Friday, September 25, 2009

Raya 2009


Mia dengan cekak yang atuk beli hi..hi..





Still dalam mood raya..tapi nak juge upload gambar 1st day raya 2009. Mia berbaju kurung pagi raya..baju tu macam besar sikit la dengan anak dara tu sian Mia mummy lupa nak try kat Mia last minute baru perasan nak try lengan & baju labuh sikit tapi tak sempat alter..lipat je la lengan tu ye Mia..nanti mummy hantar tailor balik :p (bukan nak alter sdr tuh!!)My 2 boys macam biasa la dengan baju melayu, sampin & songkok..Tahun ni kami beraya kat Seremban..petang dalam pukul 4 balik beraya kat kg daddy kat Melaka la..malam tu biasa la HOME SWEET HOME..hi..hi..tido umah sendiri :D. 2nd hari raya orang datang serbu rumah...adik beradik hubby la kan..3 hari raya balik Seremban balik..ha tu je la keje kitaorang ulang-alik Seremban-Melaka mujur dekat..












susahnye la nak suruh budak berdua tu pose elok2




Bukan main 'sopan' lagi Mia duduk sampai nampak diaper :p



Masa ni dalam keta..jammed sikit la masa nak exit kat tol Pedas tu..kereta berderet2 nak bayar tol dan untuk pengguna TnG @ smartag tetap kena que macam pengguna yang lain..budak berdua ni dok lawan jerit..suara sapa paling kuat...dan pemenangnye adalah MUMMY hi..hi..sebab mummy suruh dua2 senyap.. :D

Ni pulak masa kat Melaka beraya umah Pak ngah diaorang. Mia kemaruk naik buai ni sampai tak nak turun..hi..hi..daddy beli la 1 ye

Wednesday, September 16, 2009

Mia Beraya sakan

Ingatkan entry hari tu yang last sebelum Raya rupa2nya ada lagi entry nak buat..kali ni nak cerita je tak nak tepek gambar..
Tahun ni kira 1st time beraya berlima yela tahun ni 1st time Mia beraya kan so ada additional family members la so tahun ni sure kena gi ambik gambo raya punyela daddy..sian Mia takde gambar raya dia yang bergantung kat dinding tu lagi..hi..hi..
Mentang-mentang la ni 1st time Mia beraya kan so semua orang macam excited nak belikan Mia baju raya..Mummy Mia memang harus la kan..dah 7 tahun beb dok ngidam telan air liur je bila shopping baju Ez tu tengok je la baju baby girl yang cantik2 tu kan so tahun ni memang tahun membalas dendam dan melepaskan gian..tak yah la tunjuk gambar baju2 Mia tu ye..cukup la sekadar kalau dikongsi bilangannya sahaja..ha..ha..setakat hari ni (uish ada lagi ke nanti nie) ye la mana la tau kan kot sehari dua sebelum hari ni ada pegi Mall jumpe yang bekenan terbeli lak nanti kan..so setakat entry ni ditulis mummy Mia telah berjaya merembat 12 pasang baju untuk anak dara sorang tu..oh 9 tu termasukla beberapa helai pilihan daddy Mia ye..rezeki Mia murah musim2 raya ni tau..atuk Mia belikan Mia 3 pasang..atuk Ali & wan Nor pulak (uncle & aunty saya) dah belikan Mia sepasang jeans & blouse yang sangat comel(kalau tengok harga macam tak masuk akal harga cenggitu untuk budak cinonet tuh) bila dicampur semuanya baju raya Mia tahun ni 17 pasang termasuk baju kurung hi..hi..opppsss lupa kasut baru ada 2 nak kena cari lagi 1 la rasanya ha..ha..botak la kepala daddy Mia mujur anak dara sorang he..he.. Oh walaupun macam tu mummy Mia tetap berlaku adil pada abang2 Mia yang berdua tu ye..My boys pun ada juga habuan masing2 cuma jumlahnya tak la sebanyak Mia kan..sebab masa diaorang baby dulu pun(1st time raya) we treat them the same..kira adil la tu kan..
Kalau nak tengok gambar Mia melaram baju kurung
kena tunggu gambar raya la gamaknya ye..
psst..tahun ni saya awal2 lagi dah tempah ang pow packet dari sorang kawan
ok la puas hati..

ada nama kitaorang kat belakang envolope tu..(sorry gambar blur)
Mujur tempah sebab macam susah je nak dapat dari bank
walaupun dah tukar duit berkepok-kepok
adala sebungkus dua diaorang bagi..mana cukup tu kan..hi..hi..
takpe la mungkin bukan rezeki nak dapat free tahun ni kot
ok la...stop sini dulu
SELAMAT HARI RAYA sekali lagi
DALAM KITA BERGEMBIRA
JANGAN LUPA YANG TIADA
ye..


*Saya macam takde mood nak raya bila tau nak kena observe untuk GC after raya..tapi demi anak2 saya gagahkan jua huaaaahuaaaa kenapa la time2 orang tengah syok mood raya ni pulak nak datang observe ye..sebab apa takde mood sebab saya takut & banyak benda kena prepare..pastu saya tau saya tak layak pun untuk jawatan itu :-( ini semua satu kesilapan..kalau la boleh saya putar balik waktu hu..hu..

Saturday, September 12, 2009

Syawal Tiba Lagi



Selamat Hari Raya buat semua member-member blogger..rasanya macam awal pulak dah wish Selamat Hari Raya tapi tu la takut kalau tak update blog ni sekarang nanti2 dah tak sempat pulak kan..di kesempatan ni juga nak minta maaf la pada rakan-rakan andai ada komen2 yang di tinggalkan kat blog korang tu menyinggung perasaan kalian ye sesungguhnya perkara itu tidak disengajakan dan hamba hanyala insan biasa yang tak lepas dari buat salah Maaf Zahir Batin ye buat yang tersesat ke Melaka tu sudi-sudikan la datang beraya ke teratak kami di Masjid Tanah ye. Semoga kalian semua bergembira di hari mulia nanti..insyallah






Saya tepek juge kad raya dari kawan2 yang sempat saya grab..




Ni dari catlina & co..terima kasih
Dari Daniel, Damia & co..terima kasih leen

Sunday, September 6, 2009

Pasang pelita

Baru ni daddy dah mula pasang pelita..pacak2 kat laman rumah yang sekangkang kera tu..
Tapi tahun ni tak pasang semua lagi baru pasang 2-3 batang je..sebabnya Ez yang bising sangat suruh pasang supaya mudah dia nak main bunga api.Ooo bunga api ni bukan mummy dia beli ye..tapi atuk yang beli kan..sekotak..Hari tu masa dia duduk Seremban dia dah main so balance nya bawak balik rumah.Erfan takut dengan bunga api hi..hi..nampak je brutal tapi penakut punye budak.Dia suka kalau abang dia main.Bagi suruh pegang sendiri tak mau..takut :P Masa tu daddy diaorang la layan bebudak ni.Mummy duduk dalam malas la berasap2 tu..buat sakit tekak je kang..

Psst..korang dah habis shopping raya? Saya baru je plan nak pegi weekend baru nii nak turun KL top up mana-mana yang belum complete tu tapi Subuh semalam Erfan demam siap muntah-muntah lagi so cancel la kan takkan pulak nak shopping dengan anak yang tak sihat macam tu..ANAK-ANAK PRIORITY KITA kan..apa-apa pun anak2 diutamakan..
Takpe la insyallah next weekend ke boleh la proceed dengan plan yang tertunda tu ye :D

Friday, September 25, 2009

Raya 2009


Mia dengan cekak yang atuk beli hi..hi..





Still dalam mood raya..tapi nak juge upload gambar 1st day raya 2009. Mia berbaju kurung pagi raya..baju tu macam besar sikit la dengan anak dara tu sian Mia mummy lupa nak try kat Mia last minute baru perasan nak try lengan & baju labuh sikit tapi tak sempat alter..lipat je la lengan tu ye Mia..nanti mummy hantar tailor balik :p (bukan nak alter sdr tuh!!)My 2 boys macam biasa la dengan baju melayu, sampin & songkok..Tahun ni kami beraya kat Seremban..petang dalam pukul 4 balik beraya kat kg daddy kat Melaka la..malam tu biasa la HOME SWEET HOME..hi..hi..tido umah sendiri :D. 2nd hari raya orang datang serbu rumah...adik beradik hubby la kan..3 hari raya balik Seremban balik..ha tu je la keje kitaorang ulang-alik Seremban-Melaka mujur dekat..












susahnye la nak suruh budak berdua tu pose elok2




Bukan main 'sopan' lagi Mia duduk sampai nampak diaper :p



Masa ni dalam keta..jammed sikit la masa nak exit kat tol Pedas tu..kereta berderet2 nak bayar tol dan untuk pengguna TnG @ smartag tetap kena que macam pengguna yang lain..budak berdua ni dok lawan jerit..suara sapa paling kuat...dan pemenangnye adalah MUMMY hi..hi..sebab mummy suruh dua2 senyap.. :D

Ni pulak masa kat Melaka beraya umah Pak ngah diaorang. Mia kemaruk naik buai ni sampai tak nak turun..hi..hi..daddy beli la 1 ye

Wednesday, September 16, 2009

Mia Beraya sakan

Ingatkan entry hari tu yang last sebelum Raya rupa2nya ada lagi entry nak buat..kali ni nak cerita je tak nak tepek gambar..
Tahun ni kira 1st time beraya berlima yela tahun ni 1st time Mia beraya kan so ada additional family members la so tahun ni sure kena gi ambik gambo raya punyela daddy..sian Mia takde gambar raya dia yang bergantung kat dinding tu lagi..hi..hi..
Mentang-mentang la ni 1st time Mia beraya kan so semua orang macam excited nak belikan Mia baju raya..Mummy Mia memang harus la kan..dah 7 tahun beb dok ngidam telan air liur je bila shopping baju Ez tu tengok je la baju baby girl yang cantik2 tu kan so tahun ni memang tahun membalas dendam dan melepaskan gian..tak yah la tunjuk gambar baju2 Mia tu ye..cukup la sekadar kalau dikongsi bilangannya sahaja..ha..ha..setakat hari ni (uish ada lagi ke nanti nie) ye la mana la tau kan kot sehari dua sebelum hari ni ada pegi Mall jumpe yang bekenan terbeli lak nanti kan..so setakat entry ni ditulis mummy Mia telah berjaya merembat 12 pasang baju untuk anak dara sorang tu..oh 9 tu termasukla beberapa helai pilihan daddy Mia ye..rezeki Mia murah musim2 raya ni tau..atuk Mia belikan Mia 3 pasang..atuk Ali & wan Nor pulak (uncle & aunty saya) dah belikan Mia sepasang jeans & blouse yang sangat comel(kalau tengok harga macam tak masuk akal harga cenggitu untuk budak cinonet tuh) bila dicampur semuanya baju raya Mia tahun ni 17 pasang termasuk baju kurung hi..hi..opppsss lupa kasut baru ada 2 nak kena cari lagi 1 la rasanya ha..ha..botak la kepala daddy Mia mujur anak dara sorang he..he.. Oh walaupun macam tu mummy Mia tetap berlaku adil pada abang2 Mia yang berdua tu ye..My boys pun ada juga habuan masing2 cuma jumlahnya tak la sebanyak Mia kan..sebab masa diaorang baby dulu pun(1st time raya) we treat them the same..kira adil la tu kan..
Kalau nak tengok gambar Mia melaram baju kurung
kena tunggu gambar raya la gamaknya ye..
psst..tahun ni saya awal2 lagi dah tempah ang pow packet dari sorang kawan
ok la puas hati..

ada nama kitaorang kat belakang envolope tu..(sorry gambar blur)
Mujur tempah sebab macam susah je nak dapat dari bank
walaupun dah tukar duit berkepok-kepok
adala sebungkus dua diaorang bagi..mana cukup tu kan..hi..hi..
takpe la mungkin bukan rezeki nak dapat free tahun ni kot
ok la...stop sini dulu
SELAMAT HARI RAYA sekali lagi
DALAM KITA BERGEMBIRA
JANGAN LUPA YANG TIADA
ye..


*Saya macam takde mood nak raya bila tau nak kena observe untuk GC after raya..tapi demi anak2 saya gagahkan jua huaaaahuaaaa kenapa la time2 orang tengah syok mood raya ni pulak nak datang observe ye..sebab apa takde mood sebab saya takut & banyak benda kena prepare..pastu saya tau saya tak layak pun untuk jawatan itu :-( ini semua satu kesilapan..kalau la boleh saya putar balik waktu hu..hu..

Saturday, September 12, 2009

Syawal Tiba Lagi



Selamat Hari Raya buat semua member-member blogger..rasanya macam awal pulak dah wish Selamat Hari Raya tapi tu la takut kalau tak update blog ni sekarang nanti2 dah tak sempat pulak kan..di kesempatan ni juga nak minta maaf la pada rakan-rakan andai ada komen2 yang di tinggalkan kat blog korang tu menyinggung perasaan kalian ye sesungguhnya perkara itu tidak disengajakan dan hamba hanyala insan biasa yang tak lepas dari buat salah Maaf Zahir Batin ye buat yang tersesat ke Melaka tu sudi-sudikan la datang beraya ke teratak kami di Masjid Tanah ye. Semoga kalian semua bergembira di hari mulia nanti..insyallah






Saya tepek juge kad raya dari kawan2 yang sempat saya grab..




Ni dari catlina & co..terima kasih
Dari Daniel, Damia & co..terima kasih leen

Sunday, September 6, 2009

Pasang pelita

Baru ni daddy dah mula pasang pelita..pacak2 kat laman rumah yang sekangkang kera tu..
Tapi tahun ni tak pasang semua lagi baru pasang 2-3 batang je..sebabnya Ez yang bising sangat suruh pasang supaya mudah dia nak main bunga api.Ooo bunga api ni bukan mummy dia beli ye..tapi atuk yang beli kan..sekotak..Hari tu masa dia duduk Seremban dia dah main so balance nya bawak balik rumah.Erfan takut dengan bunga api hi..hi..nampak je brutal tapi penakut punye budak.Dia suka kalau abang dia main.Bagi suruh pegang sendiri tak mau..takut :P Masa tu daddy diaorang la layan bebudak ni.Mummy duduk dalam malas la berasap2 tu..buat sakit tekak je kang..

Psst..korang dah habis shopping raya? Saya baru je plan nak pegi weekend baru nii nak turun KL top up mana-mana yang belum complete tu tapi Subuh semalam Erfan demam siap muntah-muntah lagi so cancel la kan takkan pulak nak shopping dengan anak yang tak sihat macam tu..ANAK-ANAK PRIORITY KITA kan..apa-apa pun anak2 diutamakan..
Takpe la insyallah next weekend ke boleh la proceed dengan plan yang tertunda tu ye :D
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015