Monday, April 19, 2010

I'm so sorry..


Perasaan sekarang ni
tak dapat digambarkan..
menyesalnya..
hanya Allah yang tahu

Rasa sangat bersalah
atas apa yang berlaku..
kalau la dapat diputarkan masa
akan ku pastikan
perkara ini tak akan berlaku..
bila penat ditambah dengan
tekanan kerja
dan kegagalan menguasai emosi
lalu pada anak kecil ni
ku lempiaskan semuanya..
kalau la ada kesabaran
yang lebih sedikit tadi
pasti tangan ini
tak akan melekap
ke kulit halus mulus itu
Mummy mintak maaf Mia
huhuhuhu..teruknya &
JAHATNYA saya ni

Nampak tak kesan jari-jari saya pada kulit halus mulus ini
huhuhu..semuanya berlaku masa Maghrib tadi
hari ni saya kena attend meeting kat Melaka
sampai rumah dah pukul 6
penat sangat rasanya..
Mia pulak meragam+merengek-rengek manja
terbawak-bawak sampai waktu nak solat Maghrib
langsung tak boleh ditinggalkan
bila kena tinggal terjerit-jerit melolong
akhirnya sebaik selesai solat
mummy buka telekung
& dukung Mia + lepuk-lepuk manja
(huh manja ke kalau sampai berbirat ni)
Mia mungkin terkejut kot..
kena lepuk macam tu
sebab tak pernah lagi kena sebelum ni
terus tone suara dia jadi kendur
sayu je dengar masa ni..
mummy letak Mia atas katil..
Mia turun..tido bawah
siap tarik bantal sendiri
tido atas lantai..
bila tanya Mia sakit tak??
dia siap angguk-angguk..
ha..tido..jangan buat lagi..
time ni rasa dah nak menangis sangat
sebab Mia pejam mata secara paksa
korang bayangkan la
budak kecik umur setahun setengah macam dia ni
faham rupanya mummy dia marah..
tak lama lepas tu terus tertido
sambil tangis sendu masih berbaki lagi..
owh..teruknya saya..
penat..tension dengan kerja
anak pulak jadi mangsa..
sangat MENYESAL



psst..suami saya lancarkan
perang dingin dengan saya
sebab saya dera anak dara dia

8 comments:

  1. daku sgt2 memahmi emy.... huhuhu kita kdg2 mmg tak dapat nak kawal emosi kan.... nak2 bila kita penat.....linn pun selalu jadi camni....huhuhuhu

    tapi bila dah abis lepuk2 manja tu rasa kesian sgt2 sbb lepas marah kat anak2...

    ReplyDelete
  2. ala emy, akak pun selalu gitu la.. mmg masa lepuk2 manja tu tak sedo.. tp bila tengok berbekas, mula la kita rasa menyesalkan. akak faham apa yang emy rasa

    ReplyDelete
  3. akak... sy ni pun tangan cpeat tau kak.. x kira kecik besar sumer kena... biasa la anak dah ramai... makin histeria kiter tgk perangai d/org... sabar kiter pun makin kurang...huhuhu... sian mia... nak buat camner dah x leh nak tarik balik.. sy kalo pukul anak .. time d/org tido sy peluk rapat2... sian d/org... mmg menyesal..huhuhu

    ReplyDelete
  4. oooo sedihnya kak emy
    sian mia...
    tp tulah....
    kekadang bila dah terlalu penat...kita tak dpt nak control kan...
    zana pun kekadang camtu...
    yang jadi mangsa batrice....
    benda dah jadi..tak leh nak tarik balik...tp lepas tu....sure minta maaf balik dgn dia....sayu kan..bila anak2 sebesar mereka dah faham yang mak marah..dah pandai bawa diri bila kena marah...dah pandai merajuk.....

    ReplyDelete
  5. ....biasa la itu,kalau time penatkana?????heeeheeehee sangat memahami kalau sudah jd seorang ibu..heehee

    ReplyDelete
  6. stiap ibu pasti punyai pengalaman ini.. ruzi sendiri pun tidak terkecuali.. sabarlah emy.. bila semua dh ok nanti.. u terangkan pada mia.. dia akan faham.. perlakuan kita tak memaksudkan tujuan kita marah dia.. btw.. ruzi br terima ur parcel ni.. tq.. so much.. ruzi sukakannya... :-)

    ReplyDelete
  7. amy, biaselah tu..kekadang ayu pon terlepas gak ngan afiq..bile dah reda baru menyesal..berjanji taknak wat lagi..tapi...ntahlah...mayb kita ni xcukup penyabar lagi kot..bnyk2 kan istifar..skang kalu ayu marah sgt ngan afiq ayu cpt2 wat benda lain..kasi cool,lagi2 time nak suruh afiq buat homework...boleh kasi darah naik!! hope we can b better mommies in the future kan..:) take care!

    ReplyDelete
  8. ala...sedihnya...
    ni la kita perempuan..
    time marah banyak menda yang tak terkawal..
    pahtu kita menyesal...
    ni lumrah..
    hati seorang ibu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, April 19, 2010

I'm so sorry..


Perasaan sekarang ni
tak dapat digambarkan..
menyesalnya..
hanya Allah yang tahu

Rasa sangat bersalah
atas apa yang berlaku..
kalau la dapat diputarkan masa
akan ku pastikan
perkara ini tak akan berlaku..
bila penat ditambah dengan
tekanan kerja
dan kegagalan menguasai emosi
lalu pada anak kecil ni
ku lempiaskan semuanya..
kalau la ada kesabaran
yang lebih sedikit tadi
pasti tangan ini
tak akan melekap
ke kulit halus mulus itu
Mummy mintak maaf Mia
huhuhuhu..teruknya &
JAHATNYA saya ni

Nampak tak kesan jari-jari saya pada kulit halus mulus ini
huhuhu..semuanya berlaku masa Maghrib tadi
hari ni saya kena attend meeting kat Melaka
sampai rumah dah pukul 6
penat sangat rasanya..
Mia pulak meragam+merengek-rengek manja
terbawak-bawak sampai waktu nak solat Maghrib
langsung tak boleh ditinggalkan
bila kena tinggal terjerit-jerit melolong
akhirnya sebaik selesai solat
mummy buka telekung
& dukung Mia + lepuk-lepuk manja
(huh manja ke kalau sampai berbirat ni)
Mia mungkin terkejut kot..
kena lepuk macam tu
sebab tak pernah lagi kena sebelum ni
terus tone suara dia jadi kendur
sayu je dengar masa ni..
mummy letak Mia atas katil..
Mia turun..tido bawah
siap tarik bantal sendiri
tido atas lantai..
bila tanya Mia sakit tak??
dia siap angguk-angguk..
ha..tido..jangan buat lagi..
time ni rasa dah nak menangis sangat
sebab Mia pejam mata secara paksa
korang bayangkan la
budak kecik umur setahun setengah macam dia ni
faham rupanya mummy dia marah..
tak lama lepas tu terus tertido
sambil tangis sendu masih berbaki lagi..
owh..teruknya saya..
penat..tension dengan kerja
anak pulak jadi mangsa..
sangat MENYESAL



psst..suami saya lancarkan
perang dingin dengan saya
sebab saya dera anak dara dia

8 comments:

  1. daku sgt2 memahmi emy.... huhuhu kita kdg2 mmg tak dapat nak kawal emosi kan.... nak2 bila kita penat.....linn pun selalu jadi camni....huhuhuhu

    tapi bila dah abis lepuk2 manja tu rasa kesian sgt2 sbb lepas marah kat anak2...

    ReplyDelete
  2. ala emy, akak pun selalu gitu la.. mmg masa lepuk2 manja tu tak sedo.. tp bila tengok berbekas, mula la kita rasa menyesalkan. akak faham apa yang emy rasa

    ReplyDelete
  3. akak... sy ni pun tangan cpeat tau kak.. x kira kecik besar sumer kena... biasa la anak dah ramai... makin histeria kiter tgk perangai d/org... sabar kiter pun makin kurang...huhuhu... sian mia... nak buat camner dah x leh nak tarik balik.. sy kalo pukul anak .. time d/org tido sy peluk rapat2... sian d/org... mmg menyesal..huhuhu

    ReplyDelete
  4. oooo sedihnya kak emy
    sian mia...
    tp tulah....
    kekadang bila dah terlalu penat...kita tak dpt nak control kan...
    zana pun kekadang camtu...
    yang jadi mangsa batrice....
    benda dah jadi..tak leh nak tarik balik...tp lepas tu....sure minta maaf balik dgn dia....sayu kan..bila anak2 sebesar mereka dah faham yang mak marah..dah pandai bawa diri bila kena marah...dah pandai merajuk.....

    ReplyDelete
  5. ....biasa la itu,kalau time penatkana?????heeeheeehee sangat memahami kalau sudah jd seorang ibu..heehee

    ReplyDelete
  6. stiap ibu pasti punyai pengalaman ini.. ruzi sendiri pun tidak terkecuali.. sabarlah emy.. bila semua dh ok nanti.. u terangkan pada mia.. dia akan faham.. perlakuan kita tak memaksudkan tujuan kita marah dia.. btw.. ruzi br terima ur parcel ni.. tq.. so much.. ruzi sukakannya... :-)

    ReplyDelete
  7. amy, biaselah tu..kekadang ayu pon terlepas gak ngan afiq..bile dah reda baru menyesal..berjanji taknak wat lagi..tapi...ntahlah...mayb kita ni xcukup penyabar lagi kot..bnyk2 kan istifar..skang kalu ayu marah sgt ngan afiq ayu cpt2 wat benda lain..kasi cool,lagi2 time nak suruh afiq buat homework...boleh kasi darah naik!! hope we can b better mommies in the future kan..:) take care!

    ReplyDelete
  8. ala...sedihnya...
    ni la kita perempuan..
    time marah banyak menda yang tak terkawal..
    pahtu kita menyesal...
    ni lumrah..
    hati seorang ibu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015