Monday, May 25, 2009

Arrrrgh!!! Boringnye

Hu..hu... sedihnya la..saya.Tension wooooo!!! Nak tau kenapa tak??? Minggu depankan sekolah dah mula bercuti, kitaorang ni dah plan baik punye nak bawak budak-budak tu gi bercuti..dah terbayang-bayang dah ni..hotel pun dah siap cari & booking dah ni tinggal nak packing baju je ha..tapi tetiba pagi tadi masa saya datang sekolah kan...tetiba PAR sekolah saya bagi tau ada saya kena attend kursus..saya tak kisah kena gi kursus tu tapi masalahnya kursus tu start 1st-3rd June hu..hu...tensionnye la..rosak mood saya untuk hari ni.
Tapi tadi saya dah call JPM nak minta pegi seisi yang pertama @ ketiga sebab yang saya kena pegi tu seisi kedua..Pegawai tu kata esok dia bagi tau macam mana..harap2 ada la cikgu dari sekolah lain yang nak tukar tarikh ngan saya..

Tuesday, May 19, 2009

Happy Birthday Hubby & Teachers' Day Celebration



Semalam, 18 May 2009 genap la usia my beloved husband yang ke 41 tahun..ha..ha..you're getting older my dear (He said live begin at 40,hu..hu..ye ker? Sayang doakan abang diberikan kesihatan yang sempurna, kejayaan dalam hidup dan terus bahagia disamping kami..Ezhan, Erfan & Mia also wish their daddy HAPPY BIRTHDAY...








Semalam juga kat sekolah kami ada sambutan Hari Guru peringkat sekolah..macam-macam aktiviti telah diadakan..macam tahun2 lepas la juge..tapi tahun ni yang bestnya ada aktiviti sukaneka yang melibatkan semua guru. Dalam setiap team guru disertakan juge beberapa orang pelajar.








Saya yang pakai T-shirt orange tu alamak!!Tak nampak muka la..


Ez pun join juge tapi bukan satu team dengan mummy dia yeah


Tahun ni semua guru terpaksa join tu yang jadi lebih meriah tu..kumpulan saya memenangi acara bawa belon berisi air..syok oo..lepas tu ada acara tukar-tukar hadiah antara guru..memandang acara ni tiap2 tahun tak pernah miss la so masa nak cari hadiah hari tu susah juge la. Balik sekolah semalam macam biasa la budak2 kat umah ni sama2 berebut nak bukak hadiah..adoi la..berplastik2 bawak balik tau..sampai kitaorang ni dah takde tempat nak simpan ha..mana yang bahagian yang students saya bagi campur dengan students husband saya lagi..tapi semuanya masih kitaorang simpan dengan elok..yela menghargai apa yang budak2 ni bagi kan..


* Psst korang risau tak dengan keadaan H1N1 yang dah ada kat Malaysia sekarang ni..kitaorang kat Melaka ni ha lagi la risau nak bawak kids jalan2 kat luar dengan macam2 virus ada sekarang ni kan..harap2 semuanya kembali seperti sediakala..

Tuesday, May 12, 2009

Our 8th Anniversary

Alhamdulillah..hari ni genap la 8 tahun usia perkahwinan kami..hu..hu..cepatnye masa berlalu..Syukurla Allah telah kurniakan sebuah keluarga yang sudah cukup lengkap rasanya.. Dikurniakan seorang suami yang penyayang & penyabar..anak-anak pengikat kasih sayang dan mudah-mudahan kebahagian dan kasih sayang antara kami akan berkekalan..insyallah
*I'm trying to upload some old piccas later..have no time to do all the scanning work..

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day



Nak wish HAPPY MOTHER's DAY buat semua member-member blogger yang bergelar Ibu / Mama / Mummy / Umi / Mak atau apa saje gelaran yang diberi. Yang penting maknanye tetap sama kan..Dikesempatan ini saya nak tujukan juge ucapan Selamat Hari Ibu ni buat insan-insan tersayang yang cukup bererti dalam diri saya..


1st- Buat Mummy saya ~ Mummy yang terbaik yang Allah telah anugerahkan pada saya,sabar melayan karenah saya yang adakalanye menyakitkan hati ;p..Seorang yang sentiasa membantu saya dikala saya susah dan sering berkongsi cerita suka @ duka..Mak saya jaga saya dalam pantang,jagakan anak2 saya juge dikala saya memerlukan.Saya doakan semoga Allah kurniakan kesihatan yang sempurna dan panjangkan usia mummy saya..


2nd - Buat MIL saya ~ Mak mertua saya ni seorang yang sabar..tak cerewet dan amat memahami..walaupun dia dah tua tapi saya dapat rasakan yang dia cukup sporting dan yang paling best dia tak pernah campuri urusan rumah tangga kami..


3rd - Buat aunty2 saya ~ Mummy Bob, Aunty Nor, Aunty Kiah & Aunty Ida. Aunty2 saya ni merupakan kakak & adik2 mummy saya. Mereka cukup sporting dan amat memahami. Saya sayang mereka semua. Kami pernah berkongsi rasa suka dan duka..Harapan saya semoga mereka juge diberikan kesihatan yang sempurna dan dipanjangkan usia,insyallah..


Saya selalu tanamkan azam dalam diri untuk jadi Mummy yang terbaik buat Ezhan, Erfan & Edriana..


* psst..saya dapat chocolate dari Ez sempena Mother's Day & My beloved hubby baked a cake for me..walaupun taste cake tu tak boleh beat SR's cake but the effort he tried to show make me so touched and appriciate it so much...muaaah..Love you guys so much
Opss May adalah bulan celebration untuk saya.Banyak perkara-perkara menarik yang akan saya celebrate in this month and for sure diet saya sure tak menjadi bulan ni sebab asyik kena makan cake aje hu...hu..hu..

Thursday, May 7, 2009

Port Dickson last weekend

Last weekend (Sabtu) kitaorang saje je gi lepak-lepak kat PD. Dari rumah pun dalam pukul 4.30 dah masa tu..Plan asal nak bagi budak2 ni main pasir je..tapi sampai sana Ez dah nak mandi la pulak(nasib bawak swimming trunk + baju spare diaorang)
Kitaorang kalau gi PD hari Sabtu suka lepak kat Batu 4(ye ke ha??)ala kat depan Petronas kat area Seri Malaysia tu..sebab Sabtu ada pasar malam kat situ so boleh la picnic2 sekali kan..he..he..





Masa mula-mula hubby bawak Erfan turun ke air dia takut..berpaut je kat kaki daddy dia tapi lepas tu..hu..hu..mandi sampai lupa diri..last sekali masa dah pukul 7.30 dah masa tu ajak balik dia melalak..tak nak balik..adoi la haru betul budak sorang ni..




Mia steady je daddy cecah kaki dia kat air..
daddy kata Mia kecik lagi la nak mandi laut..tunggu besar sikit eh..


Tengok la aksi budak berdua yang lupa diri ni..

Kitaorang sampai umah balik hari tu dalam pukul 8.45 la..lepas stop solat Maghrib & tapau dinner sekali..

Tuesday, May 5, 2009

My kids..

Mia dengan new teether..yang lama dah hancus kena baham dengan Erfan ;p

Gambar ni semua saya snap masa kitaorang lepak-lepak kat rumah weekend baru ni..Lepas balik dari jemputan kenduri kawin sambil golek-golek dengan my kids sempat la snap gambar diaorang tiga beradik..tapi masa ni Ez sibuk dengan cartoon kat tv..ajak ambik gambar pun asyik suruh snap cepat-cepat je boring betul..Erfan & Mia juge yang cool..


I love this pic so much...muaaahhh...




Erfan try to kiss Mia..tengok air liur Mia meleleh mula la dia geli..then asyik la dia kata mummy..adik ludah..tengok mummy..then terus la dia buat-buat jatuh..nasib baik Mia sempat diselamatkan..

Ceh..masa ni dia sibuk nak kejarkan cartoon kat tv..Mia je yang ready..

Mia dah mula bergerak ke depan & ke belakang..


Pastu tergolek..bila tak berapa nak stabil

Try bangun balik..

Dan yang pasti ini budak kecik dah tak mau duduk dalam baby cot kalau time dia jaga....kalau letak atas katil kena hadang ngan bantal banyak2..takut jatuh

Sunday, May 3, 2009

Mari Mengenal Tenuk

Ni sebenarnya cite the past 2 weeks..tapi tak sempat nak update.Citer ni masa saya bawak budak2 sekolah saya gi Zoo Melaka masa tu ada Program Mari Mencintai Tenuk..since that day was Saturday & husband saya pulak kena attend kursus kat sekolah dia so saya decide to bring along my boys with me..Alhamdulillah both of them were well behave..Erfan pun tak banyak ragam..dia biasa la bila gi Zoo memang enjoy punye..mummy dia ni je yang dah nak muntah hijau selalu benar masuk zoo.Ye la dalam setahun entah berapa kali la masuk Zoo..boring tapi demi anak2 saya turutkan juge..

Time ni pihak Zoo Melaka tengah bagi briefing kat budak-budak...tengok tu Erfan pun kusyuk mendengar dan sibuk menulis..hik..entah apa la yang dicontengnye tu

Masa kat dalam Zoo tu Erfan jalan sendiri je..tak minta dukung pun..siap boleh geng lagi dengan anak murid saya..hi..hi..lega la mummy dia ni kalau dia minta dukung mau haru biru dibuatnye..

Time budak-budak tu ada aktiviti dia pun sibuk gak..

Ha.. nampak tak tangan budak kecik yang berani nak pegang ular sawa albino ni..Ez awal2 lagi dah duduk jauh

Siap stop kejap kat playground ni..

Ni masa Elephants' show

Ez ada kawan sebab kawan saya pun bawak anak dia juge..so takde la sibuk dengan mummy dia


Masuk je bas bila otw nak balik tu minta susu terus terlelap..sampai sekolah baru sedar..Good boy..


Masa kat dalam tu layang air kosong je la..

Ni saya tepekkan hasil kerja batik canting saya masa gi kursus PSV hari tu..walaupun tak cantik mana tapi puas hati la dengan hasil kerja sendiri..

Monday, May 25, 2009

Arrrrgh!!! Boringnye

Hu..hu... sedihnya la..saya.Tension wooooo!!! Nak tau kenapa tak??? Minggu depankan sekolah dah mula bercuti, kitaorang ni dah plan baik punye nak bawak budak-budak tu gi bercuti..dah terbayang-bayang dah ni..hotel pun dah siap cari & booking dah ni tinggal nak packing baju je ha..tapi tetiba pagi tadi masa saya datang sekolah kan...tetiba PAR sekolah saya bagi tau ada saya kena attend kursus..saya tak kisah kena gi kursus tu tapi masalahnya kursus tu start 1st-3rd June hu..hu...tensionnye la..rosak mood saya untuk hari ni.
Tapi tadi saya dah call JPM nak minta pegi seisi yang pertama @ ketiga sebab yang saya kena pegi tu seisi kedua..Pegawai tu kata esok dia bagi tau macam mana..harap2 ada la cikgu dari sekolah lain yang nak tukar tarikh ngan saya..

Tuesday, May 19, 2009

Happy Birthday Hubby & Teachers' Day Celebration



Semalam, 18 May 2009 genap la usia my beloved husband yang ke 41 tahun..ha..ha..you're getting older my dear (He said live begin at 40,hu..hu..ye ker? Sayang doakan abang diberikan kesihatan yang sempurna, kejayaan dalam hidup dan terus bahagia disamping kami..Ezhan, Erfan & Mia also wish their daddy HAPPY BIRTHDAY...








Semalam juga kat sekolah kami ada sambutan Hari Guru peringkat sekolah..macam-macam aktiviti telah diadakan..macam tahun2 lepas la juge..tapi tahun ni yang bestnya ada aktiviti sukaneka yang melibatkan semua guru. Dalam setiap team guru disertakan juge beberapa orang pelajar.








Saya yang pakai T-shirt orange tu alamak!!Tak nampak muka la..


Ez pun join juge tapi bukan satu team dengan mummy dia yeah


Tahun ni semua guru terpaksa join tu yang jadi lebih meriah tu..kumpulan saya memenangi acara bawa belon berisi air..syok oo..lepas tu ada acara tukar-tukar hadiah antara guru..memandang acara ni tiap2 tahun tak pernah miss la so masa nak cari hadiah hari tu susah juge la. Balik sekolah semalam macam biasa la budak2 kat umah ni sama2 berebut nak bukak hadiah..adoi la..berplastik2 bawak balik tau..sampai kitaorang ni dah takde tempat nak simpan ha..mana yang bahagian yang students saya bagi campur dengan students husband saya lagi..tapi semuanya masih kitaorang simpan dengan elok..yela menghargai apa yang budak2 ni bagi kan..


* Psst korang risau tak dengan keadaan H1N1 yang dah ada kat Malaysia sekarang ni..kitaorang kat Melaka ni ha lagi la risau nak bawak kids jalan2 kat luar dengan macam2 virus ada sekarang ni kan..harap2 semuanya kembali seperti sediakala..

Tuesday, May 12, 2009

Our 8th Anniversary

Alhamdulillah..hari ni genap la 8 tahun usia perkahwinan kami..hu..hu..cepatnye masa berlalu..Syukurla Allah telah kurniakan sebuah keluarga yang sudah cukup lengkap rasanya.. Dikurniakan seorang suami yang penyayang & penyabar..anak-anak pengikat kasih sayang dan mudah-mudahan kebahagian dan kasih sayang antara kami akan berkekalan..insyallah
*I'm trying to upload some old piccas later..have no time to do all the scanning work..

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day



Nak wish HAPPY MOTHER's DAY buat semua member-member blogger yang bergelar Ibu / Mama / Mummy / Umi / Mak atau apa saje gelaran yang diberi. Yang penting maknanye tetap sama kan..Dikesempatan ini saya nak tujukan juge ucapan Selamat Hari Ibu ni buat insan-insan tersayang yang cukup bererti dalam diri saya..


1st- Buat Mummy saya ~ Mummy yang terbaik yang Allah telah anugerahkan pada saya,sabar melayan karenah saya yang adakalanye menyakitkan hati ;p..Seorang yang sentiasa membantu saya dikala saya susah dan sering berkongsi cerita suka @ duka..Mak saya jaga saya dalam pantang,jagakan anak2 saya juge dikala saya memerlukan.Saya doakan semoga Allah kurniakan kesihatan yang sempurna dan panjangkan usia mummy saya..


2nd - Buat MIL saya ~ Mak mertua saya ni seorang yang sabar..tak cerewet dan amat memahami..walaupun dia dah tua tapi saya dapat rasakan yang dia cukup sporting dan yang paling best dia tak pernah campuri urusan rumah tangga kami..


3rd - Buat aunty2 saya ~ Mummy Bob, Aunty Nor, Aunty Kiah & Aunty Ida. Aunty2 saya ni merupakan kakak & adik2 mummy saya. Mereka cukup sporting dan amat memahami. Saya sayang mereka semua. Kami pernah berkongsi rasa suka dan duka..Harapan saya semoga mereka juge diberikan kesihatan yang sempurna dan dipanjangkan usia,insyallah..


Saya selalu tanamkan azam dalam diri untuk jadi Mummy yang terbaik buat Ezhan, Erfan & Edriana..


* psst..saya dapat chocolate dari Ez sempena Mother's Day & My beloved hubby baked a cake for me..walaupun taste cake tu tak boleh beat SR's cake but the effort he tried to show make me so touched and appriciate it so much...muaaah..Love you guys so much
Opss May adalah bulan celebration untuk saya.Banyak perkara-perkara menarik yang akan saya celebrate in this month and for sure diet saya sure tak menjadi bulan ni sebab asyik kena makan cake aje hu...hu..hu..

Thursday, May 7, 2009

Port Dickson last weekend

Last weekend (Sabtu) kitaorang saje je gi lepak-lepak kat PD. Dari rumah pun dalam pukul 4.30 dah masa tu..Plan asal nak bagi budak2 ni main pasir je..tapi sampai sana Ez dah nak mandi la pulak(nasib bawak swimming trunk + baju spare diaorang)
Kitaorang kalau gi PD hari Sabtu suka lepak kat Batu 4(ye ke ha??)ala kat depan Petronas kat area Seri Malaysia tu..sebab Sabtu ada pasar malam kat situ so boleh la picnic2 sekali kan..he..he..





Masa mula-mula hubby bawak Erfan turun ke air dia takut..berpaut je kat kaki daddy dia tapi lepas tu..hu..hu..mandi sampai lupa diri..last sekali masa dah pukul 7.30 dah masa tu ajak balik dia melalak..tak nak balik..adoi la haru betul budak sorang ni..




Mia steady je daddy cecah kaki dia kat air..
daddy kata Mia kecik lagi la nak mandi laut..tunggu besar sikit eh..


Tengok la aksi budak berdua yang lupa diri ni..

Kitaorang sampai umah balik hari tu dalam pukul 8.45 la..lepas stop solat Maghrib & tapau dinner sekali..

Tuesday, May 5, 2009

My kids..

Mia dengan new teether..yang lama dah hancus kena baham dengan Erfan ;p

Gambar ni semua saya snap masa kitaorang lepak-lepak kat rumah weekend baru ni..Lepas balik dari jemputan kenduri kawin sambil golek-golek dengan my kids sempat la snap gambar diaorang tiga beradik..tapi masa ni Ez sibuk dengan cartoon kat tv..ajak ambik gambar pun asyik suruh snap cepat-cepat je boring betul..Erfan & Mia juge yang cool..


I love this pic so much...muaaahhh...




Erfan try to kiss Mia..tengok air liur Mia meleleh mula la dia geli..then asyik la dia kata mummy..adik ludah..tengok mummy..then terus la dia buat-buat jatuh..nasib baik Mia sempat diselamatkan..

Ceh..masa ni dia sibuk nak kejarkan cartoon kat tv..Mia je yang ready..

Mia dah mula bergerak ke depan & ke belakang..


Pastu tergolek..bila tak berapa nak stabil

Try bangun balik..

Dan yang pasti ini budak kecik dah tak mau duduk dalam baby cot kalau time dia jaga....kalau letak atas katil kena hadang ngan bantal banyak2..takut jatuh

Sunday, May 3, 2009

Mari Mengenal Tenuk

Ni sebenarnya cite the past 2 weeks..tapi tak sempat nak update.Citer ni masa saya bawak budak2 sekolah saya gi Zoo Melaka masa tu ada Program Mari Mencintai Tenuk..since that day was Saturday & husband saya pulak kena attend kursus kat sekolah dia so saya decide to bring along my boys with me..Alhamdulillah both of them were well behave..Erfan pun tak banyak ragam..dia biasa la bila gi Zoo memang enjoy punye..mummy dia ni je yang dah nak muntah hijau selalu benar masuk zoo.Ye la dalam setahun entah berapa kali la masuk Zoo..boring tapi demi anak2 saya turutkan juge..

Time ni pihak Zoo Melaka tengah bagi briefing kat budak-budak...tengok tu Erfan pun kusyuk mendengar dan sibuk menulis..hik..entah apa la yang dicontengnye tu

Masa kat dalam Zoo tu Erfan jalan sendiri je..tak minta dukung pun..siap boleh geng lagi dengan anak murid saya..hi..hi..lega la mummy dia ni kalau dia minta dukung mau haru biru dibuatnye..

Time budak-budak tu ada aktiviti dia pun sibuk gak..

Ha.. nampak tak tangan budak kecik yang berani nak pegang ular sawa albino ni..Ez awal2 lagi dah duduk jauh

Siap stop kejap kat playground ni..

Ni masa Elephants' show

Ez ada kawan sebab kawan saya pun bawak anak dia juge..so takde la sibuk dengan mummy dia


Masuk je bas bila otw nak balik tu minta susu terus terlelap..sampai sekolah baru sedar..Good boy..


Masa kat dalam tu layang air kosong je la..

Ni saya tepekkan hasil kerja batik canting saya masa gi kursus PSV hari tu..walaupun tak cantik mana tapi puas hati la dengan hasil kerja sendiri..

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015