Tuesday, May 25, 2010

Melaka Wonderland



Dari dalam kereta dah excited budak-budak ni

Ahad lepas kami ke
MELAKA WONDERLAND THEME PARK
..
tempat ni baru je buka 15 Mei hari tu..
sehari lepas diaorang bukak tempat ni
kitaorang ada pegi usha dari luar je la..
since barner dia sangat menarik
time tu budak ni dah kecoh nak masuk
tapi dah petang sangat..so tak jadi la..
memang promise nak pegi weekend nanti
time sampai tu..orang belum ramai..
dapat parking dekat dengan entrance..
saya suka..sebab saya ni jenis suka parking dekat2
malas nak jalan ok hihihi
kat entrance dah ada dah 4 ekor dino tunggu..
Erfan mula-mula excited..
tapi bila dah dekat mula cuak nak nangis..
harga tiket standard la..
adult RM30 kanak-kanak above 3 feet RM25
Erfan & Mia free je..
masuk dalam tu..cari port untuk letak barang..
salin baju budak2 ni segala..
dah bermula la aktiviti merendamkan diri dalam air..
Erfan mula-mula takut
sebab kat kiddies area tu ada macam bucket
yang bila air penuh dia akan melimpah..
bunyi dia kuat dan menakutkan untuk
yang berhati kecik macam Erfan..
tapi lama-lama lepas tu dia ok la..
Ez memang enjoy la..naik slide segala..
dah besar la kata kan..
Cik Mia memang over..
duduk dalam air tak nak keluar-keluar,..
kalau ajak keluar siap jerit2..
end up badan dia yang paling teruk kena sun burn
huhuhu walaupun dah lumurkan dengan sun block.
ok..layan je la beberapa keping gambar ni ye..
selebihnya tengok kat FB je la..


Mia dah tak sabar2 lagi


There she goes...





2 orang budak kecik..isi minyak selepas kepenatan





Erfan mula-mula takut ni dah susah nak ajak naik pulak :p



I Love this 2 last pics..

The bonding between them..


She is daddy's girl.. :-)

6 comments:

  1. woa!!! best! dah le cuace panas2 ni mmg syok ar dpt gi berendam...budak2 laa paling hepi kan kak emy......

    lieya tak tau pun tempat ni sebenarnye...tgk dari tempat ni mcm best....tak ramai org yg syok tu...

    ReplyDelete
  2. kt mana tempat ni emy... wahhh x tau pon psl tempat nih.. bes ke tmpat dia? besar ke? berbaloi ke pegi? kuakakaka byk nyer soklan

    ReplyDelete
  3. klu nur dan adib tgk ni.. sure depa menjerit nak g sama.. haha.. seronok ni emy.. tempat baru.. drpd mandi kat a famosa.. baek mandi kat sini.. maklumlah tempat baru.. hik3..

    ReplyDelete
  4. akak pun tak tau tempat ni. 1st time dengar.. macam best jugak kan..

    amboi cik mia, berani ikut abang dia naik slide ek.. tak nangis pun. kalau anak2 kak mimi, jangan harap la

    ReplyDelete
  5. ada tempat berkelah baru yerk kak..best gark nie...

    seronok tengok mia enjoy main air..kemain syok sampai tak mahu keluar yerk cik mia

    ReplyDelete
  6. sonoknyerr membasahh tewww.. ehehe

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, May 25, 2010

Melaka Wonderland



Dari dalam kereta dah excited budak-budak ni

Ahad lepas kami ke
MELAKA WONDERLAND THEME PARK
..
tempat ni baru je buka 15 Mei hari tu..
sehari lepas diaorang bukak tempat ni
kitaorang ada pegi usha dari luar je la..
since barner dia sangat menarik
time tu budak ni dah kecoh nak masuk
tapi dah petang sangat..so tak jadi la..
memang promise nak pegi weekend nanti
time sampai tu..orang belum ramai..
dapat parking dekat dengan entrance..
saya suka..sebab saya ni jenis suka parking dekat2
malas nak jalan ok hihihi
kat entrance dah ada dah 4 ekor dino tunggu..
Erfan mula-mula excited..
tapi bila dah dekat mula cuak nak nangis..
harga tiket standard la..
adult RM30 kanak-kanak above 3 feet RM25
Erfan & Mia free je..
masuk dalam tu..cari port untuk letak barang..
salin baju budak2 ni segala..
dah bermula la aktiviti merendamkan diri dalam air..
Erfan mula-mula takut
sebab kat kiddies area tu ada macam bucket
yang bila air penuh dia akan melimpah..
bunyi dia kuat dan menakutkan untuk
yang berhati kecik macam Erfan..
tapi lama-lama lepas tu dia ok la..
Ez memang enjoy la..naik slide segala..
dah besar la kata kan..
Cik Mia memang over..
duduk dalam air tak nak keluar-keluar,..
kalau ajak keluar siap jerit2..
end up badan dia yang paling teruk kena sun burn
huhuhu walaupun dah lumurkan dengan sun block.
ok..layan je la beberapa keping gambar ni ye..
selebihnya tengok kat FB je la..


Mia dah tak sabar2 lagi


There she goes...





2 orang budak kecik..isi minyak selepas kepenatan





Erfan mula-mula takut ni dah susah nak ajak naik pulak :p



I Love this 2 last pics..

The bonding between them..


She is daddy's girl.. :-)

6 comments:

  1. woa!!! best! dah le cuace panas2 ni mmg syok ar dpt gi berendam...budak2 laa paling hepi kan kak emy......

    lieya tak tau pun tempat ni sebenarnye...tgk dari tempat ni mcm best....tak ramai org yg syok tu...

    ReplyDelete
  2. kt mana tempat ni emy... wahhh x tau pon psl tempat nih.. bes ke tmpat dia? besar ke? berbaloi ke pegi? kuakakaka byk nyer soklan

    ReplyDelete
  3. klu nur dan adib tgk ni.. sure depa menjerit nak g sama.. haha.. seronok ni emy.. tempat baru.. drpd mandi kat a famosa.. baek mandi kat sini.. maklumlah tempat baru.. hik3..

    ReplyDelete
  4. akak pun tak tau tempat ni. 1st time dengar.. macam best jugak kan..

    amboi cik mia, berani ikut abang dia naik slide ek.. tak nangis pun. kalau anak2 kak mimi, jangan harap la

    ReplyDelete
  5. ada tempat berkelah baru yerk kak..best gark nie...

    seronok tengok mia enjoy main air..kemain syok sampai tak mahu keluar yerk cik mia

    ReplyDelete
  6. sonoknyerr membasahh tewww.. ehehe

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015