Sunday, November 29, 2009

Yang Mana 1??



Plan nak pegi tgk movie..
Time cuti-cuti sekolah ni kan.
Tapi tak tahu nak tengok cite apa.
Maybe nak tengok kat area Seremban la
Senang nak tinggalkan Mia dengan nanny dia kan..
Atau kalau tengok kat sini
Kena hantar Mia ke nursery..
Tapi cite apa nie..
saya dalam dilema
Tak tahu nak tengok yang mana 1
nak tengok 2012 ke?
A christmas carol ker?
The twilight saga new moon?
Confuse ni..
Tapi yang pasti saya takkan la tengok cerita JALANG kan..
nama pun dah tau :p
So friends any suggestion??

Wednesday, November 25, 2009

VOGUE PREGNANT MUMMY GIVE AWAY


Sebenarnya ni 1st time la join giveaway contest yang kena buat special entry utk contest tu.Ni semuanya gara-gara nak join juge contest yang Mummy Netty Noreen anjur kan tu..Ok kita straight to the point la ye

Giveaway contest tu memerlukan saya menepekkan gambar masa pregnant.
Mula-mula masa dig my old album nak je tepek gambar masa pregnant Ez tapi bila baca balik syarat tu the pic must not more than 7 years..ye la Ez sendiri pun dah 7 tahun kan..harus la gambar tu dah 8 tahun.
Ok saya pertaruhkan gambar masa pregnant Erfan. Masa ni dah 9 months.
2 minggu lepas ni Erfan pun lahir. Sekitar bulan November 2006
Gambar ni masa kat Zoo Negara.
Jangan tak percaya memang masa ni saya mengandung 9 bulan.
Perut saya memang kecik masa mengandung tetapi
segala lemak & zat2 tu dah pergi ke bahagian lain kat badan saya tau
hu..hu..
Saya takde gambar pregnant yang vogue la Ween tapi saya mengharapkan tuan cik Ely kat belakang tu he..he..
Kalau ada rezeki ada la kan..apa-apa pun pada kawan2 yang nak mencuba nasib jom la join.
Baca syarat2 penyertaan lebih lanjut kat sini
http://nottinettii.blogspot.com

SALAM AIDILADHA


Salam Aidiladha buat semua.. Tahun ni kami beraya kat Seremban la macam biasa. Takde aktiviti sangat kot rasanya tahun ni.. Biasa-biasa je.. Kumpul-kumpul..makan-makan.. Macam tahun2 sudah. Tahun ni pun takde siapa join Korban, kalau ada tu meriah sikit.. Rasa macam nak gi picnic lak time raya tu Hahaha..best gak kan Buat rakan-rakan yang akan pulang ke kampung Berhati-hati dijalan raya. Semoga selamat sampai ke destinasi ye Musim-musim hujan ni Kena extra careful la sikit kan. Jumpe lagi lepas raya ye

Sunday, November 22, 2009

Erfan 3 tahun



23 November 2009 genap la usia Erfan 3 tahun.
Lahir pada 23 November 2006 jam 2.15 petang.
Antara ketiga2 ni, Erfan la yang paling senang masa lahir.
Masuk labour room pukul 1.30 dalam 2.15 petang dah selamat semuanya
Senang la pada saya..(mungkin orang lahir lagi senang kot he..he..)
Ye la Ez dulu masuk labour room pukul 10.30 kena tunggu lama..1 pagi baru keluar..
Huaaaaa..
Erfan ni lain sikit kalau compare dengan Ez.
Lain dari segala segi.
Rupa memang lain la..(menurut kata orang la kan..)
Tapi iras-iras tu tetap ada..adik beradik la katakan..
Kulit gelap sikit he..he..
Badan bambam sejak baby lagi..
Orang kata Erfan ni banyak rupa orang Melaka..
Ishh ye ker?? he..he..pantang saya kalau orang kata cenggitu.
Yela penat mummy dia nih usung 9 bulan kan..
Kalau dari segi kelakuan pun berbeza..
Ez lembut sikit boleh bawak berunding
Dengan Erfan sorry yea..
Kalau A kata dia A la..tak nak dah tukar2
Keras hati..kuat mengaruk..
Tapi yang paling saya suka
Erfan pandai ambik hati kita..
Wan dia pun sayang dia..Erfan ni pandai tackle hati orang la..
Muka dia sweet & mudah mesra dengan orang..
Kalau Ez tu orang kata muka sombong..tak friendly langsung..
Walaupun perbezaanya..
Saya tetap sayang sama rata
Buat Erfan..
Mummy sayang Erfan..
Sebanyak mana tak dapat nak digambarkan..
Hanya Allah sahaja yang Maha mengetahui isi hati mummy..
SEMOGA ERFAN TERUS MEMBESAR SEBAGAI ANAK YANG SOLEH..
Sebagai mana maksud nama Muhammad Erfan Shafri itu sendiri
TAAT PADA DADDY & MUMMY
DAN BERJAYA DUNIA & AKHIRAT..insyallah

Friday, November 20, 2009

The Holiday Begin


Yeah..start esok sekolah mula bercuti
Syoknya..rehat la minda sekejap
sebelum mula bekerja balik next year kan
Tapi banyak gak kena buat time cuti ni
Planner untuk next year.
Ada extra class untuk student year 5
Huwaaaaa!!!
Mujur la 2 minggu je extra class nih!!
So apa planning korang time cuti sekolah ni
CUTI-CUTI MALAYSIA ker?
Tapi musim hujan macam tak best nak jenjalan kan..
Apa-apa pun Selamat Bercuti
Buat yang akan bercuti panjang macam saya nih..
Semoga masa lapang nanti terisi dengan perkara2 yang berfaedah
Insyallah..
Yang penting tak payah nak tanda2 kedatangan untuk 44 hari nih
Tak payah nak tulis lesson plan!!!
Kwang..kwang..kwang...

Friday, November 13, 2009

Hari Kualiti



Semalam sibuk dengan Hari Kualiti kat sekolah.
Hujung tahun biasa la kan..
Hari Penyampaian Hadiah macam ni memang ditunggu2 oleh semua budak.
Tahun ni bukan tahun yang cemerlang buat Ezhan.
Tapi syukur la dia manage untuk dapat no 3, markah tertinggi Bahasa Melayu & English dalam kelas dan juga pembaca buku terbanyak untuk Tahun 1..
.alhamdulillah.
At least he shows his effort in learning.
Budak-budak zaman sekarang makin advance in learning
Persaingan pun sengit
So next year kena work smart la Ez.
Tapi saya tak preasure pun dia.
As long as markah exam ok
Itu dah memadai..



Not forget to mention.Ez & the gang buat persembahan semalam.Kalam Jamai...Choral speaking Bahasa Arab.Not bad la..congrats kat ustazah dia.boleh handle budak-budak kecik ni kan..

Monday, November 9, 2009

1 HAPPY FAMILY

Lama dah nak update cerita ni tapi dok bertangguh jer..sibuk la katakan..
Sebenarnya plan asal nak ambik gambar mia jer
Since she turned 1 hari tu kan..
Tapi bila sampai kedai kawan daddy tu
Daddy change the plan
La...ish..apa la yang dah diayat dek kawan dia tu kan
sampai dia berubah hati
So here we are..
1 HAPPY FAMILY
Gambar Mia sorang takde sebab dia dah mula meragam..
Nangis..penat kot




Masa ni dah start nangis dah..

Mummys' boys juge yang sporting

Sunday, November 29, 2009

Yang Mana 1??



Plan nak pegi tgk movie..
Time cuti-cuti sekolah ni kan.
Tapi tak tahu nak tengok cite apa.
Maybe nak tengok kat area Seremban la
Senang nak tinggalkan Mia dengan nanny dia kan..
Atau kalau tengok kat sini
Kena hantar Mia ke nursery..
Tapi cite apa nie..
saya dalam dilema
Tak tahu nak tengok yang mana 1
nak tengok 2012 ke?
A christmas carol ker?
The twilight saga new moon?
Confuse ni..
Tapi yang pasti saya takkan la tengok cerita JALANG kan..
nama pun dah tau :p
So friends any suggestion??

Wednesday, November 25, 2009

VOGUE PREGNANT MUMMY GIVE AWAY


Sebenarnya ni 1st time la join giveaway contest yang kena buat special entry utk contest tu.Ni semuanya gara-gara nak join juge contest yang Mummy Netty Noreen anjur kan tu..Ok kita straight to the point la ye

Giveaway contest tu memerlukan saya menepekkan gambar masa pregnant.
Mula-mula masa dig my old album nak je tepek gambar masa pregnant Ez tapi bila baca balik syarat tu the pic must not more than 7 years..ye la Ez sendiri pun dah 7 tahun kan..harus la gambar tu dah 8 tahun.
Ok saya pertaruhkan gambar masa pregnant Erfan. Masa ni dah 9 months.
2 minggu lepas ni Erfan pun lahir. Sekitar bulan November 2006
Gambar ni masa kat Zoo Negara.
Jangan tak percaya memang masa ni saya mengandung 9 bulan.
Perut saya memang kecik masa mengandung tetapi
segala lemak & zat2 tu dah pergi ke bahagian lain kat badan saya tau
hu..hu..
Saya takde gambar pregnant yang vogue la Ween tapi saya mengharapkan tuan cik Ely kat belakang tu he..he..
Kalau ada rezeki ada la kan..apa-apa pun pada kawan2 yang nak mencuba nasib jom la join.
Baca syarat2 penyertaan lebih lanjut kat sini
http://nottinettii.blogspot.com

SALAM AIDILADHA


Salam Aidiladha buat semua.. Tahun ni kami beraya kat Seremban la macam biasa. Takde aktiviti sangat kot rasanya tahun ni.. Biasa-biasa je.. Kumpul-kumpul..makan-makan.. Macam tahun2 sudah. Tahun ni pun takde siapa join Korban, kalau ada tu meriah sikit.. Rasa macam nak gi picnic lak time raya tu Hahaha..best gak kan Buat rakan-rakan yang akan pulang ke kampung Berhati-hati dijalan raya. Semoga selamat sampai ke destinasi ye Musim-musim hujan ni Kena extra careful la sikit kan. Jumpe lagi lepas raya ye

Sunday, November 22, 2009

Erfan 3 tahun



23 November 2009 genap la usia Erfan 3 tahun.
Lahir pada 23 November 2006 jam 2.15 petang.
Antara ketiga2 ni, Erfan la yang paling senang masa lahir.
Masuk labour room pukul 1.30 dalam 2.15 petang dah selamat semuanya
Senang la pada saya..(mungkin orang lahir lagi senang kot he..he..)
Ye la Ez dulu masuk labour room pukul 10.30 kena tunggu lama..1 pagi baru keluar..
Huaaaaa..
Erfan ni lain sikit kalau compare dengan Ez.
Lain dari segala segi.
Rupa memang lain la..(menurut kata orang la kan..)
Tapi iras-iras tu tetap ada..adik beradik la katakan..
Kulit gelap sikit he..he..
Badan bambam sejak baby lagi..
Orang kata Erfan ni banyak rupa orang Melaka..
Ishh ye ker?? he..he..pantang saya kalau orang kata cenggitu.
Yela penat mummy dia nih usung 9 bulan kan..
Kalau dari segi kelakuan pun berbeza..
Ez lembut sikit boleh bawak berunding
Dengan Erfan sorry yea..
Kalau A kata dia A la..tak nak dah tukar2
Keras hati..kuat mengaruk..
Tapi yang paling saya suka
Erfan pandai ambik hati kita..
Wan dia pun sayang dia..Erfan ni pandai tackle hati orang la..
Muka dia sweet & mudah mesra dengan orang..
Kalau Ez tu orang kata muka sombong..tak friendly langsung..
Walaupun perbezaanya..
Saya tetap sayang sama rata
Buat Erfan..
Mummy sayang Erfan..
Sebanyak mana tak dapat nak digambarkan..
Hanya Allah sahaja yang Maha mengetahui isi hati mummy..
SEMOGA ERFAN TERUS MEMBESAR SEBAGAI ANAK YANG SOLEH..
Sebagai mana maksud nama Muhammad Erfan Shafri itu sendiri
TAAT PADA DADDY & MUMMY
DAN BERJAYA DUNIA & AKHIRAT..insyallah

Friday, November 20, 2009

The Holiday Begin


Yeah..start esok sekolah mula bercuti
Syoknya..rehat la minda sekejap
sebelum mula bekerja balik next year kan
Tapi banyak gak kena buat time cuti ni
Planner untuk next year.
Ada extra class untuk student year 5
Huwaaaaa!!!
Mujur la 2 minggu je extra class nih!!
So apa planning korang time cuti sekolah ni
CUTI-CUTI MALAYSIA ker?
Tapi musim hujan macam tak best nak jenjalan kan..
Apa-apa pun Selamat Bercuti
Buat yang akan bercuti panjang macam saya nih..
Semoga masa lapang nanti terisi dengan perkara2 yang berfaedah
Insyallah..
Yang penting tak payah nak tanda2 kedatangan untuk 44 hari nih
Tak payah nak tulis lesson plan!!!
Kwang..kwang..kwang...

Friday, November 13, 2009

Hari Kualiti



Semalam sibuk dengan Hari Kualiti kat sekolah.
Hujung tahun biasa la kan..
Hari Penyampaian Hadiah macam ni memang ditunggu2 oleh semua budak.
Tahun ni bukan tahun yang cemerlang buat Ezhan.
Tapi syukur la dia manage untuk dapat no 3, markah tertinggi Bahasa Melayu & English dalam kelas dan juga pembaca buku terbanyak untuk Tahun 1..
.alhamdulillah.
At least he shows his effort in learning.
Budak-budak zaman sekarang makin advance in learning
Persaingan pun sengit
So next year kena work smart la Ez.
Tapi saya tak preasure pun dia.
As long as markah exam ok
Itu dah memadai..



Not forget to mention.Ez & the gang buat persembahan semalam.Kalam Jamai...Choral speaking Bahasa Arab.Not bad la..congrats kat ustazah dia.boleh handle budak-budak kecik ni kan..

Monday, November 9, 2009

1 HAPPY FAMILY

Lama dah nak update cerita ni tapi dok bertangguh jer..sibuk la katakan..
Sebenarnya plan asal nak ambik gambar mia jer
Since she turned 1 hari tu kan..
Tapi bila sampai kedai kawan daddy tu
Daddy change the plan
La...ish..apa la yang dah diayat dek kawan dia tu kan
sampai dia berubah hati
So here we are..
1 HAPPY FAMILY
Gambar Mia sorang takde sebab dia dah mula meragam..
Nangis..penat kot




Masa ni dah start nangis dah..

Mummys' boys juge yang sporting
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015