Tuesday, April 27, 2010

Jiwaku Kacau


Sekarang ni jiwa tengah kacau
huhuhu
kenapa kacau??
ooo bukan sebab masalah rumahtangga
Kami bahagia..syukur alhamdulillah..
Jiwa kacau sebab..sebab..
saya sangat frust dengan diri saya sendiri
tak tahu la silap siapa..
tapi saya terima ketentuanNya..
pasti ada hikmah disebalik
setiap apa yang berlaku kan..
oppsss...mesti korang tertanya-tanyakan..
ok..the story begin..
saya kan dah habis belajar last year..
kira last exam around December 2009
then bila keluar result
January hari tu..browse result sem lain
tetiba terpandang 1 subjek ni
ENTERPRENUERSHIP
last year punya subjek gak kalau tak silap
saya dapat C masa tu..huhuhu
so kononya nak perbaiki CGPA
saya telah resit exam untuk paper tu
just ulang exam je la..
mana tau dapat A ke kan..
at least B pun should be ok la..
dari C tu..
masa nak ulang untuk exam tu
saya memang target OUM akan
konvo around Oktober @ November
sebab last year macam tu la..
tetiba baru ni saya dapat tau
OUM akan adakan konvokesyen
twice this year..
sekali bulan Jun
dan satu lagi around Ogos
ish..ish..kenapa la OUM ni
tak sistematik langsung
kawan-kawan saya semua dok sms
bagi tau batch kami konvo Jun..
waaaaaaa

saya ni macam mana???
saya call admin tanya..
diaorang kata kena tunggu latest result
Ya Allah..sempat ke result nak keluar
dalam seminggu dua ni??
Kalau tak saya akan konvo on Ogos
walaupun name list belum keluar
tapi saya dapat rasakan
I will miss the 1st Convocation
ala..tak bestnya tak dapat
nak konvo sama-sama kawan2
yela 4 tahun belajar sama-sama
tapi ada juga a few of my classmate
yang akan konvo on Ogos..
atleast ada la kawan..
huhuhuu..
tapi yang pasti
saya tak boleh tipu diri sendiri
saya sangat frust sekarang..
kenapa la aku gatal-gatal
nak ulang paper tu..
kalau la dah repeat tu dapat C
jugak memang la huhuhu..
Husband saya kata
its okay..
bulan Jun ke Ogos ke
sama je..still 2010 kan konvo
ala..itu semua ayat memujuk
saya tahu..
cuma ada sesuatu yang
mungkin membuatkan saya rasa gembira
sebab nya kalau saya konvo bulan Ogos
husband bestfriend saya pun konvo masa tu
so boleh la saya jumpe bestfriend saya juga..
meraikannya bersama-sama
(ni ayat menyedapkan hati sendiri ye kawan-kawan)

5 comments:

  1. betul ckp hubby akak tu...june ke ogos ker...tak kisah ler....yang penting akak dah habis belajar....he he hehe....

    tp tak best gark kan kaalu tak dpt nak convo sekali ngan kawan2 satu batch ngan kita.....sure rasa cam tak cukup courum jer..
    takpelah kak....bulan jun ke ogos ker....yang penting...still dlm 2010. btw..CONGRATE kak

    ReplyDelete
  2. emy, semua yang terjadi ada hikmah di sebalik apa yang kita tak tau.. macam akak jga.. sepatutnya extend satu semester.. tp rezeki akak, tahun tu ada pulak shortcouse (selama ni tak de), dan akak lulus shortcouse tu.. terus grad on time dengan kawan2 yang lain..

    insyallah akak doakan emy lulus dan grad bersama kawan2 yang lain

    ReplyDelete
  3. lieya paham perasaan akak...rasenye kalo leiya kat tempat akak pun akan rase terkilan....terlepas tuk bergambar berjubah ngna kawan2 seperjuangan...tukar2 citer tekini..... kalo konvo yg second tu sah2 dgn org yg kite kurang kenal....

    takpe la kak, nak buat camne...sabar kak yeak....

    ReplyDelete
  4. hmm jgn tensen kak..adat la tuh.. xpe cuba lagi... aper yg terjadi tentu ader hikmah disebaliknya... sabar ya kak

    ReplyDelete
  5. x pe.. emy convo gak tahun ini .. insya allah.. tahniah..

    ruzi lagi jiwa kacau.. x penah alami saat2 nak convo dlm hidup ini..

    itu lagi parah..

    huhu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, April 27, 2010

Jiwaku Kacau


Sekarang ni jiwa tengah kacau
huhuhu
kenapa kacau??
ooo bukan sebab masalah rumahtangga
Kami bahagia..syukur alhamdulillah..
Jiwa kacau sebab..sebab..
saya sangat frust dengan diri saya sendiri
tak tahu la silap siapa..
tapi saya terima ketentuanNya..
pasti ada hikmah disebalik
setiap apa yang berlaku kan..
oppsss...mesti korang tertanya-tanyakan..
ok..the story begin..
saya kan dah habis belajar last year..
kira last exam around December 2009
then bila keluar result
January hari tu..browse result sem lain
tetiba terpandang 1 subjek ni
ENTERPRENUERSHIP
last year punya subjek gak kalau tak silap
saya dapat C masa tu..huhuhu
so kononya nak perbaiki CGPA
saya telah resit exam untuk paper tu
just ulang exam je la..
mana tau dapat A ke kan..
at least B pun should be ok la..
dari C tu..
masa nak ulang untuk exam tu
saya memang target OUM akan
konvo around Oktober @ November
sebab last year macam tu la..
tetiba baru ni saya dapat tau
OUM akan adakan konvokesyen
twice this year..
sekali bulan Jun
dan satu lagi around Ogos
ish..ish..kenapa la OUM ni
tak sistematik langsung
kawan-kawan saya semua dok sms
bagi tau batch kami konvo Jun..
waaaaaaa

saya ni macam mana???
saya call admin tanya..
diaorang kata kena tunggu latest result
Ya Allah..sempat ke result nak keluar
dalam seminggu dua ni??
Kalau tak saya akan konvo on Ogos
walaupun name list belum keluar
tapi saya dapat rasakan
I will miss the 1st Convocation
ala..tak bestnya tak dapat
nak konvo sama-sama kawan2
yela 4 tahun belajar sama-sama
tapi ada juga a few of my classmate
yang akan konvo on Ogos..
atleast ada la kawan..
huhuhuu..
tapi yang pasti
saya tak boleh tipu diri sendiri
saya sangat frust sekarang..
kenapa la aku gatal-gatal
nak ulang paper tu..
kalau la dah repeat tu dapat C
jugak memang la huhuhu..
Husband saya kata
its okay..
bulan Jun ke Ogos ke
sama je..still 2010 kan konvo
ala..itu semua ayat memujuk
saya tahu..
cuma ada sesuatu yang
mungkin membuatkan saya rasa gembira
sebab nya kalau saya konvo bulan Ogos
husband bestfriend saya pun konvo masa tu
so boleh la saya jumpe bestfriend saya juga..
meraikannya bersama-sama
(ni ayat menyedapkan hati sendiri ye kawan-kawan)

5 comments:

  1. betul ckp hubby akak tu...june ke ogos ker...tak kisah ler....yang penting akak dah habis belajar....he he hehe....

    tp tak best gark kan kaalu tak dpt nak convo sekali ngan kawan2 satu batch ngan kita.....sure rasa cam tak cukup courum jer..
    takpelah kak....bulan jun ke ogos ker....yang penting...still dlm 2010. btw..CONGRATE kak

    ReplyDelete
  2. emy, semua yang terjadi ada hikmah di sebalik apa yang kita tak tau.. macam akak jga.. sepatutnya extend satu semester.. tp rezeki akak, tahun tu ada pulak shortcouse (selama ni tak de), dan akak lulus shortcouse tu.. terus grad on time dengan kawan2 yang lain..

    insyallah akak doakan emy lulus dan grad bersama kawan2 yang lain

    ReplyDelete
  3. lieya paham perasaan akak...rasenye kalo leiya kat tempat akak pun akan rase terkilan....terlepas tuk bergambar berjubah ngna kawan2 seperjuangan...tukar2 citer tekini..... kalo konvo yg second tu sah2 dgn org yg kite kurang kenal....

    takpe la kak, nak buat camne...sabar kak yeak....

    ReplyDelete
  4. hmm jgn tensen kak..adat la tuh.. xpe cuba lagi... aper yg terjadi tentu ader hikmah disebaliknya... sabar ya kak

    ReplyDelete
  5. x pe.. emy convo gak tahun ini .. insya allah.. tahniah..

    ruzi lagi jiwa kacau.. x penah alami saat2 nak convo dlm hidup ini..

    itu lagi parah..

    huhu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015