Saturday, May 1, 2010

Outing with the Kids..


Cuti Hari Pekerja..
saya dengan jayanya
outing bersama 3 orang
anakanda kesayangan..
Mr.Hubby??
oo dia stay kat rumah..
ada orang tukang rumah kami..
so kena la ada orang tunggu kan..
lagi pun daddy demam+selsema+batuk
mula-mula dah plan tak nak kemana2
tapi tetiba lepas masak untuk lunch
saya macam
panas je punggung duduk rumah
time weekend ni..
yeahh..bila hubby bagi kebenaran untuk keluar
apa lagi..Yihaaa..cepat2 bersiap
hik..hik..
memandangkan dia pun kurang sihat.
so saya telah membawa bersama
anak-anak untuk turut serta..
kami ke Jusco Ayer Keroh je..

1st ride..Ez & Erfan je..Mia tunggu dulu ye

lepas tu baru Mia boleh naik ride yang abang2 dia naik..

target pegi tu memang nak bawak
budak2 ni masuk kids wonderland tu je
*hehehe boleh caya ke??*
tapi bila sampai sana
dah terrembat beberapa item la pulak
dengan tak sengaja ok..
maklumla LABOUR DAY SALE..
saya terbeli 2 helai cadar..
beg & drinking bottle DORA
untuk Cik Mia..
toy Diego & LEGO..ni Erfan la kan..
track bottom Cheetah Ez..
turun 1st floor nampak
Carlo Rino Sale..
wah..berkenan 1 kasut ni
tapi yang ni memang betul2
tak berani..
sebab apa??
sebab bulan lepas..
(minggu lepas ok)
saya telah pun membeli 2 pasang ka sut
sebelum tu dah beli sepasang dah..
:-( kang tak pasal2 kena bebel..
so saya bersabar je la..
insyallah ada rezeki pasti ku rembat juga..
wah..sangat mencabar
ber'shopping' dengan budak2 ni
tanpa daddy disisi..
especially cik Mia
yang tak mahu didukung langsung tu..
TENSIONnya la..
tang nak naik escalator pun sama..
yang Mia nak naik sendiri..
yang Erfan lak nak dukung..
(dia takut sejak tengok dalam News kes budak tersepit kaki tu)
waaaa..akhirnya kita naik lift je la ye..
sampai rumah..mandi segala..Mia minta susu
dan terus tumbang..Zzzzz...kepenatan la tu

Lihatla aksi anak daraku tido..
sejak 2menjak ni tido pun dia nak pakai kasut ok..
jangan la cuba2 bukak..sure melalak punye..
tunggu dia dah betul2 lena
baru mummy berani bukak itu kasut..

3 comments:

  1. sian daddy kena tinggal ye? so, utk daddy mummy belikan apa? hehe..

    ReplyDelete
  2. wah beraninya emy bwak 3 orang sekaligus. kalau akak mesti dah pengsan.. ni bwak 2 orang pun dah macam bawak sepuluh orang, mulut akak pot pet pot pet asyik nak panggil nama dorang jer takut hilang .. hehehe

    ReplyDelete
  3. wah salute kt ko mimi sbb leh outiing dgn mmbawa 3 kids w/o dedi dorang.. oh aku nk bwk echa sorang tu lom tentu lg k.. lg salute sbb ko leh shopping mcm2 lg tu.. mmg hebat ko

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, May 1, 2010

Outing with the Kids..


Cuti Hari Pekerja..
saya dengan jayanya
outing bersama 3 orang
anakanda kesayangan..
Mr.Hubby??
oo dia stay kat rumah..
ada orang tukang rumah kami..
so kena la ada orang tunggu kan..
lagi pun daddy demam+selsema+batuk
mula-mula dah plan tak nak kemana2
tapi tetiba lepas masak untuk lunch
saya macam
panas je punggung duduk rumah
time weekend ni..
yeahh..bila hubby bagi kebenaran untuk keluar
apa lagi..Yihaaa..cepat2 bersiap
hik..hik..
memandangkan dia pun kurang sihat.
so saya telah membawa bersama
anak-anak untuk turut serta..
kami ke Jusco Ayer Keroh je..

1st ride..Ez & Erfan je..Mia tunggu dulu ye

lepas tu baru Mia boleh naik ride yang abang2 dia naik..

target pegi tu memang nak bawak
budak2 ni masuk kids wonderland tu je
*hehehe boleh caya ke??*
tapi bila sampai sana
dah terrembat beberapa item la pulak
dengan tak sengaja ok..
maklumla LABOUR DAY SALE..
saya terbeli 2 helai cadar..
beg & drinking bottle DORA
untuk Cik Mia..
toy Diego & LEGO..ni Erfan la kan..
track bottom Cheetah Ez..
turun 1st floor nampak
Carlo Rino Sale..
wah..berkenan 1 kasut ni
tapi yang ni memang betul2
tak berani..
sebab apa??
sebab bulan lepas..
(minggu lepas ok)
saya telah pun membeli 2 pasang ka sut
sebelum tu dah beli sepasang dah..
:-( kang tak pasal2 kena bebel..
so saya bersabar je la..
insyallah ada rezeki pasti ku rembat juga..
wah..sangat mencabar
ber'shopping' dengan budak2 ni
tanpa daddy disisi..
especially cik Mia
yang tak mahu didukung langsung tu..
TENSIONnya la..
tang nak naik escalator pun sama..
yang Mia nak naik sendiri..
yang Erfan lak nak dukung..
(dia takut sejak tengok dalam News kes budak tersepit kaki tu)
waaaa..akhirnya kita naik lift je la ye..
sampai rumah..mandi segala..Mia minta susu
dan terus tumbang..Zzzzz...kepenatan la tu

Lihatla aksi anak daraku tido..
sejak 2menjak ni tido pun dia nak pakai kasut ok..
jangan la cuba2 bukak..sure melalak punye..
tunggu dia dah betul2 lena
baru mummy berani bukak itu kasut..

3 comments:

  1. sian daddy kena tinggal ye? so, utk daddy mummy belikan apa? hehe..

    ReplyDelete
  2. wah beraninya emy bwak 3 orang sekaligus. kalau akak mesti dah pengsan.. ni bwak 2 orang pun dah macam bawak sepuluh orang, mulut akak pot pet pot pet asyik nak panggil nama dorang jer takut hilang .. hehehe

    ReplyDelete
  3. wah salute kt ko mimi sbb leh outiing dgn mmbawa 3 kids w/o dedi dorang.. oh aku nk bwk echa sorang tu lom tentu lg k.. lg salute sbb ko leh shopping mcm2 lg tu.. mmg hebat ko

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015