Monday, April 20, 2009

Peningnye..kenapa eh???

Saya sangat susah hati..pening kepala bila fikirkan tentang Erfan.
Sekarang ni kalau pagi-pagi nak hantar dia gi nursery susah sangat
Dia akan menangis since dari dalam kereta lagi..
Mood dari umah baik pun dalam kereta boleh berubah..
Pagi tadi lagi dasyat dia siap lari balik masuk dalam kereta.
Saya jadi susah hati..Dulu dia tak macam ni..
Yang saya perasan sejak minggu lepas.
Dia macam liat sikit kalau nak pegi nursery.
Dulu happy je..boleh turun kereta sendiri..
Sekarang siap berdukung..Berpeluk-peluk lagi..
kadang-kadang saya terpaksa spend 5-10 minit
untuk pujuk dia..
Bila balik rumah saya tanya kenapa??
Ada orang buli ker? Apa ker?
Dia tak tau lak nak cakap..
Hai..susah la hati saya kalau Erfan berterusan macam ni
Tapi husband saya sangat positif
Yela orang lelaki lain..
Dia kata normal la..budak-budak
Pagi-pagi memang moody sikit..
Tapi saya rasa bukan sebab mood dia..
Memang macam ada sesuatu yang tak kena je..
Ringan je mulut ni nak tanya cikgu dia tu..
Tapi wajar ker eh??

Ni nak tepek sikit cerita pasal Mia
Yang dah mula bergerak ke depan & kebelakang
Kalau letak atas katil
memang kena hadang dengan bantal
Kalau tak ada juge yang jatuh katil nanti..
Kalau letak dia dalam baby cot
Dia akan cepat tersedar
Susah nak lena..tak tau kenapa
Tapi bila waktu malam ok jer..
Macam2 betul la cik kak sorang ni

Sunday, April 19, 2009

Our Weekend & Tagged by Aimi

Weekend baru ni sebenarnye kitaorang plan nak gi Book Fair kat PWTC tu..tapi Jumaat petang tu hubby saya dah start demam..melarat hingga ke Sabtu so cancel la plan nak gi PWTC maybe next week kot tu pun kalau takde apa-apa hal la nanti.

So weekend hari tu kitaorang just duduk rumah je petang Sabtu tu kitaorang gi jenjalan kat Kompleks Medan Ikan Bakar Terapung Fort Supai kat Kuala Linggi..dekat je dengan umah kitaorang.Dari umah my MIL lagi la dekat sesangat..ni kira medan ikan bakar yang terbaru la..cantik tempat tu..CM dah rasmikan last week kot kalau tak silap..tapi Medan Ikan Bakar belum beroperasi lagi..tu yang tak berapa syiok tu..kitaorang saje je jalan2 petang masa tu stop jap kat situ..

Dari medan ikan bakar terapung tu boleh naik bukit supai,ada laluan disediakan.Saya tak naik pun sebab dah petang,saya masuk dalam kereta semula dengan Mia..The 3 boys je yang naik..tapi takde apa pun kat atas tu..cuma view petang2 cantik la sebab mengadap laut pastu boleh tengok matahari terbenam.Untuk couple-couple yang tengah dok syok bercinta suka la kot tapi untuk kitaorang yang dengan anak2 ni memang takde chance nak menikmati nye de.. ;p



Ok sekarang turn nak jawab tag dari AIMI pula..

1. Letak kan gambar profile anda

2. Terangkan apa maksud gambar itu?
Takde apa-apa maksud tersirat pun..ni gambar tuan empunya blog la..

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
Mm..tak sure kenapa cuma gambar ni Erfan yang snap.Masa tu sebelum kitaorang keluar dinner dan that was the 1st pic yang dia snap guna hp without any shaking effect..


AIMI juge bagi saya award dan dengan berbesar hati juge saya menerimanye..THANKS Aimi..

Thursday, April 16, 2009

RESIPI CHOC CAKE

Ha..ha.. atas permintaan ramai kali ni saya tepekkan resipi Chocolate cake entry yang baru lepas hari tu..Saya dapat resipi ni pun dari salah seorang member Fp..tapi memang menjadi je bila saya buat(ikut cara2 yang diberikan..)

Bahan-bahan ( loyang 9 in )
250gm butter
1 cawan gula castor
1 cawan gula perang
4 biji telur (A)
1 sudu teh esen vanila
1 cawan susu segar suam
1 1/4 cawan tepung naik sendiri
3/4 cawan serbuk koko
Utk choc ganache:
150gm coklat masakan
1 sudu besar susu pekat
1/4 cawan air panas
1 sudu besar butter
Cara-cara
Griskan loyang dgn butter dan tepung dan panaskan kukusan. Ayak tepung bersama serbuk koko.
Pukul butter bersama gula castor dan gula perang hingga kembang. Masukkan esen vanila dan pukul lg.
Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul hingga gebu dan kembang.
Masukkan susu dan tepung yg diayak secara selang seli dan guna kaedah kaup balik hingga adunan sebati
Masukkan kedalam loyang dan tutup loyang dgn aluminium foil. Kukus selama 1 1/2 jam. Bila sejuk barulah diletak atas pinggan kek dan hiaskan dgn choc ganache.
Untuk membuat choc ganache: masukkan coklat masakan yg dipotong kecil2, susu pekat dan air panas kedalam periuk dan masaklah cara double boiler hingga cair. Padam kan api dan masukkan mentega. Kacau hingga mentega cair.
Curahkan atas kek yg dah sejuk dan hiaskan mengikut cita rasa masing2. Kek ini lebih sedap dimakan jika dah disejukkan dalam peti ais.
Tip: Untuk menghasilkan permukaan kek yg cantik bila kita curahkan choc ganache, terlangkupkan bahagian atas kek keatas pinggan. Biar bahagian bawah kek yg duduk kat atas.
Semalam 15 April Melaka cuti sempena Pengisytiharan Melaka Bandaraya Bersejarah..Plan mula-mula nak outing bawak budak2 ni..(Mia pun ada juge sebab kitaorang gi ambik petang Selasa tu) tapi tetiba pagi tu..Erfan lak demam balik..sebelum ni dah demam juge(minggu lepas) so cancel la apa yang dah dirancangkan..duduk rumah lepak-lepak je la.. Hari ni saya puasa..so tadi lepas bersahur dengan air milo panas & roti sapu jem saya duduk la depan pc jap..
Ok buat kawan2 yang rasa nak cuba buat kek ni..SELAMAT MENCUBA ye..
*Linn & Kak Sham..cuba tau..jangan tak cuba!

Monday, April 13, 2009

HAI SEMUA..


Hello Aunty-aunty semua..Mia dah bertambah lasak sekarang ni..



Assalamualaikum..
Hi..hi..lama betul tak update ni.
Busy la sikit pastu anak-anak pulak tak sihat.
Biasa la kan working mummy memang macam ni kan..
Semua benda kena buat dalam satu masa
Ok..ni dah lega sikit so boleh la nak update citer sikit
Hari tu saya dah buat la chocolate cake..
tapi tak sempat nak snap lagi tetiba malam tu kat umah ada tetamu..
so cake tu dihidangkan kepada tetamu kami tanpa sempat ku cilok gambarnye
hi..hi..
Tapi jangan risau..
Saya buat lagi sekali chocolate cake tu
Sebab nak bagi kawan2 sekolah saya rasa masa tu..
Chocolate cake tu saya kukus..
Kalau nak compare yang dikukus dengan yang dibakar
Sedap lagi yang dikukus..(untuk resipi yang ini le..)


Ni selepas dikukus

Nak ni dah sedia untuk ditopping kan..
Tapi kalau my mom buat moist choc cake
Memang superb..sedap.
Bukan makan sepotong dua ok..
The whole cake pun saya boleh habis..
Tapi tu dulu la..sekarang saya jaga makan
Hi..hi..hi..
Kelakar kan.. yela beringat sebelum kena kan..
Ngeri tau bila dengar ada member kat sekolah tu
Yang ada diabetis tapi bila tengok badan
Kecik je orangnye..
Ha penyakit kalau nak datang bukan kira tau..
bak kata pepatah...
PREVENTION BETTER THAN CURE..
Ok meh saya share gambar
Chocolate cake saya
Ha tapi tengok la deco saya tak la sehebat
Tokey-tokey cake yang ada kat blog ni ye
Memang tak leh lawan u la AIMI...

Hu..hu..sungguh comot la cake ni tapi rasanye..
Hmmm...sedap..
ha..ha..bukan nak puji diri sendiri ok
Tapi based on my husband,anak2 & kawan2
yang dah pernah rasa cake ni
Tu diaorang yang bagi feedback
Opss sebelum terlupa..
CONGRATS kat NABIL
yang dah menang malam tadi..
YEAH!! Nabil menang..menepati ramalan ramai orang la si Nabil ni kan
Memang rezeki ko murah la tahun ni Nabil..
Congrats juge buat Pak Nil, Datuk CT dan lain2 pemenang
Pada yang kalah cuba lagi lain kali ye..

Monday, April 6, 2009

Chocolate cake..

Pada member-member blogger yang banyak bagi positive comments tu terima kasih sesangat..
Ha..saya dah tak sentap lagi dah..hi..hi..saya positive thinker.Malas la serabut2 kepala kan..tadi gi sekolah pun mood sangat baik..Saya kalau hari Isnin memang try to maintain good mood :D baru la best nak bekerja..


Tadi ada kelas tambahan sampai pukul 3.30 sampai umah dalam pukul 4 dah..tapi tetiba je terasa nak buat choc cake lama dah tak buat..


Saya dah sort out semua bahan-bahan jap lagi nak start la buat..*Kalau ikut penat memang malas dah ni..tapi memikirkan tekak yang terasa nak makan juge ni akan ku gagahkan jua..*


Ok nanti dah siap cake saya upload citer pasal choc cake lak eh..

Thursday, April 2, 2009

Karnival Pendidikan


Tadi gi Karnival Pendidikan kat MITC,Melaka..bawak budak-budak yang masuk pertandingan mewarna..Ez pun masuk juge kategori murid tahap 1. Memang takde target nak menang pun saje nak bagi dia experience je..
Budak Year 6 sekolah saya dah pegi tengok pameran buku tu tengahari lagi,diaorang naik bus..masa saya sampai tu(pertandingan tu mula pukul 2) diaorang dah nak balik pun tak tunggu pun Majlis Perlancaran..(lambat sangat,Pelancaran mula pukul 3)


Ni 1st time la saya hantar student gi colouring competition..saya just pesan diaorang bawak art block @ buku untuk buat alas..masa registration tu saya tengok ada cikgu2 yang siap berangkut kerusi meja untuk keselesaan students diaorang(especially SJKC la)adusss sian ke anak murid saya..duduk atas lantai je tapi ramai je orang lain duduk kat lantai gak,normal la tu kan..


Ni hasil kerja budak sjkc tahun 2 kalau tak silap..nampak hidup gambo tu

2 jam diaorang mewarna tu saya ronda2 kat dalam dewan MITC tengok pameran buku..beli la charts untuk Erfan & buku kerja sikit untuk Ez.Tak beli any story books sebab baru beli last month & banyak lagi stok buku cerita dia..


Dalam dok ronda2 tu saya stop kat satu booth ni..ada pameran art & craft..saya berkenan tengok wall deco yang budak ni hasilkan menggunakan paper punch je..sangat cantik teringin nak cuba buat gak la..


Tak lama lepas tu dengar bunyi kompang & riuh rendah kat luar rupanye CM dah sampai untuk majlis perasmiaan. Sempat la snap sekeping gambo Ali Rustam tu pun tak berapa nak clear..lambat sangat saya ni..

Selesai je budak2 tu mewarna saya terus angkut diaorang balik..tak tunggu sampai habis sebab masa tu dah pukul 4.30.Saya stop kat Mc D beli food untuk diaorang kat drive thru(lapor dah bebudak tu tak sempat lunch tadi) sambil saya drive balik nak hantar diaorang ke umah saya suruh diaorang makan burger .


Sampai rumah Erfan dah tunggu kat grill menanti habuan dia la tu..nasib ada balloon yang dapat kat karnival tadi.Lepas selesai solat Asar saya pun mula menepek charts yang beli tadi..Tampal kena tinggi2 sikit kalau tak Erfan akan cuba kopek..Sungguh notty budak itu tau

Wednesday, April 1, 2009

Apa cerita hari ni??

Ooo takde yang best citer hari ni..sebabnye hari tak gi sekolah,sebab tadi ada exam so on leave la kan..tapi tadi pagi(exam sebelah petang)memandangkan takde apa nak buat,dah kemas2 umah segala saya gi pos ofc sebab ada urusan sikit terlanjur tu saya complain kat officer kat counter tu pasal postman diaorang..kelat semacam je muka akak tu..(ha pedulik apa saya,yang penting saya puas hati..)dia siap ambik address bagai sebab nak tulis report ha..gasak korang la wei..lain kali jangan keje main2 nak keje buat cara nak keje kan..cuba la jadi macam Postman Pat yang dalam cartoon tu,buat keje ngan dedikasi je.hikhikhik Tapi tak semua postman macam tu kan ramai lagi yang baik2 & rajin2



Ni nak citer lak masa saya tengah drive nak gi oum tadi ada kat satu kawasan ni jalan dia sempit la sikit..saya lak masa tu ngikut ada sebuah mamat motor ni la..bawak sikit punye pelahan ke,bawak motor macam itik pulang petang je rupenye..


Ada awek dia membonceng kat belakang lak tu..awek tu peluk bukan main erat lagi..pastu duduk rapat2(kat belakang budak pompuan tu muat untuk sorang lagi duduk he..he..he..) adoi mak aii tensen tul la..dah la bawak terkemut-kemut tak lama lepas tu pakwe ni la sibuk main sms..haiii masa ni geram bebenar rasanye!! Kalau tak jadi kesalahan memang dah ku langgar je diaorang ni tau..tapi tu la kang kot langgar,jatuh ke apa ke kita lak yang salah kan..hik hik hik



Sampai kat jalan yang besar sikit kita potong mamat tu pastu kita hon dia..keta2 belakang pun hon gak..tapi mamat tu buat muka toye je..memang la ko Mat takde kesedaran sivik langsung..
Kalau korang kena cenggini geram tak??Tension kan kalau orang bawak motor pastu boleh main2 sms la..terror la kengkonon tu..cis!!

Monday, April 20, 2009

Peningnye..kenapa eh???

Saya sangat susah hati..pening kepala bila fikirkan tentang Erfan.
Sekarang ni kalau pagi-pagi nak hantar dia gi nursery susah sangat
Dia akan menangis since dari dalam kereta lagi..
Mood dari umah baik pun dalam kereta boleh berubah..
Pagi tadi lagi dasyat dia siap lari balik masuk dalam kereta.
Saya jadi susah hati..Dulu dia tak macam ni..
Yang saya perasan sejak minggu lepas.
Dia macam liat sikit kalau nak pegi nursery.
Dulu happy je..boleh turun kereta sendiri..
Sekarang siap berdukung..Berpeluk-peluk lagi..
kadang-kadang saya terpaksa spend 5-10 minit
untuk pujuk dia..
Bila balik rumah saya tanya kenapa??
Ada orang buli ker? Apa ker?
Dia tak tau lak nak cakap..
Hai..susah la hati saya kalau Erfan berterusan macam ni
Tapi husband saya sangat positif
Yela orang lelaki lain..
Dia kata normal la..budak-budak
Pagi-pagi memang moody sikit..
Tapi saya rasa bukan sebab mood dia..
Memang macam ada sesuatu yang tak kena je..
Ringan je mulut ni nak tanya cikgu dia tu..
Tapi wajar ker eh??

Ni nak tepek sikit cerita pasal Mia
Yang dah mula bergerak ke depan & kebelakang
Kalau letak atas katil
memang kena hadang dengan bantal
Kalau tak ada juge yang jatuh katil nanti..
Kalau letak dia dalam baby cot
Dia akan cepat tersedar
Susah nak lena..tak tau kenapa
Tapi bila waktu malam ok jer..
Macam2 betul la cik kak sorang ni

Sunday, April 19, 2009

Our Weekend & Tagged by Aimi

Weekend baru ni sebenarnye kitaorang plan nak gi Book Fair kat PWTC tu..tapi Jumaat petang tu hubby saya dah start demam..melarat hingga ke Sabtu so cancel la plan nak gi PWTC maybe next week kot tu pun kalau takde apa-apa hal la nanti.

So weekend hari tu kitaorang just duduk rumah je petang Sabtu tu kitaorang gi jenjalan kat Kompleks Medan Ikan Bakar Terapung Fort Supai kat Kuala Linggi..dekat je dengan umah kitaorang.Dari umah my MIL lagi la dekat sesangat..ni kira medan ikan bakar yang terbaru la..cantik tempat tu..CM dah rasmikan last week kot kalau tak silap..tapi Medan Ikan Bakar belum beroperasi lagi..tu yang tak berapa syiok tu..kitaorang saje je jalan2 petang masa tu stop jap kat situ..

Dari medan ikan bakar terapung tu boleh naik bukit supai,ada laluan disediakan.Saya tak naik pun sebab dah petang,saya masuk dalam kereta semula dengan Mia..The 3 boys je yang naik..tapi takde apa pun kat atas tu..cuma view petang2 cantik la sebab mengadap laut pastu boleh tengok matahari terbenam.Untuk couple-couple yang tengah dok syok bercinta suka la kot tapi untuk kitaorang yang dengan anak2 ni memang takde chance nak menikmati nye de.. ;p



Ok sekarang turn nak jawab tag dari AIMI pula..

1. Letak kan gambar profile anda

2. Terangkan apa maksud gambar itu?
Takde apa-apa maksud tersirat pun..ni gambar tuan empunya blog la..

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
Mm..tak sure kenapa cuma gambar ni Erfan yang snap.Masa tu sebelum kitaorang keluar dinner dan that was the 1st pic yang dia snap guna hp without any shaking effect..


AIMI juge bagi saya award dan dengan berbesar hati juge saya menerimanye..THANKS Aimi..

Thursday, April 16, 2009

RESIPI CHOC CAKE

Ha..ha.. atas permintaan ramai kali ni saya tepekkan resipi Chocolate cake entry yang baru lepas hari tu..Saya dapat resipi ni pun dari salah seorang member Fp..tapi memang menjadi je bila saya buat(ikut cara2 yang diberikan..)

Bahan-bahan ( loyang 9 in )
250gm butter
1 cawan gula castor
1 cawan gula perang
4 biji telur (A)
1 sudu teh esen vanila
1 cawan susu segar suam
1 1/4 cawan tepung naik sendiri
3/4 cawan serbuk koko
Utk choc ganache:
150gm coklat masakan
1 sudu besar susu pekat
1/4 cawan air panas
1 sudu besar butter
Cara-cara
Griskan loyang dgn butter dan tepung dan panaskan kukusan. Ayak tepung bersama serbuk koko.
Pukul butter bersama gula castor dan gula perang hingga kembang. Masukkan esen vanila dan pukul lg.
Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul hingga gebu dan kembang.
Masukkan susu dan tepung yg diayak secara selang seli dan guna kaedah kaup balik hingga adunan sebati
Masukkan kedalam loyang dan tutup loyang dgn aluminium foil. Kukus selama 1 1/2 jam. Bila sejuk barulah diletak atas pinggan kek dan hiaskan dgn choc ganache.
Untuk membuat choc ganache: masukkan coklat masakan yg dipotong kecil2, susu pekat dan air panas kedalam periuk dan masaklah cara double boiler hingga cair. Padam kan api dan masukkan mentega. Kacau hingga mentega cair.
Curahkan atas kek yg dah sejuk dan hiaskan mengikut cita rasa masing2. Kek ini lebih sedap dimakan jika dah disejukkan dalam peti ais.
Tip: Untuk menghasilkan permukaan kek yg cantik bila kita curahkan choc ganache, terlangkupkan bahagian atas kek keatas pinggan. Biar bahagian bawah kek yg duduk kat atas.
Semalam 15 April Melaka cuti sempena Pengisytiharan Melaka Bandaraya Bersejarah..Plan mula-mula nak outing bawak budak2 ni..(Mia pun ada juge sebab kitaorang gi ambik petang Selasa tu) tapi tetiba pagi tu..Erfan lak demam balik..sebelum ni dah demam juge(minggu lepas) so cancel la apa yang dah dirancangkan..duduk rumah lepak-lepak je la.. Hari ni saya puasa..so tadi lepas bersahur dengan air milo panas & roti sapu jem saya duduk la depan pc jap..
Ok buat kawan2 yang rasa nak cuba buat kek ni..SELAMAT MENCUBA ye..
*Linn & Kak Sham..cuba tau..jangan tak cuba!

Monday, April 13, 2009

HAI SEMUA..


Hello Aunty-aunty semua..Mia dah bertambah lasak sekarang ni..



Assalamualaikum..
Hi..hi..lama betul tak update ni.
Busy la sikit pastu anak-anak pulak tak sihat.
Biasa la kan working mummy memang macam ni kan..
Semua benda kena buat dalam satu masa
Ok..ni dah lega sikit so boleh la nak update citer sikit
Hari tu saya dah buat la chocolate cake..
tapi tak sempat nak snap lagi tetiba malam tu kat umah ada tetamu..
so cake tu dihidangkan kepada tetamu kami tanpa sempat ku cilok gambarnye
hi..hi..
Tapi jangan risau..
Saya buat lagi sekali chocolate cake tu
Sebab nak bagi kawan2 sekolah saya rasa masa tu..
Chocolate cake tu saya kukus..
Kalau nak compare yang dikukus dengan yang dibakar
Sedap lagi yang dikukus..(untuk resipi yang ini le..)


Ni selepas dikukus

Nak ni dah sedia untuk ditopping kan..
Tapi kalau my mom buat moist choc cake
Memang superb..sedap.
Bukan makan sepotong dua ok..
The whole cake pun saya boleh habis..
Tapi tu dulu la..sekarang saya jaga makan
Hi..hi..hi..
Kelakar kan.. yela beringat sebelum kena kan..
Ngeri tau bila dengar ada member kat sekolah tu
Yang ada diabetis tapi bila tengok badan
Kecik je orangnye..
Ha penyakit kalau nak datang bukan kira tau..
bak kata pepatah...
PREVENTION BETTER THAN CURE..
Ok meh saya share gambar
Chocolate cake saya
Ha tapi tengok la deco saya tak la sehebat
Tokey-tokey cake yang ada kat blog ni ye
Memang tak leh lawan u la AIMI...

Hu..hu..sungguh comot la cake ni tapi rasanye..
Hmmm...sedap..
ha..ha..bukan nak puji diri sendiri ok
Tapi based on my husband,anak2 & kawan2
yang dah pernah rasa cake ni
Tu diaorang yang bagi feedback
Opss sebelum terlupa..
CONGRATS kat NABIL
yang dah menang malam tadi..
YEAH!! Nabil menang..menepati ramalan ramai orang la si Nabil ni kan
Memang rezeki ko murah la tahun ni Nabil..
Congrats juge buat Pak Nil, Datuk CT dan lain2 pemenang
Pada yang kalah cuba lagi lain kali ye..

Monday, April 6, 2009

Chocolate cake..

Pada member-member blogger yang banyak bagi positive comments tu terima kasih sesangat..
Ha..saya dah tak sentap lagi dah..hi..hi..saya positive thinker.Malas la serabut2 kepala kan..tadi gi sekolah pun mood sangat baik..Saya kalau hari Isnin memang try to maintain good mood :D baru la best nak bekerja..


Tadi ada kelas tambahan sampai pukul 3.30 sampai umah dalam pukul 4 dah..tapi tetiba je terasa nak buat choc cake lama dah tak buat..


Saya dah sort out semua bahan-bahan jap lagi nak start la buat..*Kalau ikut penat memang malas dah ni..tapi memikirkan tekak yang terasa nak makan juge ni akan ku gagahkan jua..*


Ok nanti dah siap cake saya upload citer pasal choc cake lak eh..

Thursday, April 2, 2009

Karnival Pendidikan


Tadi gi Karnival Pendidikan kat MITC,Melaka..bawak budak-budak yang masuk pertandingan mewarna..Ez pun masuk juge kategori murid tahap 1. Memang takde target nak menang pun saje nak bagi dia experience je..
Budak Year 6 sekolah saya dah pegi tengok pameran buku tu tengahari lagi,diaorang naik bus..masa saya sampai tu(pertandingan tu mula pukul 2) diaorang dah nak balik pun tak tunggu pun Majlis Perlancaran..(lambat sangat,Pelancaran mula pukul 3)


Ni 1st time la saya hantar student gi colouring competition..saya just pesan diaorang bawak art block @ buku untuk buat alas..masa registration tu saya tengok ada cikgu2 yang siap berangkut kerusi meja untuk keselesaan students diaorang(especially SJKC la)adusss sian ke anak murid saya..duduk atas lantai je tapi ramai je orang lain duduk kat lantai gak,normal la tu kan..


Ni hasil kerja budak sjkc tahun 2 kalau tak silap..nampak hidup gambo tu

2 jam diaorang mewarna tu saya ronda2 kat dalam dewan MITC tengok pameran buku..beli la charts untuk Erfan & buku kerja sikit untuk Ez.Tak beli any story books sebab baru beli last month & banyak lagi stok buku cerita dia..


Dalam dok ronda2 tu saya stop kat satu booth ni..ada pameran art & craft..saya berkenan tengok wall deco yang budak ni hasilkan menggunakan paper punch je..sangat cantik teringin nak cuba buat gak la..


Tak lama lepas tu dengar bunyi kompang & riuh rendah kat luar rupanye CM dah sampai untuk majlis perasmiaan. Sempat la snap sekeping gambo Ali Rustam tu pun tak berapa nak clear..lambat sangat saya ni..

Selesai je budak2 tu mewarna saya terus angkut diaorang balik..tak tunggu sampai habis sebab masa tu dah pukul 4.30.Saya stop kat Mc D beli food untuk diaorang kat drive thru(lapor dah bebudak tu tak sempat lunch tadi) sambil saya drive balik nak hantar diaorang ke umah saya suruh diaorang makan burger .


Sampai rumah Erfan dah tunggu kat grill menanti habuan dia la tu..nasib ada balloon yang dapat kat karnival tadi.Lepas selesai solat Asar saya pun mula menepek charts yang beli tadi..Tampal kena tinggi2 sikit kalau tak Erfan akan cuba kopek..Sungguh notty budak itu tau

Wednesday, April 1, 2009

Apa cerita hari ni??

Ooo takde yang best citer hari ni..sebabnye hari tak gi sekolah,sebab tadi ada exam so on leave la kan..tapi tadi pagi(exam sebelah petang)memandangkan takde apa nak buat,dah kemas2 umah segala saya gi pos ofc sebab ada urusan sikit terlanjur tu saya complain kat officer kat counter tu pasal postman diaorang..kelat semacam je muka akak tu..(ha pedulik apa saya,yang penting saya puas hati..)dia siap ambik address bagai sebab nak tulis report ha..gasak korang la wei..lain kali jangan keje main2 nak keje buat cara nak keje kan..cuba la jadi macam Postman Pat yang dalam cartoon tu,buat keje ngan dedikasi je.hikhikhik Tapi tak semua postman macam tu kan ramai lagi yang baik2 & rajin2



Ni nak citer lak masa saya tengah drive nak gi oum tadi ada kat satu kawasan ni jalan dia sempit la sikit..saya lak masa tu ngikut ada sebuah mamat motor ni la..bawak sikit punye pelahan ke,bawak motor macam itik pulang petang je rupenye..


Ada awek dia membonceng kat belakang lak tu..awek tu peluk bukan main erat lagi..pastu duduk rapat2(kat belakang budak pompuan tu muat untuk sorang lagi duduk he..he..he..) adoi mak aii tensen tul la..dah la bawak terkemut-kemut tak lama lepas tu pakwe ni la sibuk main sms..haiii masa ni geram bebenar rasanye!! Kalau tak jadi kesalahan memang dah ku langgar je diaorang ni tau..tapi tu la kang kot langgar,jatuh ke apa ke kita lak yang salah kan..hik hik hik



Sampai kat jalan yang besar sikit kita potong mamat tu pastu kita hon dia..keta2 belakang pun hon gak..tapi mamat tu buat muka toye je..memang la ko Mat takde kesedaran sivik langsung..
Kalau korang kena cenggini geram tak??Tension kan kalau orang bawak motor pastu boleh main2 sms la..terror la kengkonon tu..cis!!
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015