Erfan betul2 kan..sedinye la saya... :-(









Otw back tu kitaorang singgah Big Apple untuk beli donut untuk Erfan.Sebab Erfan sangat suka big apple donut especially pink panther tu(tapi dah tukar namakan,nama baru apa ntah.. ;p )








Ni pulak latest pix Edriana Samihah..budak kecik yang dah banyak ragam ni.. ;D


p/s Saya jadi geram sebabnye saya memang tak suka & tak ajar anak2 saya untuk main gigit ni tapi bila anak saya kena gigit dengan anak orang lain pastu bapak dia pulak sombong menongkat langit tu bertambah la geramnye saya ni..saya macam nak karate je mamat tadi tu..

Thursday, January 15, 2009

Permata hati mummy & daddy...
Sama tak???

Since kejadian hari tu..Ez nampak macam dah ok sikit.Dia kalau sekolah pagi memang takde masalah..ok je.Dalam kelas pun macam tu.Sekolah Agama pun nampaknye dia dah boleh terima rutin harian yang perlu dilaluinye..Alhamdulillah..


Ez di dalam kelas

Tadi sempat la snap beberapa keping gambar Ez masa tengah buat kerja dalam kelas(tanpa pengetahuan dia ok..kalau dia tau sure tak bagi punye ;p) Ez ni seorang yang sangat la teliti & cerewet.Sebelum ni masa dia di Prasekolah cikgu dia ada bagi tau tapi saya macam tak ambik kisah sangat..tapi bila saya yang berhadapan dengan dia memang saya mengakuinye..Kalau sure dia buat aktiviti mewarna dia amat la teliti..pantang terkeluar garisan sikit sure dia erase punye la..adoila!! Dia memang berbakat dalam seni..saya & hubby dapat trace yang dia seorang yang kreatif & berseni since dia age 4 years.Masa tu dia suka lukis2 gambar..gambar family..gambar pemandangan la..habis kertas A4 dia tibai masa tu..sekarang saya & husband selalu belikan dia art block & peralatan2 lain..memang kitaorang bagi dia galakan la kat dia untuk jadikan art sebagai satu hobi..



Stationaries & text books



Buku sekolah agama...



Yang biru tu beg sekolah agama & yang beroda tu beg sekolah pagi Ez


Yang ni Erfan bambam punye..yang barney tu beg baju dia untuk hantar ke nursery & satu lagi tu beg sekolah dia..
Yang ni??

Since saya tahu dia amat cerewet so hari2 lepas budak berdua tu dah tido saya akan semak timetable Ez supaya takde la dia mengangkut semua buku2 teks ke sekolah. Lepas tu saya akan sharpen kan pensil & pensil2 warna dia yang dah tumpul tu..beg Erfan pun sama. begitu juge dengan beg sekolah agama dia.Saya memang sediakan 2 set stationeries. 1 untuk sekolah pagi, 1 lagi untuk sekolah agama.Lepas dah settle beg sekolah Ez & Erfan saya siapkan pula beg pakaian Erfan untuk bawak gi nursery.Last sekali baru la saya settlekan kerja sekolah saya pulak..penat memang la penat tapi dah tanggungjawabkan..semua orang pun ada tanggungjawab cuma yang bezanye cara kita melunaskannye la kan..he..he..



Esok lepas sekolah saya akan terus balik Seremban ambik baby. He..he..tak sabar nak jumpe Edriana Samihah.Nak2 pulak bila mak saya cite pasal perkembangan2 dia..bertambah2 la rindu saya kat dia. Edriana Samihah dah tukar susu baru.Sebelum ni dia minum enfalac (premature) since dia dah gain weight so saya decide untuk tukarkan dia ke susu S26 sama macam abang Erfan dia dulu.Ez masa baby minum NAN 1 tapi Erfan tak serasi pulak dengan NAN. Selain dari minum susu formula,baby still feed with mummy's milk lagi. Masa dia duduk kat rumah nanny di Seremban saya bekalkan sekali susu yang telah saya bekukan..so dia minum susu campur2 la..bila weekend duduk dengan saya



Saya sangat rindu dengan ini budak kecik...hu..hu...

Thursday, January 29, 2009

Apa Kitaorang buat CNY hari tu??

Weekend baru ni kitaorang tak kemana pun.Sekadar gi beli barang dapur kat Tesco je.Tapi orang ramai giler kat bandar Melaka..especially kat area bandar hilir. 3 kali pusing baru suami saya dapat parking kat area dataran pahlawan..sebabnye Ez nak juge beli donut kat Big Apple memang tak boleh berkompromi langsung la budak sorang tu ikut perangai sapa la tu ye bang??he..he..Hari Ahad lak suami saya pasangkan khemah kat garden untuk bagi budak berdua tu main2.








Saya pulak dapat la try buat nasi ayam..ha..ha..first time ni cuba.Tak pernah la cuba sebelum ni ingatkan susah rupa2nye senang la juge(saya sebenarnye tak berapa arif la bab2 masak memasak ni..)Ni semua gara2 tengok kak Aii masak nasi ayam hari tu so saya pun teruja la nak buat nasi ayam sendiri..Ez kata pandai la mummy buat nanti boleh buat lagi..ha..ha..bestnye bila anak sendiri satisfied dengan apa yang kita masakkan.. My Chicken rice

Cuti CNY baru ni kitaorang memang takde plan nak pegi bercuti kemana2 pun sebabnye ada nephew suami saya nak bertunang masa CNY tu so tak dapat la kitaorang nak panjangkan langkah walaupun sebenarnye hati saya ni meronta2 nak gi jenjalan. Monday tu kitaorang join rombongan meminang@bertunang anak sedara hubby tu. Konvoi 5 buah kereta ke Teluk Intan.Kiranye ni percubaan pertama bawak baby jalan jauh. Alhamdulillah Edriana baik je sepanjang jalan..tak meragam langsung..memang pas la untuk bawak jalan jauh.


Dia sangat baik hari tu..


Masa dalam rumah tu saya tak dapat nak snap gambar bebanyak sebabnye bila dah naik atas umah baru la perasaan camera kat saya so macam mana nak bagi hubby orang lak ramai dah duduk..saya snap ni pun sambil pangku baby ha..ha.. & yang paling tension gambar saya sekeping pun takde ;P




Ni seisi perbincangan...



Ni lak gambar Erfan yang berlari2 sakan kat kawasan rumah orang tu...





Lepas makan kitaorang turun bawah..tapi orang masih la dok discuss kat atas umah tu..saya lari turun bawah bawak Edriana..panas la kat atas tu..



Mummy's precious



Daddy's gems



Ingatkan rumah family girl tu kat area pekan teluk intan rupa2nye kat Langkat somewhere in Teluk Intan..memang la dalam kawasan teluk intan tapi jauh giler..penatnye la. Masuk kampung keluar kampung..kedalam lak tu rumah dia..tapi takpe la kan at least semuanye dah selamat..Insyallah bulan 6 nanti kenduri kawin pulak..masa tu nanti boleh la plan jalan jauh sikit lagi.Mula2 hari tu kitaorang ingatkan lepas majlis bertunang nak ke Lumut & stay semalam kat sana la tapi last minute kena cancel plan tu sebabnye esoknye Selasa kitaorang nak bawak Edriana ke Rompin lak. Selesai semua majlis around pukul 3.30 kitaorang pun bertolak balik.Sampai umah around pukul 7..tu pun sebab banyak sangat berhenti2..melayang karenah budak2 berdua tu la..

* Next entry kita update lak cerita semasa kat Tg.Gemok,Rompin ok..

Friday, January 23, 2009

HAPPY HOLIDAY




Happy Holiday untuk semua..CNY ni sekolah saya bercuti hingga hari Rabu(walaupun sekolah tu takde sorang pun student@teacher yang berbangsa Cina)cuti tetap cuti ha..ha..yang tak bestnye sekolah suami saya hanya cuti hingga Selasa so tak dapat la nak cuti lelama..Kami akan ke Teluk Intan nanti hantar nephew hubby bertunang.Mula-mula tu plan ingat lepas ke Teluk Intan kami terus nak ke Lumut..saje jalan2 tapi last minute kena tukar plan.Kami nak ke Rompin,Pahang balik dari Teluk Intan nanti..nak bawak Edriana pegi berubat..Lately ni mak saya kata si kecik tu selalu sangat melangok pandang ke atas lepas tu start mencemik2 & akan terus menangis je..pernah sekali dia menangis dari tengahari hingga la ke malam..tak tau la kenapa pulak si kecik tu..so nak bawak la gi Rompin.Rumah kawan saya..bapak dia pandai mengubatkan budak2 kecik yang selalu menangis ni..mudah2 berhasil la nanti.Bukan takde orang yang boleh kat area sini,ada rasanye kot tapi kitaorang tak cari pun sebab memang saje je nak jalan2 ke Rompin sekali.Ok nanti balik kita ceritakan perkembangan Edriana ye..doakan semuanye berjalan lancar..

Thursday, January 22, 2009

Baju Edriana & jawab tag






Cardigan size xs..he..he..baru boleh muat dengan anak dara saya tu











Dress size 3-6 months tak tau la bile boleh Edriana pakai.. ;p



Mmm sehari lepas terima parcel dari Ruzi tu keesokkan hari ni saya pegi kerja ada parcel pulak yang sampai kat ofc. Parcel dari Liana(owner of Manjaku)..ada dress untuk Edriana & juge cardigan. Saya minat sangat dengan cardigan tu..sweet sangat.Thanks Liana for everything..satisfied sangat dengan service u..






Ok Sekarang masa nak jawab tag dari Ija(Mama Haikal)



The rules are simple.Use Google Image to search the answers for the questions below.

Then you must choose a picture in the first page of the results,and post it as your answer. After that tagged 6 people.








I am



~ seorang mummy yang penyayang kepada Ezhan, Erfan & Edriana











I really want to






~ jadi kaya raya supaya dapat memiliki kereta idam ni.. ;P (dalam mimpi je la kot)









My favourite place



~ saya suka pegi pulau yang punye kedamaian macam ni..tak kisah la mana2 pun







My favourite thing



~ Alahai banyak ni..tapi salah satunye adalah handbag sebab saya memang jenis orang yang mempunyai koleksi handbag & suke tukar2 handbag bile pegi kerja











My favourite food
~Chocolate cake..kalau ada depan mata memang tak boleh nak tolak ;P





My favourite drink



~Air laici





I live in
~ Masjid Tanah,Melaka


I was born in

~Seremban





My school/college

~MPPM.Maktab Perguruan Perempuan Melayu,Melaka(now known as IPPM)




My favourite story

~Finding Nemo(saya ni memang berjiwa cartoon tau!!)






My hobby

~Banyak..salah satunye SHOPPING ha..ha..




I wish
~Bumi ini kekal aman agar semua dapat hidup tenteram tanpa peperangan..

Tuesday, January 20, 2009

THANKS..



Cuba teka,apa ada kat dalam ni??


Semalam masa tengah minum petang tetiba ada posman hantar parcel untuk saya..parcel yang memang ku tahu sapa pengirimnye..ha..ha..Dari kawan baik saya,Ruzi di Temerloh.Thanks Ruzi for the parcel(including the things inside it..)


Ada baju untuk baby,mitten & booties pastu lipstick & purse tu untuk saya la kan,tak pulak baby nak pakai lipstick tu..ha..ha..


Semalam tetiba je terasa nak makan lauk ikan parang masak asam..so saya pun masak la..
* Saya sibuk sikit minggu ni..banyak kerja yang perlu dibereskan sebelum Cuti CNY ni..hari2 terpaksa angkut buku budak bawak umah untuk marking hu..hu..hu..


Saturday, January 17, 2009

ERFAN KENA GIGIT ;-(


SAPA YANG GIGIT ERFAN bambam SAYA NI????

Ez demam hari ni.Tadi lepas bawak Ez pegi clinic kitaorang gi lunch kat McD. Kat McD tu ada playland so Ez & Erfan pun main2 la kat situ. Kotaorang cari seat yang betul2 dekat dengan tempat mainan tu supaya senang nak monitor Erfan yang lasak tu.






Mula-mula tu elok je Ez & Erfan main2 kat playland tu



Tengah2 kitaorang makan,tiba2 Ez datang Erfan lak ikut kat belakang sambil kesat air mata dia... Masa tu tak perasan lagi kenapa.Pastu Ez cakap mummy cuba tengok pipi adik..lebam,budak tu gigit. (Ez explain sambil tunjuk kat seorang kid yang around age 4-5 years kot..budak tu dengan bapak dia)Bila saya tengok kat pipi Erfan belah kanan tu merah & ada kesan gigitan. Saya tengok lagi kot2 berdarah @ berlubang ke nasib baik la bertanda je..sian Erfan.Bila husband saya datang bawak food saya bagi tau la..sambil tunjuk kat pipi Erfan. Saya jadi geram bila tengok father budak yang gigit Erfan tu bawak anak dia lari & berdiri kat satu corner. Tak tau la maybe sebab geram sangat kot tetiba je saya bangun sambil dukung baby masa tu pergi kat man yang kat corner tu. Bila saya dah sampai dekat saya tanya dia dengan baik,anak Encik gigit anak saya ye tadi? Pastu mamat tu jawab "A'ah kenapa? Nak mintak duit ubat ker?Berapa kos u nak claim?Bagi tau I boleh bayar" Wah sikit punye sombong ke dia jawab..makin la bertambah panas hati saya..saya pun dengan nada yang agak keras saya explain kat i_ _ ot man tu "Saya bukan nak claim apa2 pun..saya cuma nak tanya.Patutnye encik dah tahu anak encik dah gigit anak saya encik datang la jumpe kitaorang say sorry ke kan..ni encik lari pulak.Nasib baik pipi anak saya tak berlubang,kalau tak macam mana..cuba la belajar beradap sikit..mungkin anak encik tu kecik lagi tapi encik parents dia patutnye jaga la anak tu kalau dah tau anak encik memang jenis suka mengigit.." pastu saya pun pusing sambil blah tinggalkan mamat bodoh sombong tu.."Hoi kau ingat aku ni heran sangat ke duit ringgit kau tu..siot betul mamat tu la.." bila saya dah duduk husband saya tanya kenapa sayang gi serang mamat tu? Dah la..orang macam tu jangan dilayan..Sakit betol hati saya tau..Tengah2 kitaorang makan tu datang sorang perempuan..rupa2nye mak budak yang mengigit Erfan tu. Mak dia datang dengan kakak budak tu yang dah besar juge la..sebelum dia datang kat meja kitaorang saya dengar girl tu cakap kat mak dia,adik gigit budak tu..(sambil girl tu point to Erfan) Lady tu datang jumpe kitaorang..sambil kata"Kak,yang baju biru tu anak akak ye?Sori ye kak,anak saya gigit anak akak tadi.Anak saya tu memang nakal sikit.Maaf la ye kak sekali lagi" Mula2 tu rasa macam nak bahasakan je perempuan tu tapi dia datang cara baik so saya pun cakap la cara baik.."Takpe la..tak luka pun cuma lebam je pipi anak saya tu.Lain kali u as a parent kena la jaga anak tu baik2 jangan sampai dia buat kat orang lain pulak." Lepas say sori again lady tu pun keluar..masuk kereta.She's so polite compare dengan laki dia yang bodo sombong tu.Nyampah!!!
Bila balik rumah saya tengok pipi Erfan lebam.Puas nak snap gambar pipi kanan dia tu tapi dia tak bagi..tapi ada la beberapa yang dapat saya snap curi2..
Ni mula-mula kena tak nampak sangat lagi..tapi bila balik rumah



*
*

*
*
*

*

*
*
*

*
*
*
*
*
*

*

*
*
*





Nampak tak kesan merah tu..sian Erfan.Kenapa la mummy tak jaga Erfan betul2 kan..sedinye la saya... :-(









Otw back tu kitaorang singgah Big Apple untuk beli donut untuk Erfan.Sebab Erfan sangat suka big apple donut especially pink panther tu(tapi dah tukar namakan,nama baru apa ntah.. ;p )








Ni pulak latest pix Edriana Samihah..budak kecik yang dah banyak ragam ni.. ;D


p/s Saya jadi geram sebabnye saya memang tak suka & tak ajar anak2 saya untuk main gigit ni tapi bila anak saya kena gigit dengan anak orang lain pastu bapak dia pulak sombong menongkat langit tu bertambah la geramnye saya ni..saya macam nak karate je mamat tadi tu..

Thursday, January 15, 2009

Permata hati mummy & daddy...
Sama tak???

Since kejadian hari tu..Ez nampak macam dah ok sikit.Dia kalau sekolah pagi memang takde masalah..ok je.Dalam kelas pun macam tu.Sekolah Agama pun nampaknye dia dah boleh terima rutin harian yang perlu dilaluinye..Alhamdulillah..


Ez di dalam kelas

Tadi sempat la snap beberapa keping gambar Ez masa tengah buat kerja dalam kelas(tanpa pengetahuan dia ok..kalau dia tau sure tak bagi punye ;p) Ez ni seorang yang sangat la teliti & cerewet.Sebelum ni masa dia di Prasekolah cikgu dia ada bagi tau tapi saya macam tak ambik kisah sangat..tapi bila saya yang berhadapan dengan dia memang saya mengakuinye..Kalau sure dia buat aktiviti mewarna dia amat la teliti..pantang terkeluar garisan sikit sure dia erase punye la..adoila!! Dia memang berbakat dalam seni..saya & hubby dapat trace yang dia seorang yang kreatif & berseni since dia age 4 years.Masa tu dia suka lukis2 gambar..gambar family..gambar pemandangan la..habis kertas A4 dia tibai masa tu..sekarang saya & husband selalu belikan dia art block & peralatan2 lain..memang kitaorang bagi dia galakan la kat dia untuk jadikan art sebagai satu hobi..



Stationaries & text books



Buku sekolah agama...



Yang biru tu beg sekolah agama & yang beroda tu beg sekolah pagi Ez


Yang ni Erfan bambam punye..yang barney tu beg baju dia untuk hantar ke nursery & satu lagi tu beg sekolah dia..
Yang ni??

Since saya tahu dia amat cerewet so hari2 lepas budak berdua tu dah tido saya akan semak timetable Ez supaya takde la dia mengangkut semua buku2 teks ke sekolah. Lepas tu saya akan sharpen kan pensil & pensil2 warna dia yang dah tumpul tu..beg Erfan pun sama. begitu juge dengan beg sekolah agama dia.Saya memang sediakan 2 set stationeries. 1 untuk sekolah pagi, 1 lagi untuk sekolah agama.Lepas dah settle beg sekolah Ez & Erfan saya siapkan pula beg pakaian Erfan untuk bawak gi nursery.Last sekali baru la saya settlekan kerja sekolah saya pulak..penat memang la penat tapi dah tanggungjawabkan..semua orang pun ada tanggungjawab cuma yang bezanye cara kita melunaskannye la kan..he..he..



Esok lepas sekolah saya akan terus balik Seremban ambik baby. He..he..tak sabar nak jumpe Edriana Samihah.Nak2 pulak bila mak saya cite pasal perkembangan2 dia..bertambah2 la rindu saya kat dia. Edriana Samihah dah tukar susu baru.Sebelum ni dia minum enfalac (premature) since dia dah gain weight so saya decide untuk tukarkan dia ke susu S26 sama macam abang Erfan dia dulu.Ez masa baby minum NAN 1 tapi Erfan tak serasi pulak dengan NAN. Selain dari minum susu formula,baby still feed with mummy's milk lagi. Masa dia duduk kat rumah nanny di Seremban saya bekalkan sekali susu yang telah saya bekukan..so dia minum susu campur2 la..bila weekend duduk dengan saya



Saya sangat rindu dengan ini budak kecik...hu..hu...

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015