Sunday, January 10, 2010

Rasa macam nak tukar


Nak tanya pendapat korang semua..
Sekarang korang pakai foundation brand apa??
Banyak brand kat market sekarang kan..
Kalau saya sekarang ni pakai
Revlon Colorstay..mineral foundation
ok la brand ni..
tapi macam susah sikit nak dapat
Kalau kat area masjid tanah ni..
so cadang nak tukar brand lain..
yang ada dalam kepala ni
Loreal..pernah pakai brand ni dulu..

ok juge Loreal true match ni..
ke


Maybelline Angelfit ni..
Yang ni tak pernah try lagi..
ok ker ye??
ke ada brand lain yang lagi bagus..
kalau boleh harga biar la berpatutan kan.,
kang foundation je dah 3-4 ratus sebotol..
macam mana lak compact powder kan..
yela orang kata..
UKUR BAJU DIBADAN SENDIRI..
kalau mampu tu tak salah ye tak..
ni kang tiap2 bulan make up je dah separuh dari gaji
habis acik nak makan apa ye tak..
he..he..he..

4 comments:

  1. lieya pakai maybeline....so far okey...tapi kalo nak solat tu kene cuci ngan makeup remover laaa kak....kalo tak rase cam foundation tu ade lagi kat muke hehehehheeheh

    ReplyDelete
  2. kak..zana suka revlon coz' kalau loreal or maybelline tu sometimes rasa cam tak smooth cam revlon...pastu revlon nie kurang minyak sikit....

    ada satu jenis lagi kan revlon nyer foundation..tp zana lupa ler apa ke namanyer tu...

    ReplyDelete
  3. hikkss.. kite ni tak pernah pakai foundation tp rasa cam nk try tp takut... takut tak sesuai... hanya pakai hat body shop jer.. hehehheee...

    ReplyDelete
  4. aku da lama x pakai foundation nih.. dlu pakai gak brand loreal pas2 stop.. skang pas pakai toner ngan moisturizer trs pakai bedak

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, January 10, 2010

Rasa macam nak tukar


Nak tanya pendapat korang semua..
Sekarang korang pakai foundation brand apa??
Banyak brand kat market sekarang kan..
Kalau saya sekarang ni pakai
Revlon Colorstay..mineral foundation
ok la brand ni..
tapi macam susah sikit nak dapat
Kalau kat area masjid tanah ni..
so cadang nak tukar brand lain..
yang ada dalam kepala ni
Loreal..pernah pakai brand ni dulu..

ok juge Loreal true match ni..
ke


Maybelline Angelfit ni..
Yang ni tak pernah try lagi..
ok ker ye??
ke ada brand lain yang lagi bagus..
kalau boleh harga biar la berpatutan kan.,
kang foundation je dah 3-4 ratus sebotol..
macam mana lak compact powder kan..
yela orang kata..
UKUR BAJU DIBADAN SENDIRI..
kalau mampu tu tak salah ye tak..
ni kang tiap2 bulan make up je dah separuh dari gaji
habis acik nak makan apa ye tak..
he..he..he..

4 comments:

  1. lieya pakai maybeline....so far okey...tapi kalo nak solat tu kene cuci ngan makeup remover laaa kak....kalo tak rase cam foundation tu ade lagi kat muke hehehehheeheh

    ReplyDelete
  2. kak..zana suka revlon coz' kalau loreal or maybelline tu sometimes rasa cam tak smooth cam revlon...pastu revlon nie kurang minyak sikit....

    ada satu jenis lagi kan revlon nyer foundation..tp zana lupa ler apa ke namanyer tu...

    ReplyDelete
  3. hikkss.. kite ni tak pernah pakai foundation tp rasa cam nk try tp takut... takut tak sesuai... hanya pakai hat body shop jer.. hehehheee...

    ReplyDelete
  4. aku da lama x pakai foundation nih.. dlu pakai gak brand loreal pas2 stop.. skang pas pakai toner ngan moisturizer trs pakai bedak

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015